Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.546
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Исправно збори хрватски историчар Горан Шарић.
хрватског историчара Горана Шарића.За којег од њих тројице?Sedvič za gospodina.
![]()
За којег од њих тројице?
Такав "дуел" је реално бесмислен и личио би (не улазећи ко је ко у тој причи нити да омаловажавам знање Шарића или бико кога) ријалити представе какве смо имали у режији оног пајаца Шупковића када угости госта са нежељеним мишљењем.Зашто неко од образованих критичара не закаже ТВ-дуел са њим? То би било јако интересантно гледати.
Нисам ни ја. Свеједно, један добије обилнији сендвич а друга двојица приказах шта, није то поштено, неправда.Nisam ih slušao nit' znam ko su, mada je očigledno da je ovaj politički analitičar što je levo s naočarima došao očigledno sa namerom da promoviše knjige za prodaju.
Svaka čast Šariću. Svaka čast, Šariću!Три занимљиве ствари је примијетио хрватски историчар Горан Шарић (од означеног дијела видео-клипа)
Прво. Угарско краљевство се свуда у свијету назива Угарском, само у Хрватској се назива хрватско-угарским краљевством и на томе сви, од историчара до припростог свијета, по хрватском историчару Шарићу истрајавају. Уз примједбу да је то као да Срби Османско царство називају српско-турским царством. Досјетљиво.
Друго, одмах у наставку. Не смета другосрбијанцима ни избор локације за споменик Стефану Немањи, ни изглед, ни амбијент, смета им Стефан Немања.
И треће, потпуно су друге релације када је у питању аутошовинистичка дружина у Србији и проказани негативци у хрватском корпусу (Класић, Јаковина и та екипа) који када причају о ближој прошлости такође прихватају тај на неоусташкој матрици обавезан наратив, али додају да је било и понешто ружног, што би се рекло (ово је мој осврт на Шарићева размишљања) "не мрзе Србе колико је то нормално".
Исправна размишљањахрватског историчара Горана Шарића.
Ne verujem.nit' znam ko su
Ti si almanah čaršijskih abrova. Teško da ti je neko promakao.
Apsolutno tačno, pogotovo za Klasića koji se ovde stalno pojavljuje na tribinama, TV-u, štampi. On je tačno izjavio da je ustaštvo hrvatska verzija fašizma (što je tačno) i zbog toga bio prozivan u Hr, ali sem po tome on se ni po jednom stavu ne razlikuje spram ostatka hr scene.И треће, потпуно су друге релације када је у питању аутошовинистичка дружина у Србији и проказани негативци у хрватском корпусу (Класић, Јаковина и та екипа) који када причају о ближој прошлости такође прихватају тај на неоусташкој матрици обавезан наратив, али додају да је било и понешто ружног, што би се рекло (ово је мој осврт на Шарићева размишљања) "не мрзе Србе колико је то нормално".
Apsolutno tačno, pogotovo za Klasića koji se ovde stalno pojavljuje na tribinama, TV-u, štampi. On je tačno izjavio da je ustaštvo hrvatska verzija fašizma (što je tačno) i zbog toga bio prozivan u Hr, ali sem po tome on se ni po jednom stavu ne razlikuje spram ostatka hr scene.
Prošle ili pretprošle godine je bio gost na Balkaninfo-u i potvrdio je sve moje sumnje oko njega. Relativizovao je Stepinca, govorio kako mi ovde preuveličavamo period Kraljevine Yu i da je teror nad Hrvatima u doba kralj. delimičan uzrok pojave ustaša. Da ne kažem standardno ustaše=četnici, iako je u četnicima bilo i Hrvata.
Tako da je Klasić neka vrsta levog pravaša. Kritikuje NDH, ali brani njene tekovine. Bolje reći Maspokovac, jer koliko sam video napisao je knjigu o tom pokretu.
Sa druge strane, prosto je neverovatno kako mi kao po Pavlovljevom refleksu skačemo čim neko kaže nešto poput "NDH je zlo", "U Jugoslaviji nije bilo loše" i odmah bacamo crveni tepih pred njega ne gledajući kakve stavove on zastupa, i onda budemo zatečeni ovako nečim.
I svaka čast Šariću što nam otvara oči. Prosto je neverovatno da neko to konačno radi, pritom još iz Hrvatske.
Одлично запажање.Apsolutno tačno, pogotovo za Klasića koji se ovde stalno pojavljuje na tribinama, TV-u, štampi. On je tačno izjavio da je ustaštvo hrvatska verzija fašizma (što je tačno) i zbog toga bio prozivan u Hr, ali sem po tome on se ni po jednom stavu ne razlikuje spram ostatka hr scene.
Prošle ili pretprošle godine je bio gost na Balkaninfo-u i potvrdio je sve moje sumnje oko njega. Relativizovao je Stepinca, govorio kako mi ovde preuveličavamo period Kraljevine Yu i da je teror nad Hrvatima u doba kralj. delimičan uzrok pojave ustaša. Da ne kažem standardno ustaše=četnici, iako je u četnicima bilo i Hrvata.
Tako da je Klasić neka vrsta levog pravaša. Kritikuje NDH, ali brani njene tekovine. Bolje reći Maspokovac, jer koliko sam video napisao je knjigu o tom pokretu.
Sa druge strane, prosto je neverovatno kako mi kao po Pavlovljevom refleksu skačemo čim neko kaže nešto poput "NDH je zlo", "U Jugoslaviji nije bilo loše" i odmah bacamo crveni tepih pred njega ne gledajući kakve stavove on zastupa, i onda budemo zatečeni ovako nečim.
I svaka čast Šariću što nam otvara oči. Prosto je neverovatno da neko to konačno radi, pritom još iz Hrvatske.