Goran Šarić

Svih 7 muskih Tarimskih mumija plavokosih je R1a. Mislim da je Kineska vlada zadrzavala krila tu informaciju sto duze. Mesanje ariejvaca-srba-slovena sa mongoloidnim zenama. Da se nismo mesali sa mongoloidnim narodima ko zna kakvu bi civilizaciju imali, bez kulturnog uticaja nas evropljana oni samo znaju za stepe konje i lov kao njihova genetska braca Indijanci u SAD i to je to.

"In 1934 Swedish archaeologist Folke Bergman discovered some 200 mummies of fair-haired Caucasian people in the Tarim Basin in Northwest China (a region known as Xinjiang, East Turkestan or Uyghurstan). The oldest of these mummies date back to 2000 BCE and all 7 male remains tested by Li et al. (2010), were positive for the R1a1 mutations. The modern inhabitants of the Tarim Basin, the Uyghurs, belong both to this R1b-M73 subclade (about 20%) and to R1a1 (about 30%)."

Rasne ideologije i nipodastavanje drugih i drugacijih se sankcionira, kao kazneno djelo, koje goni drzavno odvjetnistvo po sluzbenoj duznosti, odjel za visokotehnoloziran kriminal...ocekuj ih uskoro.

Bas si duhovit. Kad shvatis da je istorija evropljana falsifikovana, mozda pocenes da ucis pravu istoriju.
Fenicani su izgledali identicno u licu kao Nebojsa Glogovac, Zarko Lausevic, Ljubisa Samardzic i bili od te iste genetike srpske staroevropske. Baski vrhusnki moreplovci stari evropljani su isto dinarska antropoloska forma i autosomalno nose najvise kromanjonske genetike od I2a1 hg.
Svi Rimski Imperatori posevsi od Septimus Severusa su bili clanovi Dalmatinske Konjice elitnih jedinica. Koliko je Rimskih Imperatora rodjeno u Srbiji i kakvi su antropoloski po fenotipu lica.
Када си се појавио овде и ја сам о теби имао слично мишљење.
А кад тој правој историји понестане аргумената шта ћемо онда?
Изгледали су као Брус Ли или Чеки Чен, или нека комбинација.
Ниједан римски император није рођен на територији Србије, јер Србија тада није постојала овде, али је неки кажу 19 рођено на подручју које ће касније постати Србија.
Изгледају стари и оронули у оним туникама као и кинески цареви:
5df9c48244af4f82960e518a471b00c0.jpg
9b69a8c808a24ddff9f1116835522b31.jpg

Сајонара.

Za postovanje Kineskog naroda od malena i obozavanja Kineske i Japanske kinematografije koju sam godinama mnogo delio po fb mi je vraceno pre nekoliko godina od jednog Kineza i Mongola najgorim uvredama na jednom yt klipu o Vincanskoj kulturi koju je okacio neki stanac Englez koji je kacio neolitske kulture.
Na njihove tvrdnje da su mongoli pravili celu neolitsku evropu, a divljaci i retardirani barbari evropljani su unistili te mongole i naselili evropu (sto je kompletna laz), ja sam odgovarao pristojno i argumentovano da haplogroupe pronadjene su evropske i te neolitske kulture pripadaju evropljanima.
Nisu se obazirali na dokaze i istinu vec su mi pisali svakakve uvrede meni i jos nekoliko Srba koji su komentarisali.

- - - - - - - - - -

Tretiranje domacih zivotinja u njihovima zemljama pokazuje koliko su "humani".

uzmi pa prevedi na mongolski mamuta

Aaaa, sad kontam, izvini... :dash: Mongoli mamute zovu lav-slon. :)

Verovatno se radi o nekom neologizmu, uvedenom da bude distinkcija između običnih slonova, pa su tako mamuti lavovski slonovi.

Teza da je naša reč slon turcizam, upravo od arslan, bila je dosta popularna ranije. Međutim, ona je uglavnom odbačena u novija vremena jer se smatra previše nategnutom; afereza sloga ar od lava do slona, a najbtinije od svega jeste (P. Skok) prelazak glasa a u o, a što u turcizmima nije bilo zabeleženo.

Poslednja izmena:
Rasne ideologije i nipodastavanje drugih i drugacijih se sankcionira, kao kazneno djelo, koje goni drzavno odvjetnistvo po sluzbenoj duznosti, odjel za visokotehnoloziran kriminal...ocekuj ih uskoro.

Све је то дикутабилно. Са друге стране ти ниподаштаваш Индијанце, јер се по твом писању да закључити да сматраш њихов начин живота примитивним и нижим.

Za postovanje Kineskog naroda od malena i obozavanja Kineske i Japanske kinematografije koju sam godinama mnogo delio po fb mi je vraceno pre nekoliko godina od jednog Kineza i Mongola najgorim uvredama na jednom yt klipu o Vincanskoj kulturi koju je okacio neki stanac Englez koji je kacio neolitske kulture.
Na njihove tvrdnje da su mongoli pravili celu neolitsku evropu, a divljaci i retardirani barbari evropljani su unistili te mongole i naselili evropu (sto je kompletna laz), ja sam odgovarao pristojno i argumentovano da haplogroupe pronadjene su evropske i te neolitske kulture pripadaju evropljanima.
Nisu se obazirali na dokaze i istinu vec su mi pisali svakakve uvrede meni i jos nekoliko Srba koji su komentarisali.

- - - - - - - - - -

Tretiranje domacih zivotinja u njihovima zemljama pokazuje koliko su "humani".

Dzabe se sada pere, oni prvi poceli, ja se samo branio. Imam svedoke, mame mi. To ces nadleznom drzavnom odvjetnistvu referirati, za stajalista mrznje i diskriminiranja, na rasnoj i vjerskoj razini.

pa ne znam da li ima vise prostora od drugih vidim da se na tom "alternativnom"nebu youtuba vrte isti likovi.
Ne vidim da on ima neki prostor u mejnstrimu uopste.

Sumnjivo jeste kad neko voli Srbiju ali ima i takvih. Imala sam prilike da upoznam lika stranca koji je opcinjen Srbijom i time kako smo mi tako do j**** nacija niko nam nista ne moze.
Meni to uvek cudno:mrgreen:

Ono sto je meni cudno kako Saric ostane miran kad Srbende krenu da srbuju pa ne zaborave da ga podbodu za Hrvate a on se ne naljuti. Ja uvek dozivim transfer blama kad neko gotivi Srbe a mi ga jos cackamo, tipa Dubrovnik je srpski i slicno.

Kao pre nekako onaj Francuz Arno sto voli Srbe i pomaze po Kosovu dodje kod Marica a on krene da mu objasnjava kako njihove predsednike u Francuskoj biraju Amerikanci:cool: Lik se izgubio.

Meni onda bude jasno sto Srbi imaju takav imidz:mrgreen:

Pa pogledaj prvi post i celu ovu temu od početka. Evo ga od pre par dana (1. novembra) na novosadskoj televiziji:

Čovek u životu nije ništa objavio a pridaje mu se veći publictet nego, praktično, svim srpskim autohtonistima zajedno.

Mislim da je glavni problem sa Šarićem i slicnima to što se ljudima uglavnom neda prolaziti kroz to more gluposti i izvući to na vidjelo niti živaca i znanja kontrirati svim tim stavovima, da ne kazem besmislicama, srecom Slaven se potrudio, kao i obicno.

Nešto me to podsjeća na onaj dokumentarac o onom jadniku u Mexico Cityju šta odštopava glavni gradski sliv kanalizacije. Jbg nije ugodno ali neko mora.

Možda se Šarić samo jednom okrene na skupu i kaže, ljudi;sve je bila zaebancija, ako se ne varam i Deretić(onaj metalostrugar) je napravio isto svojevremeno. Mada nisam siguran.

Nije to Deretić nijednom uradio; ne znam na koga misliš, mada je moguće da se radi Damjanoviću. Rekao bih da Damjanović veruje samo u, nekih, 30-40 posto stvari koje govori, maksimalno. :D

Što se tiče Šarića, istina, vrlo je teško uraditi kritičku analizu jer se nalazi pregršt grešaka. Svako malo izjavi nešto što je činjenično netačno. Evo recimo na poslednjem televizijskom gostovanju (u Novom Sadu) on je mrtav ladan nazvao autohtonistom čoveka koji piše ovo:

BookReaderImages.php

BookReaderImages.php

BookReaderImages.php

Goran Saric je u trecem minutu tog snimka sve objasnio u jednoj recenici, objasnio je autohtonisticku skolu, i unistio beclije: Ono sto autohtonisticka skola porice je da je bilo masovnog doesljavanja slavena, i da stanovnistvo poslje sedmog vijeka nema veze sa stanovnistvom prije sedmog vijeka. I tu je sve receno.
Dakle svi profesori fakulteta, svi koji su pripremali udzbenike, nezavisno od njihovog iztrazivanja i dosijea uspjesnog stampanja i rada i predavanja, idu u smece i zaborav. Genetika i vrijeme ce ih pregaziti, i sto ih prije uklone sa fakulteta to bolje.

Kome dodje iz guzice u glavu, ici ce nazad i ponovo citati i stvarati nove zakljucke.

Poslednja izmena:
Pa pogledaj prvi post i celu ovu temu od početka. Evo ga od pre par dana (1. novembra) na novosadskoj televiziji:

Čovek u životu nije ništa objavio a pridaje mu se veći publictet nego, praktično, svim srpskim autohtonistima zajedno.

pitanje je koliko su istoricari generalno zainteresovani za medijsku paznju.

Njemu ocito gode kamere a i prica ono sto Srbi zele da cuju pa je zato rado vidjen gost

Takodje mozda nema objasnjenje za sve ali postavlja neka logicna pitanja

Goran Saric je u trecem minutu tog snimka sve objasnio u jednoj recenici, objasnio je autohtonisticku skolu, i unistio beclije: Ono sto autohtonisticka skola porice je da je bilo masovnog doesljavanja slavena, i da stanovnistvo poslje sedmog vijeka nema veze sa stanovnistvom prije sedmog vijeka. I tu je sve receno.
Dakle svi profesori fakulteta, svi koji su pripremali udzbenike, nezavisno od njihovog iztrazivanja i dosijea uspjesnog stampanja i rada i predavanja, idu u smece i zaborav. Genetika i vrijeme ce ih pregaziti, i sto ih prije uklone sa fakulteta to bolje.

Kome dodje iz guzice u glavu, ici ce nazad i ponovo citati i stvarati nove zakljucke.

Problem je u tome što je otkrio toplu vodu. Bečlije uglavnom tako nešto uopšte ni ne tvrde (vezano za ovo podebljano).

Veze između starobalkanskog i južnoslovenskog stanovništva dosta su proučavane i o tome je pisao veliki broj naučnika. Nedavno sam bio postavio Vukanovićevu etnogenezu. Na skoro 50 stranica Vukanović prelazi preko svih veza Južnih Slovena sa Ilirima, Tračanima i drugim, od arhitekture, preko grnčarije i nošnje, do simbola, muzike i pogrebnih običaja. I to je samo jedan skromni prikaz, a urađeno je nešto toliko sistematično i efikasno da svi parcijalni delići koje Šarić pominje blede u poređenju.

Dakle, ništa novo Šarić nije spomenuo. Sve što se zna (barem, tamo gde nije puno izgrešio) poznato je mnogo od ranije, samo to verujem neupućenim gledaocima nije, pa mnogima može delovati premijerno. O prirodi doseljavanja Slovena, njenoj masovnosti, hronologiji i svemu u vezi nje, vekovima se raspravlja, uključiv i zastupa stanovište da nije bilo nikakve masovnije kolonizacije Balkana. Dakle, kao što rekoh, doslovno ništa novo. I definitivno nije uništio nikoga, tako ni bečlije. :D

pitanje je koliko su istoricari generalno zainteresovani za medijsku paznju.

Njemu ocito gode kamere a i prica ono sto Srbi zele da cuju pa je zato rado vidjen gost

Nisam govorio kada sam to pisao istoričarima, već o alternativcima.

Takodje mozda nema objasnjenje za sve ali postavlja neka logicna pitanja

Na šta ovde misliš?

Problem je u tome što je otkrio toplu vodu. Bečlije uglavnom tako nešto uopšte ni ne tvrde (vezano za ovo podebljano).

Netacno. To si mi vec rekao prije, ali to je netacno, i neprihvatljivo je da to vise tvrdis. Upravo se radi o velikoj seobi slavena u 7 vijeku u udzbenicima i na fakultetima i upravo o tome je sva polemika i tako i ta emisija koju si postavio pocinje. I spominju arheologa Jankovica koji je sikaniran upravo zbog protivljenja velikoj seobi u 7 vijeku.
Znaci, ne prihvatam izvrgavanje i spasavanje becke skole i svih koji su radili i rade na nasim fakultetima i obrazovnim kancelarijama, i lazi da to nije to. Jeste, to je upravo to. Radi se o revoluciji i revoluciju treba sprovesti revolucionarnim sredstvima bez milosti prema postojecim i bivsim kadrovima ukljucujuci i drzavne strukture koje ih drze, jer to je sve dio teroristickog, veleizdajnickog kriminalnog drustvenog miljea sistema.

Poslednja izmena:
Dzaba tebi da izmisljas. Meni je ovde preceno smrcu jer sam postavio dokument. Inace ja sam 100% ateista i podrzavalac svih ljudskih prava, a znamo ko najvise poziva na ubistvo ateista i krsi najvise ljudska prava.
"Pantelicu, smanji malo gas kada pises o holokaustu, da ne izletis u nekoj krivini i ne slomis vrat..... " BLAJBI

mrDimitijeTucovic na youtube je pojam rasne, verske mrznje, cak jos gore od tog poziv na linc Srba.

Nije nikakva tajna da Indijanci nisu imali visoku civilizaciju. To je cinjenica i moze se procitati u istorijskim knjigama sirom sveta, i na hiljade komentara na internetu. Postoji nesto sto se zove sloboda govora i misljenja.
Meni su dragi Indijanci, i oni su preziveli na svom kontinentu ogroman genocid kao i stari evropljani I hg. Posebno mi se svidjaju njihovi mitovi koji su nastali iz naroda i objasnjavaju filozofiju prirodom i dobri su, za razliku od monoteistickih genocidnih religija.
Ovo je nauka, po prvi put istorija ima mogucnost da otkrije naukom drevnu proslost, i diskusije na ovu temu su najznacajnije jer stvari treba posmatrati iz svakog ugla da bi se doslo do delova istine.

Naucna je cinjenica da su se evropljani R1a mesali sa populacijom u Kini. Moje razmsljanje je koliko je to uticalo na neolitske kulture tog prostora, da li je imalo uticaja, da li je dolazilo do kulturnog kontinuiteta, i da li bi civilizacija tog prostora bila drugacija bez mesanja, sto ce verovatno nauka otkriti za 50-100 godina.

Netacno. To si mi vec rekao prije, ali to je netacno, i neprihvatljivo je da to vise tvrdis. Upravo se radi o velikoj seobi slavena u 7 vijeku u udzbenicima i na fakultetima i upravo o tome je sva polemika i tako i ta emisija koju si postavio pocinje.I spominju arheologa Jankovica koji je sikaniran upravo zbog protivljenja velikoj seobi u 7 vijeku.
Znaci, ne prihvatam izvrgavanje i spasavanje becke skole i svih koji su radili i rade na nasim fakultetima i obrazovnim kancelarijama, i lazi da to nije to. Jeste, to je upravo to. Radi se o revoluciji i revoluciju treba sprovesti revolucionarnim sredstvima bez milosti prema postojecim i bivsim kadrovima ukljucujuci i drzavne strukture koje ih drze, jer to je sve dio teroristickog, veleizdajnickog kriminalnog drustvenog miljea sistema.

Vidi, ti si spomenuo da si pravnik na nekoj temi ako sam dobro upamtio. Zamisli da neko ovde krene, kako da se izrazim, najbanalnije lagati o nečemu o čemu ti vrlo dobro znaš šta јe u pitanju. Pa kako bi ti reagovao? :dontunderstand:

Nije netačno. Niti polemika počinje (kao što neće prestati) sa Šarićevim emisijama, niti je Goran Šarić uopšte relevantan po pitanje te polemike.

Velika većina bečko-berlinske škole nije nešto što u svojoj celini postoji u stvarnosti, već najvećim delom u mašti poznatih srpskih autohtonista. Oni tako učestvuju u konstrukciji jednog mita. Dakle, ovde se ne radi o nekakvoj revoluciji, već, kako bi ti rekao, o Šarićevom terorizmu. :) Jerbo, ovakvim nastupima, i sam doprinosi konstrukciji i učvršćenju pomenutog mita. Ne donosi kao što videsmo ništa novo, niti probija led ni u kakvom smislu.

Poslednja izmena:
Netacno. To si mi vec rekao prije, ali to je netacno, i neprihvatljivo je da to vise tvrdis. Upravo se radi o velikoj seobi slavena u 7 vijeku u udzbenicima i na fakultetima i upravo o tome je sva polemika i tako i ta emisija koju si postavio pocinje. I spominju arheologa Jankovica koji je sikaniran upravo zbog protivljenja velikoj seobi u 7 vijeku.

Druze ti ne znas sta pise u udzbeniku za osnovnu skolu a kamoli sta jenu fakultetskoj literaturi. Jedino sto je ovde rastureno je tvoj razum, posto si se toliko popalio na Sarica da si poceo da prizivas opstenarodni ustanak.
Ako moze neko da summon-uje Tandorija, kladim se da ima da postavi adekvatnu literaturu u vezi sa ovakvim stanjem psihe.

- - - - - - - - - -

Ume da ispriča priču, dakle, medijski je interesantan. I, ne pridaje mu se veći publicitet nego..., već nego svim istoričarima zajedno.

Medijski je interesantan iz jednog jedinog razloga (u odnosu na ostale iz njegovog biznisa) - zato sto se potencira kao HRVATSKI ISTORICAR - KATOLICKI TEOLOG, pa svaka Srbenda dobije spontanu erekciju kada mu susjedove reci idu pravo niz njeznjak.

Da li ti verujes da je npr. Milos Obilic stvarna istorijska licnost i zasto obrazlozi? Da li ti znas da kad se izbaci Pretorijus i Skaliger cela istorija visi o koncu; Anatolij Fomenko. Fantomske dinastije, vec davno spremljeni falsifikati koji se iznova vrte, nekad razlika u vremenu nelogicno ide decenijama izmedju dogadjaja.

Ume da ispriča priču, dakle, medijski je interesantan. I, ne pridaje mu se veći publicitet nego..., već nego svim istoričarima zajedno.

Da li je zaista zbog toga samo tj. to sve tako jednostavno? :think:

Medijski je interesantan iz jednog jedinog razloga (u odnosu na ostale iz njegovog biznisa) - zato sto se potencira kao HRVATSKI ISTORICAR - KATOLICKI TEOLOG, pa svaka Srbenda dobije spontanu erekciju kada mu susjedove reci idu pravo niz njeznjak.

Mislim da je to bila i cela ideja, ili bar najvećim delom, upisivanje tog fakulteta; kako bi imao tu kartu.

Biće interesantno zaključno predavanje na mašincu 13. decembra. Rekao je da će na njemu, pored toga što će predstaviti veliki broj dokumenata koje niko nikada nije objavio, govoriti premijerno (prvi i poslednji put) lično, o svom životnom putu. Možda tu bude i pojasnio da mu lepe svakojake titule, greškom?

Poslednja izmena:
Da. Kad se pojavi neko ko priča novu i logičnu priču na zanimljiv način, nema tu nikakve potrebe za razmišljenjima o konspiraciji, Slavene - uzmi npr. Lazanskog.

I Bajina opservacija je na mestu.

Ljudi vole pokajnike, mnogo. I na primeru 1990-ih godina, neko ko pređe na drugu stranu ili progovori o zločinima itd...prava je senzacija.

Ono gde me je začudilo jeste što sam mislio da će prošlogodišnja turneja biti prolazni fenomen; jer ljudi su i takvi, kada izgubi na svežini i postane bajat, neka tako zvezde ide u kantu za smeće (ili mora konstantno da se nanovo pakuje, kao npr. Miroljub Petrović). Međutim, ove godine se sve sprovodi dosta efikasnije i sa većom popularizacijom. Ne samo zbog toga, već i zbog proste činjenice da ovoliko trošenje benzina, sem ako nije pronašao tajnu teleporta, i to sve za stvari koje su doslovno potpuno besplatne, malčice je čudno (u najmanju ruku). Posebno ako dodamo da on i nije preterano dobrostojeći u finansijskom smislu; govorio je kako je bio u strašnoj krizi jer je u sred Beograda bio bez prebijene pare, dok mu nije Vesna Pešić ad hoc obezbedila smeštaj u svojoj kući. Dakle da sve ovo što radi potpuno sam finansira, nije preterano izvesno.

Poslednja izmena:

Back