Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Da li se neko seca horor filma gledao na VHS - u,moguce da je tada i izasao video rekorder.
Radi se o filmu u kojem "zivi mrtvaci" imaju rupu u stomaku i tu se vide zivi crvi,cini mi se da u jednoj sceni neko uhvati nekog decka (moguce da je to bio glavni glumac) i postavi ga na strug da mu probusi glavu.
Jedan glumac (mozda je taj glavni) izgleda kao onaj glavni lik iz Kristine (1983).

"The Return of the Living Dead" (Povratak živih mrtvaca, 1985)

Tom Matjuz (Thom Mathews), ima izgled sličan glavnom glumcu iz Kristine (Keith Gordon)

Gledao sam davno 3 filma ali ne znam ko je glumio u njima niti ko ih je režirao. Sećam se dobro scena iz tih filmova.
1. Prvi film je o čoveku čija je veza sa devojkom upala u kolotečinu. On je jednom prilikom zatekne u krevetu sa drugim muškarcem ali je totalno ravnodušan zbog toga. Ljutita, devojka mu stavi pištolj u ruku i kažemu "zar nisi ljubomoran što sam u krevetu sa drugim muškarcem da ćeš da pucaš u njega". On na to odgovara "nasilje ne rešava ništa". Zatim na dan njihovog venčanja on napušta devojku i odlazi u pustinju. Tamo u pustinju sreće čoveka koji imitira poznate likove iz filmova. Imitira Popaja, Medveda Jogija, Darta Vejdera ( zaista ne izmišljam, ovaj film stvarno postoji, stvarno sam ga gledao).
2. Drugi film je o ženi plaćenom ubici koja svoje zadatke dobija na automatu za video igre koristeći specijalnu šifru koju zna samo ona. Jedan od njenih zadataka je glumac koga ona upucava na sred snimanja filma, a reditelj tog filma, ne znajući da je glumac mrtav, mu kaže "Ovo ništa nevalja. Trebalo je da umreš a ne da igraš kao baletan".
3. Treći film je domaći, mislim da je 80-tih ili 90-tih, i mislim da je Vojvođanska produkcija. Radi se o starijem čoveku koji odlazi u drugi grad da bi imao aferu sa ljubavnicom ali otkriva u blizini kola svoje žene. Ispostavi se da njegova žena ima dogovor sa krijumčarem dijamantskih ogrlica, kome je pozajmila kola i sa kojim švercer deli profit. Čovek ubedi švercera da ga odveze kući, ali pri povratku čovek šverceru ukrade par ogrlica.

Ja bih stvarno bio zahvalan ako neko zna koji su ovo filmovi.

• "Six-String Samurai" (1998)
  • "Nikita" (1990), "Point of No Return" (1993)
  • "Tajvanska kanasta" (1985)

Da li se neko seca horor filma gledao na VHS - u,moguce da je tada i izasao video rekorder.
Radi se o filmu u kojem "zivi mrtvaci" imaju rupu u stomaku i tu se vide zivi crvi,cini mi se da u jednoj sceni neko uhvati nekog decka (moguce da je to bio glavni glumac) i postavi ga na strug da mu probusi glavu.
Jedan glumac (mozda je taj glavni) izgleda kao onaj glavni lik iz Kristine (1983).
Po ovom boldovanom mora da je ovo (ima je i ta scena u trejleru, naravno ne cela; lik nije glavni glumac, btw)

"The Return of the Living Dead" (Povratak živih mrtvaca, 1985)

Tom Matjuz (Thom Mathews), ima izgled sličan glavnom glumcu iz Kristine (Keith Gordon)
Nije,ovaj sam skoro gledam misleci da je mozda onaj sto trazim ali na zalost nije to taj film.
Ovaj decko sto su hteli da mu probuse glavu je mozda bio momak od neke devojke a njen otac ili mozda brat (ipak mislim otac) je hteo da mu probusi glavu.
Svim mrtvacima se vidi rupa u stomaku u kojoj gmizu crvi.

Nije Alien 1,2 itd. Sličan delimično jeste, ali ne verujem da su neka čudovišta postojala, ni vanzemaljci, već taj jedan ili više zlikovaca kao uljez što mu otkrivaju žice pod kožom ruke koje se kidaju na kraju u nekoj jurnjavi je ljudolikog oblika. Pamtim da je mlađi od ovih androida iz Aliena, svetlije kose, visok, mršav, mislim i neki poznat glumac. Koji je u tom psihološki strašnom filmu u plot twistu bio nekako najmanje sumnjiv od grupe ljudi na brodu ili ne znam kojoj lokaciji, koja je u svetlijem ambijentu od Tuđina.

Ne pomaže guglanje, ai chatgpt .. sve sam probao.. Jedino da neko postavi snimak tih scena ili ako neko stariji se seća tog filma/serije iz 80ih koji sam na TV gledao..
Tako da je moguće i serija neka, Doktor Who, tako nešto ili Evropski film. Međutim više sam ubeđen da je američki igrani film u pitanju.

Pre nekoliko godina gledao sam film o ilegalnim prevozu migranata u cisterni, mislim da je Bugarski film ili se radnja tamo odvija. Glavni glumac sticajem okolnosti ostaje bez posla i novca i dobio je ponudu za dobru i brzu zaradu, nije odma prihvatio posao ali ubrzo pošto je ostao bez novca, nije imao drugi izbor.

Пре неког времена сам гледала филм, Изабел Ипер у главној улози, игра душевно поремећену даму у годинама која у метроу (мислим) намерно оставља ташне у којој је њена адреса, да би тако намамила младе девојке у своју кућу, где их излаже страшним тортурама мучења.

Пре неког времена сам гледала филм, Изабел Ипер у главној улози, игра душевно поремећену даму у годинама која у метроу (мислим) намерно оставља ташне у којој је њена адреса, да би тако намамила младе девојке у своју кућу, где их излаже страшним тортурама мучења.

Филм је о другој страни америчког сна, могао се звати ''Торбарке'' или тако некако.
Главну улогу игра је Ава Гарднер, већ старија.

Радња филма се дешава у америчком граду мећу бескућницима, који се по цео дан возе на црно по метроу, носећи у рукама кесе и торбе у којима је цео њихов ''иметак'''.

Они су свет за себе, мећу њима се дешавају свађе, љубави, оговарања, пријатељства, мржње, па чак и убиства.

3. Treći film je domaći, mislim da je 80-tih ili 90-tih, i mislim da je Vojvođanska produkcija. Radi se o starijem čoveku koji odlazi u drugi grad da bi imao aferu sa ljubavnicom ali otkriva u blizini kola svoje žene. Ispostavi se da njegova žena ima dogovor sa krijumčarem dijamantskih ogrlica, kome je pozajmila kola i sa kojim švercer deli profit. Čovek ubedi švercera da ga odveze kući, ali pri povratku čovek šverceru ukrade par ogrlica.

Може бити да је то филм 'Мала привреда', главну улогу игра Велимир Животић, швалерку Ена или Миа Беговић, шверцера Бранко Видаковић.

Pozdrav! Gledala sam ovaj film samo jednom,negde iz 80ih ili 90ih godina je, misterija, triler, decko dolazi sa rancem na ledjima u manji grad (selo), trazi neku porodicu, sve vreme tako ide peske, i tad pocinju ubistva da se desavaju u tom malom gradu. Film pocinje ubistvom cele porodice, roditelja i dece zbog cega su svi zgrozeni i pandurima je pozlilo. Svi misle da je ubica taj decko koji je dosao u gradic a ustvari je ubica neki drugi decak koji ide u skolu sa ostalim ubijenima u tom mestu. Na kraju taj decko koji je dosao u grad nalazi porodicu koju je trazio. To je sve cega se secam. Unapred hvala.

Čini mi se da je omnibus u pitanju.
U jednoj priči, čija se radnja odvija u savremenom Japanu, radnici dolaze kod starijeg gospodina da ga presele. Dolaze na adresu, ali tu nema kuće niti ulice, već je nekakva poljana. Međutim, starčić se ponaša kao da samo on vidi kuću i predmete, moli ih da budu pažljivi i posebno ih upozorava na, za njega, neprocenjivu vaznu. Radnici prihvataju igru, prenose nevidljivi nameštaj i čak se dobacuju tom vaznom. Jedan ne uspe da je uhvati i kao da su svi čuli kako je pukla u param-parčad. Svi su zbunjeni, starčić je očajan.
Mislim da je ova priča bila u crno-beloj tehnici, ali je film, recimo, sa kraja devedesetih... Liči mi na Vendersa ili Linča, ali stvarno nemam pojma.

Uh, koliko puta mi se to desilo! Sećam se scena, možda i delova radnje, ali nikako da se setim naslova. Najgore je kad pokušam da ga nađem preko Google-a i ukucavam nešto tipa: "film gde tip beži kroz šumu, ima crveni auto i muzika svira" 😂

Ali stvarno, nekad ovde ljudi uspeju da pogode film bukvalno na osnovu dve rečenice. Ako se setiš još nekog detalja – glumca, jezika, otprilike godina kad si ga gledao – piši, možda neko pogodi.

Back