GODINE KOJE U BGD NISU POJELI SKAKAVCI

Bili su dobri i " Sletovi " 25 maja . tada se napuni BG sa Slovenkama ( sto rece Ejdus :
" Tako mlada a vec Slovenka " ) A "Mi" im satro pokazujemo Kalis a za slobodnije i Kosutnjak.

moja baka je bila slovenka....i opšte nije bila laka ženska, naprotiv.
isto je sa mnom :mrgreen:
p.s. nemoj da mi neko ovde dira slovenke...slovnece može, oni su kao tocilo...slovenke nisu.

Eeee dete....! Posle sletanja nema kajanja .
A kada ti je baka ucestvovala na sletu.?
Mi smo spavali na Vozdovcu u kasarni 4 juli 1974 god.
I tamo smo " vezbali "

nisam ja dete...moja baka se udala za dedu dok je bio kralja aleksandra gardista na bledu. doduše, bila je mlada, ne kažem, ali za nju je postojao samo deda.
zatim, tukli su svakog od unuka ko je pomenuo tita ili slet....zamisli mene - rođena na 25. maj :confused: nisamo smeli od njih da slavimo rođus....a ne slavim ga ni sad, prešlo mi u naviku.

I kada bi oni tako sa mojim ćerkama, pobio bi ih ko zečeve.
Al kako da znam?:roll:

Moj ti je bratski savet, da provedeš ćerkice po svim mestima gde si ordinirao i da shvate suštinu svega toga uz tvoje okićeno pripovedanje, pa će biti lakše i tebi i njima. Ja sam to uradio sa svojim sinom (ipak je on muško) i proveo ga svojevremeno kroz sve staze i bogaze kuda sam se smucao. Danas on fura svoj fazon, ali svim drugarima priča o tatinim vremenima:hahaha:
Voleo sam i Košutnjak, ali tamo smo išli samo kada smo imali sportski dan u školi, mnogo je to bilo daleko brate, a kola nismo imali. Sećam se da je do tamo vozio autobus Pionirac (33). I da, išao sam obavezno da gledam treninge reprezentacije u fudbalu, uvek su se tamo pripremali pred neki meč...Mi smo to tada zvali Sportski centar Košutnjak:dontunderstand:

....pukli smo kada smo videli tu decu.: Devojcice su nosile bele kosulje i plave suknje, a decaci plave pantalone...Mi smio mucenici imali neke bele najlon kosulje sto su nam
majke kupile i bili mokri do gole koze....Posto je bilo dosta hladno toga maja poredjali su nas kao sardine uz neku logorsku vatru gde se odrzavao recital....( mislim da je tu sada onaj veliki restoran ne mogu da se setim kako se zove )

Poslednja izmena:
....a svi smo imali pionirske instruktore i instruktorke.Obično nekakve nadobudne srednjoškolke u koje smo gledali ko u lutke sa naslovnih strana.

...A onda ( za tebe najlepsi deo )
Potrpali nas u neke vojne autobuse, i svakom dali po sadnicu drveta.
Nasa lokacija je bila zvezdarska suma. Sadili smo bagrem zbog klizista sa gornje strane partizanskog puta. Jos i danas stoji po koji, mada je kliziste ucinilo svoje...

Back