Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
j9znmmhu9huoslfal5g0.jpg

Opaljeni Woody je opet napravio dobar film.

Dobra psiholoska studija.

@dollarqueen,
Za početak, apsolutno je nebulozna priča u kojoj glumi Brodi. Ne mogu da je prepričavam a da ne napišem spoilere,
mada smatram da je besmisleno da ti objašnjavam zašto ako svakog trena njegove priče nisi imala utisak da je priča potpuno apsurdna.
Priča u kojoj glumi Mila Kunis, comme on. Na kraju ne znaš da li je njen muž poremećen ili ona.

Ne mogu sad da se sjetim svega, jer sam pogledala nekolika filma posle ovog, koji nije baš ostavio utisak,
pa ne mogu da se sjetim svih detalja koji su umjesto da doprinesu cjelini, razbili priču.
Krajem se ništa ne zaključuje, ostavljen je prostor da sami odaberemo šta nam najviše odgovara, što je u slučaju sa ovoliko priča, previše.

Čitav film je pokušaj da se izazovu određene emocije na određen način (Te lokacije Rim, Pariz, NY, te ispreplijetane priče,
te 2/3 filma zamišljeno itd, pa dobra glumačka postava, svi slojevi društva uzeti za primjer, ma recept za uspjeh!) Međutim to je
sve nabacano, razvučeno i opet kažem, nebulozno.

Ono što mi se jeste dopalo je gluma Olivie Wild, i njen karakter, koji se tebi čini mi se nije dopao :lol:
Po mom mišljenju, odlično je dočarala oštećenost osobe koja je u njenoj situaciji.

U pravu si da je besmisleno da mi objasnjavas,meni je film jasan.Hvala ti,u svakom slucaju.

I meni je jasan, samo smatram da nije kvalitetan. Nema na čemu.

Izvini,ali tebi film nije jasan,sto je ocigledno iz celog tvog posta.Ne kazem ja da treba da ti se svidi,taman posla,ali pises stvari,koje nemaju veze sa filmom...Molim ljude,koji nisu gledali film,da ne citaju
O kakvoj prici Mile Kunis i njenog muza ti pricas?Nema njihove price,oni ne postoje,nisu stvarni.Kako mogu da budu poremeceni,kada oni nisu likovi iz filma.Ti ne pratis njihovu,kao ni Brodijevu pricu..Svaki razlicit lik,je razlicito osecanje jednog lika+Olivijin lik,koji je jedini stvaran,pored Lijama i njegove zene...E,to je razjasnjenje,koje donosi kraj i ne znam zasto kazes da je sve nejasno,kad je prosto da prostije ne moze biti.

Poslednja izmena:
The Imitation Game(3/3+)
http://www.imdb.com/title/tt2084970/?ref_=nv_sr_1
PH251Ao5gTJt53_1_m.jpg

Nominated for 8 Oscars. Another 39 wins & 90 nominations-Dovoljno da uđem vrlo pažljivo i spremno u gledanje ovog ostvarenja.Bazirano na istinitoj priči-što znači da se nešto stvarno i desilo,sve ostalo što se nije desilo je plod mašte.
Kao i ljepuškasta Keira Knightley,koju inače gotivim ali kako pobogu da bude i toliko atraktivna i veliki matematičar-VELIKI MINUS ZA TAKVU MANIPULACIJU.Da su stavili nekakvu neatraktivnu cvikerašicu popušio bih ovu priču nekako sa više gušta.
Ali ostavimo po strani samu priču,scenario,film kao film je korektno urađen,gluma Benedicta-Alan Turinga se zaista uzdiže iznad meni inače prosječnog biografskog filma.Gluma je bolja strana filma,film apsolutno nije dosadan,predvidljiv je i lak za gledanje pa je moje spremanje bilo uzaludno.
Vrlo lako sam ga sažvakao i ispljunuo a ako osvoji Oscara biću jako razočaran jer nije pružio ništa novo a svakako je u prošloj godini bilo boljih ostvarenja.

Poslednja izmena:
Son of a Gun (3/3+)
http://www.imdb.com/title/tt2452200/?ref_=fn_al_tt_1
PHAzwtaQUJZVFA_1_m.jpg

Jako gledljiv i nenametljiv film,Ewan McGregor ga zajedno sa dosta mlađim i nepoznatim Brentonom nosi sasvim dobro.Daleko od toga da nam pruža nešto novo ali mora se priznati da je izvučen maksimum iz raspoloživog.Meni dovoljno.
Umjerana i blaga preporuka kao i za Imitaciju igre.

Poslednja izmena:
Son of a Gun (3/3+)
http://www.imdb.com/title/tt2452200/?ref_=fn_al_tt_1
PHAzwtaQUJZVFA_1_m.jpg

Jako gledljiv i nenametljiv film,Ewan McGregor ga zajedno sa dosta mlađim i nepoznatim Brentonom nosi sasvim dobro.Daleko od toga da nam pruža nešto novo ali mora se priznati da je izvučen maksimum iz raspoloživog.Meni dovoljno.
Umjeran i blaga preporuka kao i za Imitaciju igre.

Meni je bolji Animal kingdom... Juan Mekgregor mi uopste nema facu krimosa, dok su ovde sve njuske kao da su tek izasle iz prdekane.

Izvini,ali tebi film nije jasan,sto je ocigledno iz celog tvog posta.Ne kazem ja da treba da ti se svidi,taman posla,ali pises stvari,koje nemaju veze sa filmom...Molim ljude,koji nisu gledali film,da ne citaju
O kakvoj prici Mile Kunis i njenog muza ti pricas?Nema njihove price,oni ne postoje,nisu stvarni.Kako mogu da budu poremeceni,kada oni nisu likovi iz filma.Ti ne pratis njihovu,kao ni Brodijevu pricu..Svaki razlicit lik,je razlicito osecanje jednog lika+Olivijin lik,koji je jedini stvaran,pored Lijama i njegove zene...E,to je razjasnjenje,koje donosi kraj i ne znam zasto kazes da je sve nejasno,kad je prosto da prostije ne moze biti.

Sve što sam napisala ima veze sa filmom i ne znam po čemu si zaključila da ga nisam razumjela.
To što ga smatram pretencioznim ne znači da ga ne razumijem.

To što ne postoje ne znači da nemaju priču, (jer upravo to i jesu, priča) i da ne mogu da budu poremećeni, što usput, i jesu.
Posle boldovanog zaista nemam želju da nastavim ovu konverzaciju,jer je tvoj argument besmislen.
Potpuno mi je jasno ko je imaginaran a ko realan lik, što ne mijenja ništa od ovog što sam napisala.
Pozdrav.

Konačno jedan kvalitetan film, koji preporučujem:

The place beyond the pines 8/10
http://www.imdb.com/title/tt1817273/

the-place-beyond-the-pines-poster-ryan-gosling.jpg

Prilozi

• MV5BMjc1OTEwNjU4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNzUzNDIwOQ@@._V1_SX214_AL_.jpg
    MV5BMjc1OTEwNjU4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNzUzNDIwOQ@@._V1_SX214_AL_.jpg
    18,6 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Meni je bolji Animal kingdom... Juan Mekgregor mi uopste nema facu krimosa, dok su ovde sve njuske kao da su tek izasle iz prdekane.

Pa on je onaj sofisticirani krimos sa moralom,onaj što smišlja,mozak krađe,jesi primjetio da u cijelom filmu nije nikoga ubio,to je baš onako interesantno...
Ewana gotivim još od Trainspottinga,zanimljiv je glumac svakako...

jack-the-ripper-tv-movie-poster-1988-1020483980.jpg

Dobra ekranizacija priče o monstrumu iz Vajtčepela, svakako jednom od najpaklenijih ljudi koje je čovečanstvo ikada izrodilo...Kejn super, kao i Asante i Sejmur ali i ostala ekipa, nema slabog ''šrafa''...Stari filmovi su zaista ozbiljno snimani...Više se temelji na načinu policijske istrage nego na mračnoj i sumornoj atmosferi ''istendovske'' magle i siromaštva...Jedina mana što traje preko 3 sata...9/10

The Imitation Game(3/3+)
http://www.imdb.com/title/tt2084970/?ref_=nv_sr_1
PH251Ao5gTJt53_1_m.jpg

Nominated for 8 Oscars. Another 39 wins & 90 nominations-Dovoljno da uđem vrlo pažljivo i spremno u gledanje ovog ostvarenja.Bazirano na istinitoj priči-što znači da se nešto stvarno i desilo,sve ostalo što se nije desilo je plod mašte.
Kao i ljepuškasta Keira Knightley,koju inače gotivim ali kako pobogu da bude i toliko atraktivna i veliki matematičar-VELIKI MINUS ZA TAKVU MANIPULACIJU.Da su stavili nekakvu neatraktivnu cvikerašicu popušio bih ovu priču nekako sa više gušta.
Ali ostavimo po strani samu priču,scenario,film kao film je korektno urađen,gluma Benedicta-Alan Turinga se zaista uzdiže iznad meni inače prosječnog biografskog filma.Gluma je bolja strana filma,film apsolutno nije dosadan,predvidljiv je i lak za gledanje pa je moje spremanje bilo uzaludno.
Vrlo lako sam ga sažvakao i ispljunuo a ako osvoji Oscara biću jako razočaran jer nije pružio ništa novo a svakako je u prošloj godini bilo boljih ostvarenja.

I ja sam ga pogledala.
Ok ostvarenje,zanimljiv i nekako leprsav film,ako mogu tako da ga objasnim..Niko mi se posebno ne istice,svi su jednako dobri i cine dobar tim.Sve to,plus lepa garderoba zena i starinske gradjevine.Svidja mi se scena,na pocetku filma,na zeleznickoj stanici..sve je uklopljeno.Nazalost,nisam znala mnogo o privatnim stvarima pravog Alana i bas mi je bilo zao,sto su ga tretirali kao nenormalnog coveka i sto je sve to bilo razlog njegovog samoubistva..Kompletan film,nemam ni jednu zamerku,a opet mi je nekako bio suvise jednostavan....Mislim da mi je najsnazniji deo filma bio kraj,kada vidimo kako je skoncao,posle svega sto je uradio.Svakako prolazna ocena i hvala Dark-u za preporuku.

Poslednja izmena:
American Sniper (2)
http://www.imdb.com/title/tt2179136/?ref_=fn_al_tt_1
PHARWufwl4GuEB_1_m.jpg

Nominated for 6 Oscars. Another 6 wins & 14 nominations-Jako sam razočaran jer sam se potajno nadao da je ovo antiratni film.Naprotiv,ovo je klasični ratnohuškaški film koji veliča rat i opravdava američku agresiju na suverene države.
Najgore od svega snimljen je na osnovu života najgoreg kauboja što možete zamisliti i koji je poginuo na kraju pucajući u streljani a ne na ratištu.Fuj,fuj,fuj...kauboj plus naložen na rat.Strašno.
Totalno nepotreban film nakon The Hurt Locker-a koji mi se inače nije svideo ali je remek djelo za ovaj shit.The Hurt Locker daleko bolje i spretnije daje analizu ratnog veterana od Američkog snajperiste koji je izrazito površan,nemaštovit,da ne kažem tup.
Ne vidim na osnovu čega ovakav film može uzeti Oscara za bilo šta jer ni gluma nije toliko izrazita,izražajna jer je u pitanju vrlo ograničena uloga snajperiste.Sve ostalo ispod prosjeka,već mali milion puta viđeno.
Kontam da je ovo patriotski film koji razumeju i koji proživljavaju samo Amerikanci,s toga ne vjerujem u veći uspjeh u ostalim zemljama,jednostavno je isuviše površan film,govorim onako iskreno,bez predrasuda.
Ako neko misli ono u fazonu ne znaš koliko ne znaš kao naš Đokica,pa Ameri oslobađaju svijet od barbara,volio bih da me ubjedi u to,možda sam ja bolestan u glavu pa ne vidim to.
PS.Najjača je scena kada otac budućeg snajperiste junaka priča za stolom dok ručaju da u svijetu postoje tri vrste ljudi: ovce,vukovi i ČUVARI OVACA.
E sada pogodite u koju skupinu spada naš dragi pokojni snajperista.Čuvar ovaca!
Ako niste pogodili iz prve imate drugu šansu.Ovca!
Ne,ovo je vuk u koži ovce koji zapravo jede čuvare ovaca...tako ja to vidim!Fuj! :bljak:
http://www.depo.ba/clanak/124804/otvorio-dusu-moj-sin-je-ubio-255-ljudi-i-ja-sam-najponosniji-otac-na-svijetu

Poslednja izmena:
10 years (2011)
Comedy | Drama | Romance

Дуго сам се накањивао да га погледам. Филм је комичан ко Аудиција на Пинку. Класичан амерички - 10 година матуре, поновно окупљање, глупи микс Америчке пите и Пројекта Х.. Ниђе комедије, ниђе романтике, ниђе драме.

3-/10

Заобиђите га.

American Sniper (2)
http://www.imdb.com/title/tt2179136/?ref_=fn_al_tt_1
PHARWufwl4GuEB_1_m.jpg

Nominated for 6 Oscars. Another 6 wins & 14 nominations-Jako sam razočaran jer sam se potajno nadao da je ovo antiratni film.Naprotiv,ovo je klasični ratnohuškaški film koji veliča rat i opravdava američku agresiju na suverene države.

E мој наивни Емихсе. Клинт Иствуд и антиратни филм имају везе колико др Неца и докторат. Сви већ погледасте, једино ја чекам српски превод. Сви сте ви страни агенти...

А, што се тиче доделе оскара увек навијам за оваква остварења, јер ми је та додела смешна, готово као и Нобелова награда за мир. Њојзини лауреати су својевремено били Барак и Марти...:zelenko:

E мој наивни Емихсе. Клинт Иствуд и антиратни филм имају везе колико др Неца и докторат. Сви већ погледасте, једино ја чекам српски превод. Сви сте ви страни агенти...

А, што се тиче доделе оскара увек навијам за оваква остварења, јер ми је та додела смешна, готово као и Нобелова награда за мир. Њојзини лауреати су својевремено били Барак и Марти...:zelenko:

Nema puno dijaloga,pa Velebite nesrećo jel baš nič engleski ne razmiješ?Ja sam dosta loš u konverzaciji jer nemam priliku da vježbam ali razumijem sigurno 90 posto...
Pa nemam pojma,ja Prljavog Harija poštujem zbog duge glumačke karijere i izbacio je nekoliko sasvim pristojnih filmova ali ovo je shit neviđen.
Ili je Amerika u duhovnoj krizi ,a jeste ili je ovo pred smak svijeta!

Poslednja izmena:
American Sniper (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2179136/

bradley-cooper-american-sniper.jpg

reziser klint istvud, danas vec stariji covek. snimljeno po knjizi koju je pisao sam glavni junak.

meni je tema interesantna, bavio sam se streljastvom, osvetljen je taj lik najboljeg, neumoljivog, a opet osobe koja ima neke dileme i djavole u sebi, ne zna ni on tacno sta hoce, ali to sto radi, kad radi, radi ubitacno

sudbina je varalica, kraj je iznenadan i neocekivan, a nista ni ne resava jer ne vidimo kako se takva osoba uklapa u civilni zivot

film je dobar, koliko to moze kad se snima po knjizi, propagandni efekat je tu, smanjen koliko moze, ali tu je. sve u svemu koga zanimaju takve teme neka slobodno pogleda

7/10

he, he, he

pogledao pre sedam dana, mozda sam malo potcenio moc propagande u usa

Nema puno dijaloga,pa Velebite nesrećo jel baš nič engleski ne razmiješ?Ja sam dosta loš u konverzaciji jer nemam priliku da vježbam ali razumijem sigurno 90 posto...
Pa nemam pojma,ja Prljavog Harija poštujem zbog duge glumačke karijere i izbacio je nekoliko sasvim pristojnih filmova ali ovo je shit neviđen.
Ili je Amerika u dohovnoj krizi ,a jeste ili je ovo pred smak svijeta!

Разумем енглески добро. Срећом, јако га ретко користим. За сад још није матерњи, мада је на добром путу.z:mrgreen:

he, he, he

pogledao pre sedam dana, mozda sam malo potcenio moc propagande u usa

Ma razumijem da ima svoju populaciju za gledanje,Amerika je velika zemlja puna ratnih veterana,invalida prve,druge i treće kateogorije,aktivnih vojnika i sve to ali ne kapiram koja je umjetnička svrha ovog filma?
Klint jeste ikona američke kinematografije,patriotski nastrojen,nešto kao Bata Živojinović kod nas ali ovo je već previše...
Ja lično volim antiratne filmove,ali ovo jednostavno nije film za mene...

Ma razumijem da ima svoju populaciju za gledanje,Amerika je velika zemlja puna ratnih veterana,invalida prve,druge i treće kateogorije,aktivnih vojnika i sve to ali ne kapiram koja je umjetnička svrha ovog filma?
Klint jeste ikona američke kinematografije,patriotski nastrojen,nešto kao Bata Živojinović kod nas ali ovo je već previše...
Ja lično volim antiratne filmove,ali ovo jednostavno nije film za mene...

ekranizacija knige nema umetnicke svrhe, tj americko shvatanje umetnosti nije kao nase

samo je dobio sjajan tajming za film, sreca nista drugo

gledao sam john wick. film jeste sranje, stereotip, prezvakan, ali je 1.000x filmskiji napravljen od snajpera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back