Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
taska mene je mrzelo da pisem jer je feng sui toliko hebeno komplikovan (kada se radi kako treba) da sam ja digla ruke.

za spavacu sobu ti je najbitniji 1.)polozaj kreveta i 2.)da se odredi ko spava na kojoj strani.

1.) ne valja da krevet bude tacno naspram vrata donjim delom- "polozaj mrtvaca", niti da stoji tako da "ci" koji ulazi kroz vrata "sece" spavaca. niti naspram ili direktno ispod prozora, krovnih konstrukcija , nista ne bi trebalo da visi nad krevetom. ne valja da bude ispod najnizeg dela kosog krova, ni da je postavljen tako da se samo sa jedne strane moze uci. treba izbegavati tv i ogledala u spavacoj sobi...

2.)teska zahebancija koja ukljucuje neka silna odredjivanja zvezda po rodjenju sl. kompas i druge kerefeke...

3.)krevet treba postaviti u oblast pozitivnog "ci-a": jos veca zahebancija...

znaci ako si dokona uzmi knjigu feng sui korak po korak rafael sajmona, esotheria i sve ce ti biti jasno :)

kompasi , fontane , polje novca , polozaj ogledala , polozaj sveega i svacega , polje srece ......................................imas li samo para i volje :)

kit4.jpg

ovo mi se dopada , na sudoper mislim , ali ne i kuhinja, suvise jaka boja

ono sto sam zhatekla kad sam se rodila otrplilike je tako i ja ne odlucujem a i kad bih imala moc ne bih bila u stanju.mozda bih sve pojednostavila da moze lakse da se ocisti. mozhda bi mi vremenom svanulo. ali ja sam zla.

inace imala sam pri ruci novine na tu temu nesto ... casa. i sad kao sve taj moderni stil uredjenja pa zanimljivo je ali mi je zasmetalo sto je sve na taj isti moderan malo hladan fazon shto nema razlicitih stilova.

inace cula sam da se mnogi ljudi prime na feng shui pa krenu da pomeraju ogledala npr shto je greska valjda mozes da napravis vecu stetu nego korist otkud znam. mislim da je to vrlo suptilna metoda i ne znam da moze preko noci da se nauci ali covek moze i bez toga da donekle odrredi da li mu je nesto prijatno ili ne sad nista nisam rekla. ono zanimljivo je ali negde su ljudi odlepili suvise za tim pa nastaje teror da li u los andjelesu... opushteno.. i nemojte odmah sa ogledalima nego pokusajte da malo napravite red to je normalan potez

ako je to uopste tacno taj feng shui to je malo ko horoskop

Poslednja izmena:
:(:(sto to crna skvo?
nema nista ljepshe od otvorene terase
samo srpchitji zastakljuju balkone
evo moj drug kupio stan i balkon od 32kvadrata
nista ljepse nego sjediti na otvorenom
osim ako ne planirash da sadish paprike i paradajz:)
pa pazi, ja imam 2 terase, tacnije konkretno lodje, jednu do druge...one su vec dosta zatvorene...
izolacija je sranye, a i zgrada je fuseraj i bas su propale od atmosferskih prilika...
jedna je bila zastakljena od starih vlasnika, na neki primitivan nacin, bas jadno izgleda (dobro bi se uklopila u ambijent ciganmale...:rumenko:)...i tu bih zataklila, okrecila i napravila neki kutak...plus sto ne bih cula vise ovu decu iz parka kako drece i buku (mnogo je bucno)...
a druga je otvorena, i ja zelim da bude otvorena...stocic, stolice, cvece...ali, ne mogu da se dogovorim...:confused:

slikaj, pa salji!
sad si me napalio, pa sam predlozila da umesto zastakljivanja jedne sredimo tu terasu, izgletujemo, okrecimo, zastitimo je nekako (bas je propala, delovi ivica su se odlomili a ponegde se vidi i armatura - novogradnja) i kupimo klimu za tu sobu - isto kosta, nema buke jer ne mora da se otvara terasa, a hladi...
naisla sam na otpor, ali necu se predati! :)

ono sto sam zhatekla kad sam se rodila otrplilike je tako i ja ne odlucujem a i kad bih imala moc ne bih bila u stanju.mozda bih sve pojednostavila da moze lakse da se ocisti. mozhda bi mi vremenom svanulo. ali ja sam zla.

inace imala sam pri ruci novine na tu temu nesto ... casa. i sad kao sve taj moderni stil uredjenja pa zanimljivo je ali mi je zasmetalo sto je sve na taj isti moderan malo hladan fazon shto nema razlicitih stilova.

inace cula sam da se mnogi ljudi prime na feng shui pa krenu da pomeraju ogledala npr shto je greska valjda mozes da napravis vecu stetu nego korist otkud znam. mislim da je to vrlo suptilna metoda i ne znam da moze preko noci da se nauci ali covek moze i bez toga da donekle odrredi da li mu je nesto prijatno ili ne sad nista nisam rekla. ono zanimljivo je ali negde su ljudi odlepili suvise za tim pa nastaje teror da li u los andjelesu... opushteno.. i nemojte odmah sa ogledalima nego pokusajte da malo napravite red to je normalan potez

ako je to uopste tacno taj feng shui to je malo ko horoskop

Da ....ono sve sto se ide iz krajnosti u krajnost licno ne volim.....konkretno FS shvatam kako urediti stambeni prostor da se sami osjecamo prijatno prvenstveno...ono sto sam prihvatila.sto mi odgovara to je sto manje mebla,tkanina,koji skupljaju prasinu....zato mi se i svidja taj nazovi moderni dizajn....djeluje hladno,ali smatram da svi mi unesemo sebe u taj nas kutak,tako automatski dobija na toplini ...mislim u kuci u kojoj zivi porodica,kuca koja ima prijatelja,ne moze biti hladna....tako sve te slike koje gledamo po novinama,netu....normalno da ne pokazuju tu toplinu,jer nisu prikazane u takvoj atmosferi....vec klasicno kao izlozbeni prostor sa manekenima,sve besprekorno,cisto....sija....
Znaci pitanje kako srediti,da sami sebi olaksamo svakodnevno ciscenje,pa i da nam ta generalna sredjivanja ne budu veliko opterecenje....
Sve ostalo po pitanju FS ne smatram toliko prioritetnim.....sve sto nije radikalno mjenjanje je ok....

slikaj, pa salji!
sad si me napalio, pa sam predlozila da umesto zastakljivanja jedne sredimo tu terasu, izgletujemo, okrecimo, zastitimo je nekako (bas je propala, delovi ivica su se odlomili a ponegde se vidi i armatura - novogradnja) i kupimo klimu za tu sobu - isto kosta, nema buke jer ne mora da se otvara terasa, a hladi...
naisla sam na otpor, ali necu se predati! :)

nisam slikao odvukla me jedna mlada dama:)
ali predlazem da to sredish i stavish trsku
slikacu sutra
sad odo da spavam
cao pametnice:)

Vas zivotni prostor...

Kako ga opremate, kako ste ga opremile...? Kakav namestaj preferirate, stilove, boje...?

Drvo ili metal? Minimalizam ili ne ?
Da li patite od sitnih drangulijica iz indijskih sopova ili porcelanskih tanjirica i miljea?
Kako ste uskladili vas ukus sa ukusom vaseg partnera...?

Ideje za uredjenje...:lol:
Uglavnom pod neku strehu...
Golubarnici su mi preterano urbani, ne volim gužvu, a ni da mi pogled ometa žičana mreža.

Mojra@
Izolaciju i fasadu radimo u oktobru.....eno vidis i cesmicu sto smo kupili(masku),sad je vec ofarbana,bice drugi put slika.....joooj kad se posadi zelenilo ima da bude super.....sad je svuda pjesak u dvoristi i "mrtva" zemlje koja mora da se zamjeni sa dobrom i rodnom....tako muz sad sredjuje dvoriste sto se cini da je lako ali ima tu puno posla.....imam i slike unutrasnjosti......samo upozorila sam nisam bas vicna....:mrgreen::lol:

ma ne zezaj, pa nismo mi ovde profesionalni fotografi :)
cuj, "nije vicna" :lol:
e prelepo je ovo, bas mi se svidja pogled na bastu :)
jadan tm - znam da nije lako, sada radim samo jedan zimski kutak u basti, a sve sam zivo ovih dana pretumbala i izvadila.
kakva ce biti fasada?

ma ne zezaj, pa nismo mi ovde profesionalni fotografi :)
cuj, "nije vicna" :lol:
e prelepo je ovo, bas mi se svidja pogled na bastu :)
jadan tm - znam da nije lako, sada radim samo jedan zimski kutak u basti, a sve sam zivo ovih dana pretumbala i izvadila.
kakva ce biti fasada?

Pa skroz jednostavna....akril....boja neka nezna,topla....moja zelja bila za krov tegola....pa plava,a kuca bijela,ili bez....tegola mnogo skupa,a nije kvalitetna jer se ispira i bude brnj....tako da sad jos imamo fore za razmisljanje,ali bice neka drapkasta....ne znam....ko zna koliko cu jos misljenja promjenikti kao sto jesam za dosta toga....:)

pa ne idu ni meni one klasicne da budem iskrena :)
ali lepo platno bi moglo da se uklopi u taj prostor, ne na onoj klasicnoj garnisli, udaljeno od stakla.
ako je zbog vrucina, ja bih pre posadila neko brzorastuce drvo tu, do 5 m visine da pravi hladovinu, ili bih stavila one pokretne automatske roletne.
super ste to odradili taska, kada bi trebalo da sve bude gotovo?

pa ne idu ni meni one klasicne da budem iskrena :)
ali lepo platno bi moglo da se uklopi u taj prostor, ne na onoj klasicnoj garnisli, udaljeno od stakla.
ako je zbog vrucina, ja bih pre posadila neko brzorastuce drvo tu, do 5 m visine da pravi hladovinu, ili bih stavila one pokretne automatske roletne.
super ste to odradili taska, kada bi trebalo da sve bude gotovo?

Slicno sam mislila umjesto zavjesa....:klap::klap::klap:

Pa sada radimo punom parom,krecenje,laminat...eto nadamo se uskoro,za mjesec dana....znas ne zavisi sve od nas i tako....imalo je tu puno poslka koji se i ne vide ovako,ispred sahte,cijevi za vodu i kanalizaciju do sahte iz kuce,i sl....ja farbam stolariju unutrasnju,a muz kreci.....:)

takvi su i moji prozori, kad god treba da zatvorim kapke zbog oluje izigravam spiderman-a, hbg kad sam mala :lol:
super taska, sa teskim radovima ste brzo zavrsili

:lol::lol::lol:.....pa sve sto je lijepo ima svoju cijenu....voljela sam takve stvrano....
Hvala ti puno cico,drago mi je da ti se svidja ....ima vremena tek ima da te "udavim " za savete......:mrgreen:...necu puno obecavam.....:lol:;):cmok:

Back