Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada tako navedeš jeste logičan kraj ali sam se potajno nadao da će biti ubijen ili uhapšen,da bar pošalje poruku mlađim generacijama.
Ovako je poruka,cilj opravdava sredstvo bez crvene linije moralnih normi.
Ja se ipak bar malo sjećam sistema kada je bilo sramota ukrasti i slagati.Danas ne postoje granice,najgore što je u stvarnosti stanje još gore nego u filmu!:think:
ok onda, neko je deskriptivan, neko normativan :lol: mislim da bi i takav kraj bio podjednako dobar... Samo sto ne bi izgovorio ono na kraju :( (necu traziti od vas nista sto i sam ne bih uradio)

ali u pravu si u neku ruku za te praznoglave mlade.. kakvih budala ima, shvatice ga kao uputstvo..

PS mani se poruka, to je djecje pomagalo.. prerasli smo mi te godine :lol:

Poslednja izmena:
Odgledao sam "Nightcrawler".
Gluma Džejka Džilenhola je odlična, ali daleko od toga da je sad "najbolja" ikada, i slično buljezganje koje se moglo odasvud čut'.
Sad da li je Luis Blum "psihopata" kako se ovde implicira i etiketira - ne znam. Jer kao i u svakoj nauci, tako i u psihologiji postoji više paradigmi i gledišta. Dakle u zavisnosti od toga šta postavimo kao osnovu, zavisiće i kako ćemo percipirati subjekt posmatranja.

Vidim da su neki naši "filmski" (nazovi) kritičari rabili termine poput "spinovanja" - što je apsolutno izlišno, štaviše u ovom filmu tek na trenutak ubačeno (kada se stvara potencijalna "poželjna" slika situacije). Dakle spinovanje - manipulisanje, je nusproizvod i pratioc novinarstva od samih početaka, daklem samo spominjanje istog u kontekstu ovog filma je nevažno. Ovde je u centru zbivanja odnos čoveka prema profesiji, i profesije prema čoveku. Dakle u kojoj meri se pojedinac krije iza profesije i u kojoj meri mu ona služi kao opravdanje za postupke koji se u nekom društvu smatraju legitimnim makar ono pravno - ako ne i moralno. Postoji u zakonu slovo koje kaže "pomoći drugome u nevolji" - ali ova konstatacija je uglavnom teška za određnje i primenu, te se može u svakom slučaju okrenuti.

Kvalitet ovog filma je pre svega u dinamici, neprekidnoj akciji, glumi kako muškog tako i ženskog lika, odličnoj fotografiji. Mana je što je autor (po mojoj proceni) pretendovao da načini DRAMU kroz odnose među pojedincima, da udari na novinarstvo, na svetski poredak, postmodernizam i štasvene, ali avaj, nema od toga ništa. Jer kakva je to metafora ako je toliko očigledna, daklem prazna i nepotrebna da ne kažem neprirodna. Tako da ovaj film pre svega gledam kao triler. Te tako nije ni blizu "mreže".

Sve je nekako (previše) očekivano, jasno, na momente naivno i "sveopštavladajućamudrost" i kritika poretka je dovedena do paroksizma. Samo šteta što je ona toliko očita, toliko podložačka u svakom smislu.

3+/5
maxresdefault.jpg

komentar sa imdb-a,
In short, uneducated redneck sees 9/11 unfold on his TV, uneducated redneck joins the Military and shoots brown people. No questions asked. 'Merica I understand why this movie was made. Dumb people that aren't capable of thinking outside of the box STILL view Iraqis as bad people despite the fact that nobody in Iraq had anything to do with 9/11, and Americans INVADED THEIR country, for literally no reason. If anything, that time period in American history should be buried, not glorified. The guy this movie is based on is a racist pig that made millions of dollars off people that are somehow dumber than he is.

Back in High School we would watch old Nazi Propaganda films, which depicted the Germans as superior, and everyone else as not being worthy of breathing the oxygen in the air. 200 years from now this piece of garbage will be viewed in some history class, and I only hope the teacher informs the class that not ALL Americans are this stupid.

komentar sa imdb-a,
In short, uneducated redneck sees 9/11 unfold on his TV, uneducated redneck joins the Military and shoots brown people. No questions asked. 'Merica I understand why this movie was made. Dumb people that aren't capable of thinking outside of the box STILL view Iraqis as bad people despite the fact that nobody in Iraq had anything to do with 9/11, and Americans INVADED THEIR country, for literally no reason. If anything, that time period in American history should be buried, not glorified. The guy this movie is based on is a racist pig that made millions of dollars off people that are somehow dumber than he is.

Back in High School we would watch old Nazi Propaganda films, which depicted the Germans as superior, and everyone else as not being worthy of breathing the oxygen in the air. 200 years from now this piece of garbage will be viewed in some history class, and I only hope the teacher informs the class that not ALL Americans are this stupid.

American Sniper, dakle.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann-100 Year Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared 2013
http://www.imdb.com/title/tt2113681/

Komedija
Švedski

Matorac beži iz staračkog doma i greškom na autobuskoj stanici uzima torbu mafijaša punu novca, koji potom kreću u poteru za njim

Nije loš
ocena: 4/5

Jelenko koliko gledaš filmova dnevno/sedmično,imaš dobar prosjek vidim...
Dobar je matorac,ako ti se sviđa ova vrsta humora obavezno pogledaj ako već nisi!
http://www.imdb.com/title/tt1680136/

birdman

vratio sam se par strana i procitao kvalitetan post o ovom filmu. http://forum.krstarica.com/showthre...-Ocenili-)?p=29741002&viewfull=1#post29741002

da, kadrovi su oni duuuuugacki, mozda da daju filmu umetnicku tezinu, prica ima spor i konfuzan pocetak, onda krece radnja sa dobrom dinamikom, u jednom momentu se upitam sta ce biti na kraju, a na kraju manje iznenadjenje nego sto sam ocekivao, sam kraj je simbolican, ostaje pitanje da li mu je cerka luda kao i on kada vidi nesto cega nema

sve u svemu unutrasnja drama nekoga ko je imao sve (slavu i pare), mozda bez znacaja za nas ovde. dobro uradjen film, sjajan scenario. mogao bih da gledam ponovo, ali bas u idealnim uslovima mira i tisine

cini mi sa da carli sin ima probleme sa starom slavom i odnosom prema tekucem glumackom zivotu. nije isto, ali nije da nije

ocena - 7/10

Jelenko koliko gledaš filmova dnevno/sedmično,imaš dobar prosjek vidim...
Dobar je matorac,ako ti se sviđa ova vrsta humora obavezno pogledaj ako već nisi!
http://www.imdb.com/title/tt1680136/

Hvala na preporuci, ali gledao sam ga još pre nekoliko godina......
Nije loš.
Skandinavci uglavnom snimaju dobre filmove

Sinoć odgledah u bioskopu sa sve velikim kokicama i coca-colom
Judge 2014
http://www.imdb.com/title/tt1872194/

Drama.

Sudija u malom gradiću nesrećnim slučajem, autom ubija biciklistu. Njegov sin vrhunski advokat iz velegrada dolazi da ga brani, ali otac ne želi sa njim da sarađuje...

Nije loš ako voite drame (negde ispod površine se reklamira američki patriotizam, njihova borba za pravednost, moralne vrednosti, demokratiju i ostale USA gluposti što ga približava limunadi, ali to nije preterano napadno i nebode mnogo oči)

ocena: 3/5

I Origins (3)
http://www.imdb.com/title/tt2884206/?ref_=fn_al_tt_1
PHhpYbTTOhTFlp_1_m.jpg

Zanimljiva ideja za film,magična,tragična, tajanstvena,surova i romantična.Sve vezano za naš nastanak,mislim na ljude kao svjesna bića,oduvjek je na poseban način okupiralo moju neumornu znatiželju.
Tako i ovaj film,ideja je odlična ali nije sprovedena i ekranizovana kako je mogla.A sa ovakom idejom za film moglo je daleko...potencijal je ogroman!
Ali i pored relativno loše ekranizacije ovaj film ima svoj kvalitet,suptilno nas uvlači u vrlo emotivnu priču zakukuljenu sa pozadinom koja pokreće daleko veće i šire teme-Ko smo i šta smo?Kako i odakle nastajemo?Umjerena preporuka!

- - - - - - - - - -

PS.Michael Pitt je zanimljiv glumac,pogledao sam i njegov sasvim solidan film Rob the Mob iz 2014-e i mogu reći da je obe uloge korektno odradio,i više nego korektno...

Poslednja izmena:
How many movies would you estimate you’ve seen in your life?

I have no clue, I couldn’t venture to guess. But from 17 to 22 I used to make a list of every movie I saw in a given year in the theaters, including revival theaters. If it was a new release I circled the number. And I would pick my favorite movies and give out my little awards. It was always the same amount back then, it was 197 or 202. And that’s when I was broke and I was paying for these movies myself. Back at my most voracious moviegoing, 200 was the average.

Eden lake
http://www.imdb.com/title/tt1020530/?ref_=ttfc_fc_tt
Kontam da sam zadnji na forumu koji je gledao ovo čudo.
Šta znam, nije loša ova grozota, nije toliko "napadna" i strašna kao što su mi mnogi naznačavali, istina, ima par momenata koji su "otvoreni" za oko, ali sve je to u granicama žanra.
Fasbneder solidan u ulozi romantičnog lika koji ne doživljava nikakvo uspinjanje (koje bi možda okolnosti trebale da proizvedu) već je jednako patetičan. Rajlova još bolja. Štaviše i oni dilbani klincovi su pristojni. Ono što mi je zapalo za oko, osim zaljubljenog para, režiser je birao glumce po engleskom standardu, daklem, lepote nema. Bi mi drago za onu likušu što je kao snimala, što na kraju poginu.
Ima i taj "aktivistički" momenat na kraju. Pazite sad. Kraj je mogao da bude ovakva - ona završi kod "normalnih" ljudi, oni pozovu policiju i end of story. Ali avaj, ovako je bolje. Taj kliše momenat je zamenjen drugim (upečtaljivjim) klišeom - na nesreću glavne junakinje. Fino što je cela ova kasapnica od filma poslužila kao omaž roditeljima idiotima. Onima koji prave morone. Nema ništa gore kad moron napravi morona. Taj kraj je izvukao stvar.
Da, volio bih da je iskasapila još ponekog moronka, osim onog malog iz "this is england"...ovako se koplje zalomilo na najdebilnijem, a istini za volju i najmanje krivom debilu.

manonthemoon.jpg

Gotivna ''crna'' komedija koju mnogi neće razumeti...Odnosno moraju se proći neki stadijumi u životu da bi skontao...Nisam ranije gotivio Kerija delovao mi je skroz neozbilljno ali je ovde razbio...Vrlo ozbiljna uloga zapravo jer je i Kaufman bio ozbiljan komičar...Film prati muzika REM koji su slični Endiju u smislu da su u svet ''mejnstrima'' uneli nešto intelektualno i dublje...Totalno otkačen humor iz ''druge dimenzije''.Deni De Vito isto možda njegova najbolja uloga, Kortni Lav i još pregršt dobrih glumaca..10/10
large_mwDnSQR1CkxuDjSKfgiNT0sIOjM.jpg

Težak film o nasilju u Brazilu, odrastanju na ulicama smrti i teške bede gde deca od 14 godina nose ''utoke'' i ''šmrču'''...Totalni haos od zemlje pitam se kako oni funkcionišu...Urađen na fazon ''Pulp Fiction'' sa slikama i pričama koje se brzo smenjuju...Vrlo dinamičan...9/10

Jupiter Ascending - 8/10

U sustini to je to - zabava za radnicku klasu - avantura, SF, akcija, samari, romantika, humor, dobra ekipa, vrhunski efekti i sve sto spada u subotu vece u bioskopu. :)

Wachowskisi su dobro odradili posao. Nesto niza ocena jer su umesali previse zanrova, tako da su se gusili medjusobno i neke stvari poput humora nisu imale dovoljno mesta u filmu, dok su neke poput romantike bile suvisne.

Delovi filma su neujednaceni, na pocetku ima stvari koje su ostale nedorecene, neobjasnjene ili nije dovoljno paznje posveceno likovima i detaljima, a ima i briljantnih delova poput onog sa birokratijom u svemiru, koji je vrhunski i steta je sto nije bilo vise mesta za taj smek, humor, cak su mogli slobodno i ceo film da naprave u tom stilu bio bi sigurno hit.

Ekipa je na mestu cak i Channing Tatum kojeg nikako ne volim, Milena se dobro drzala mada je ovo nesto potpuno novo za nju, bilo je i par Vesele sedamdesete momenata, Sean Bean odlican cak je uspeo i nesto sto mu retko polazi za rukom u filmovima, Eddie Redmayne (The Pillars of the Earth), Doona Bae (Cloud Atlas)...

Preporuka za opustanje i zabavu. :ok:

Trip.2010.
http://www.imdb.com/title/tt1740047/

Engleski.
Komedija/drama

Dva druga na poslovnom putu kroz Britaniju obilaze restorane i gostionice....

Da ste rođeni u Britaniji mnogo više bi ste uživali u ovom filmu od prosečnog Evropljanina.

Gledljiv.
Ocena: 2/5

: )))))
Oh, deary me! :D
You made my morning, J.!

Hvala na obrazlozenju i preporuci. Definitivno cu ga gledati. :)

Trip.2010.
http://www.imdb.com/title/tt1740047/

Engleski.
Komedija/drama

Dva druga na poslovnom putu kroz Britaniju obilaze restorane i gostionice....

Da ste rođeni u Britaniji mnogo više bi ste uživali u ovom filmu od prosečnog Evropljanina.

Gledljiv.
Ocena: 2/5
kako llose iskustvo s ovim filmom :( :( valjda neko treba da objasni ljudima da svaka ideja koja zvuci dobro ne moze i da se realizuje dobro...
2 kukavca pokusavaju da budu smijesna sat i po.. koja reakcija publike da bude sem ''greote''

- - - - - - - - - -

u nisam ja ovo gledao nego ovogodisnji nastavak... mozda je ovaj neki masterpis :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back