Goran Šarić

On kaže da se 140.000 ljudi u Lisabonu izjasnilo Srbima i da danas ako u Kataloniju dođeš svaki će ti reći da je Srbin kao i ti. Pogledao sam i taj intervju što si ga okačio, upravo. Prepun je laži...

meni je najjaci bio kad je rekao kako je Tudjman poslao u Iran neke istrazivace da otkriju poreklo Hrvata i kad nisu nista nasli a oni onda odu u kafanu a tamo svi sa srpskim sajkacama:zcepanje:
a oni se onda uvrede i kazu kakve su ovo provokacije a oni kao tipa pa to je nasa nosnja.
:mrgreen:

"Da su slaveni naselili Balkan R1A bi bila zastupljena ko sto je u ostalim Slavenskim zemljama, 40-60%, a kod nas oko 10%, poslje tolikih godina. I I2a epicentar od preko 45% ne bi bio kod nas, nego u zakarpatju.
Ove mape su Prima Facie Dokaz autohtonosti po genetskoj osnovi. I nema se tu sta vise brljaviti. Nemas ti tu sta vise traziti razloge zasto je to tako jer ti mislis da se seoba desila, pa sad trebas dokazati."

Cista sutina i istina. Ni jedan objektivan geneticar ne osporava autohtonost I2-I2a-I2adinaric na balkanu, samo cionisticki klovnovi "geneticari" da bi proturili svoje bajke o seobi juznih slovena.

Haplogroupa I2a najveca frekvencija posle Balkana, Sardinije i Korzike, je u Kurdistanu/Mesopotamiji.
Prava prva originalna mapa I2a genetike, za razliku od danasnje lazne obrisane I2a u kurdistanu. Kurdi 20-25% I2a.

I2a Haplogroup Since the Last Ice Age

ajde onda odgovori (ali ako moze bez tantruma) logicno objasnjenje zasto je "zariste" R1a u Rusiji odnosno delu koji oni zovu "Stara Rusija" a ne na Balkanu gde je "zariste" I2a

ajde onda odgovori (ali ako moze bez tantruma) logicno objasnjenje zasto je "zariste" R1a u Rusiji odnosno delu koji oni zovu "Stara Rusija" a ne na Balkanu gde je "zariste" I2a

Mislim da bi nelogično bilo za pretpostaviti da jedna tako stara i široko rasprostranjena evropska etnička masa ima samo jednu haplogrupu (i posledično njeno žarište). Ako je žarište I2a zaista na Balkanu, onda nema sumnje da su to Balkanski Sloveni jer u njihovom jeziku nema traga nijedne neslovenske reči sve do perioda Osmanlija i ponešto Mletaka, a i te reči se odnose na zanatske inovacije, ništa tu nema u osnovnom vokabularu.

Zariste R1a je u Srbima u Nemackoj. Zariste R1a je u Poljskoj. Najvisa frekvencija u svetu R1a indo-arijevci, sever-zapad Indije.
According to a 2015 study, the most common Y-DNA haplogroup among the Sorbs in Lusatia (n=123) is R1a, which is carried by 65% of the Sorb males. Najvisa frekvencija r1a u evropi Srbi u Nemackoj.
Najvisa frekvencija R1a na bliskom istoku Iran i Kurdistan . Ne postoji jedno zariste R1a.

Da objasnim detaljno, posto velika vecina nema pojma jer nije pratila od pocetka GG studije, kolika vulgarnost i besmisao ovih tipova kao racka varos i svaki put njihova "istina" je pala i menjala se , dok moja stoji od pocetka i samo se potvrdjuje vremenom vise i vise iz svih nauka.
Ovi klovnovi sa porekla kao racka varos koji je sad pobegao i nece se pojavljivati jer se plasi da mu propaganda ne propadne, a vec jeste mojim komentarima pokazana istina su imali od pocetka netacne tvrdnje zvanicne "nauke", namerno pogresno tumacene manipulisane cionisticke lazne GG studije koje su oni tvrdili da je istina, a ja da nije i svaki put se pokazalo da sam u pravu.
Zvanicno je tvrdjeno da je E1b1b prva zemljoradnja i neolitska evropa a ovi klovnovi su tvrdili da je to apsolutna istina, ja sam pisao da nije da je evropski kromanjonac I hg (Srbi i Nordici) neolitska evropa i prva zemljoradnja koja pocinje u evropi. Sad je napustena teza da je E1b1b prva zemljoradnja.
Posle je zvanicno tvrdjeno da je J hg prva zemljoradnja i ovi likovi su poceli da proklamuju to kao apsolutnu istinu, ja sam opet govorio da je to prevara i da semitski neandertalac J hg nije prva zemljoradnja i da nije gradio staru evropu. Danas je napustena i ta teza, i ta laz je pala.
Sada tvrde da je G hg kavkazki neandertalac gradio staru evropu i zapoceo zemljoradnju sto je ocigledna prevara, ja tvrdim da je I hg MtDNA H evropski kromanjonac radio staru evropu i zapoceo zemljoradnju u evropi.
Kad bi se napisale prave pravilno tumacene genetske i ostale naucne studije lancano bi istina buknula, tj. pojavile bi se stotine naucnih studija tacnih pravilnih tumacenja i videla bi se istina da su stari evropljani kromanjonci pravili staru evropu i poceli civilizaciju i zemljoradnju, sto je mnogima vec danas jasno kao Harald Haarmann, Marija Gimbutas, Goran Saric...

Poslednja izmena:
Zariste R1a je u Srbima u Nemackoj. Zariste R1a je u Poljskoj. Najvisa frekvencija u svetu R1a indo-arijevci, sever-zapad Indije.
According to a 2015 study, the most common Y-DNA haplogroup among the Sorbs in Lusatia (n=123) is R1a, which is carried by 65% of the Sorb males. Najvisa frekvencija r1a u evropi Srbi u Nemackoj.
Najvisa frekvencija R1a na bliskom istoku Iran i Kurdistan . Ne postoji jedno zariste R1a.

Da objasnim detaljno, posto velika vecina nema pojma jer nije pratila od pocetka GG studije, kolika vulgarnost i besmisao ovih tipova kao racka varos i svaki put njihova "istina" je pala i menjala se , dok moja stoji od pocetka i samo se potvrdjuje vremenom vise i vise iz svih nauka.
Ovi klovnovi sa porekla kao racka varos koji je sad pobegao i nece se pojavljivati jer se plasi da mu propaganda ne propadne, a vec jeste mojim komentarima pokazana istina su imali od pocetka netacne tvrdnje zvanicne "nauke", namerno pogresno tumacene manipulisane cionisticke lazne GG studije koje su oni tvrdili da je istina, a ja da nije i svaki put se pokazalo da sam u pravu.
Zvanicno je tvrdjeno da je E1b1b prva zemljoradnja i neolitska evropa a ovi klovnovi su tvrdili da je to apsolutna istina, ja sam pisao da nije da je evropski kromanjonac I hg (Srbi i Nordici) neolitska evropa i prva zemljoradnja koja pocinje u evropi. Sad je napustena teza da je E1b1b prva zemljoradnja.
Posle je zvanicno tvrdjeno da je J hg prva zemljoradnja i ovi likovi su poceli da proklamuju to kao apsolutnu istinu, ja sam opet govorio da je to prevara i da semitski neandertalac J hg nije prva zemljoradnja i da nije gradio staru evropu. Danas je napustena i ta teza, i ta laz je pala.
Sada tvrde da je G hg kavkazki neandertalac gradio staru evropu i zapoceo zemljoradnju sto je ocigledna prevara, ja tvrdim da je I hg MtDNA H evropski kromanjonac radio staru evropu i zapoceo zemljoradnju u evropi.
Kad bi se napisale prave pravilno tumacene genetske i ostale naucne studije lancano bi istina buknula, tj. pojavile bi se stotine naucnih studija tacnih pravilnih tumacenja i videla bi se istina da su stari evropljani kromanjonci pravili staru evropu i poceli civilizaciju i zemljoradnju, sto je mnogima vec danas jasno kao Harald Haarmann, Marija Gimbutas, Goran Saric...

Poljska ili Rusija, (sirok je pojas gde ima R1A + 50%) nebitno ima raznih mapa ali sustina je da nije na Balkanu.
Ja nisam nikakav strani placenik pobogu Pantelicu malo se odmakni od tog nebesko srpskog i ukljuci mozak......

dakle sustina je da R1a jeste najzastupljenija tamo gde nema Srba odnosno niko sebe Srbima ne zove
Srbi imaju R1 a mozda malo vise od E1b

Poljska ili Rusija, (sirok je pojas gde ima R1A + 50%) nebitno ima raznih mapa ali sustina je da nije na Balkanu.
Ja nisam nikakav strani placenik pobogu Pantelicu malo se odmakni od tog nebesko srpskog i ukljuci mozak......

dakle sustina je da R1a jeste najzastupljenija tamo gde nema Srba odnosno niko sebe Srbima ne zove
Srbi imaju R1 a mozda malo vise od E1b

Da li si ti stvarno lud ili se pravis blesav i trolujes da napises ovo posle mog komentara.

"According to a 2015 study, the most common Y-DNA haplogroup among the Sorbs in Lusatia (n=123) is R1a, which is carried by 65% of the Sorb males. Najvisa frekvencija R1a u evropi Srbi u Nemackoj." Luzicki Srbi u Nemackoj koji su genocidisani i asimilirani u Nemce su zariste R1a u evropi, zovu se Srbima hiljadama godina i u davna vremena pre depopulacije su ogromna populacija, sada oko 150.000.
Osim sto nemas znanje na ovu temu, ni ne citas ne konstatujes moj komentar.

- - - - - - - - - -

Kako bi razumeo moje komentare da pocem da govorim jezikom molekularne biologije sto izbegavam jer niko ne bi mogao da prati komentare. Zariste I2a hg je na balkanu u Srbima, a zariste R1a u evropi Nemackoj u Srbima, zato sto prve R1a nastaju pod uticajem I hg i danasnje R1a1a (99% svih nosioca R1a) nastaju pod uticajem I2a hg (staroevropske srpske), genetska fuzija sa MtDNA H, zenska genetika utice presudno na formiranje genetike jer prenosi autosomalno genetiku.

Poslednja izmena:
Mislim da je svo navlačenje sa starosedelaštvom pametna igra hrvatskog obaveštajnog podzemlja u Srbiji.:think:

Zanimljivo je u kojim prostorima, na kojim pitanjima, se pojavljuje potreba za populacionom genetikom kao dokaznim sredstvom. Kad su Albanci u pitanju, radi se uglavnom o pitanju starosedelaštva i povezivanju Albanaca sa stanovništvom Kavkaza (za što, bar po onom što znam dosad, nema dokaza. I kod Srba i kod Albanaca postoje grane koje se mogu povezati sa narodima koji su živeli na Levantu i Maloj Aziji u istorijsko vreme, ali oni ne predstavljaju značajan procenat u populaciji, čak ni kad se saberu svi zajedno)

Sa druge strane, glavni predmet spora sa Hrvatima je opredeljivanje glavnih slavenskih haplogrupa I2a1b i R1a kao hrvatskih, i uobličavanje teorije po kojoj bi Srbi bili hrvatsko-albansko-vlaški spoj, gde bi hrvatski sloj činili I2a1 i R1a a vlaško-albanski različiti J i E haplogrupe kojima daju različite epitete (afričke, semitske itd)

Kod Srba predvođenih autohtonistima glavni napad je orijentisan prema starosedelačkoj teoriji, dok se ignoriraju hrvatske etnogenetske teorije. Umesto da se genotip po genotip radi na identifikaciji haplotipova čiji nosioci su u srpskom korpusu, a prisutni su i kod Hrvata Tako da su Šarić i Deretić pre kukavičja jaja hrvatske obaveštajne zajednice, nego autentični srpski autohtonisti

Well played Croats, well played:mrgreen:

Haplogorupa E1b1b-v13 nije ista u cistijem izvoru, i kod nas. U albaniji genetika od E1b1b-v13 je autosomalno vise postojana cistija jer je frekvencija najvisa u evropi. Vec sto se vise krece ka severu E1b1b-v13 genetika autosomalno se sve vise ispira, tako da u severnoj Srbiji velika vecina nosioca E1b1b-v13 autosomalno ima mnogo manje genetike od E1b1b-v13 nego nosioci albanci.
Hrvati genetski jesu Srbi, autosomalna razlika je svega par procenata mnogo manja nego sto se misli od ljudi slabo upucenih u genetiku jer ljudi gledaju procente hg Srba i Hrvata umesto autosomalno sto je pravo znanje genetike.
Hrvati su Srbi (narod) jer Dalmacija i bosanski hrvati govore stokavski srpski, svi Hrvati sem cakavaca (koji govore mesavinu srpskog i slovenskog) govore srpski, kad se izracuna populacija Srba iz Srbije, Crne Gore, Bosne... vidi se da su najvece narodno telo Srbi i da su Hrvati Srbi, a ne obratno, kao sto su Austrijanci Nemci a ne obratno.

Poslednja izmena:
Nije, on je patriota. Ima vrlo tacne opaske na becku "seobu slavena." Evo ovde na 43:50.

1, Zakacili su se na Porfirogenita. To je tacno, nisu citali dovoljno gradiva, i precizno, i na osnovu jednog dokumenta su se zakacili na seobu slavena.
2. Mavro Orbiji je odlican. To je tacno.
3. Porfirogenitov car Iraklije je zivio u 7 vijeku, a prije toga su Slaveni vec bili na Balkanu, dakle seoba nije nastala pod Iraklijem. O tom smo vec govorili prije nekoliko sedmica i Deretic to objasnjava.

To je sve tacno, i imaju izvori a zvanicna skola negira te cinjenice.

Au druze pa ti ne poznajes ni ono sto kritikujes.
1. Istorijska nauka seobu Slovena opisuje kao dugotrajan proces, koji pocinjr prakticno od upada huna pa do sredine 7. veka. To je razdoblje od TRI STOTINE GODINA.
2. Istoricari obozavaju Orbinija. Bez njegovog dela imali bi mnoge rupe u poznavanju proslosti. Inace i kod Orbinija su Sloveni dosljaci.
3. Za vreme Iraklija se desava poslednja faza seobe, kada dolaze Srbi i Hrvati koji ce srusiti Avarsku drzavu i uspostaviti kontrolu nad unutrasnjoscu Balkana kao saveznici Romeja.

1. Ne postoji istorijska nauka. Nauka je matematika, hemija, fizika...
2. Seoba Srba i slovena je besmisao prvog reda. Srbi se kriju iza drveca i u mocvari disu na trsku dok se ne prisunjaju ilirima.
3. Srbi su genetski stari evropljani iliri autohtoni na balkanu.

- - - - - - - - - -

"History is the version of past events that people have decided to agree upon." Napoleon Bonaparte

1. Ne postoji istorijska nauka. Nauka je matematika, hemija, fizika...
2. Seoba Srba i slovena je besmisao prvog reda. Srbi se kriju iza drveca i u mocvari disu na trsku dok se ne prisunjaju ilirima.
3. Srbi su genetski stari evropljani iliri autohtoni na balkanu.

- - - - - - - - - -

"History is the version of past events that people have decided to agree upon." Napoleon Bonaparte

1. Onda ne postoji ni filozofija, pravo, sociologija, filologoja, antropologija...
2. Opet pises gluposti. Izvor koji govori o sunjanju kroz mocvaru govori o Slovenima na donjem Dunavu, precima danasnjih Bugara. Otidi jednom do Delte Dunava pa da vidis kako bi ti ratovao na tom terenu. Pride ti Sloveni ratuju sa Romejima, Ilira vec odavno nema.
3. Guglaj "autistic screeching meme".

Koristis zablude i pogresnu logiku namerno, sto je odlicno jer otkriva da vrsis propagandu.

1. Antropologija je prava prirodna nauka, za razliku od prava i ostalog sto navodis.
2. Zasto onda deca u osnovnoj skoli ne uce neku iole smislenu pricu o doseljavanju slovena ako je to istina zasnovana na dokazima kao sto se tvrdi, vec najbukvalnije uce bajke i disanje na trsku i sakrivanje od ilira...
Danas sa svim putevima i okolnostima da se organizuje seoba kako se tvrdi da se desila bial bi kakatstrofalan neuspeh, a da ne govorim u to vreme.
Oni su krenuli sa istoka na balkan u nepoznato jer su imali osecaj kao vidoviti da kad predju hiljade kilometara puta tamo negde na balkanu koji nikad nisu videli ih ceka nesto med i mleko...
Nadjena je R1a hg u Rumuniji u Tripilian kulturi. Objasni to.

Koristis zablude i pogresnu logiku namerno, sto je odlicno jer otkriva da vrsis propagandu.

1. Antropologija je prava prirodna nauka, za razliku od prava i ostalog sto navodis.
2. Zasto onda deca u osnovnoj skoli ne uce neku iole smislenu pricu o doseljavanju slovena ako je to istina zasnovana na dokazima kao sto se tvrdi, vec najbukvalnije uce bajke i disanje na trsku i sakrivanje od ilira...
Danas sa svim putevima i okolnostima da se organizuje seoba kako se tvrdi da se desila bial bi kakatstrofalan neuspeh, a da ne govorim u to vreme.
Oni su krenuli sa istoka na balkan u nepoznato jer su imali osecaj kao vidoviti da kad predju hiljade kilometara puta tamo negde na balkanu koji nikad nisu videli ih ceka nesto med i mleko...
Nadjena je R1a hg u Rumuniji u Tripilian kulturi. Objasni to.

Antropologija je drustvena nauka. Zato se i izucava na Filozofskom fakultetu a ne na Prirodno-matematickom.

Dalje ne znam sta si ti ucio u skoli, ali ako bi morao da nagadjam, rekao bi "ne mnogo". O Ilirima, vidi prethodni post.
O seobi, koji ti zamisljas kao nesto od danas za sutra, vidi opet prethodni post. Proces loji traje 300 godina nije "lov u mutnom".
Da li je danas nemoguce ili ne nek nam kaze 6 miliona Sirijaca, 2.5 miliona Pakistanaca i milion Avganistanaca koji su se naselili u Evropu u poslednjih 5 godina.
Nek ti kazu Svedjani koji su spali sa 98% stanovnistva Svedske na 74% sa tendencijom daljeg opadanja.

Antropologija koristi metod prirodne nauke i jeste prirodna nauka u stvarnosti. Merenje lobanje, visina populacije, fenotip lica...
Pronadjena je R1a i I2a kod Fenicana jedna genetska studija koju sam davno citao kad se setim naziva i nadjem na netu postavljam. Fenicani hg sa desetak uzoraka I2a, R1a, R1b, I2b...
Objasni prisustvo R1a u Tripilan kulturi ako mozes i kako to da je R1a bila ogranicena svo vreme da ne ulazi u Srbiju, znaci R1a dolazi u Srbiju kad je ti i zvanicna istorija vremenski pustas da dodje u Srbiju.
Objasni zasto Madjari govore njima nametnut vestacki kreiran ugro-finski jezik, umesto svog prirodnog maternjeg slovenskog jezika. Madjari nemaju veze genetski sa Fincima. Srbi sa 1% N su veci Finci od Madjara.

Mislim da bi nelogično bilo za pretpostaviti da jedna tako stara i široko rasprostranjena evropska etnička masa ima samo jednu haplogrupu (i posledično njeno žarište). Ako je žarište I2a zaista na Balkanu, onda nema sumnje da su to Balkanski Sloveni jer u njihovom jeziku nema traga nijedne neslovenske reči sve do perioda Osmanlija i ponešto Mletaka, a i te reči se odnose na zanatske inovacije, ništa tu nema u osnovnom vokabularu.

Kako možeš kritikovati genetičke intepretacije, da se prilagođavaju drugim narativima (iz istorije) i onda upravo jednu takvu stvar napraviti?

Antropologija koristi metod prirodne nauke i jeste prirodna nauka u stvarnosti. Merenje lobanje, visina populacije, fenotip lica...

Pantelija, ti govoriš samo o fizičkoj (medicinskoj) antropologiji.

Poslednja izmena:
Antropologija je drustvena nauka.

Pa, i medicina je društvena nauka, s obzirom na to koliko lekari o svom poslu znaju i čime se sve bave u radu s pacijentom - više mu dođe kao neka socijalna veština po principu fight or flight - bori se da uzmeš mito ili ga oteraj od sebe ako je švorc.

http://mondo.rs/a1005285/Zabava/Kul...atorija-za-antropologiju-Noc-muzeja-2017.html

Laboratorija za antropologiju (pri Anatomskom institutu Medicinskog fakulteta u Beogradu) u, osnovana pre više od 20 godina, najviše se bavi poslednjih godina ispitivanjem strukture koštanog tkiva, pitanjem zbog čega se kosti starijih osoba lakše lome od kostiju mladih.Svoj rad, kako kaže, prof. dr Marija Đurić, počeli su ispitujući skeletne ostatke sa arheoloških nalazišta, a poslednjih 15-tak godina, sticajem okolnosti, bave se forenzičnom atropologijom i učestvovali su u ispitivanju skeletnih ostataka žrtava iz gotovo svih masovnih grobnica na teritoriji Srbije, počevši od Drugog svetskog rata pa do poslednjih ratova.

1175383_institut-za-anatomiju_ls.jpg

Pa, i medicina je društvena nauka, s obzirom na to koliko lekari o svom poslu znaju i čime se sve bave u radu s pacijentom - više mu dođe kao neka socijalna veština po principu fight or flight - bori se da uzmeš mito ili ga oteraj od sebe ako je švorc.

http://mondo.rs/a1005285/Zabava/Kul...atorija-za-antropologiju-Noc-muzeja-2017.html

Laboratorija za antropologiju (pri Anatomskom institutu Medicinskog fakulteta u Beogradu) u, osnovana pre više od 20 godina, najviše se bavi poslednjih godina ispitivanjem strukture koštanog tkiva, pitanjem zbog čega se kosti starijih osoba lakše lome od kostiju mladih.Svoj rad, kako kaže, prof. dr Marija Đurić, počeli su ispitujući skeletne ostatke sa arheoloških nalazišta, a poslednjih 15-tak godina, sticajem okolnosti, bave se forenzičnom atropologijom i učestvovali su u ispitivanju skeletnih ostataka žrtava iz gotovo svih masovnih grobnica na teritoriji Srbije, počevši od Drugog svetskog rata pa do poslednjih ratova.

1175383_institut-za-anatomiju_ls.jpg

Хајде да видимо чиме се баве стручни часописи из области антропологије? (насимучно изабрана издања)

http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/135
http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/138
http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/10
http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/9
http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/79
http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/46
http://www.anthroserbia.org/Journals/Toc/47

Нешто би рекао да апсулутно преовладавају чланци типа (опет насумичан одабир):
FEMINIZACIJA HODOČAŠĆA U KONTEKSTU REVITALIZACIJE RELIGIJE U SRBIJI2
КАКО СЛОЖИТИ БАБЕ, ЖАБЕ И ЕЛЕКТРИЧНЕ ГИТАРЕ: УВОД У КОГНИТИВНУ АНТРОПОЛОГИЈУ
„A ZBORIŠ NAŠINSKI?“ – O UPOTREBI GORANSKOG GOVORA U BEOGRADU
RAZLIKA IZMEĐU KLAUZEVICEVOG I FUKOOVOG TUMAČENJA RATA
СЛУЧАЈ „ХРАСТ НА КОРИДОРУ 11“: АНАЛИЗА ДИСКУРСА

Колкико овде има измерених лобања а колико миска политичких, културолошки, психолошких и социолошких феномена?

2. Istoricari obozavaju Orbinija. Bez njegovog dela imali bi mnoge rupe u poznavanju proslosti. Inace i kod Orbinija su Sloveni dosljaci.

Treba reći punu priču, a to je da je Orbini bio kompilator svega. Dakle, Slovei su se u isto vreme doselili u VII veku, kao i nešto ranije, ali su i pre prisutni na Balkanu, i poreklom iz Vavilonije, ali izvorno i iz Skandinavije. U suštini stavlja sve što je ikada čuo i što bi mu ikada moglo pasti na pamet.

Zato je meni smešno kada Šarić insistira (a i Mrkalj je komentarisao slično) da navodno, tek kasnije, počinje da se javlja drugačiji narativ. Štaviše, Mrkalj je predložio da je delo Fausta Vrančića nastalo čak kao odgovor na Orbinijevo. A kompletno uobličen narativ o doseljavanju Slovena na Balkansko poluostrvo može se naći i kod Oebiija. :lol:

P. S. Meni je neobično to što sam primetio da neki kažu kako bi Orbini mogao biti romantičar, ako je živeo tada. Kao da takav pridev ima isključivo veze sa Dobom romantizma ili romantičarskim stilom u modernoj književnosti i umetnosti. Pa kako kaže Hauard Hejz Skalard, Gaj Asinije Polion je Tita Livija krikitovao zbog romantizovanog pristupa istoriji:

content

Da bi bio istoriografski romantičar potrebno je samo da budeš pismen, bez obzira kada živiš (pa i u antici). :)

Poslednja izmena:
Dakle, Slovei su se u isto vreme doselili u VII veku, kao i nešto ranije,

U suštini, to su parcijalni podaci jer imamo i veliku seobu Slovena na Balkan za vreme Marije Terezije, poglavito Čeha.

- - - - - - - - - -

Хајде да видимо чиме се баве стручни часописи из области антропологије? (насимучно изабрана издања)

U suštini,

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_anthropology

Da li si ti stvarno lud ili se pravis blesav i trolujes da napises ovo posle mog komentara.

"According to a 2015 study, the most common Y-DNA haplogroup among the Sorbs in Lusatia (n=123) is R1a, which is carried by 65% of the Sorb males. Najvisa frekvencija R1a u evropi Srbi u Nemackoj." Luzicki Srbi u Nemackoj koji su genocidisani i asimilirani u Nemce su zariste R1a u evropi, zovu se Srbima hiljadama godina i u davna vremena pre depopulacije su ogromna populacija, sada oko 150.000.
Osim sto nemas znanje na ovu temu, ni ne citas ne konstatujes moj komentar.

- - - - - - - - - -

Kako bi razumeo moje komentare da pocem da govorim jezikom molekularne biologije sto izbegavam jer niko ne bi mogao da prati komentare. Zariste I2a hg je na balkanu u Srbima, a zariste R1a u evropi Nemackoj u Srbima, zato sto prve R1a nastaju pod uticajem I hg i danasnje R1a1a (99% svih nosioca R1a) nastaju pod uticajem I2a hg (staroevropske srpske), genetska fuzija sa MtDNA H, zenska genetika utice presudno na formiranje genetike jer prenosi autosomalno genetiku.

prvo nije tacno ovo sto pises
zariste I2a je medju Bosnjacima u BIH i Hrvatima a Srbi su tek na trecem mestu.
Zariste R1a je i medju Poljacima, ne samo Luzickim Srbima (koji danasnjim Srbima nisu narocito bliski genetski)

Takoreci (ako cemo cepidlaciti) od svih "juznih slovena" Srbi imaju najmanje i2a i najmanje R1a u poredjenju sa svim Slovenima

i onda dodjes ti i kazes da su i R1a i I2a srpske i svi vode poreklo od Srba bravo.

Da si bar izabrao jednu grupu pa da podjes od nje ovako si ga preterao:sad2:

zasto svi misle da sam musko:eek:

Poslednja izmena:
Prvo nemoj da komentarises kad nemas pojma.
Najveca koncentracija I2a je u Srbima na balkanu, i to Hercegovina, Dalmacija, Bosna, Srbija... koji govore cistim stokavskim srpskim jezikom. Hrvati i Bosnjaci su narod Srbi koji je odsrbljen vekovnom propagandom.
Sve R1a nastaju sa fuzijom I2a i MtDNA H to nije moje misljenje vec cinjenica molekularne biologije.
Sama trazis centar izvor genetike i kad ti se dokaze da su stari Srbi iz Nemacke izvor R1a, a Srbi sa balkana izvor I2a onda se bunis i lupas gluposti.
Mada je izvor R1a na mnogo vecem prostoru centralne evrope, balkana i istocne evrope, narod Srbi I2a koji u davna vremena zivi na ogromnom prostoru svojom genetskom fuzijom stvara R1a i zato je R1a najveca u Srbima iz Nemacke.
Anatolij Kljosov je dokazao naucno ovo sto ja pisem.

Prvo nemoj da komentarises kad nemas pojma.
Najveca koncentracija I2a je u Srbima na balkanu, i to Hercegovina, Dalmacija, Bosna, Srbija... koji govore cistim stokavskim srpskim jezikom. Hrvati i Bosnjaci su narod Srbi koji je odsrbljen vekovnom propagandom.
Sve R1a nastaju sa fuzijom I2a i MtDNA H to nije moje misljenje vec cinjenica molekularne biologije.
Sama trazis centar izvor genetike i kad ti se dokaze da su stari Srbi iz Nemacke izvor R1a, a Srbi sa balkana izvor I2a onda se bunis i lupas gluposti.
Mada je izvor R1a na mnogo vecem prostoru centralne evrope, balkana i istocne evrope, narod Srbi I2a koji u davna vremena zivi na ogromnom prostoru svojom genetskom fuzijom stvara R1a i zato je R1a najveca u Srbima iz Nemacke.
Anatolij Kljosov je dokazao naucno ovo sto ja pisem.

Значи имамо две генетске групације Срба? Је ли зато имамо двоглавог орла на грбу? :dontunderstand:

arco. Ne postoji samo DNK na jednom mestu na rekombinovanim i jedinstvenim hromozomima, vec i autosomalna genetika, i sam komentar poci od jedne hg, ne odredjujes ti da li se polazi od jedne , dve ili tri hg, to zavisi od populacije. Npr populacija Kavkaza ima G i J (posebna kavkaska mutacija). Nije isto npr. hg R1a, J, G... same sa sobom i kad se pomesa populacija, to je veoma kompleksna razmena gena, cesto zavisi od 3,4, hg i po zenskoj liniji koje formiraju genetiku. Kad se populacije pomesaju za par generacija se drasticno promeni genetika i smanji genetska razlika izmedju populacija... I2a i R1a se stalno prate, cak prva R1 pre-R1a nastaje pod uticajem I hg (I1 i I2) i nosi autosomalno ogromnu severno-evropsku (staro-evropsku) genetsku komponentu.

Ово никада није тврђено званично. То је, као што ти кажеш, била само хипотеза.

Back