Goran Šarić

Srpska hg I2a1 je najveca genetika Sardinije. Fenicansko i Etrursko pismo je jako srodno Vincanskom, nastalo od vincanskog. Etrurci su sebe zvali Raseni, i moguce je citati Etrurski Rasenski koji je desifrovan pomocu srpske cirilice, govorili su starosrpski jezik.
To sto si neobrazovan i nepristojan je tvoja stvar.
Fenicani nisu sebe tako nazivali nisu se smatrali narodom (oni su moreplovci, trgovci) bili su od srpske genetike i sami su se identifikovali sa Srbima gde god se sretnu u svetu, Dalmacija, Italija..

Ja se samo nadam za tvoje dobro da ne vjerujes u ovo sta pises nego da spamas i ubijas vrijeme.

Čudno, ja sam mislio da etrušćanski jezik još nije preveden i shvaćen, sada ti kazes da ga mozes citati uz pomoc srpske(!?) cirilice. Mora da si novi Šampolion.

Ja ne bih preporucio taj rad jer je podmetacina i propaganda. Pun svet namerno laznih studija.
Ja npr. bih povezao hg I sa visinom. Proucavam genetiku i antropologiju godinama.
Opet podemtacine da su niski albanci hg E, J, starosedeoci evrope i zamenjeni nekom drugom populacijom.
Istina je da su I hg (Srbi i Nordici) starosedeoci evrope, balkana...
Nemoguce je da za 10ak hiljada godina populacija promeni visinu.

Нисам мислио буквално на тебе, више сам причао... анафорички, или како се већ зове та стилска фигура...

U pravu postoji pretpostavka nevinosti dok se ne dokaže suprotno, ali to ne sprečava policiju da bez dokaza sumnja na onoga ko ima motiv i ko je već ranije sumnjivog ponašanja. Zato ti traže alibi, ili dokaz da nisi.
Sudja, naravno, neće doneti presudu bez dokaza, ali gore navedeni elementi usmeravaju istragu.

Pa ovde rekao nešto najmormalnije i što se, svakako, podrazumeva...

Ne bi trebalo imati veze to s visinom, to je mutacija na Y kromosomu dakle od jednog udaljenog muskog pretka a covjek svoju genetiku i fenotip nasljeđuje po svim linijama vec zavisno koji se gen ispolji a koji ostane recesivan(ako me znanje iz biologije sluzi).

Ono šta se zna je da su u rimskim izvorima lokalna Ilirska plemena(mislim da se ovde radi o Liburnima) opisali kao izrazito visoke, ratoborne i ne odveć pametne, jbg mozda je slucajnost ali ja tu vidim 3/3.

Ali opet, ta Ilirska plemena su izgleda samo zbirni naziv za grupu raznorodnih plemena koja skupa nemaju puno dodirmih tocaka. Mnogi pokusavaju tom pop genetikom objasniti nekakve mega teorije, mislim da redovno zasad podbacuju mada se mozemo zabavljati s tim. Dinarska rasa(visoki,čeoni lukovi od gvožđa,crni) se doduse otpr podudara sa područjima gdje je dominantna I2, ali malo je to da bi se ista suvislo zakljucilo.

Ja imam misljenje da su Vlasi na prostore Hrvatske donjeli haplogrupu E1b(ja mislim da se tako zove) u 16.om i 17.om stoljeću, što bi se otprilike podudaralo sa tekstovima koje sam citao da je taj narod bio negdje sa tromeđe Makedonije,Grčke i Albanije, ali to je samo jedna zabavna pretpostavka. Ti Vlasi su se kasnije dijelom srbizirali dijelom kroatizirali. I2Din je po svemu sudeći bila zajednička Srbima i Hrvatima u momentu kada se o njima biljeze prvi tragovi na ovim prostorima, kao i r1a.

Upravo.

Postoje možda ponegde nekakva preklapanja, naravno ne svuda, ali svakako se haplogrupa niti direktno ni indirektno ne može dovesti u vezu sa visokim stasom ljudi. :dontunderstand:

Ja ne bih preporucio taj rad jer je podmetacina i propaganda. Pun svet namerno laznih studija.
Ja npr. bih povezao hg I sa visinom. Proucavam genetiku i antropologiju godinama.
Opet podemtacine da su niski albanci hg E, J, starosedeoci evrope i zamenjeni nekom drugom populacijom.
Istina je da su I hg (Srbi i Nordici) starosedeoci evrope, balkana...
Nemoguce je da za 10ak hiljada godina populacija promeni visinu.

Pa moraš i neke argumente postavljati, a ne samo tako pričati da je nešto neistina samo zato što ti se ne sviđa šta u tome piše.

Ako je ogromna promena visike, za jedva jedan i po vek (dvadeset centimetara, u Holandiji) zbog čega bi bilo nemoguće nešto za bukvalno stotinu puta veći vremenski period..?

Interesantan je tu i fenomen Koreje i promena u visini koje se diferenciraju tokom protekle polovine veka. Severnokorejanci su niži.

Genetski je nemoguce da se promeni visina i za 100 hiljada godina ako populacija nema neki drugi genetski upliv.
Holandjani imaju upliv od R1b, koji nisu visoki.
Postoje R1b vise i nize populacije, ali to nije isti R1b jer im zenska genetika nije ista. Jedna grana R1b je uzimala tudje zene u praistoriji...

Fenicani nisu sebe tako nazivali nisu se smatrali narodom (oni su moreplovci, trgovci) bili su od srpske genetike i sami su se identifikovali sa Srbima gde god se sretnu u svetu, Dalmacija, Italija..
Дај један извор где Феничани сами себе сматрају Србима?
Не постоји српска генетика стручњак.

Ma sigurno da ne postoji ako ti to tako kazes strucnjak, tvoj komentar je krajnji bezobrazluk.
Odgovori da li postoji ili ne postoji genetika bilo kog drugog naroda na svetu.

- - - - - - - - - -

POREKLO SRBA - Svetski naučnici potvrdili: U Srbiji rođena evropska civilizacija

Genetika Srba autosomalno (sto cini 99.9% ukupne ljudske genetike) komponente
severno-evropska staro-evropska 42% (I hg, I1 i I2) y-hromozom haplogroupa ekvivalent
antlanto-mediteranska 28% (R1a/R1b) y-hromozom haplogroupa ekvivalent
kavkaska 22% (G, G2a) y-hromozom haplogroupa ekvivalent

Poslednja izmena:
Genetski je nemoguce da se promeni visina i za 100 hiljada godina ako populacija nema neki drugi genetski upliv.
Holandjani imaju upliv od R1b, koji nisu visoki.
Postoje R1b vise i nize populacije, ali to nije isti R1b jer im zenska genetika nije ista. Jedna grana R1b je uzimala tudje zene u praistoriji...

Da li bi mogao ovu tvdnju dokazati?

Ako sam te dobro razumeo, ti smatraš da je u poslednja dva veka bilo došlo do značajnog upliva novog genetskog materijala u Holandiji? Ili, u proteklih pola veka, u Koreji?

Da li bi ti mogao dokazati da se populacija u Holandiji i Koreji smanjila, povecala za par vekova bez genetskog upliva, sto sam siguran da nije tacno vec manipulacija laz propaganda podmetacina.

- - - - - - - - - -

Ne tvrdim da je u Holandiji doslo za dva veka do novog genetskog upliva.

Da li bi ti mogao dokazati da se populacija u Holandiji i Koreji smanjila, povecala za par vekova bez genetskog upliva, sto sam siguran da nije tacno vec manipulacija laz propaganda podmetacina.

- - - - - - - - - -

Ne tvrdim da je u Holandiji doslo za dva veka do novog genetskog upliva.

Pa već sam bio postavio.

Citirane.PNG

- - - - - - - - - -

Da ne bude da ispadne kako je ovo specifikum samo Nizozemske:

https://ourworldindata.org/human-height

Kepcured.PNG

Ocigledna cionisticna podmetacina, nema veze s mozgom, evropljani se nisu povecali, a u proslosti bili niski. Evropljani su uvek bili visoki.

Neolitski Jordan statue slika u videu na 2:38 (neolitski bliski istok Jordan i Mesopotamiju su radili stari evropljani, stari Srbi hg I2a i I1 hg) izgledaju identicno kao moji rodjaci iz Valjeva u fenotipu lica i po visini vidi se da je to visoka populacija, po Srbiji i Bosni ogroman broj populacije izgleda ovako jer je to srpska genetika najveca autohtona. U Jordanu 5% I2a hg kod danasnje populacije.

Ancient Egypt:Blue Eyed Pre Dynastic Ancient Egyptians

Poslednja izmena:
Pa nisam siguran da li je to tačno... :think:

vecina anketa koje sam ikad videla su stavljale Srbe/Kro medju top 10.

i kao neko ko je visok 177cm a zivi u Kini svaki dan me neko na to podseti....:mrgreen:

secam se dok sam radila na kruzeru kad vidim novog radnika kad vidim visinu tacno mi se upali alarm- "Balkan" i uglavnom sam bila u pravu, eventualno neko iz Ukrajine.

da bi se to zakljucilo ne trebaju ti ankete

dovoljno je da malo proputujes sveta i da zakljucis

Poslednja izmena:
Ocigledna cionisticna podmetacina, nema veze s mozgom, evropljani se nisu povecali, a u proslosti bili niski. Evropljani su uvek bili visoki.

A otkud ti to znaš?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jučerašnje predavanje u Inđiji:

Od 01:10...ovo je, bre, genijalno. Autoriteti za istoriju postali su i Muamer bivši muftija Zukorlić i Janez Janša. :worth: Od Bisere Suljić Buškailo, profesorke književnosti sa Zukorlićevog univerziteta on je napravio:

Goran Šarić o Biseri Suljić Buškailo:
..najveća bošnjačka lingvističkarka..

:rumenko::mrgreen:

Ko je Hrvat među četvoro? Nisam uspeo da ga razumem. Neki akademik, teolog i istoričar, koji je doktorirao na Sorboni?

Da bude stvar najgora, Šarić ove opskurne persone spominje u kontekst argumenata za autohtonističku školu (iako ukazuje time na sasvim suportno). :lol:

Poslednja izmena:
Ko je Hrvat među četvoro? Nisam uspeo da ga razumem. Neki akademik, teolog i istoričar, koji je doktorirao na Sorboni?

Sad videh, iz priloga o Šariću u Večernjim novostima:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...TORICAR-TVRDI-Austrougarska-izmislila-Albance

Prilog J. S. u Večernjim novostima o jednom od predavanja Gorana Šarića (18. oktobar 2018):
PREPRAVKE ISTORIJE REGIONA

ŠARIĆ je rekao istoričari u regionu redom tvrde da su narodi kojima pripadaju –autohtoni.Tako akademik Franjo Šanjek, teolog i istoričar koji je doktorirao na Sorboni, piše da su Hrvati na Balkanu od kamenog doba, a prof. dr Bisera Solić Buskailo, najveći bošnjački autoritet za jezike, tvrdi da su i Bošnjaci autohtoni. Muftija Zukorlić u svojoj knjizi „Drevna Bosna" ističe da su Sandžaklije i Bošnjaci autohtoni, kao što tvrdi i za Albance.

- Proizlazi da su svi autohtoni osim Srba, što je, naravno, netačno – kazao je Šarić.

Reč je o Franji Šanjeku. Samo, ne razumem gde on to piše? :think: U Kršćanstvo na hrvatskom prostoru. Pregled religiozne povijesti Hrvata (7-20. st.), str. 17 i 24:

427.jpg

20-0dcaa8d6fd.jpg

27-dbd6520772.jpg

Franjo Šanjek:
Uništenje crkvene organizacije i kršćanstva na podruĉju Ilirika u 4-6. stoljeću od nesagledivih je posljedica za budućnost Crkve na ovom prostoru i u širem komunitarnom kontekstu odnosa Rima i Carigrada, zapadne i istočne kršćanske tradicije. Grčko i latinsko stanovništvo ovih krajeva predstavlja u prvim stoljećima kršćanstva prirodnu i stvarnu vezu jedinstva Istoka i Zapada, koju će barbarske provale na više stoljeća prekinuti i na taj način otuđiti kršćane istočne i zapadne tradicije.

Novi gospodari Ilirika, Avari i Slaveni, sijeku veze koje su u tom dijelu Evrope spajale Istok sa Zapadom. Carigrad se radi vlastite odbrane od Arapa i Perzijanaca okreće prema svojim maloazijskim granicama, što je rezultiralo sve jačom orijentalizacijom Carigradske Crkve. I Rim je zbog provala Germana, Langobarda, Slavena i drugih izgubio mnogo od starih tradicija i rimskih običaja. A jer su se stoljećima borile na različitim frontovima i slijedile vlastite putove, Istočna i Zapadna Crkva nisu mogle izmijeniti stečena iskustva i metode evangelizacije, koje su, svaka na svom području, primjenjivale u pokrštavanju barbarskih osvajača Evrope. Ilirik je kao prirodna veza Istoka i Zapada trebao omogućiti dijalog predstavnika rimske i carigradske crkvenosti. Ilirik je, nažalost, u 6/7. stoljeću gotovo posve dekristijaniziran. Kad su u 9. stoljeću Rimska i Carigradska Crkva ojačale i kršćanskom civilizacijom pobijedile došljake, one su se u Iliriku opet susrele, ali kao suparnice koje je duga odijeljenost otuđila.

HE10_0737.jpg

Osim ako nisam propustio nešto posve nedavno da je izašlo, gde je došlo do naglog obrta stvari...mislim da bih mogao a se kladim da je Šarić pobrkao Šanjeka sa nekim drugim. :rtfm:

Poslednja izmena:
Ja se samo nadam za tvoje dobro da ne vjerujes u ovo sta pises nego da spamas i ubijas vrijeme.

Čudno, ja sam mislio da etrušćanski jezik još nije preveden i shvaćen, sada ti kazes da ga mozes citati uz pomoc srpske(!?) cirilice. Mora da si novi Šampolion.

Klingorci, plutonci, marsovci...ovaj jadni pop sto sludjuje glup i prost puk,,,,sa internetske bojisnice....u nas na tone i vagone sa fejk njuz,,,kliktaci.

Gorana za srpskog kralja niko Srbima toliko radosti nije doneo jos od Lepe Brene osamdesetih:mrgreen:

A da li ti nije ovo malčice sumnjivo?

Ima veći medijski prostor od svih domaćih autohtonista zajedno (neki od kojih su i po deset knjiga objavili, a on jedne pisane reči nije); pola novina pisalo o njemu, stići će ovim tempom ubrzo do trocifrene brojke nastupa, putuje po drugi put po celoj zemlji u turneji...bio i na Studiju B i kod Marića... :think:

Ne znam, meni ovde malčice budi sumnju. Ko njega to, i zašto, gura (ako)?

Poslednja izmena:
A da li ti nije ovo malčice sumnjivo?

Ima veći medijski prostor od svih domaćih autohtonista zajedno (neki od kojih su i po deset knjiga objavili, a on jedne pisane reči nije); pola novina pisalo o njemu, stići će ovim tempom ubrzo do trocifrene brojke nastupa, putuje po drugi put po celoj zemlji u turneji...bio i na Studiju B i kod Marića... :think:

Ne znam, meni ovde malčice budi sumnju. Ko njega to, i zašto, gura (ako)?

VaKITAn ga gura, da pali glupe Srbe na naciJonalizam, ratove i NOVE POGIBELJI>>>>>>JEZUITA smrdic....ma mars u tri ljepe sargarepe....

VaKITAn ga gura, da pali glupe Srbe na naciJonalizam, ratove i NOVE POGIBELJI>>>>>>JEZUITA smrdic....ma mars u tri ljepe sargarepe....

Ne deluje mi tako. Meni ovo, zapravo, više naliči na neku; ne znam, sektu. :think: Šarić je studirao jedno vreme i neki protestantski koledž i oprobao se kao protestantski propovednik, pre rimokatoličke faze. Tuda negde bi trebalo da ide i poznanstvo i sa ostalim pripadnicima klike zagrebačkih protestanata,

Ma sigurno da ne postoji ako ti to tako kazes strucnjak, tvoj komentar je krajnji bezobrazluk.
Odgovori da li postoji ili ne postoji genetika bilo kog drugog naroda na svetu.

- - - - - - - - - -

POREKLO SRBA - Svetski naučnici potvrdili: U Srbiji rođena evropska civilizacija
Можеш ли ти бар једанпут да одговориш на постављено питање без фантазирања.Питао сам те лепо где то Феничани сами себе сматрају Србима као што кажеш.Једини који је безобразан овде си ти, човече прибери се мало.

Да ти одговорим, не постоји генетика било ког народа, народи не настају по генетичким особинама већ на други начин, зато сваки народ има велики број хаплогрупа и не постоји једна типична хаплогрупа за било који народ, упамти то више.

Сад очекујем одговор на моје питање.

Back