The Imitation Game (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2084970/
Po meni je ovo cist prosek od filma, doduse holivudski "zaseceren" kako bi se dopao siroj publici.
I upravo ta holivudska "sminka" je nesto sto me je odmah odbilo kada je u pitanju ovaj film, ali zato je to razlog sto ovaj filma ima pristojne sanse da dobije "coveculjka" u februaru.
Film traje skoro dva sata i drzi paznju, sto je za pohvalu.
U biti ovo nije prica o desifrovanju Enigme, koliko o samom Tjuningu, kao ekscentricnom liku i njegovim oziljcima iz mladosti.
Problem je sto je gomila filmova o tim neshvacenim genijima vec snimljena, poput "Blistavog uma" i slicno.
Ono sto mi je malo zasmetalo jeste to preskakanje iz jednog perioda Tjuningovog zivota u drugi. Mislim da je to moglo na mnogo bolji nacin da se odradi, jer ovako deluje nekako nabacano.
Benedikta vidim svi hvale, ali on je covek koji se "pretplatio" na uloge uvrnutih likova. Lik Tjuninga je slican liku Serloka, samo mozda malo "meksi", tako da je jako oceniti koliki je njegov glumacki potencijal zaista.
U sustini, nema tu toliko puno da se pise o ovom filmu, jer jednostavno nema nista upecatljivo za sta bi se covek uhvatio i sta bi moglo uciniti da film ostane i "raste" u mozgu.
Dva sata zabave i to je to...
Ocena:
7