Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
the-drop-banner.jpg

Gotivan ''mafijaški''...Gandolfini odličan , u svom stilu, Hardi tkđ, Šenarts...z:) Iako u principu ne volim moderne filmove ovaj mi je legao...RIP Džejms :( 9/10

Dom (3+)
http://www.imdb.com/title/tt2093100/?ref_=fn_al_tt_3
poster2.jpg

Dom ili kuća je prije svega jedan jako atmosferičan film sa i više nego dobrom glumom pa posle sve ostalo...Nekako mi ona stara indijanska-kako sadiš tako žanješ nadolazi pri gledanju ovog simpatičnog ruskog filma sa elementima teške drame i crnokomičnih situacija.
Ta mješavina malo vuče i na Kusturicu pogotovo ona scena velikog porodičnog stola i neslavnog slavlja na kraju kao i euforičnih da ne kažem histerično veselih situacija na momente kao i na ivici incidenta,tuče,sočnih psovki...
Sam početak kada već pada krv od šamaranja(otac sina,sin ženu i tako u krug)nam nagovještava jedan prije svega surovo realističan socijalno-društveni prikaz seoske porodice gjde su svi prividno sretni a u stvari na ivici ludila i distorzije mozga...
Kako god hvala Velebite na preporuci i od mene ima umjerenu preporuku.
Zamjerka je da predugo nepotrebno traje jer ima nepotrebnih scena ali nije dosadan i svakako je dinamična radnja koja ima svoj početak,sredinu i kraj.

Kunsten å tenke negativt или Уметност негативног размишљања
http://www.imdb.com/title/tt0945356/

Норвешки филм са познатим скандинавским шмеком. Црнохуморна драма која се бави уништеним животима, психички и физички хендикепираним особама.
Геир је парализовани момак, који живи са својом девојком Ингвилд, и мрзи цео свет јер не може да се помири са чињеницом да је остао непокретан. Пошто нема начина да продре до њега, Ингвилд позива једног психолога, средовечну жену, која води групну терапију за неколико тешких случајева који су остали физички хендикепирани услед катастрофалних несрећа које су их задесиле. Ту је једна баба, хипохондар, психички нестабилна особа, која је била неподношљива за целу породицу, тако да је остављена сама. Затим муж и жена којој је покретна само глава, а која је остала хендикепирана услед његове грешке, потом, средовечни човек, руина која је остала без свега и коме се жена удала за његовог брата...

Цела ова свита долази код Геира и Ингвилд, на опште згражавање Геира који не жели да се посвети терапији и са гнушањем одбацује могућност да се укључи у програм. На, типичан уврнути скандинавски начин, овај филм отвара многа питања која се тичу граница човекове пожртвованости, морала, патње и механизама за прихватање чињенице да живот више никад неће бити исти. На моменте је сурово реалан, бруталан и искрен. Филм је прилично незахвалан за препричавање, али сам мишљења да је реч о остварењу које заслужује препоруку.

Ne znam ko je preporučio film Third person.... aliii....
Ma, mogla sam po preporuci da pretpostavim da ga ne treba gledati :lol:

Prvo, dotična osoba je napisala da ne čitamo o čemu se radi u filmu, jer će, navodno, biti zanimljiviji. Ja, koja inače mrzim spoilere,sam zažalila što se nisam malo informisala. Nakon što sam odgledala, pođoh lijepo na IMDB discussion board ne bi li mi nešto bilo jasnije, u slučaju da sam propustila nešto očigledno, ali na moju sreću, vidjeh da su i tamo ljudi razočarani filmom.
Razvučen, (preko 2 sata), konfuzan, priče su nebulozne, loše povezane... Ako je poenta filma da ni u šta nisi siguran, onda je ovo vrhunac filmske umjetnosti :lol:
Pretenciozan film sa dobrom glumačkom postavom.

Odlgedah Levijatana.
Ko je gledao prethodna dela Zvjaginceva neka odgleda i ovo. Na istom tragu je i ovaj film. Ista turobna i siva slika. Atmosfera propadanja i dekadencije.

Neko reče da je ovo kritika vlasti-birokratije i institucija. Ovo je kritika čoveka. A nakon toga institucija. Kritika upućena sebičnosti. Gordosti.
Istina, lepo je opleo po pravoslavnoj Crkvi, i po lokalnim moćnicima, ali je šteta posmatrati ovaj film iz samo te realističke slike, a izbegnuti sagledavanje metafizičke biblijske.

Izvanredno poentiranja sa ubačenim citatima o vlasti, sili, istini, pravdi. Glupo bi bilo Zvjaginceva svesti na čoeka koji pravi društveno-angažovane filmove, to svakako nije. Veći je on od toga.
Ne mogu reći da je bolji od Povratka, ali nije lošiji od prethodna dva, tu je.

images

Stvarno sam ocekivao uzas ali prijatno iznenadjenje.
Groundhog day meets Starship Troopers.
Mozda zbog glume, ovo je Tomicin nivo filmova, ni on nije najbolji ali za ovaj tip mu je plafon a ne fol ozbiljne uloge.
Fala bogu nema iritantne Misel Rodrigez (neka britanka joj popunjava kvotu ali se ne istice previse u filmu, sklonili su je u stranu).
Emili Blant izgleda bolje s plavom kosom I bas ko maadafaka riba a ne smarac tetkica.
Film je ok za zanr nema americkog vojnog proseravanja previse ali zadnjih 25 min. sve se raspada...Tomica pobedjuje zat sto.....je Tomica?Kraj nema nikakvog smisla tek je tu da bude super hepi end.evribadi vinz zanshajn end rejnbou
Da kraj ima smisla dao bi I vise.

7/10

The Grand Budapest Hotel (2014)

grand_budapest_hotel_ver17.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2278388/

Ovo je svakako najzanimljiviji film koji odgledah posle puno vremena.
Pun boja, bajkovit, duhovit, jednostavno sam sat i po uzivao u ovom ostvarenju Vesa Andersona, koji me je prethodno kupio sa Moonrise Kingdom.

Prica se vrti oko Gustava H., legendarnog konsijerzu cuvenog Grand Budapest Hotela, i njegovog potrcka, koji nakon smrti jedne grofice, inace Gustavove ljubavnice, upadaju u citav niz komicnih i opasnih situacija...

Ves Anderson je za mene jedno veliko dete, koje se igra bojama i raznim ozbiljnim temama (u ovom filmu recimo period pocetka Drugog svetskog rata), o kojima govori na taj svoj bajkovit, deciji nacin. U Moonrise Kingdom imali smo divnu ljubavnu pricu o devojcici i decaku, a ovde imamo jednu komicnu avanturu, u kojoj se preplice mnostvo zanrova.

Kao i u Moonrise Kingdom, i ovde imamo dosta poznatih glumackih imena u epizodnim ulogama, sto jos vise daje filmu na njegovoj pompeznosti.

Interesantno je da me je Ves prilicno razocarao sa The Darjeeling Limited, ali onda me je svakim novim filmom sve vise odusevljavao.

Mozda The Grand Budapest Hotel i nece dobiti Oskara za najbolji film, ali niko ne moze da ospori da je najzanimljiviji film u 2014. godini i da ovakva ostvarenja mogu publiku da vrate u bioskop.

I da ne zaboravim Ralfa Fajnsa, koji je sjajan, i pokazuje izuzetan dar za komediju.

Ocena: 9,5

images

"SF" u kome u prvih pola sata (setting up) Metju Mekonahi mumla ko da glumi Don Korleonea sa texashkim akcentom, slucajno nabasa na NASA ubertajno postrojenje, tamo glavni "naucnik" Majkl Kejn mu kaze "e super tebra, ae kad si vec tu da vozis spejship za daleku galaxiju jer nekad si bio naj astronaut...kao a ja cu u medjuvremenu da smislim recept za gravitaciju kako svi da se odlepimo s ove chuke".
Znaci ne zeyebavam a sto je najgore nije komedija.....znaci...I don't even..

evo covek objasnio, mada previse truda za smece pa koga ne mrzi nek procita:

http://fabiusmaximus.com/2015/01/17/film-review-of-interstellar-76659/

0/0

Ne znam ko je preporučio film Third person.... aliii....
Ma, mogla sam po preporuci da pretpostavim da ga ne treba gledati :lol:

Prvo, dotična osoba je napisala da ne čitamo o čemu se radi u filmu, jer će, navodno, biti zanimljiviji. Ja, koja inače mrzim spoilere,sam zažalila što se nisam malo informisala. Nakon što sam odgledala, pođoh lijepo na IMDB discussion board ne bi li mi nešto bilo jasnije, u slučaju da sam propustila nešto očigledno, ali na moju sreću, vidjeh da su i tamo ljudi razočarani filmom.
Razvučen, (preko 2 sata), konfuzan, priče su nebulozne, loše povezane... Ako je poenta filma da ni u šta nisi siguran, onda je ovo vrhunac filmske umjetnosti :lol:
Pretenciozan film sa dobrom glumačkom postavom.

Ja sam pogledala film na dve-tri preporuke odavde i takodje ga preporucila,kasnije.

Ne znam sta ti je nebulozno,lose povezano i u sta nisi sigurna.Film samo treba razumeti i shvatiti,sto nije tesko,ako si ga gledala s' paznjom.

The Judge ..7/10

http://www.imdb.com/title/tt1872194/?ref_=nv_sr_1

352c8343157b64ebf31605ca92554ecf.jpg

Uspešni advokat Hank Palmer {Robert Downey Jr.} vraća se u svoj rodni kraj, kako bi preminuloj majci došao na posljednji ispračaj. Osim porodice, od koje se potpuno otuđio, Palmera dočeka i optužnica protiv njegovog oca, uglednog sudije, koji je u službi proveo 42 godine. Josepha Palmera {Robert Duvall} terete za ubistvo. Mlađi, ali ništa manje profesionalan advokat, morat će obuzdati svoju aroganciju, pomiriti se sa porodicom, te ponovo zadobiti očevo poverenje, kako bi pobedio u najvažnijem slučaju u svojoj karijeri.

The Judge ..7/10

http://www.imdb.com/title/tt1872194/?ref_=nv_sr_1

352c8343157b64ebf31605ca92554ecf.jpg

Uspešni advokat Hank Palmer {Robert Downey Jr.} vraća se u svoj rodni kraj, kako bi preminuloj majci došao na posljednji ispračaj. Osim porodice, od koje se potpuno otuđio, Palmera dočeka i optužnica protiv njegovog oca, uglednog sudije, koji je u službi proveo 42 godine. Josepha Palmera {Robert Duvall} terete za ubistvo. Mlađi, ali ništa manje profesionalan advokat, morat će obuzdati svoju aroganciju, pomiriti se sa porodicom, te ponovo zadobiti očevo poverenje, kako bi pobedio u najvažnijem slučaju u svojoj karijeri.

Ovo se skida,obozavam Veru!

The Grand Budapest Hotel (2014)

grand_budapest_hotel_ver17.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2278388/

Ovo je svakako najzanimljiviji film koji odgledah posle puno vremena.
Pun boja, bajkovit, duhovit, jednostavno sam sat i po uzivao u ovom ostvarenju Vesa Andersona, koji me je prethodno kupio sa Moonrise Kingdom.

Prica se vrti oko Gustava H., legendarnog konsijerzu cuvenog Grand Budapest Hotela, i njegovog potrcka, koji nakon smrti jedne grofice, inace Gustavove ljubavnice, upadaju u citav niz komicnih i opasnih situacija...

Ves Anderson je za mene jedno veliko dete, koje se igra bojama i raznim ozbiljnim temama (u ovom filmu recimo period pocetka Drugog svetskog rata), o kojima govori na taj svoj bajkovit, deciji nacin. U Moonrise Kingdom imali smo divnu ljubavnu pricu o devojcici i decaku, a ovde imamo jednu komicnu avanturu, u kojoj se preplice mnostvo zanrova.

Kao i u Moonrise Kingdom, i ovde imamo dosta poznatih glumackih imena u epizodnim ulogama, sto jos vise daje filmu na njegovoj pompeznosti.

Interesantno je da me je Ves prilicno razocarao sa The Darjeeling Limited, ali onda me je svakim novim filmom sve vise odusevljavao.

Mozda The Grand Budapest Hotel i nece dobiti Oskara za najbolji film, ali niko ne moze da ospori da je najzanimljiviji film u 2014. godini i da ovakva ostvarenja mogu publiku da vrate u bioskop.

I da ne zaboravim Ralfa Fajnsa, koji je sjajan, i pokazuje izuzetan dar za komediju.

Ocena: 9,5

Stvar ukusa, ali meni je taj film bio odbojan, zbog suviše njanjave priče kao i očigledne namere da film bude bajkovit, snen.Što mi deluje usiljeno, preveliko strategiranje a malo spontanonsti.
Snovi i jesu snovi zato što ne znaš šta ćeš sanjati.

@dollarqueen,
Za početak, apsolutno je nebulozna priča u kojoj glumi Brodi. Ne mogu da je prepričavam a da ne napišem spoilere,
mada smatram da je besmisleno da ti objašnjavam zašto ako svakog trena njegove priče nisi imala utisak da je priča potpuno apsurdna.
Priča u kojoj glumi Mila Kunis, comme on. Na kraju ne znaš da li je njen muž poremećen ili ona.

Ne mogu sad da se sjetim svega, jer sam pogledala nekolika filma posle ovog, koji nije baš ostavio utisak,
pa ne mogu da se sjetim svih detalja koji su umjesto da doprinesu cjelini, razbili priču.
Krajem se ništa ne zaključuje, ostavljen je prostor da sami odaberemo šta nam najviše odgovara, što je u slučaju sa ovoliko priča, previše.

Čitav film je pokušaj da se izazovu određene emocije na određen način (Te lokacije Rim, Pariz, NY, te ispreplijetane priče,
te 2/3 filma zamišljeno itd, pa dobra glumačka postava, svi slojevi društva uzeti za primjer, ma recept za uspjeh!) Međutim to je
sve nabacano, razvučeno i opet kažem, nebulozno.

Ono što mi se jeste dopalo je gluma Olivie Wild, i njen karakter, koji se tebi čini mi se nije dopao :lol:
Po mom mišljenju, odlično je dočarala oštećenost osobe koja je u njenoj situaciji.

Silk.

http://www.imdb.com/title/tt0494834/?ref_=nm_flmg_act_21

Nije mi se dopao. Radnja prespora, likovi nisu dovoljno razvijeni,
Pola filma gledamo kako glavni lik putuje tamo-vamo, a u međuvremenu se skoro ništa ne desi.
Lokacije su prelijepe, film je vizuelno primamljiv, što je danas postalo toliko ustaljeno da čak i to gubi neku veliku vrijednost.

Silver linings playbook
http://www.imdb.com/title/tt1045658/

Ne bih ga ocjenjivala, jer je jedan od onih filmova koje možete da pogledate ako ste u raspoloženju (ja sam ga gledala iz 2 puta).

Lično volim Bredlija i Dženfer, ali mi je bilo mučno da ih posmatram u ulogama likova sa dijagnozom koji se kobeljaju da postignu neki cilj.
Druga polovina filma je već bila interesantnija.
Jako mi se dopalo što je scena njihovog plesa urađena na onaj način :lol: i to doprinosi kvalitetu filma jer nemamo tipični kraj u kom sve pođe ... kao u filmu :lol:

@CicaDraza94, u tom Deadfall Olivia izgleda kao Angelina Jolie u Salt :lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back