Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onoliko seksi kao i Uma Turman i Hilari Svonk.Sad neko bi mogao reći da je u pitanju balkanski primitivizam i neshvatanje stvarne lepote (setih se našeg filma Pozorišna veza, gde sve pršti od sisa i zadnjica Nede Arnerić i drugih glumica) što će reći da ima u izobilju, ali iako ja bih htio da budem gospodin i izbegnem reakcije bijesne, al' reći ću kao pravi primitivac ...volim kada je žena nadarena.

Nego

Guardians of the Galaxy (2014) http://www.imdb.com/title/tt2015381/

Bez pretencioznosti da bude "ozbiljan" kao X - Men i bez površnosti koja krasi Thor, ovaj film je zapravo ispao odlična SF avantura komedija sa dosta iščašenog humora i solidnom, vrlo maštovitom pričom.Unutar svog žanra izuzetno uspeo film.(Jedino mi nije jasno kakav to glas daje Vin Diesel biću zvanom Groot, kojem je glavna reč u celom vokabularu "Groot" :lol: Marketing valjda, "učestvuje" i Vin Diesel u filmu.)
Uglavnom, preporuka. 2 sata solidne zabave.

Dok smo gledali x men-a bilo nam je zanimljivo

Glumci obecavaju ali ocena na imdb-u ne pije vodu.
Ne postoji horor komedija niti postoji itijedan zanr a da je komedija sa zanrom horora pa da se mozes nasmejati do suza.
Recimo pogledaj warm bodies. To je horor komedija, a majko moja nigde iti jedne normalne smesne scene. Mrzim takve filmove sa vise zanra koji su pogresili.
pogledj nindza kornjace, moja tebi je preporuka meseca, zabavices se druskane :)

Pa druskane kada si se poslednji put nasmejao do suza kada si gledao komediju.

Odrednica horor je u redu jer ljudi umiru, glave lete i krv lipti u potocima.

Kao i u svakom zanru ima dobrih i losih filmova. Pogledaj Shaun of the Dead, Tucker and Dale...

The Drop (3+)
http://www.imdb.com/title/tt1600196/?ref_=nv_sr_1
PHIIcpqKUqXLMP_1_m.jpg

Zadnja uloga James Gandolfinija,pomislih why not?Ako ništa drugo,ne može da bude previše loše i da,film je sasvim pristojan.Dinamičan je i ne dosadan a prije svega inteligentan,ima dosta detalja koji se ne pamte na prvu pa filmu daju napetost...
James vidljivo umoran i natekao od alkohola i cigara.Dobar je glumac,harizmatičan,šteta,prerano je otišao...

- - - - - - - - - -

Gde si ga gledao?

Načekaćeš se do marta.
Može da ti bude odbojna prenaglašena kritika države, crkve... dok ćeš u ostalim aspektima uživati.

Aj da mu spustim ocenu za 0,5 pošto mi nije bolji od Birdmana, znači
Leviathan (2014) - 8,5/10

Znam, čitao sam neke kritike i intervjue sa Zvjagincevim.
Aa, pa jeste problem, al' pre će biti da ću ga gledati u februaru na FEST-u :)

I taj novi Injarituov čekam...

Može da ti bude odbojna prenaglašena kritika države, crkve... dok ćeš u ostalim aspektima uživati.

Нешто контам да прави уметник, генерално говорећи, да би имао статус правог, и мора да има један критички став према систему. Наравно, та критика би требала бити са национално одговорног и интелектуалног аспекта, а не са позиције полуинтелектуалаца и разних самопотирућих система мишљења, као што имамо у Србији од 2000. на овамо.

Kritika je dobra samo ako je isrekna, i samo tada je "kritika". Ovo drugo se zove interes i nema veze sa iskrenošću, već sa nekim posve drugim motivima.

За све искрене филмофиле постављам линк-Интервју са Тарковским. Тачно, акценат је на искрености.
http://pulse.rs/problem-unutrasnje-slobode/
Овај интервју сам читао готово, у грозници. Значи, човек је направио једну академску сублимацију гомилу мојих дугогодишњих, неповезаних размишљања о разним темама.

MV5BMjMxOTU2NzQxMF5BMl5BanBnXkFtZTcwODIwODY0OA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Dobar film o epskom putovanju preko Pacifika, knjiga Kon Tiki mi je bila jedna od omiljenih u detinjstvu...Volim taj osećaj avanture, plavetnila mora i leta...I super je što je skoro potpuno na norveškom...Knjige je svakako bolja i detaljnija ali se i film drži njene priče samo skraćeno...Super je ekipa glumaca, film oživljava nešto što je postojalo u ranijim vremenima, prijateljstvo, entuzijazam, požrtvovanost, moto svi za jednog ,jedan za sve...9/10

За све искрене филмофиле постављам линк-Интервју са Тарковским. Тачно, акценат је на искрености.
Овај интервју сам читао готово, у грозници. Значи, човек је направио једну академску сублимацију гомилу мојих дугогодишњих, неповезаних размишљања о разним темама.
****** mi sve, napisao sam iskrenost čisto podsvesno izazvan lažima koje naš film prikazuje, a Andrej u intervjuu (sad čitam) isto stavlja akcenat na nju. z:D

da, odlican intervju... ima jos par njegovih intevrjua, ili nekih prevedenih djelova njegove knjige na pulsu

The Best Offer - La Migliore Offerta 8/10
Italijanski film sa engleskim glumcima ;) Reziser Đuzepea Tornatorea (Giuseppe Tornatore) koji je poznat po filmovima Cinema Paradiso, Malena, La Leggenda del Pianista sull’Oceano i drugi.Muziku za film je uradio legendarni Ennio Moricone.Geoffrey Rush odican,mmmm Sylvia Hoeks :heart:

Virgil Oldman je ekscentrični genije, stručnjak za umetnost, priznat i cenjen širom sveta. Ali, njegov život je lišen emocija, sve dok ga tajanstvena žena ne pozove da je poseti u njenoj vili.

preporuka...

http://www.imdb.com/title/tt1924396/?ref_=fn_al_tt_1

MV5BNzU5MTAwMzIxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjE3ODk1OQ@@._V1_SY317_CR40214317_.jpg

Iron jawed angels http://www.imdb.com/title/tt0338139/ HBO-ov tv film o sufražetkinjama u Americi zasnovan na istinitoj priči o Narodnoj ženskoj stranci koja se odvojila od zvanične politike američkog sufražetskog pokreta (koja se zasnivala na čekanju da se vlasti smiluju i usvoje amandman o ženskom pravu glasa) i čije su članice rešile da protestima i fantastičnom provokacijom Vilsona radikalizuju borbu za ostvarenje svog zahteva. Sjajno je prikazano kako su se te žene susretale sa istom retorikom sa kojom se danas susreću feministkinje, iako oni koji danas bacaju kamenice na feministkinje tvrde kako imaju simpatije prema sufražetkinjama.
Prva polovina filma je poprilično holivudski odrađena, dok je druga polovina već ozbiljnija, sirovija, sa nekim brutalnim scenama nasilja prema sufražetkinjama.
Super je i što je pitanje feminističkog aktivizma crnih žena problematizovano u filmu i dočarano, bar na kratko, ignorisanje postojanja i tog feminizma, pored vladajućeg belih žena srednje klase.
Glumačka ekipa je sasvim lepo iznela uloge, iako film jeste u izvesnoj meri komercijalan (Julia Ormond, Hilary Swank, Frances O'Connor, Vera Farmiga, Laura Fraser...)

Toza legenda! z:lol:
Ja sam gotovo siguran da je on na LSD-u! z:shock:

Nije, ali covek je recimo, u neznanju da je ekonomija posle 1930. pocela da se zasniva na rastucoj potrosnji pa je stoga bilo potrebno omoguciti zenama da rade sto je dalje dovelo do emancipacije na drugim poljima, formirao neku svoju teoriju (pod uticajem iskusnijih "teoreticara", naravno) da je sve to smisljeno kako bi se razorila tradicionalna porodica u kojoj zena nije mrdala iz kuce. Tako nekako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back