- Poruka
- 586
Хер Жика хахахахахаха, какав хумор, па то је бриљантно. Због тога је било добро Титово време, јер су се правили најквалитетнији филмови.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti se salis, jel'da?
Narocito za "Dveromobil"![]()
Председничким кандидатима по 800.000 евра
Правда | 6. април 2012. | 18:45
БЕОГРАД – За председничке изборе, који су заказани за 6. мај, грађани Србије ће морати да издвоје две милијарде динара. Иако буџетом за 2012. годину нису била предвиђена средства за финансирање председничких избора, Влада је уредбом обезбедила да се у државној каси обезбеди новац за трошкове избора првог човека државе.
Министарство финансија је рекло да ће се део средстава повући из буџетске резерве, а да ће се остатак преусмерити из неких других раздела.
Десеторо кандидата
Политичке партије, њих десет, већ је истакло своје кандидате који ће учествовати у трци за председника Србије, али пре тога потребно је да обезбеде 10.000 потписа и јемство до 150.000 евра. Од две милијарде динара, 1,09 милијарди намењено је за трошкове РИК, 844 милиона за кампању председничких кандидата, а 8,4 милиона динара иде Агенцији за борбу против корупције за контролу финансијских извештаја странака.
За првог човека Србије СНС кандидује Томислава Николића, ДС Бориса Тадића, ДСС Војислава Коштуницу, СПС Ивицу Дачића, ЛДП Чедомира Јовановића, УРС Зорана Станковића, СВМ Иштвана Пастора, а СРС Јадранку Шешељ, супругу лидера радикала Војислава Шешеља. У петак су и мање странке најавиле да ће имати своје кандидате за ту високу функцију, па ће тако „Двери“ изаћи са Владаном Глишићем, а Покрет радника и сељака са Зораном Драгишићем. Ако остане десеторо кандидата за првог човека Србије, сваки кандидат ће добити по 84 милиона динара, или нешто више од 800.000 евра. Рачуница за председничке изборе прављена је под претпоставком да ће бити одржана два круга. Тако је за организацију првог круга РИК-у потребно 721,8 милиона динара, а за други 368,5 милиона динара.
Потреба партија
Иако ће свака странка за свог кандидата инкасирати по 84 милиона динара, Марко Благојевић, директор ЦеСИД-а, каже да се овде ради о потреби сваке партије да на изборе, без обзира на ком нивоу се они догађају, изађе са најбољим што има.
- У овом конкретном случају, када су у питању председнички избори, партије излазе са оним кандидатом за председника за кога сматрају да би могао да направи најбољи резултат – каже Благојевић. Према његовим речима, могуће су различите интеракције између изборне листе за парламентарне изборе и председничког кандидата.
- Свакако да најбољи могући кандидат, кога странке изаберу да с њим учествују на председничким изборима, може да, ако не унапреди рејтинг партије, а оно макар да спречи штету. Мислим на штету која би могла да настане уколико странка не би имала кандидата уопште, или уколико би испред те партије учествовао човек који напросто није по мери бирача те партије – рекао је Благојевић.
Директор ЦеСИД-а каже да партије новац који добијају за председничке изборе морају да врате уколико њихов кандидат не пређе један одсто.
Ти си елитиста. Треба мало да гледаш пинк, читаш скандал и тајне српског џет-сета, како би се успешно спојио са широким народним масама. И гледаш Жикину династију, то сам заборавио да кажем.
Ти си елитиста. Треба мало да гледаш пинк, читаш скандал и тајне српског џет-сета, како би се успешно спојио са широким народним масама. И гледаш Жикину династију, то сам заборавио да кажем.
Odakle vam pare za kampanju, dajte izvestaj po zakonu?
не знам шта ће ти већи реп за Коштуницу од оног што је 8 година правио Владе са Динкићем,Тадићем,Чанком,Чедом.....од тога што је за време његове власти распродат (приватизован) највећи део државе..од тога да је баш он потписао највећи део споразума са Европом а сада се ,као,гади ње....од тога да је одбио да подржи Тому на прошлим председничким изборима па је Тадић победио са пар десетина хиљада гласова разлике...од тога да није подржао Тому за председника скупштине иако је обећао..,од тога да је ослободио 2000 шиптарских затвореника после чега се ниједан отети Србин није вратио већ су завршили по жутим кућама....,од тога да су његови демолирали Колубару(заједно са жутима)...од тога да је само прошле године ДВА ПУТА ОДБИО ДА РУШИ ОВУ ВЛАСТ....КОЈА ЈЕ ТО ОН *ОПОЗИЦИЈА*?!...
Pogresio si adresu. Sto se tice Zakona, valjda on vazi za sve. Tamo gde su izvastaji ostalih citaj i njihov.

Њима се све толерише, ....да их видим хоће ли и сада да скупе за три дана 15.000 потписа. То је бре научна фантастика. Немају ни једног члана,..па онда им то изгледа све обавља нека "Агенција" (владина или невладина)
.
Sto se onda javljas da branis dveri?
Dveri su posebne i cistunci. Neka prikazu finansijiski izvestaj.
Opet greska. Ja ne branim Dveri vec njihov program.
Ako nisi znao da te informisem: Jedino se Dveri zalazu za donosenje Zakona o poreklu imovine svih POLITICARA i tajkuna od 1989.-2012.
Jel'sada jasno sta branim?
Mozda ti je sada i jasnije zasto svi (a narocito SNS) napadaju na njih?
iako nisam imao nesto preterano mnogo prilike da slusam i gledam coveka, na osnovu onog sto se dalo videti stvarno deluje kao ok i skroman covek
on i Kostunica mi jedini deluju ok
A, oni prvi nece da pokazu svoje finanasije. Odakle im onda pravo za sve ostalo?
Nisma primetio da ih svi napadaju, uglavnom su nebitni a napadi dolaze uglavnom sa njihove strane.
a koje finansije? jasno su rekli da su im jedini prihodi sto su dobili iz budzeta za kampanju i donacije gradjana
ja nesto ne vidim njihove reklame ili placene termine na tvu, za razliku od SNS-a, DS-a, LDP-a i URS-a...
doduse video sam i neke manje stranke ali Dveri nisam
pitanje je otkud ovim prvima toliko para da se medijski eksponiraju, pogotovo DS-u, jer nema internet stranice koju ja otvorim a da se ne pojavi njihova reklama
Cemu onda kriju te izvestaje? Inace, dveri su pre svih krenuli u kampanju i imali bilborde po Srbiji pre par meseci. Odakle?
DS je stranka u skupstini pa ima iz budzeta, posteno.
???Кооперативне Двери не смеју да писну против свог финансијера Ђиласа. Ни једну лошу реч о њему не говоре.

A, oni prvi nece da pokazu svoje finanasije. Odakle im onda pravo za sve ostalo?
Nisma primetio da ih svi napadaju, uglavnom su nebitni a napadi dolaze uglavnom sa njihove strane.
a zasto onda radikali nemaju toliko para koji su isto u skupstini i koji posle demokrata imaju najvise poslanika?
mozes misliti bilbord... evo u Novom Sadu svaki racku, minorne i beznacajne stranke imaju svoj bilbord, ko da je to ne znam ni ja sta
ne kriju izvestaje, vec jednostavno niko ih nije ni trazio od njih, a verovatno nemaju sta da kriju cim se javno zalazu da se sve izvede pred javnost
Radikali su podeljeni.
Oni po zakonu moraju to da predsatve. Odakle novac za tako dugu kampanju?
Mozda daje DSS kao nekad, glavni sponzor dveri.
Radikali su podeljeni.
Oni po zakonu moraju to da predsatve. Odakle novac za tako dugu kampanju?
Mozda daje DSS kao nekad, glavni sponzor dveri.