Goran Šarić

Da, Šarić 'fra' Goran od 'Berana' kaže da su mejnstrim istoričari ranije govorili da je seoba Slovena bila kratka i masovna, a sad govore kako je to bio niz manjih seoba kroz dugi vremenski period tj. 'postupna kolonizaciji laganog ritma.'

Hrvati ga uglavnom smatraju srpskim plaćeninikom. Neki od njih kažu da je prije 10-ak godina po netu, forumima i velikosrpskoćetnićkim medijima širio anti-hrvatsku i velikosrboćetnićku propogandu pod imenom Mislav Horvat. :D

Ja ustvari, pozdravljam pojavu Gorana Sarica. Njegovu pseudoistoriju na stranu, on je odlican govornik i zabija hrvatima dje ih najvise boli.

Da, Šarić 'fra' Goran od 'Berana' kaže da su mejnstrim istoričari ranije govorili da je seoba Slovena bila kratka i masovna, a sad govore kako je to bio niz manjih seoba kroz dugi vremenski period tj. 'postupna kolonizaciji laganog ritma.'

Ja ne vidim uopšte na osnovu čega on i govori te stvari. Ko su ti autori koji su ranije pričali jedno, a koji sad pričaju drugačije, a ne žele da priznaju da su ih alternativci naterali da promene priču? O kome on govori, o kakvim to delima?

I uopšte ne razumem ni najmanje ovo insistiranje na tome da ne postoje nikakvi pisani izvori iz ranog srednjovekovlja o seobi Slovena iza Karpata i iz pripjatskih močvara. Mislim, ono, dobro jutro? Niko uopšte nikada nije ni tvrdio da ih ima. A ono nije prvi put i nije prvi nego, ne znam, 1000. ili koji već put alternativac koji dotično podvlači, ostavljajući utisak nekakvog pobijanja (?) nečeg što tvrde istoričari.

Poslednja izmena:
Ali veli Saric ,,na nasem mocvarskom jeziku"

:rotf: :rotf: :rotf:

,,mi nemamo nijednu ilirsku rijec, nijednu tracku rijec, nijednu dacku rijec, pa nemamo ni tolko romanskih rijeci!"

Ovo je prosto netacno, jer ih imamo dosta. Rijeci ,,pastir", ,,katun'', ,,koliba", ,,kopile'' ,,ker" itd.

Ja ne vidim uopšte na osnovu čega on i govori te stvari. Ko su ti autori koji su ranije pričali jedno, a koji sad pričaju drugačije, a ne žele da priznaju da su ih alternativci naterali da promene priču? O kome on govori, o kakvim to delima?
,,Знаш ти добро".

I uopšte ne razumem ni najmanje ovo insistiranje na tome da ne postoje nikakvi pisani izvori iz ranog srednjovekovlja o seobi Slovena iza Karpata i iz pripjatskih močvara. Mislim, ono, dobro jutro? Niko uopšte nikada nije ni tvrdio da ih ima. A ono nije prvi put i nije prvi nego, ne znam, 1000. ili koji već put alternativac koji dotično podvlači, ostavljajući utisak nekakvog pobijanja (?) nečeg što tvrde istoričari.
Позната стратегија њиховог рада.

I uopšte ne razumem ni najmanje ovo insistiranje na tome da ne postoje nikakvi pisani izvori iz ranog srednjovekovlja o seobi Slovena iza Karpata i iz pripjatskih močvara.

Ha. Interesantan naslov.

Po naslovu (?) čini mi se da je dobio dosta negativne kritike i prozivki za ono svoje predavanje u kojem je bukvalno na istu temu govorio, pa sad se malo vraća na neke stare teze?

Krishna, ako si možda pogledao, reci mi da li sam pogodio. :D Baš me interesuje.
Video je odličan. Moja preporuka.

Back