Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa mi smo prvo kupili psa,pa onda nas navelo da pravimo kucu :lol:

Ovako... sada je dvoriste(gradiliste),kad se skloni ostatak gradje,bice samo zemlja....cijeli plac je 12 sa 35 m...znaci samo dvoriste je 12 sa 25....i tih 25 m je duz puta...ako sam lijepo objasnila...zid-ograda visine 1 m planiramo izmedju puta i kuce,a ostatak je dilema....volim zelenilo...i uz zivu ogradu ide zica,tako nema straha od ulaska sitnih "uljeza" :lol:...nego na netu sam naisla na te razne vrste zive ograde....cula sam da imaju neki gorak sok tako da odbijaju insekte...kojih se ja iskreno bojim,i sto bi bilo super...razmisljali smo da nastavimo parapet pa da se pravi ograda...alal meni se svidja drvena ograda,ali mm nije odusevljen...moram nesto i njega poslustati :lol:...da ne bude sve po mom.... a za te zimzelene ograde jesmo oboje,pa smo se nasli na toj sredini...e sad ...naisla sam na neka negativna misljenja,pa me zanimalo kakva vi imate iskustva...
Hvala Vam....znaci mi svaki savjet....
Donamileva....kuce su prelijepe.....:D
Svidja mi se kako su poplocane staze....volim taj starinski izgled....

Mojra,svidja mi se taj fazon zbunica....u sustini posto je plac uzak,uokvirila bi tako zbunastim zelenilom,a povrsina izmedju samo travnjak,u nekim uglovima otom potom cvijece....uglavnom sad je prazan prostor...ne moram ja sad da imam tamo ne znam sta,ali ipak ograda mora i da izgleda uredno....
Oko kuce mora da se ili izbetonira ili poploca trotoar,mislim to ja bas moranje...sve drugo nije,ali kad vec to radimo izvucemo i jednu poplocanu terasu,a ostatak ono prije sto sam pisala.....
Inace kuca je na spratu,koji vise izgleda kao potkrovlje jer se crijep pod kosinom spusta niz zidove sprata,u prizemlju ima jedan izbacen sestugaoni dio...

Pa mi smo prvo kupili psa,pa onda nas navelo da pravimo kucu :lol:

mali offtopic: moj vodoinstalater je zbog macke na kraju prodao stan i preselio se na selo. prvo je imao jednu macku, pa dve, onda su on i zena poceli da skupljaju macke po ulici, da ih lece, hrane i stite... pa su se komsije pobunile... sada zivi na selu i ima 47 macaka - koje imaju svoju prostoriju sa grejanjem, i posebnu klonju...
i sve se nesto pitam, da l je prica istinita, ili je meni to ispricao kad je video da imam macku (ono, "skup sam, ali hranim mnoga gladna usta") - a nekome ko ima psa bi trubio o jadnim psicima :lol:

proguta mi post, ali sam ga kopirala, ne dam se vise zjbt. pa rece:
mico, ja imam puno ideja i saveta ali morala bi da bar konkretno das neki vas pravac razmisljanja :). za terasu ispred si sasvim u pravu, nije luksuz nego potreba.
a sto nam ne ubacis fotku, da vidimo kako izgleda taj prostor?
ako hoces onu klasicnu ogradu od cetinara: tuja, tisa ili pacempresa, one su skupe a sporo rastu - to im je mana. desi se da se razbole, onda je muka sta i kako s rupom. suse zemlju jako, pa na metar od mesta gde su zasadjene ne mozes skoro nista da posadis, jer ispumpavaju i najmanju kap vode. s druge strane, dobijas jednu ujednacenu i elegantnu povrsinu (doduse malo je i dosadna). mogu da se rade i od viburnuma, cotoneastera itd...
druga vrsta strogih ograda je sastavljena od dve vrste - recimo lovor visnja i fotinije; ili eleganusa i lovor visnje, one rastu brze.
treca vrsta su mesovite ograde, od nekih desetak razlicitih zbunica koji cvetaju u razlicito doba godine ali su zimzelene - u zavisnosti od toga kako ih sklopis one najbrze rastu i najjeftinije su.

ne mogu da nadjem na netu, znam da sam videla u nekoj kuci stil- pletene ograde... toliko lepo izgledaju, a sada koliko su prakticne ne znam...ako naletim fotkacu pa cu ti okaciti...

Evo jedna od projekta....znaci ispred kuce prostire se tih 25 m....gdje se vidi ograda tu je put,a sa druge strane,i ispred i iza su komsije.....:)
A sa druge strane,medja je isto udaljena koliko i ograda sa ove strane....

Poslednja izmena:
Dnevna soba (nameštaj star 34 godine, prefarban mat oker bojom, sečen i rastavljan na delove (onaj deo gde je tv je bio popunjen, pa smo od tog i još nekog materijala napravili još jednu prelepu policu)):

Kuhinja/trpezarija (nameštaj je iz 1890-i neke godine, pa smo sve prefarbavali, tata gleda tv u pozadini ;) )...

Spavaća soba (kreveti, takođe s kraja 19.veka, naravno dušeci su novi ;) ):

Detalj iz predsoblja i bratove sobe (ja "kao" radim jogu):

Свиђа ми се кад неко има смелости да се игра бојама и кад резултат тога буде тако успешан. Увек су ми интересантнији станови у којима се види лични печат њихових житеља, него они тип-топ уређени који подсећају на излоге продавница намештаја, некако без душе.

Тренутно сам у јааако великим радовима у стану, прсти су ми још зелени (замазах тастатуру:confused:) од фарбе... (Сконтала сам како је миксовање у продавницама боја јако скупо, купила тонере па се сад сиграм.:))...али кад завршим оспособићу свој дрндави фото-апарат и приказати резултате.:)

П.С. Само ми се не допада слика на зиду спаваће собе...сад је тек видех.

Poslednja izmena:
Свиђа ми се кад неко има смелости да се игра бојама и кад резултат тога буде тако успешан. Увек су ми интересантнији станови у којима се види лични печат њихових житеља, него они тип-топ уређени који подсећају на излоге продавница намештаја, некако без душе.

Тренутно сам у јааако великим радовима у стану, прсти су ми још зелени (замазах тастатуру:confused:) од фарбе... (Сконтала сам како је миксовање у продавницама боја јако скупо, купила тонере па се сад сиграм.:))...али кад завршим оспособићу свој дрндави фото-апарат и приказати резултате.:)

П.С. Само ми се не допада слика на зиду спаваће собе...сад је тек видех.

Ni meni se ne sviđa, jeste da je mm slikao, al' džabe (ja isto rekoh mami da mi se sve sviđa, al' ta slika je kič, ali o ukusima ne vredi raspravljati)...To je moja mama naručila, a on šta će jadničak- slika po taštinim zapovestima :lol:;)

Inače, hvala na komplimentima. :D
I ja najviše volim kad neko ostavi svoj lični pečat, i još nešto- jako volim bojeee :heart: Jedva čekam da vidim šta to zeleno mackaš! (moja omiljena boja uz ljubičastu)

Evo i dve slike iz moje kuhinjice...Na žalost, podstanari smo, pa neko veće ulaganje nije isplativo (a i iskreno još uvek nemamo neke velike finansijske mogućnosti), tako da smo sredili sa što manje para, ali da nam ipak bude ugodno...

Poslednja izmena:
jel' vam nisu baja i dona unistili taj travnjak... mnogo su slatki
duž ograde gde patroliraju gore no nemačke patrole tokom rata jesu, dvorište je Baja i potkopao (opširno objašnjeno natemi ta divna štetna stvorenja) jer se ugura u rupu i hladi od kada su ove vrućine, pampas juče stradao kao kolateralna šteta druge štetnosti, ali eto nešto i pretekne

Vas zivotni prostor...

Kako ga opremate, kako ste ga opremile...? Kakav namestaj preferirate, stilove, boje...?

Drvo ili metal? Minimalizam ili ne ?
Da li patite od sitnih drangulijica iz indijskih sopova ili porcelanskih tanjirica i miljea?
Kako ste uskladili vas ukus sa ukusom vaseg partnera...?

Ideje za uredjenje...:lol:

ma bilo je ocaj sad je dobro

Mojra svidjela mi se zutika i lovor visnja ... samo ne znam da li idu komarci i insekti na njih...cula sam da neke zivice imaju miris i sok da odbijaju....jos cu da procesljam na sajtu al' ne vidjeh da ima nesto o tome....
Mogu ti reci da sam cijeli dan provela tamo,toliko me zainteresovalo,da sam samu sebe iznenadila...do sada nisam imala nekih uslova a sad gle kad se bacim na vrtlarstvo :lol:

Ova je bas onako jednostavnija...i sve su topli tonovi.....Alal samo mi kazi je l' volis one jarke boje (crvena,plava,zelena)ili si vise za ovakve tonove ....i da znam da li bi medijapan,iver,ili drvo....ja cu od ivera,ali ima neki kao talijanski hrapavi malo je skuplji od obicnog...sad cu postaviti jos neku i kazi da li ti je ovako kuhinja u jednom redu ili imas mjesta za L profil ili vec U profil.....

kombinacija boja koju ja planiram je otprilike ovakva:
-ovo ce najverovatnije biti u dnevnoj sobi

spavaca soba nesto ovako:

za trpezariju nisam nasla jos kombinaciju, ali bice slicna ovoj, samo da vishe vuce na narandzasto

Ova je bas onako jednostavnija...i sve su topli tonovi.....Alal samo mi kazi je l' volis one jarke boje (crvena,plava,zelena)ili si vise za ovakve tonove ....i da znam da li bi medijapan,iver,ili drvo....ja cu od ivera,ali ima neki kao talijanski hrapavi malo je skuplji od obicnog...sad cu postaviti jos neku i kazi da li ti je ovako kuhinja u jednom redu ili imas mjesta za L profil ili vec U profil.....

ta mi se svidja, i mislila sam nesto sa bojama da iskombinujem, moze i intenzivne. volim i asimetricne elemente, ali moracu sve da sabijem zbog prostora. najveci problem sto je kod nas sve iz jednog dela, kuhinja i trpezarija su spojeni sa dnevnim... pa su boje najveci problem, da sve ostane povezano, ali ne i uniformisano. shvatila sam da me kolju plocice u kuhinji, ne svidjaju mi se, a nema sanse da ih menjamo, fotkacu ih da vidis...

prve mi se vise svidjaju. znas sta je jos problem. univer u boji mi isgleda ruzno, a potpuno je drugacije strukture, deluje plasticnije od onog sto imitira drvo, tako da mi ta kombinacija odpada.

ta mi se svidja, i mislila sam nesto sa bojama da iskombinujem, moze i intenzivne. volim i asimetricne elemente, ali moracu sve da sabijem zbog prostora. najveci problem sto je kod nas sve iz jednog dela, kuhinja i trpezarija su spojeni sa dnevnim... pa su boje najveci problem, da sve ostane povezano, ali ne i uniformisano. shvatila sam da me kolju plocice u kuhinji, ne svidjaju mi se, a nema sanse da ih menjamo, fotkacu ih da vidis...

Da znas da sam znala da ces nju izabrati.....vidis da se izvlaci jedan dio na tockice....sto moze sluziti kao stocic,ili radna ploca....a plocice mogu i da se prelijepe....raspitaj se

prve mi se vise svidjaju. znas sta je jos problem. univer u boji mi isgleda ruzno, a potpuno je drugacije strukture, deluje plasticnije od onog sto imitira drvo, tako da mi ta kombinacija odpada.

U pravu si i ja volim ove tople tonove....ali eto moja drugarica se odusevljava sa plavom bojo....ali to je to ukusi su razliciti....:)

Kvinsi ti rece da ne znas sta ces....a ona vec odlucila sve.....:lol:...joooj dobra si.....ma jeste sve na svoj nacin problem....ali to su za mene slatki problemi....;)

Kod mene je kuhinja izdvojena ima velika vrata,tako je prostorija za sebe....a dnevni boravak i trpezarija se djele jednim polu zidom....tako se trpezarija ne vidi cijela....

Kvinsi ti rece da ne znas sta ces....a ona vec odlucila sve.....:lol:...joooj dobra si.....ma jeste sve na svoj nacin problem....ali to su za mene slatki problemi....;)

Kod mene je kuhinja izdvojena ima velika vrata,tako je prostorija za sebe....a dnevni boravak i trpezarija se djele jednim polu zidom....tako se trpezarija ne vidi cijela....

ma kakvi sve, to su samo sitnice:lol:
kuhinja je najveci problem, nekako mi ta kombinacija boja tamno braon-narandzasta ne ide u kuhinji. Plus, sto jos moram i sank da iskombinujem izmedju kuhinje i dnevnog boravka. ne znam da li ga zidati ili ne. Pa onda rasveta i spusteni plafoni- ali za to smo vec unajmili profesionalnu pomoc, pa me nece bar od toga boleti glava.

Kod mene preovljaduju crvena, crna, braon...hm kad bih imala neograniceno para da sredim stan, to bi izgledalo mnogo bolje. Ali i ovako sam zadovoljna, sve je manje vise sad novo, zidovi su mi toplih boja, (toneri crven, zut i oker, i dobije se bas lepa boja)
Krevet mi je od bukovog drveta, tamno braon - omiljena boja za namestaj inace, sa lepim crvenim prekrivacem...

images

Mozda nesto ovako?

Ili.....
images
?

Back