Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nebraska (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1821549/

Drama
Crno-beli

Muškarac srednjih godina vodi matorog oca u Nebrasku da preuzme nagradu od milion dolara.Svi znaju da nagrade nema već da je matori utripovao da je dobio te pare. Put ih vodi kroz malo mesto gde su nekada živeli.

Simpatično urađen, mada ne za svačiji ukus.

Ocena: 4/5

Alexander Payne, to mora da valja; ode na listu.

Nightcrawler (3+)
http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1
PHsjmcWXXWPgwz_1_m.jpg

Jake Gyllenhaal maestralan,po meni jedan od boljih glumaca novije generacije.Bukvalno je sam iznjeo film i izvukao maksimum iz njega.
Sama radnja je dosta ograničena i bez puno prostora za manevar ali Jake razbija.Sam kraj mi se ne sviđa jer ima u svojoj suštini onaj amerikanski životni lažni san kako postati uspješan ili pravilnije američki san.
Ali dobro,ima sjajinih momenata i i jako je gledljjiv film te ima moju umjerenu preporuku i svakako spada u one filmove koje vredi pogledati.

Nightcrawler (3+)
http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1
PHsjmcWXXWPgwz_1_m.jpg

Jake Gyllenhaal maestralan,po meni jedan od boljih glumaca novije generacije.Bukvalno je sam iznjeo film i izvukao maksimum iz njega.
Sama radnja je dosta ograničena i bez puno prostora za manevar ali Jake razbija.Sam kraj mi se ne sviđa jer ima u svojoj suštini onaj amerikanski životni lažni san kako postati uspješan ili pravilnije američki san.
Ali dobro,ima sjajinih momenata i i jako je gledljjiv film te ima moju umjerenu preporuku i svakako spada u one filmove koje vredi pogledati.
E baš ga i ja odgledah danas.
Ništa mi se nije svideo.
Trash film.
Deluje na bednu i jeftinu produkciju, naivan......
moje ocena je 1/5 (bar nije nula :mrgreen: )

E baš ga i ja odgledah danas.
Ništa mi se nije svideo.
Trash film.
Deluje na bednu i jeftinu produkciju, naivan......
moje ocena je 1/5 (bar nije nula :mrgreen: )

Ja nisam imao takav osjećaj,ni blizu...
Hm Jelenko,da ne gledaš previše filmova sedmično pa više ne primjećuješ detalje...samo ih sažvaćeš i ispljuneš!
Ukusi su različiti ok,ali baš da je jeftina produkcija 8,5 miliona ne bih rekao...

Ja nisam imao takav osjećaj,ni blizu...
Hm Jelenko,da ne gledaš previše filmova sedmično pa više ne primjećuješ detalje...samo ih sažvaćeš i ispljuneš!
Ukusi su različiti ok,ali baš da je jeftina produkcija 8,5 miliona ne bih rekao...
OK slažemo se, ukusi su različiti.
Meni ovaj film nije legao, sve mi je delovalo nekako naivno, jeftino...... Još ga razvukli na skoro dva sata......

Nightcrawler (3+)

zasto ne kraj?
logican zavrsetak poremecenog lika sa poremecenim vrijednostima u poremecenom svijetu. . bas je dobro sto je izabran LA, sa svim svojim kontrastima i cetvrtima dje meksikanci po kucama cuvaju stotine otkinutih glava i beverli hilsa i ludim miltimulionerima narkomanima. Ali to je moj subjektivni dozivljaj LA :lol: cini mi se da ne bi bilo to da je na primjer NY. ali to je ponovo subjektivni dozivljaj..
. Mracna fotografija i to sto je sniman nocu je pola filma..

Poslednja izmena:
Nightcrawler, odlican film od mene 8.pred kraj mi je bio bas napet ne pamtim kad mi je neki film bio tako napet, stvarno odlicno odradjeno.gluma glavnog glumca vrhunska..i normalno film niti je dosadan niti je jeftin,,paa izgleda da su novinari postali tema za sebe, stvarno su to zasluzili..preuvelicavanje, lazi,zudnja za senzaciom, ne misljenje o posledicama, manipulacija ljudima itd itd to je samo deo njihovog stvaralastva.a sto je najgore umislili su da su bog i batina,,ovi nasi novinari se izgleda trude da ispadnu sto veci moroni, svaki dan pisu o necijim guzama itd lepa profesija ali izgleda da se njome bave uglavnom degenerici

The Final Countdown (1980)

Monogram%206032%20FinalCtdwsld.JPG

stara skola, radnja tece kontinualno, i ne precutkuju se informacija vazne za radnju. ako ima neizvesnosti sta ce biti, a ima, to je u samoj prici

neobicni fenomen prebacuje moderni usa nosac aviona iz 1980 u 1941, pred perl harbur i pred japansku armadu.

kvalitetna ekipa glumaca i skoro realna atmosfera sa nosaca aviona, a bio sam na jednom takvom, cini film zanimljivim. ovo je mnogo pre dosijea x i fox moldera, ali je u tom fazonu

7/10

zasto ne kraj?
logican zavrsetak poremecenog lika sa poremecenim vrijednostima u poremecenom svijetu. . bas je dobro sto je izabran LA, sa svim svojim kontrastima i cetvrtima dje meksikanci po kucama cuvaju stotine otkinutih glava i beverli hilsa i ludim miltimulionerima narkomanima. Ali to je moj subjektivni dozivljaj LA :lol: cini mi se da ne bi bilo to da je na primjer NY. ali to je ponovo subjektivni dozivljaj..
. Mracna fotografija i to sto je sniman nocu je pola filma..

Kada tako navedeš jeste logičan kraj ali sam se potajno nadao da će biti ubijen ili uhapšen,da bar pošalje poruku mlađim generacijama.
Ovako je poruka,cilj opravdava sredstvo bez crvene linije moralnih normi.
Ja se ipak bar malo sjećam sistema kada je bilo sramota ukrasti i slagati.Danas ne postoje granice,najgore što je u stvarnosti stanje još gore nego u filmu!:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back