Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.004
Koja je referenca za podatak da su Bokan i Šarić prijatelji?
Dragoslav Bokan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koja je referenca za podatak da su Bokan i Šarić prijatelji?
Da, gde je to izjavio?Dragoslav Bokan.
Da, gde je to izjavio?
То може да се каже бар за половину Хрвата (да су пореклом Срби), тако да није добар аргумент.Govorio je par puta o poreklu u javnosti, ne isuviše rado, jerbo za kamere ne priča o svom nacionalnom identitetu u strahu da ne bi zbog toga imao problema kući i kako tako ne bi zatvorio pojedina vrata u Hrvatskoj; no, ništa do sada ne ukazuje da bi ga trebalo smatrati ikakvim Hrvatom više od pomenutog Leskovca ili Livade.
U istoj emisiji (Suočavanje) kad je bio njegov prijatelj Dragoslav Bokan gost, vrlo se oštro suprotstavio navodu voditelja da ima i takvih Hrvata, insistirajući da to nije nikakav primer jerbo je Šarić Srbin iz Hrvatske.
То може да се каже бар за половину Хрвата (да су пореклом Срби), тако да није добар аргумент.
Cekao sam da se izjasni da je Srbin oserio sam odmah....sad da li je znao sve vreme ili je saznao to ne znamo.
Ma to se odmah primeti; teško da se može sakriti.
Goran je prošao kroz sličnu situaciju kao i mnogi urbani Srbi Hrvatske (kada kažem urbani mislim na hrvatske gradove, a ne na npr. Knin). To su i ona područja najuspešnijih primera asimilacije; roditelji žive integrisani u društvenu zajednicu kojoj pripadamo, bez posebno izgrađene (ili uzgajane, preciznije) etničke svesti o narodu kojem pripadaju.To je posebno slučaj za građene Hrvatske koji su živeli u krajevima dalje od srpskih sredina SR Hrvatske, a opet, posebno važi za podosta kosmopolitansku Rijeku, odakle on i jeste.
U Goranovom slučaju, on se u nekom trenutku tokom svog sazrevanja i formiranja kao ličnost, osvestio kao Srbin otkrivši podatke o svom poreklu; dakle, nije to najverovatnije došlo od (po svemu sudeći dosta anacionalnih) roditelja, već kroz individualno interesovanje i sa interneta. Iliti, kako je ono rekao još 2015. godine.
Istražujući porijeklo svoje porodice otkrio sam da je naša prapostojbina Makedonija (Stara Srbija), da su se kao srpsko plemstvo junačko borili u Kosovskoj bitci, nakon nje preko Crne Gore došli u Dalmaciju, Hercegovinu, Bosnu i Liku.
Jedan dio njih je tek u 18. vijeku prešao na katoličku vjeru.
A od 20. vijeka su po difoltu postali Hrvati.
I kako meni onda neko može zabraniti da budem Srbin, kad su svi moji preci do 20. vijeka Srbi bili?
Zar zato što se neki moj predak slomio sa inkvizitorskim vatikanskim nožem pod grlom i prešao na katoličanstvo da spasi svoju porodicu, ženu, djecu, zar da ja ne budem Srbin?
Evo, ja se nisam slomio, ispravljan njegovu grešku!
Svi moji preci koje često sanjam bili su SRBI i ja im se klanjam!
Niko nije pominjao poreklo, tako da ne znam o čemu pričaš.
И ти после тога имаш образа да изјавиш овако нешто?
Треба да промениш ник у СПИНко
Svakako povratak iz konvertitstva je jako velika stvar i zasluzuje postovanje. Uvek mi je to izgledalo nemoguce zbog jakih mehanizama konvertitstva u "Hrvatskoj" nakon 1900 - te i onaj ocajan potez ukidanja zajednice Srba katolika u Dubrovniku 1912- te , totalno neverovatno ali geni su cudo....
Ne znam vidim da materijalni.interes nije preovladao , poziv prema religiji moze biti iskren ali kad vidis sta se desava unutar svega toga pozelis da napustis to.Mislim da Šarićev rimokatolički eskurs nema nikakve veze sa nekim porodičnim identitetom sa kojim je odrastao, već je samo deo tog nekog (sektaškog?) egzibicionizma, slično kao i njegova protestantska faza.
Pošto je video da od adventista nema ništa (a i svi drugi su se razbežali; i Pernar i Miroljub Petrović) potražio je šta drugo pije vodu kako da se izrazim, da se pronađe. I to, nekako, skupa predstavlja njegov celi repertoar. Clickbait fenomen otelotvoren u čovečijem telu; potražnja za pitkim temama i auditorijumom obožavatelja.
Nije niti hoće, on kao i ostali autohtonisti pripada opskurnim zabitima internet kanala i jednako bizarnim forumima kao što je ovaj . Inače pravo mesto mu je ispred prodavnice sa unučićima i mlakim pivom.Jel ovaj Šarić napisao neku knjigu ili naučni rad iz tema o kojima non-stop priča po tribinama i na tv-u ?
Nije niti hoće, on kao i ostali autohtonisti pripada opskurnim zabitima internet kanala i jednako bizarnim forumima kao što je ovaj . Inače pravo mesto mu je ispred prodavnice sa unučićima i mlakim pivom.
Odavde je jasno da je Duboka država zasela na Filozofski fakultet kao rasadnik nacionalne elite i uposlila određene profesore da autošovinizmom zadajaju srpsku decu, buduće intelektualce.
Odavde je jasno da je Duboka država zasela na Filozofski fakultet kao rasadnik nacionalne elite i uposlila određene profesore da autošovinizmom zadajaju srpsku decu, buduće intelektualce.
To je svakako vid hibridnog rata protiv Srbije sa glavnim ciljem da Srbija nikad sinjeg mora ne ugleda.
Da su studenti u startu osvešćeni ovom činjenicom i glavnim ciljem Dubaje, da sve što u budućnosti budu radili bude usmereno protiv suvereniteta Srbije, ne bi tako olako prihavtali krilatice koje su čuli na predavanjima, kao što je ona da je Koštunica salonski fašista, da Vinčanci nisu imali pismo, da ne postoji više teorija o poreklu Slovena, već samo jedna prava itd.
Praktični rezultat ovog usađivanja mentalnog programa visokog vrednovanja autošovinizma možemo videti na primeru radova Nemanje Radulovića, Marijane Stojčić....
https://filoloskibg.academia.edu/NemanjaRadulovic
https://independent.academia.edu/marijanastojcic
Radi se o tome da građani Srbije budžetskim parama plaćaju ove naučnike autošoviniste da razvijaju teme kojima ih je veštački i neobjektivno preokupirala Duboka Država:
- homofobija u Srbiji
- ksenofobija u Srbiji
- mitomanija kod Srba
- podunavski Švabe
- fašizam u Srbiji
- negiranje genocida u Srebrenici
- dobre strane ropstva pod Turcima
i sl. i na taj način rovare po duhovnim i porodičnim vrednostima srpskog naroda ne bi li ga lakše dokusurili, tj. do kraja rasparčali i obesnažili.
Dokle tako?
Za to vreme Poljaci se, na primer, bave slovenskim rečima u kritskom dijalektu grčkog jezika...
Ako sebi samima ne smrdite jer ste se zaglibili u guzicama vaših predavača mentora, verujte, smrdite na kilometre i smrad je stigao, ako ne do kuka i motika, a ono do građanskog protesta protiv trošenja budžetskih para na pljuvanje po časti i zdravom razumu saopstvenog naroda.![]()
Vidiš, stvari nisu kako se na prvi pogled čine. Još će se ispostaviti da je prezimenjak Stjepana Radića, Radivoj - Hrvat. Ionako je rođen u sumnjivom kraju.Mislim da Šarićev rimokatolički eskurs nema nikakve veze sa nekim porodičnim identitetom sa kojim je odrastao, već je samo deo tog nekog (sektaškog?) egzibicionizma, slično kao i njegova protestantska faza.
Pošto je video da od adventista nema ništa (a i svi drugi su se razbežali; i Pernar i Miroljub Petrović) potražio je šta drugo pije vodu kako da se izrazim, da se pronađe. I to, nekako, skupa predstavlja njegov celi repertoar. Clickbait fenomen otelotvoren u čovečijem telu; potražnja za pitkim temama i auditorijumom obožavatelja.