Goran Šarić

Nije Miroljuba niko iznjedravao. On je takav prirodno 100%

O, veruj mi da jeste. Eno, imaš priznanje njegovog saradnika, Nikole Šavije, par stranica unazad, gde je to nešto detaljnije pojašnjeno. Upozorenja i pozive koje je Šavija uputio, bez obzira što primarno govori o Miroljubovim prevarama vezano za prirodnu medicinu, važe inače i za Šarića.

Baš se vidi da je to svojevrsni projekat.

https://forum.krstarica.com/threads/goran-saric.808829/post-45035355

9. Poziv za sve „doktore“ da se odreknu lažnih titula

Svrha ovog teksta nije da se ospori doprinos osoba koji se predstavljaju kao doktori prirodne medicine nego da ih se pozove na pokajanje, jer su lažnim predstavljanjem doveli u zabludu mnoge ljude koji su bolesni. Da ne pričam o količini lažnih nada koje su davali osobama sa teškim bolestima. Sve su to radili i rade ili iz neznanja ili zbog sticanja materijalne koristi. Ukoliko su to radili ili rade iz neznanja, neka im ovaj kratak tekst otvori oči. Biće to teška odluka za njih s obzirom da su već izgradili određenu reputaciju. Nije lako biti na strani istine, to nije ni obavezno, ali neka se zna istina pa neka radi kako ko hoće. Bolje je da se sada dok je još vreme odreknu lažnih titula nego da sutra dođe trenutak kada će pred zakonom odgovarati za lažno predstavljanje. Neka svima bude jasno da do toga mora doći iako im sad izgleda da je taj trenutak daleko. Zamislite se dobro jer kad dođe vreme nevolje, nemojte misliti da ćete imati izgovor da vas je neko prevario, jer onaj koji vas je nagradio lažnim titulama opraće ruke od vas, zaštitiće svoj interes i lični integritet po svaku cenu.

-------

Dok Šarić ne posluša Šaviju i ne učini dotično; odrekne se zvanično titule doktora nauka i pocepa Miroljubov papir, nema tu govora ni o čemu. Neće mu obraz biti čist.

Dve Šavijine rečenice posebno odzvanjaju: Biće vrlo teška odluka za Šarića, s obzirom na izgrađenu reputaciju. I biti na strani istine je vrlo teško. Odabrati da se stane na stranu istine, obično povlači za sobom i činjenicu da se i skupo plaća. Ali je hrabro, čojstveno i po tome se prepoznaje junak i častan čovek. I to ne kad odluku donese zato što mora ili što je u datom trenutku podobno, već zato što ga niko ne obavezuje sem lične savesti.

Poslednja izmena:
O, veruj mi da jeste. Eno, imaš priznanje njegovog saradnika, Nikole Šavije, par stranica unazad, gde je to nešto detaljnije pojašnjeno. Upozorenja i pozive koje je Šavija uputio, bez obzira što primarno govori o Miroljubovim prevarama vezano za prirodnu medicinu, važe inače i za Šarića.

Baš se vidi da je to svojevrsni projekat.
Ne znam za to, ali Miroljub nije u potpunosti negativan lik. Pogotovo dobre stvari radi oko kreacionizma i srpske istorije.
Ne djeluje mi Miroljub kao dio nekog projekta, neozbiljan je lik. Vidiš koliko je Šarić ozbiljan. Miroljub se samo zajebava, ide po televiziji i glupira se.

https://forum.krstarica.com/threads/goran-saric.808829/post-45035355

9. Poziv za sve „doktore“ da se odreknu lažnih titula
Svrha ovog teksta nije da se ospori doprinos osoba koji se predstavljaju kao doktori prirodne medicine nego da ih se pozove na pokajanje, jer su lažnim predstavljanjem doveli u zabludu mnoge ljude koji su bolesni. Da ne pričam o količini lažnih nada koje su davali osobama sa teškim bolestima. Sve su to radili i rade ili iz neznanja ili zbog sticanja materijalne koristi. Ukoliko su to radili ili rade iz neznanja, neka im ovaj kratak tekst otvori oči. Biće to teška odluka za njih s obzirom da su već izgradili određenu reputaciju. Nije lako biti na strani istine, to nije ni obavezno, ali neka se zna istina pa neka radi kako ko hoće. Bolje je da se sada dok je još vreme odreknu lažnih titula nego da sutra dođe trenutak kada će pred zakonom odgovarati za lažno predstavljanje. Neka svima bude jasno da do toga mora doći iako im sad izgleda da je taj trenutak daleko. Zamislite se dobro jer kad dođe vreme nevolje, nemojte misliti da ćete imati izgovor da vas je neko prevario, jer onaj koji vas je nagradio lažnim titulama opraće ruke od vas, zaštitiće svoj interes i lični integritet po svaku cenu.​

-------

Dok Šarić ne posluša Šaviju i ne učini dotično; odrekne se zvanično titule doktora nauka i pocepa Miroljubov papir, nema tu govora ni o čemu. Neće mu obraz biti čist.

Dve Šavijine rečenice posebno odzvanjaju: Biće vrlo teška odluka za Šarića, s obzirom na izgrađenu reputaciju. I biti na strani istine je vrlo teško.
Aj mi reci da ovaj lik može biti produkt neke jake organizacije.

Aj mi reci da ovaj lik može biti produkt neke jake organizacije.

1) Ko je rekao da su određene grupacije subotara nužno s baš s jakom organizacijom?
2) Miroljub Petrović je nekada bio značajno odmereniji u rečima. Pošto je upao u tolike dugove da se više ne zna kome pare duguje, pošto je probao i cionizam i nema šta nije i nakon što ga je BalkanINFO u izvesnom smislu proslavio, stavio se na raspolaganje izvesnih struktura države tj. političke vlasti i preuzeo ulogu klovna. Značajno lupeta više gluposti i izmišlja danas, nego ranije; naravno, vrlo svesno. Ne zbog toga što je idiot - daleko od toga; vrlo je inteligentan i vešt manipulator, baš kao i mnoge uspešne psihopate - već zato što vrlo svesno i namerno bira reči i radi to što radi.

1) Ko je rekao da su određene grupacije subotara nužno s baš s jakom organizacijom?
2) Miroljub Petrović je nekada bio značajno odmereniji u rečima. Pošto je upao u tolike dugove da se više ne zna kome pare duguje, pošto je probao i cionizam i nema šta nije i nakon što ga je BalkanINFO u izvesnom smislu proslavio, stavio se na raspolaganje izvesnih struktura države tj. političke vlasti i preuzeo ulogu klovna. Značajno lupeta više gluposti i izmišlja danas, nego ranije; naravno, vrlo svesno. Ne zbog toga što je idiot - daleko od toga; vrlo je inteligentan i vešt manipulator, baš kao i mnoge uspešne psihopate - već zato što vrlo svesno i namerno bira reči i radi to što radi.
Ma hvali vlast, jer bi ga uhapsili kao zeca u suprotnom. Nema taj veze sa jačim organizacijama. Jeste pametan, ali ima neke svoje čudnovate stavove.

Ne znam za to, ali Miroljub nije u potpunosti negativan lik. Pogotovo dobre stvari radi oko kreacionizma i srpske istorije.
Ne djeluje mi Miroljub kao dio nekog projekta, neozbiljan je lik. Vidiš koliko je Šarić ozbiljan. Miroljub se samo zajebava, ide po televiziji i glupira se.

Miroljub nije ništa pozitivno uradio u vezi srpske istorije. On je tipični kriminalac; lopov koji krade od drugih i gleda kako da prevari sledeću osobu. U svakom civilizovanom svetu bi se odavno nalazio iza rešetaka, ali politička povezanost mu pruža zaštitu od zakona, iako je u pravom smislu te reči odgovoran i za smrt ljudi.

On vara čak i autohtoniste. Lažno se predstavlja da Deretić i drugi rade za njega. Laže kao pas i privatno kada priča sa ljudima; tvrdi da ovi sarađuju sa njima, samo da bi prevario ljude za novac.

Miroljub Petrović nema apsolutno nikakvih rehabilitujućih strana. Ljudi kao on, najveće su moralne nule; samo dno koje postoji. U pravom smislu značenja te reči, kancer čiji je cilj samo da truje javni prostor; da prouzrokuje čak i smrt drugih ljudi, a ne samo da kao parazit gleda kako će se gde nakačiti sledeće i isisati koju paru.

I to znaju vrlo dobro svi ljudi koji su bili u asocijaciji sa njim.

Goran Šarić kaže da je TV Happy najslobodnija televizija u Evropi:

[..]

Ova emisija je tolika šizofrenija. Čovek koji je na lažnom univerzitetu Miroljuba Petrovića istoričar i doktor nauka, koji pljuje konvencionalne istoričare, napada fakultete, Filozofski fakultet, naučne institucije Republike Srbije...i to u uvodu u emisiju...pozove Dragana Petrovića, čoveka koji bukvalno čak ni izbliza ne delu njegove stavove vezano za istoriju, koji je istoričar koji je završio Filozofski fakultet, stekao na pravi način doktorate i koji je zaposlen u zvaničnom srpskom institutu.

:hahaha:

Šarić se čak u jednom momentu pokušao i poistovetiti sa njim; slični napadi idu, itd...

Ovakva šizofrenija je moguća samo kod dererićevaca; nigde drugde. Žao mi je Dragana Petrovića, koji očigledno ne zna širi kontekst i koji se našao kao predmet zloupotreba. I ne zna uopšte ko ga je to pozvao u emisiju.

Za kraj samo da podvučemo nešto opet za forumaša @Baad_Boy i još neke:

Hrv12.JPG

Geopolitika-Balkana-54715.gif

Pošto inače i @Mrkalj dosta zanimaju stvari tipa kako ko naziva svoj jezik, vidimo da Dragan Petrović koristi sintagmu srpsko-hrvatski jezik ne samo u svojim delima, i to nekim starijima, nego u kolokvijalnoj upotrebi čak i dan-danas.

Bilo bi lepo čuti šta Baad_Boy ima da kaže na dotično. @Baad_Boy je li Petrović ustaša?

Ova emisija je tolika šizofrenija. Čovek koji je na lažnom univerzitetu Miroljuba Petrovića istoričar i doktor nauka, koji pljuje konvencionalne istoričare, napada fakultete, Filozofski fakultet, naučne institucije Republike Srbije...i to u uvodu u emisiju...pozove Dragana Petrovića, čoveka koji bukvalno čak ni izbliza ne delu njegove stavove vezano za istoriju, koji je istoričar koji je završio Filozofski fakultet, stekao na pravi način doktorate i koji je zaposlen u zvaničnom srpskom institutu.

Šarić se čak u jednom momentu pokušao i poistovetiti sa njim; slični napadi idu, itd...

Ovakva šizofrenija je moguća samo kod dererićevaca; nigde drugde. Žao mi je Dragana Petrovića, koji očigledno ne zna širi kontekst i koji se našao kao predmet zloupotreba. I ne zna uopšte ko ga je to pozvao u emisiju.

Pogledajte prilog 1189657

Pošto inače i @Mrkalj dosta zanimaju stvari tipa kako ko naziva svoj jezik, vidimo da Dragan Petrović koristi sintagmu srpsko-hrvatski jezik ne samo u svojim delima, i to nekim starijima, nego u kolokvijalnoj upotrebi čak i dan-danas.

Bilo bi lepo čuti šta Baad_Boy ima da kaže na dotično. @Baad_Boy je li Petrović ustaša?
Koje "pišanje" po Šariću :mrgreen:.Petrović mu je zadnjih 45 minuta emisije očitavao bukvicu, o temi za koju treba imat i malo znanja.Prije emisije Šarić treba bar posjetit određene web stranice,pročitati neke stručne tekstove.Kroz emisiju Petović govori o stanju na ratištu, Goca se ubacuje povremeno priča nebuloze o Hrvatskoj koje nemaju veze sa temom o kojoj Petrović priča.Na kraju Šarić kad je odjavljivao emisiju vidilo se da mu je neugodno i opet spominje Hrvatsku, ne može bez nje.Komentari ispod videa su isto tragikomični.Sigurno si ovo više neće priuštiti,da govori o nečem o čem nema pojma.A to i potvrđuje "Akademska tribina" u Crnoj Gori koju je održao poslje ovog virtualnog šamara,na kojoj se držao provjeren formule: o Srbima katolicima, o Milogorcima,ustašizaciji Hrvatske.Nevjerovatno da neko može više od sat vremena pljuvat po svojoj domovini radi novca.
Mogao bi ga Mrki stavit na temu Nesumnjivo Hrvati, lik je eklatantni primjer prodaje vjere za večeru jer je katolik koji je postao Svetosavac,makar Hrvat nije nikad ni bio.Koliko sam skužio na tim youtube klipovima se može dobra lova (za večeru) zaradit.

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 1189657

Fino, ali izbegao si bukvalno sve što sam te pitao. :mrgreen:
Nisam ni čitao. Ignorišem:

a) jer koliko god ja trošio vreme da dam kontraargumente ti ćeš uvek imati više slobodnog vremena da zamalterišeš svojim isticanjima nebitnog i preskakanjem bitnog;

b) gotovo da nikad nisam postao pametniji kada sam nešto tvoje pročitao - samo sam mogao da naučim o primenjenoj propagandi i retorici.

PS. Evo, sad sam i pogledao i - kao što sam mogao i pretpostaviti - nisi me ništa ni pitao, a izmišljaš da jesi; to potpada na ono pod b).

Poslednja izmena:
a) jer koliko god ja trošio vreme da dam kontraargumente ti ćeš uvek imati više slobodnog vremena da zamalterišeš svojim isticanjima nebitnog i preskakanjem bitnog;

Ironično, jerbo si doslovno samog sebe opisao. Na susednoj temi si pokušao, bukvalno zamutiti diskusiju da si insinuirao Halkokondil i Povesti minulih leta, navodno, potvrđuju opšte-srpsko poreklo svih Slovena, pa nekakvom pukom tehnikalijom da sam napisao 'dva' umesto 'ta dva' pokušao si sa nešto totalno zamutiš, a onda i pomešaš tezu o tome da su svi nastali od Srba sa tradicijom o podunavskom poreklu Slovena, mešajući ih u jedno, kako bi to sve skupa prošlo. :mrgreen:

Bedno, vrlo bedno i - ironično. :kafa:

gotovo da nikad nisam postao pametniji kada sam nešto tvoje pročitao - samo sam mogao da naučim o primenjenoj propagandi i retorici.

Pa onda moram da ti se najiskrenije zahvalim na ovom komplimentu, jedno to znači da si  nekada postao pametniji.

S druge strane, za 14 godina aktivnosti na ovom forumu, ti nisi doneo neku novu informaciju vezano za istoriju - nikada. I nijednom nisi pokušao da razmišljaš i možda samostalno dođeš do nekakvog smislenih zaključka.

Evo, sad sam i pogledao i - kao što sam mogao i pretpostaviti - nisi me ništa ni pitao, a izmišljaš da jesi; to potpada na ono pod b).

Tagovao sam te. Voleo bih da čujem šta misliš o oceni TV Happy kao bastionu slobode, kao i o tome kako Dragan Petrović naziva jezik. Pošto je to nešto što je tebi izuzetno bitno, a mene si, kako si i sam priznao, više od jedne decenije maltretirao da ti dotično napišem. Pa, da čujemo tvoj komentar ovde.

P. S. A nije kao da sam mislio na to, ali ostao si dužan i odgovora vezano za alagije, Živkovića i Tredgolda.

Evo zašto Stojkovski nema prava da proziva srpsku javnost zbog, kako kaže, negiranja da se na prostoru današnje Hrvatske u srednjem veku išta dešavalo:

HRVATI SAD TVRDE DA SU ONI ŽRTVE GENOCIDA: Srbi su sve izmislili, četnici i partizani su hteli da nas istrebe (VIDEO)​

Novosti online
23. 07. 2022. u 09:36

U ZAGREBU je predstavljeno treće izdanje knjige "Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima: projekt Homogena Srbija 1941." u kojoj autor Stjepan Lozo pokušava da dokaže da su zapravo Hrvati bili "žrtve genocida".
ХРВАТИ САД ТВРДЕ ДА СУ ОНИ ЖРТВЕ ГЕНОЦИДА: Срби су све измислили, четници и партизани су хтели да нас истребе (ВИДЕО)

Ovaj kontroverzni istoričar postavio je u svojoj knjizi tezu da su Srbi formirali ideologiju genocida nad Hrvatima.

- Srbi su kao četnici i partizani počinili genocid nad Hrvatima, a onda izmislili hrvatski genocid nad Srbima - navodi se u sramnom prilogu TV Z1.

Istaknuti povjesničar, magistar znanosti Stjepan Lozo u Državnom arhivu Hrvatske:

A zašto to šta se dešava tamo s druge strane granice oduzima dotično pravo Stojkovskom?
Zar nije logično da ne veruješ onom ko flagrantno laže; laže od osnovačkog udžbenika do akademije nauka?

Ako si implicite hteo da poentiraš srpko gledište - hrvatskom novovekovnom istorijom se od srpskih istoričara delimično bavio jedino Nikola Žutić, a srednjovekovnom, ustvari - niko. Sve što se nudi, uključiv i Stojkovskog, u pitanju su prepisivanja iz hrvatskih SF povijesnih knjiga.

Srpska javnost, dakle, ima apsolutno pravo da ne veruje onima koji provereno i kontinuirano lažu, a Stojkovski nema moralno pravo da zbog toga proziva srpsku javnost.

Zar nije logično da ne veruješ onom ko flagrantno laže; laže od osnovačkog udžbenika do akademije nauka?

Ako si implicite hteo da poentiraš srpko gledište - hrvatskom novovekovnom istorijom se od srpskih istoričara delimično bavio jedino Nikola Žutić, a srednjovekovnom, ustvari - niko. Sve što se nudi, uključiv i Stojkovskog, u pitanju su prepisivanja iz hrvatskih SF povijesnih knjiga.

Srpska javnost, dakle, ima apsolutno pravo da ne veruje onima koji provereno i kontinuirano lažu, a Stojkovski nema moralno pravo da zbog toga proziva srpsku javnost.

Pa ko je uopšte i rekao da treba verovati nekome ko je diskreditovan po nekom pitanju?

Чекај , Шарић је 'докторирао' на Мирољубивом универзитету или како год већ!? Шарић је доктор чега?

Чекај , Шарић је 'докторирао' на Мирољубивом универзитету или како год већ!? Шарић је доктор чега?

Da. https://institutni.com/

„историје“ :lol:

Treba podvući ta Miroljubova NVO nema poslediplomske studije. Kod njih samo postoje osnovne: https://institutni.com/upis#skolarina

Tako da je po svemu sudeći to Šarićevo „doktoriranje“ bilo nešto vanredno. Bez ikakvog programa i...bilo čega, uopšte.

Šarić čak ovu prevarantsku veb stranicu naziva, ni manje ni više no privatnim fakultetom. :mrgreen:

Ako odbijate raspravljati sa psedonaučnicima, podsjećam vas da sam završio državni, zagrebački Katolički bogoslavni fakultet, gde sam magistrirao, da sam studirao i na protestantskom teološkom fakultetu i da imam doktorat na privatnom fakultetu. Prema tome, imam formalno obrazovanje. Bio sam suradnik u pisanju nekoliko knjiga, bio sam recezent nekoliko knjiga, pisao sam članke za brojne publikacije, itd.​

Back