Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Da li neka dobra duša na ovom forumu može da mi kaže kako se zove ovaj film. Gledao sam ga jako davno i ne znam ko ga je režirao i ko glumi ali bih hteo da ga odgledam ponovo. Naime film je kod nas preveden kao "Kad Sreća Zakuca". Radi se o sitnom lopovu koji provali u kuću za koju misli da je prazna ali se ispostavi da je puna i stanari pomisle da je on prijatelj njihovog člana porodice koji je trebao da dođe kod njih. Onda ima scena u tom filmu kad ga odvedu u njihovu kompaniju i tamo sretnu nekog Japanca. Ljudi traže da on prevede japanski, pošto je njihov gost koji je trebao da dođe zna japanski, ali provalnik ne zna japanski i počinje da improvizuje. Japanac samo pita "gde je ovde toalet" a lopov to prevodi "on je jako srećan što je ovde, jako mu je drago što je uspeo lično da se vidi sa vama...". Onda lopov počinje da govori na "japanskom" a Japanca to naljuti i Japanac pokaže srednjak, a lopov to prevede "on kaže da su Vaši proizvodi broj jedan":D Onda ima scena kada porodica odvede lopova u bar i nameste da lopov peva karaoke, ali lopova prepozna čovek kome je lopov ukrao automobil i on skoči na lopova, ali ga lopov šutne u glavu i nokautira. Zna li neko koji je ovaj film?
Hvala što si me podsetio na ovaj film :super:

Ovako, dva filma-

Prvi je početak 90-ih. Danski, skandinavski u kome pričaju engleski. Tip me podsećao na Kevina Klajna iz Francuskog poljubca zbog unikatnih brkova, a glavna glumica na Eni Lenoks zbog kratke kose. Ne sećam se radnje, samo neke proslave u ime Nato, velikih raketa sa ogromnim aluminijumskim pokrivačima na sred podijuma...

Drugi je kraj 90-ih. Crnja i belac. Deci se neko sranje i oni pobegnu na vrh nekog tavana, gde se podsećaju prošlosti, bacaju rime... šta ti ja znam. Crnja je tip onog muslimana iz serije Oz, belac recimo Tom Sajzmor... neko tu nekoga izda, belac popije metak... više neki art film nego što je akcija.

Ovako, dva filma-

Prvi je početak 90-ih. Danski, skandinavski u kome pričaju engleski. Tip me podsećao na Kevina Klajna iz Francuskog poljubca zbog unikatnih brkova, a glavna glumica na Eni Lenoks zbog kratke kose. Ne sećam se radnje, samo neke proslave u ime Nato, velikih raketa sa ogromnim aluminijumskim pokrivačima na sred podijuma...

Drugi je kraj 90-ih. Crnja i belac. Deci se neko sranje i oni pobegnu na vrh nekog tavana, gde se podsećaju prošlosti, bacaju rime... šta ti ja znam. Crnja je tip onog muslimana iz serije Oz, belac recimo Tom Sajzmor... neko tu nekoga izda, belac popije metak... više neki art film nego što je akcija.

Našao drugi, jeste musliman iz Oza i Leri Fisburn & honkey koji liči na Sajzmora -

th

Street hustler Mike cooks up a drug rip-off with his estranged half-brother Torch. Simple robbery turns fatal bloodbath, so they hide out in a claustrophobic rat hole waiting for Mike's buddy Tony, who's "out of the life," or so he says.

Gledao sam davno 3 filma ali ne znam ko je glumio u njima niti ko ih je režirao. Sećam se dobro scena iz tih filmova.
1. Prvi film je o čoveku čija je veza sa devojkom upala u kolotečinu. On je jednom prilikom zatekne u krevetu sa drugim muškarcem ali je totalno ravnodušan zbog toga. Ljutita, devojka mu stavi pištolj u ruku i kažemu "zar nisi ljubomoran što sam u krevetu sa drugim muškarcem da ćeš da pucaš u njega". On na to odgovara "nasilje ne rešava ništa". Zatim na dan njihovog venčanja on napušta devojku i odlazi u pustinju. Tamo u pustinju sreće čoveka koji imitira poznate likove iz filmova. Imitira Popaja, Medveda Jogija, Darta Vejdera ( zaista ne izmišljam, ovaj film stvarno postoji, stvarno sam ga gledao).
2. Drugi film je o ženi plaćenom ubici koja svoje zadatke dobija na automatu za video igre koristeći specijalnu šifru koju zna samo ona. Jedan od njenih zadataka je glumac koga ona upucava na sred snimanja filma, a reditelj tog filma, ne znajući da je glumac mrtav, mu kaže "Ovo ništa nevalja. Trebalo je da umreš a ne da igraš kao baletan".
3. Treći film je domaći, mislim da je 80-tih ili 90-tih, i mislim da je Vojvođanska produkcija. Radi se o starijem čoveku koji odlazi u drugi grad da bi imao aferu sa ljubavnicom ali otkriva u blizini kola svoje žene. Ispostavi se da njegova žena ima dogovor sa krijumčarem dijamantskih ogrlica, kome je pozajmila kola i sa kojim švercer deli profit. Čovek ubedi švercera da ga odveze kući, ali pri povratku čovek šverceru ukrade par ogrlica.

Ja bih stvarno bio zahvalan ako neko zna koji su ovo filmovi.

To je neka druga Dzodi posto ova nije glumila u serijama 50 godina od 70tih kad je bila dete do ove godine u True Detective.
Jeste glumila,ali ni ja nisam mogla da pronadjem na netu.Izgleda da ni gugl ne zna bas sve.
U seriji se radilo o nekom pokretu otpora u Parizu,naravno,bila je tu i ljubavna prica.🙂
Kad bih samo mogla da se sjetim imena glavnog glumca...

Jeste glumila,ali ni ja nisam mogla da pronadjem na netu.Izgleda da ni gugl ne zna bas sve.
U seriji se radilo o nekom pokretu otpora u Parizu,naravno,bila je tu i ljubavna prica.🙂
Kad bih samo mogla da se sjetim imena glavnog glumca...
U 90-tim je Jodie bila suvise velika zvezda da snima serije.

Tada oskarovci nisu glumili u serijama. Ona je vec tada imala 2 oskara. A od serija nije moglo da se zaradjuje kao sada kad postoje Amazon i Netflix.

Postoji film Veridba je dugo trajala sa Odri Tatu i Marion Kotiljard i Jodie koji se desava za vreme WW2 u Francuskoj. Ali nije serija.

Imas ovde spisak svih serija iz celog sveta o WW2.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_television_series

U 90-tim je Jodie bila suvise velika zvezda da snima serije.

Tada oskarovci nisu glumili u serijama. Ona je vec tada imala 2 oskara. A od serija nije moglo da se zaradjuje kao sada kad postoje Amazon i Netflix.

Postoji film Veridba je dugo trajala sa Odri Tatu i Marion Kotiljard i Jodie koji se desava za vreme WW2 u Francuskoj. Ali nije serija.

Imas ovde spisak svih serija iz celog sveta o WW2.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_television_series
Serija se,zapravo,prikazivala negdje 88 ili 89-e,najkasnije 90-e.
Ima li gdje spisak serija u kojim je ona glumila?

Serija se,zapravo,prikazivala negdje 88 ili 89-e,najkasnije 90-e.
Ima li gdje spisak serija u kojim je ona glumila?
Samo ovde na imdb

https://www.imdb.com/name/nm0000149/?ref_=fn_al_nm_1

Klikni dole da se otvori posto je dugacak spisak.

serije je snimala kao klinka od 69-73.

Onda je 76 glumila u Taksisti i bila nominovana za oskara.

I posle toga je snimala filmove sve do ove godine.

Jedino taj film Veridba je dugo trajala odgovora opisu, ima Jodie u francuskoj i ljubavna je prica za vreme rata.

Više puta kad sam bio u bioskopu prethodnih par meseci pre projekcije davala se reklama za sledeći film:
Bogataš pozove mlađe ljude na ostrvo, poslao im je valjda neko pismo. Njihovo je samo da dođu i uživaju. Međutim, kako vreme prolazi, čudne stvari se dešavaju. Neke osobe se razbole itd.

Zna li neko naziv ovog novog filma?

Da li se neko seca horor filma gledao na VHS - u,moguce da je tada i izasao video rekorder.
Radi se o filmu u kojem "zivi mrtvaci" imaju rupu u stomaku i tu se vide zivi crvi,cini mi se da u jednoj sceni neko uhvati nekog decka (moguce da je to bio glavni glumac) i postavi ga na strug da mu probusi glavu.
Jedan glumac (mozda je taj glavni) izgleda kao onaj glavni lik iz Kristine (1983).

Back