I meni treba pomoć
Film sam gledala davno... Radnja se dešava za vreme ll svetskog rata, pred sam kraj. U šumi u nekoj planini grupa Nemaca i grupa Amerikanaca traže sklonište od zime, svako za sebe... u šumi postoji samo jedna kuća u kojoj živi jedna žena sa sinom, mislim da je samo sin... u svakom slučaju ne sećam se ko prvi stiže do kuće, ali oni se tamo sreću i počinju obračun, ima mrtvih i ranjenih. E onda na scenu stupa gazdarica kuće oko koje besni 'rat'. Objavljuje primirije i zavodi im diktaturu... ako hoće da žive pod njenim krovom moraju da poštuju primirije ako ne mogu da produže u planine i sigurnu smrt... nevoljno oni prihvataju... dok gđa brine o ranjenicima i kući, Nemci i Amerikanci se bave poslovima napolju i međusobnim prepirkama. Ipak oni vremenom postaju prijatelji... i tako im prođe i ta zima... kad je došlo proleće oni odlaze svako svojim putem ostavljajući gđu ponovo samu sa sinom, ali razmenjuju zarobljenike sad prijatelje... tu se film završava i spiker priča kako se nedugo po njihovom rastanku rat završio...
Ako neko može da mi pomogne, molim vas
Mnogo mi se svideo ovaj film