GlJivična oboljenja noktiju

Samsonight

Elita
Poruka
15.656
Propatih, ima godinu-dve, sa nožnim palčevima tj. noktima na njima, to su mi prepisivali čuda, i to skupa, ali nije pomagalo, pa je uhvatilo maha i po drugim noktima. U jednom trenutku sam pomislila da nokti treba da otpadnu ili da se hirurški odstrane. Imali su neku poroznu strukturu, bili su bledo žućkasti i moglo se komotno brojati u koliko slojeva rastu. Nakon svakog kupanja sam se time bavila, turpijala i prekrivala lakom za nokte, dok mi neko veče nije došla pod ruku mast od 200din, a uzela sam je za mačka ranije po prepisu veterinara, u apoteci za lekove za ljudsku upotrebu.

Ime masti je Flogocid.
Uzastopno to mažem svako veče nakon tuširanja, i evo... nakon dve nedelje su moji nokti na nogama po izgledu kao da se ništa nikad nije desilo.

Eto, morala sam to da podelim sa vama jer ne želim da strahujete kao ja da nokte na nogama treba hirurški da vam se odstranjuju.
Možda neko od vas reši svoj manje ili više gadan problem na jeftin, a delotvoran način.

8606109533016_1.jpg

Propatih, ima godinu-dve, sa nožnim palčevima tj. noktima na njima, to su mi prepisivali čuda, i to skupa, ali nije pomagalo, pa je uhvatilo maha i po drugim noktima. U jednom trenutku sam pomislila da nokti treba da otpadnu ili da se hirurški odstrane. Imali su neku poroznu strukturu, bili su bledo žućkasti i moglo se komotno brojati u koliko slojeva rastu. Nakon svakog kupanja sam se time bavila, turpijala i prekrivala lakom za nokte, dok mi neko veče nije došla pod ruku mast od 200din, a uzela sam je za mačka ranije po prepisu veterinara, u apoteci za lekove za ljudsku upotrebu.

Ime masti je Flogocid.
Uzastopno to mažem svako veče nakon tuširanja, i evo... nakon dve nedelje su moji nokti na nogama po izgledu kao da se ništa nikad nije desilo.

Eto, morala sam to da podelim sa vama jer ne želim da strahujete kao ja da nokte na nogama treba hirurški da vam se odstranjuju.
Možda neko od vas reši svoj manje ili više gadan problem na jeftin, a delotvoran način.

8606109533016_1.jpg
Najdraža,

Baš juče kupim onaj Mycosan lak

Pa, sad sam već na Mycosanu. To se stavi 2 put dnevno
Pogledajte prilog 1296000
Imam samo na 2 kuta jednog nokta
Opisala sam svoje simptome i ljudima koji ih imaju slobodno neka se vode mojom preporukom.
Sigurna sam da i tvoj lek čini čuda, i dobro je da se o tome priča, te da ljudi imaju više opcija.
Raduje me kad otkrijem nešto tako minorno, jeftino i sve vreme tu.
Bukvalno više nisam znala šta da radim, pa sam namazala mast koja mi je ostala od mog prethodnog ljubimca u posedu, i voila! Ode muka u zaborav!
Pre nego što zaboravim, htela sam da podelim sa drugima!

Šalu na stranu, meni se dogadja nešto čudno na noktima palčeva, manje na ostalim noktima i to je krenulo postepeno kad sam imao oko 30 godina, dakle odavno je to krenulo.
Javljaju se horizontalne brazde, nokat nekad napravi "rupu" itd. Evo slike deluje prljavo mada su mi ruke savršeno čiste

IMG_20230212_224728~2.jpg

Hehehe.... imam dve crne tačke na dlanu koje sam više puta pokušala da istisnem... što je nemoguće.
Kao da su se preko noći pojavile, i ne smetaju mi.

Nisam zadobila nikakve povrede, čak ne znam otkud one tu... ali, vidiš, imam te dve tačke na dlanu odjednom... Nove, zato se i bavim;
Odjednom ih samo imam.
Why? What?
zuNr50wMQZkp5F_27LmI7AaM45cky1FoJPklrBnQExnq-LXhbVHkFH9TnruY6_TrgfCHHk3n3uzCYWCqzRUIVgibf1z3o_LjAT8roTdspvmk8QnJxmPUaP4xRzGhjFXIkDBZIbQ65HJmxGWLqw1Uc9UvF8TAcGbRmWiPA-60wZynr__Mi49lwUg-wAaB0lorKKPmSsiuFmkXVKcwp56lNeZEjLiPJYiv1ukairamCmlW2PkDLXvoK8SLjO2v-TY3ygzGuUw_Iz18tJbM5LHPgP79dgEgnlvQlgRFFdYldLaIVu3C1cr3LuHuaEE9hHlrm29HYyuuA8rjt43QFKFjoB4JxJBx_pBJWiQrhfpGPBSzq6WTfL_Zyw-f5mMUWnUICG9cSfh7Nm5WdpwjGNDDakIPsFbnK2vwDKKPA56opy9kk-xBqwssR2tbCC9os3Ca991D6fR--zcNSSs9jLHQK-aRunj0pKPmkWuwGF8W8JL0IcELQO5K7nYAzukd5BxrWLxW3VVXYcosqwYDuMhB_f1SoUTv_GuQbfJmFh7x8s9RXQZxlMgSo9zYQx5uI5VHjxI1IqyRGHmcYynNorH0KzMwSfNKnotBEHnjHZyCzbxZQERE20Fiu8qOiFg1Z4jfrVvOd_JTugrijrdAEvUE7-YjfJP2ZpZhdPE1Wq7MQZs0ySojyOHNISbbSv1AnpPmgvnFctCj29XMs8fNDO8JpYdhbep9Cfy9lNymNqSVWDf2964NuZL7FVaV-zTksOHcuNjVpCgqLXRNMsIS3iPKJlFBuXzQGMSOwn4LVAUb991-3xSyym_8BWrCoj88Wzl8G1wXvgVSR4bXRLJozlVqWmfGD8QjX4Jkn_xvxvXEQzJsC2GSYshH34TiIQiU0Rc6cpavNmw7kSXXAisjk4-mQPXocbiAvyqRBgjHOaXPWPDJrCUMvgMr9yoKuyo8unNiYjcESMrrpiWZZKJirf-BRw=w469-h625-s-no

Well... glupo je jer se uopšte time bavim, opet?
Prezirem glupost, a ono ipak, glupost me porobljava!

Ime masti je Flogocid.

8606109533016_1.jpg
Dobro je ovo znati,jer ja sam imao problemsa uraslim noktom sa jednestrane palca na nozi.Lekati su mi davali 3% Hidrogen,ali nije pomagal.Probao sam Penaten kremom,nije pomagalo,onda sam krenuo zesce,sa apotekarskim alkoholom,koji je davao rezultate,ali ne potpuno.Onda sam stegnuo zube i grickalicom odsekao to parce nokta sto je uraslo,jeste bolelo,ali sam uspeo.Ovo mi je dobro znati,da se to ne povrati,jer sam citao na mnogo mesta i da se posle hiruske intervencije ponovo javlja.Lakse mi je mazati palac Flogocitom,nego da strahujem da ce opet,krenuti.Mada sada kada secem nokte ,ne secem do zivca kao ranije,vec ostavim malo duze i za sada nemam problema.Hvala Samsonight na postu,sto si podelila,s nama.

Šalu na stranu, meni se dogadja nešto čudno na noktima palčeva, manje na ostalim noktima i to je krenulo postepeno kad sam imao oko 30 godina, dakle odavno je to krenulo.
Javljaju se horizontalne brazde, nokat nekad napravi "rupu" itd. Evo slike deluje prljavo mada su mi ruke savršeno čiste

Pogledajte prilog 1296016

Ne znam kakvo ti je zdravstveno stanje inače, ali to može biti znak (ne mora, ali može) nekog hroničnog oboljenja, recimo dijabetesa, poremećaja rada štitne žlezde i još nekih, a javlja se i kod nekih kožnih oboljenja, recimo psorijaze ili ekcema.

Ne znam kakvo ti je zdravstveno stanje inače, ali to može biti znak (ne mora, ali može) nekog hroničnog oboljenja, recimo dijabetesa, poremećaja rada štitne žlezde i još nekih, a javlja se i kod nekih kožnih oboljenja, recimo psorijaze ili ekcema.
Nemam ništa od toga a počelo je pre dvadeset godina prvo malim brazdicama na noktima palčeva. Ne znam, može li uzrok da bude artritis, to mi je nasledno. A i primećujem probleme sa zglobovima

Nemam ništa od toga a počelo je pre dvadeset godina prvo malim brazdicama na noktima palčeva. Ne znam, može li uzrok da bude artritis, to mi je nasledno. A i primećujem probleme sa zglobovima
Teoretski da ali više kod psorijatičnog artritisa, a i češće se javljaju uzdužne brazde na noktima.

Može da bude i nedostatak nekih vitamina, cinka, proteina.

Ako promene budu drastičnije, npr nokat promeni oblik, ispupči se, poplavi ili bilo šta upadljivo, idi kod lekara.

Ime masti je Flogocid.

8606109533016_1.jpg
Jabukovo sirce samo.

Pogledajte prilog 1296016
Imao sam slican problem kao i ti, isto brazde, plus su mi se ljustili nokti, pozute mi, 4 godine sam muku mucio. Moj savet ti je, kupi hidrogen 3%,turpijanje noktiju i prskanje nekoliko puta dnevno. Od vitamina sam bio krenuo da unosim gvozdje i vitamin c. Evo posle 4 godine mi se nokti vracaju na staro. Pokusaj, sve sam zivo kupovao, nanosio, nista mi pomoglo nije, probaj sa hidrogenom, turpijanjem i vitaminima. Pozdrav!

Back