Полако, не дижите халабуку док се не провери. Немој сутра Мирољуб да нам се појави са том акредитацијом из Америке, па да поједете ове странице.

Ne znam da li si ovo napisao sa izvesnom dozom ironije, ali ukoliko si pogledao popise akreditovanih institucija u Americi koje se bave prirodnom medicinom, znao bi da je
potpuno nemoguće da se tako nešto dogodi. Pre će biti, ako navodno polaganje nečeg nije predmet potpune fikcije u slučaju Petrovića, Živanovića i ostalog, što mi deluje kao vrlo moguća solucija, da se tu radi o nečemu
Natural Medicine Journel upozorava ovde:
What's the difference between a licensed naturopathic doctor and a naturopath?:
In contrast to NDs, naturopaths have varied levels of education and experience and may obtain this experience in a purely online or correspondence format. The education is not accredited by an agency recognized by the U.S. Secretary of Education and will not qualify students to take the NPLEX examination or lead to licensure in any regulated jurisdiction in North America.
Ukoliko gospoda nije sve u potpunosti izmislila, jedino što je moguće jeste da zaista postoji je da neki tip iz Paname, recimo, ima registrovanu stranicu (toliko opskurnu da je ne možemo pronaći ni upotrebom različitih pretraživača interneta) i da mu je Miroljub pisao imejlom, možda uplatio neke pare na račun i dobio sertifikat nekakav. Zapravo, kada malo bolje razmislim,
pošto je to jedina stvar koja izlazi kada upotrebljavamo Google, da su oni osnovali u Kvinsu taj tzv institut i sami sebi uručili diplome.
Evo ovde se može videti unutrašnjost jednog od stanova koji je u toj zgradi na prodaju:
https://www.trulia.com/p/ny/jamaica/8786-116th-st-jamaica-ny-11418--1050603305
Da li ti ovo deluje ko moguća lokacija gde se može učiti o istoriji, prirodnoj medicini, organskoj poljoprivredi, glumi, režiji, itd...iskreno zaboravio sam sve šta se navodi tu. Inače, kao stanari su biile navedene dve osobe. Jedan od njih, onaj pomenuti „doktor” Jovan Živanović, danas živi u Srbiji, a u SAD-u je ostao
Zoran Tafra.
Tafra, koji se u americi bavio treningom i zdravom ishranom (verovatno u bliskoj saradnji sa Živanovićem) nedavno se (krajem prošle godine) oženio Aminom Amatus Salam..
..tako da je moguće da treba da se strpimo da se podaci osveže pa proverimo da li Tafra živi i dalje na istoj adresi, ili se Amina preselila u sedište Miroljubove imperije.
Ono što mi trenutno deluje kao najizvesniji ishod jeste da je ono što sve ove ljude spaja jeste
pripadnost Crkvi adventista sedmog dana, a konkretno tzv.
zagrebačkog kluba koji je pokrenuo Gordon Anić (a u čijim se vodama kretao, između ostalih, pored samog Miroljuba Petrovića i čoveka kome je ova tema posvećena, i Ivan Pernar). Pretpostavka ka kojom sam najnaklonjeniji jeste da su Lukići, vlasnici te zgrade u Kvinsu (možda i sami pripadnici iste verske organizacije) ustupili sobu za registraciju Miroljubovih organizacija.
Inače, lokacija zgrade o kojoj govorimo se nalazi u blizini (i to vrlo blizu jedne od navedenih) tri adventističke crkve: