Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 36.066
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bogi ga je vrbovao u DB da nastavi tamo gde je Deretić stao al na inteligentniji način pošto je deretić zaribao vo vjeki vjekov; sve je to šovenska banda
Dobro, ovo ponavljaš već peti put na Krstarici (počeo si u aprilu 2018), ali kad si rekao da Šarić to radi da bi stvorio pogodnu klimu da ovi narodi ponovo zarate, da se stvori međunacionalna netrpeljivost, nisi naveo u kom aspektu paradigme koju Šarić izlaže vidiš problem.
Dakle, šta je u Šarićevoj paradigmi problematično po tvom mišljenju i šta može biti uzrok "međunacionalne netrpeljivosti" na Balkanu.
Eto, to mi pojasni molim te, da ne bih mislio da lupaš kao maksim. Hvala.
Odogovr je vrlo jasan. Širi rasističku ideologiju. Pošto nema tu nekog tkiva, bez ikakvog problema se može ogoliti to malo trulog mesa koje je na frankenštajnovski način neprirodno pokušalo biti sašiveno na jedan skelet; kostur sa vrlo otrovnom porukom. Kada se uklone sve budalaštine, falsifikati, podmetačine, poluistine i dr. pokušaji iskrivljavanja istine, ono što ostaje jeste osnovna kontura antropološkog rasizma zastarele indogermanske naučne škole; o superiornim Arijevcima. Izabranom narodu, da li božanskom intervencijom ili na neki drugi način, koji je kao biološka celina (rasa) superiorniji u odnosu na sve druge. On je najstariji, najdrevniji, fizički sposobniji (jači, proporcionalnijih kontura lica tj. lepši i većih intelektualnih kapaciteta) i humaniji. Taj narod je sposoban samo za veličanstvena dela i oblikovao je istoriju ljudske civilizacije, a drugi narodi, podljudi su. Kao pripadnici inferiorne rase, dehumanišu se; oni su podli, zlikovci, u krvi im je tako da budu takvi od rođenja. To je genocidni haplotip R1b kako ga zove Šarić. On je uzročnik svih zala i glavni neprijatelj.
Dakle, vrlo je providno o čemu se tu radi. Reč je o, jednostavno, školskom primeru naučnog elaborata iza nacističke ideologije. I zna se i šta sve ide posle toga, kada bi recimo ta poruka pobedila...koncentracioni logori, genocid, itd...kao što je i cela paradigma Srpske autohtonističke škole, u svojoj srži (najvećim delom) nauka koja stoji iza neonacističke ideologije. Jedino što Šarić malčice gura panslavističku priču u celi kontekst, što doduše nije uopšte različito od indogermanističkog pristupa, koji je recimo Holanđane tretirao kao čiste Nemce. Doslovno, kao da je neko prošao kroz vremeplov u Rajh krajem 1930-ih i prepisao sve, samo zamenio Germani sa Sloveni.![]()
![]()
Odogovor je vrlo jasan. Širi rasističku ideologiju. Pošto nema tu nekog tkiva, bez ikakvog problema se može ogoliti to malo trulog mesa koje je na frankenštajnovski način neprirodno pokušalo biti sašiveno na jedan skelet; kostur sa vrlo otrovnom porukom. Kada se uklone sve budalaštine, falsifikati, podmetačine, poluistine i dr. pokušaji iskrivljavanja istine, ono što ostaje jeste osnovna kontura antropološkog rasizma zastarele indogermanske naučne škole; o superiornim Arijevcima. Izabranom narodu, da li božanskom intervencijom ili na neki drugi način, koji je kao biološka celina (rasa) superiorniji u odnosu na sve druge. On je najstariji, najdrevniji, fizički sposobniji (jači, proporcionalnijih kontura lica tj. lepši i većih intelektualnih kapaciteta) i humaniji. Taj narod je sposoban samo za veličanstvena dela i oblikovao je istoriju ljudske civilizacije, a drugi narodi, podljudi su. Kao pripadnici inferiorne rase, dehumanišu se; oni su podli, zlikovci, u krvi im je tako da budu takvi od rođenja. To je genocidni haplotip R1b kako ga zove Šarić. On je uzročnik svih zala i glavni neprijatelj.
Dakle, vrlo je providno o čemu se tu radi. Reč je o, jednostavno, školskom primeru naučnog elaborata iza nacističke ideologije. I zna se i šta sve ide posle toga, kada bi recimo ta poruka pobedila...koncentracioni logori, genocid, itd...kao što je i cela paradigma Srpske autohtonističke škole, u svojoj srži (najvećim delom) nauka koja stoji iza neonacističke ideologije. Jedino što Šarić malčice gura panslavističku priču u celi kontekst, što doduše nije uopšte različito od indogermanističkog pristupa, koji je recimo Holanđane tretirao kao čiste Nemce. Doslovno, kao da je neko prošao kroz vremeplov u Rajh krajem 1930-ih i prepisao sve, samo zamenio Germani sa Sloveni.![]()
![]()
????????????????
ja apsolutno nemam takav utisak
on samo prica o pomirenju
a ako cemo o genocidu
ajde kazi mi koji narodi su napravili najvise genocida u istoriji???????????????
kratko i jasno R1B
nista on nije izmislio
cela zapadna Evropa je genocidisala po Africi, Americi, Aziji
i ne znam da li se pravis lud ili sta....
Ovde imaš rad Radoslava Dodiga Rimski nadgrobni spomenik iz Tomislav grada (VAHD 97, 2005, str. 339-351): https://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=292864
Ovo je Dodigovo čitanje:
Što se tiče Pajone, pojašnjenja imaš na 340. i 341. stranici. Meni posebno pada u oči opaska da to nije jedini slučaj da se to ime zapisuje. U jednom od davnina poznatom natpisu iz Borčana imamo apsolutno identični natpis; PAI — tačka — IONI:
![]()
https://edh-www.adw.uni-heidelberg.de/edh/inschrift/HD032787
Da se samo na momenat još jednom osvrnem na ovo, citirajući šta kaže u iznad postavljenoj raspravi Dodig, na str. 341:
A, ne, ne interesuje me šta ti imaš da napišeš, nego supertruper.
kako postoje neki tajni vatikanski spisi i insinuira kako je vatikan prerušen neprijatelj srpstva, baš kao što su to ostali evropski narodi;
priča kako su srbi od postanka ugroženi, u tom stilu i da od srba nema boljeg naroda;
uglavnom se slažem sa slavenom
svodi na veličanje srpstva, srbije itd i paralelno se daje carte d 'blanche postojećem režimu i nacionalistima svih boja;
jbg. ako neko od stabla ne vidi šumu njegov problem;
deluje glupo ali biće neko .r.nje čim šarića ovako štedro finansiraju
voleo bih da milanović greši, ali nama se "smeši" ponovo neki instant rat
Slavene, ti si ga optužio da je lobista adventista, pa onda nacista. Daj se dogovori.![]()
Zašto to isključuje jedno drugo?
Nije bilo većih (pristalica) nacista od subotara. Hrišćanska adventistička crkva u nacističkoj Nemačkoj bila je izuzetno naklonjena nacističkom režimu i ideologiji. Od svih mesta, adventističko naselje Fidenzau bilo je najfanatičnije uporište NSDAP; osvojila je tamo čak 99,9% glasova. Isterivali su Jevreje iz svojih redova, zvanično podržavali sterilizaciju kao metodu genetskog pročišćenja nacije i podržavali generalno agresivnu militarizaciju.
Pogledajte prilog 527519
Njihov lider bio je direktni saradnik Jozefa Gebelsa i potpuno otvoreni promoter nacizma. Zbog izrazito kontroverzne uloge u nacističkom pokretu i Drugom svetskom ratu, izvinjenje je stiglo tek 2005. godine.
![]()
Zato što su prvi hrišćani, a drugi sledbenici genocidne ideologije. U svakom slučaju, imaš pravo da misliš za bilo koga da objedinjuje u sebi oboje. Samo ne zvučiš baš kredibilno.
Već smo pričali o tome i ja ti opet rekoh da to nikakve logike nema. Pitaj bilo kog genetičara ili uopšte biologa i reći će ti. U Y-DNK haplogrupi ti ne piše da li ćeš imati boju kože crnu ili crvenu, hoćeš li biti visoka dva metra ili kepec, da li si netolerantna na strance i laktozu.
To je toliko besmisleno da nemam pojma šta da kažem još po tom pitanju sem da se radi o ogromnoj količini neznanja. Ljudi koji žive na Balkanu su u 20. veku više nego uspešno pokazali koliko mogu da se međusobno pokolju, da ni ne pominjemo šta su sve Istočni Sloveni u tom istom stoleću radili jedni drugima. Zato i kažem; to je čisti rasizam. Umrljan jednom romantizovanom predstavom događaja, koja čak i kada se mi ovde koljemo pokušava da objasni stranom intervencijom; u smislu, nije reč o Židovima, već o Vatikanu koji muti kolo i tera ljude da vrše masovna klanja iako im nije u krvi (dok ovim drugima, tobože, jeste).
![]()
![]()
Samo pogledaj šta su Rusi radili Čerkezima u XIX stoleću, ako ti ni nije poznato. Skoro su istrebili čitavi narod.
![]()
Prema službenim procenama Rusije, nestalo je preko 90% čitavog naroda.
I Adolf Hitler je stalno govorio o pomirenju i potrebi za stvaranjem jedinstva, zbog velikih zločina Jevreja koji su najviše zla prouzrokovali u istoriji. To je našminkana priča, kako bi što više moglo ljudi pasti na nju. I naravno, kao što rekoh, ima panslavistički kontekst; vodila je i Nacionalsocijalistička partija sličan, uprkos Hitlerovoj ekstremnoj mržnji prema Švajcarcima i sličnome. Kada su osvajali Dansku, maltene su se ušetali, a kakva je rasna politika i okupacija bila u Norveškoj (odakle je i patentiran termin kvisling) svi znamo.
Poruka (odnosno ideja) uvek je ista: falsifikujmo našu prošlost. Sakrijmo od naše dece istinu i lažimo ih da smo i mi grešnici i da su i naši preci bili monstrumi. I onda da se narodu proda jedna izmišljena naracija, sašivena od ukrivanja istorije i selektivnog biranja događaja, ubedimo našu decu da su superiorni. A druge monstrume, demonizujmo. I onda tako kreće put, jer dok god se sa druge strane nalazi gamad, a ne ljudi opravdano je ophoditi se prema njima tako jer im je to u krvi, u genima. Slično kao što lupaš komarce, možeš i njima to raditi, jer su inferiorniji (rasno) od tebe. I onda se desi još mnogo Brisa Tatona.
P. S. Sloj društvene zajednice o kojoj govorimo i koja forsira ove teze, vrlo benigno podmetnute (gotovo kao podvalu) pod nazivom autohtonističke, sanja o tome da će doći do kraha evroatlanskog vojnog saveza i civilizacije; da će SAD upasti u građanski rat, a zapadna Evropa u velike društvene nemire i da će onda dobiti ono što im sleduje, iliti naplatu za sve ono što su radili unatrag. To uključuje njihovo sistematsko istrebljenje i porobljavanje, osnivanje koncentracionih logora, kolonizacija njihovih zemalja i konfiskacija njihovog dobra, kao vid konačnog rešenja. S tim što bi time bili obuhvaćeni i neki narodi u ovim krajevima; u prvom redu bi istrebili Albance na Balkanskom poluostrvu, pa vrlo verovatno i Mađare, a možda i brojne druge. Da ni ne govorim o metodama protiv nepoželjnih domaćih (Slovena) koje bi upotrebljavali (pošto tu uglavnom nema ničeg racionalnog, možda bi, ukoliko naiđu na veliki otpor Čeha tako nečem, proglasili ih mnogo pomešanim sa Nemcima i kao takvim na nižem stupnju slovenske rasne hijerarhije, što bi, s obzirom na stanje uprljanosti krvi, moglo biti dovoljno da im se i statusni položaj degradira, možda i kao uvod ka konačnom razračunavanju sa njima).
ok Slavene do sad sam mislila da si objektivan ali sad vidim da nisi
ja ne kazem da nijedan drugi narod nije pocinio genocid
nemoj da spinujes
i da se igras sa votabautizmom
ali kad se sve sabere ko je najvise genocida pocinio u covecanstvu?
zanemari genetiku
a posle saberi i samo ce ti se reci
a ako genetika nema veze sa mentalitetom naroda je zesca glupost
a tu opet treba da krenes od svojih mame i tate i kako od njih nasledjujes izgled, potencijalne bolesti i slicno kao i karakter
nisam ni mislila da ces mi odgovoriti
opet spinujes
gori si od Vucica
nisam ni mislila da ces mi odgovoriti
opet spinujes
gori si od Vucica
U centar. Auč!
PS. Vidi samo koliki ti je odgovor na ovo napisao. Da ne veruješ kako neko tako može besplatno da se trudi.
Mrkalj bezobrazan si. Sta znaci ta tvoja insinuacija i opaska, ti hoces da kazes da Slavena neko placa da pise na forumu??? Covek se ovako potrudi a ti ga sprdas... I plus pricas po forumu da je hrvat.
@Slavene, malo sam citao sad sta pises i za par stvari si me iznenadio. Sta je to toliko tragicno bilo u leto 1995. u Srebrenici.. Pobili par stotina do hiljadu muskaraca vojno sposobnih od kojih je vecina ili bar jedan deo cinila najstrasnije i najmonstruoznije zlocine nad srpskom decom i zenama... Ok. To jeste zlocin, ali ti si ga opisao kao da je ne znam ni ja sta. I ne bi ti ja to ni rekao nista, da ne uzimam u obzir citav kontekst oko Srebrenice... Mislim na ceo taj mit i vasar koji se tamo pravi.
Zasto kazem da si me iznenadio? Pa prvo mislim da ti ne stoji ono poredjenje za decu i silovanje, jer je po mom misljenju veci zlocin ubiti jedno dete nego silovati 3 zene. Ne kazem da silovanje nije zlocin, ali ta zena je i dalje ziva, da sa traumama, ali ipak ziva, a deteta vise nema, ej deteta! Zena ako je psihicki jaka mozda moze skoro pa da preboli tu traumu a dete ne mozes da vratis.
Za koga pricas ovo da bi istrebio Albance i Madjare? Za Srbe? Iskreno da ti kazem ja ne vidim nesto da bi Srbi masovno ubijali necije civile. Imali smo toliko prilika kroz istoriju pa nismo to radili. Ne znam zasto bi bas sad. Ili si to pricao za neke panslovene.... Al opet svejedno. Srbi to nisu radili niti ce da rade. Tu mi nisi jasan.
Hvala ti za ovaj info za Ruse i Cerkeze to nisam znao.
Зашто су Чекерези исељени Берлинским конгресом?