Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Her

Usamljen pisac pisama stupa u emotivni odnos sa svojim operativnim sistemom...
ocena 8/10
MV5BMjA1Nzk0OTM2OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjU2NjEwMDE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

Ko bude razumeo Predestination do kraja, neka napise detaljno objasnjenje.
Ja priznajem da nisam i da sam sve vreme bio ubedjen da gledam Edvarda Furlonga u jednoj od uloga :D

Pa vrlo jednostavno, Itan Hok je sam sebi i otac i mati, zivi primjer paradoksa o koki i jajetu. :) Salu nastranu, nisam bas siguran da ima sta da se shvati, vise mi izgleda kao neki eksperiment za zezanje i razbibrigu. Baziran je na kratkoj prici koja je napisana za 1 dan, a filmadzije ocigledno nisu bili nesto strasno kreativni da pricu malo nadograde i razrade, vec ono nadjes poznato ime ili 2, ubacis malo jeftinih efekata, platis nekoliko novinara da napisu kul recenzije, falsifikujes malo ocjenu na imdb i ubacis nekoliko marketing recenzija i tamo, i brojis lovu.

Evo ti prica pa procitaj ako te zanima All You Zombies. Imas i wiki clanak o prici i linkove na neke druge price istog autora koje izgleda imaju veze sa ovom, pa mozda vrijedi i njih procitati. Covjek je izgleda bio opsjednut istrazivanjem paradoksalnih situacija koje bi nastale ukoliko bi bili u stanju da putujemo kroz vrijeme.

Poslednja izmena:
The Guest 2014 http://www.imdb.com/title/tt2980592/?ref_=nv_sr_1 Kako ovo ***** ima ocenu 7.1 to je samo dokaz da svet postaje sve glupaviji. Posto nisam bas recita, posebno ako je glup film u pitanju sluzicu se tudjim recenzijama.
"Where to start? This movie is one of the worst I've seen in a long time. Predictable story line, poor dialogue and dreadful acting. . All the usual cliché stereotypes are here. Rebellious daughter, bullied loner son, bickering parents, stoner boyfriend,mysterious stranger, do I need to continue? I had been looking forward to this movie for quite some time, I'd seen a trailer and thought it looked good. The story line certainly had great potential, it could have gone anywhere but instead went the route of something you'd expect of a seventies slasher movie with the body count building up as you go. Please do yourself a favor and don't bother watching."
"I watched this film due to checking out reviews and ratings on IMDb. Oh how very wrong the ratings and reviews were. This film is truly awful, i have no experience of seeing the main actor in downton abbey but on the evidence of this film he needs to stick with that show. Acting terrible from all involved, story very poor with no real look into any of the back story of the main character or why he even turns up to the families house in the first place. I have never reviewed a film on this site before and felt so strongly at how bad this film was i thought i would have to warn as many people as possible. Avoid at all costs folks."
"First time when I read the review and saw the score of amazing 7.5 (!) I thought ow my God, finally great thriller... Even one of the reviews has subject "the best movie that he/she's watch ever"... no, no, no. This movie is really, really bad! And I can't stop asking my self what is wrong with the audience?? It is predictable, it is almost amateur movie. The fight is so unreal. The acting is bad. There is nothing interesting happening in this movie. The story line is like an 90- teen teenage scary movie. The general story: He (the guest) is former soldier and he is visiting the family of his dead soldier mate, and the family off course offers him to stay for a while. And guess what - he (the ex-soldier) is psycho. And when they (the family) figures out that he is "bad person", he starts to kill everyone... Well, this is interesting: when he (the guest) gave his knife to the kid(the younger brother of his soldier mate), I've immediately knew that in the end, the kid will kill the bad ex-soldier with his own knife... OMG, what a scenario! Common people, please be real with your assessment. I waste 1h:30min for nothing."
NE GUBITE VREME!!!

- - - - - - - - - -

guardians of the galaxy zapravo ima dosta dobrog 'retardiranog' humora.
Nisam ljubitelj retardiranog humora :-)

Fury_2014_poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2713180/

Бољи је него што сам очекивао 8/10

Bolju ratnu pucačinu skorije nisam gledao, za ljubitelje svaka preporuka, ali obzirom na uvodnu špicu očekivao sam drugačiju priču.

Prolog - "...američki tenkovi su bili slabiji od nemačkih što je dovodilo do teških gubitaka američke vojske...." Takođe na imdb piše da zalaze iza nemačkih vojnih redova,tako da sam očekivao neki film u kojem se valjda objašnjava kako je nastao moderni američki tenk, obzirom da su dosta toga pokupili od Nemaca.

Uloga novog člana tenkovske posade mi je do kraja filma ostala nejasna.Dok je Bred Pit nekako odsutan iz filma.Prikazi ratnih strahota mi deluju isuviše usiljeno, kao da su otaljavali obavezni domaći zadatak za ratni film.Tako da me film pomalo podseća na neku video igru tenkovskih bitki.Film je malo klaustrofobičan.Doduše ovo nije film o nekoj spektakularnoj tenkovskoj bitci sa stotine tenkova, a i sve se dešava na nemačkoj teritoriji, pripadnici američke vojske moraju biti oprezniji pa ima smisla.
Dobre strane - sviđa mi se što je sve u nekim sivim tonovima, što je očigledno svesno učinjeno, tako da je vizuelno odlično dočarana teška atmosfera cele priče.
Akcioni deo je dobar, kao i specijalni efekti.Neke od njih sam verovatno prvi put video u nekom filmu u kojim je tenk okosnica priče.Scenografija i kostimografija su čiste desetke, ali obzirom da mi se čini da je gluma omanula (ume Bred bolje ) i priča ima nekih rupa i nedovršenosti, ocena 7.2

Poslednja izmena:
MV5BMjAwMTY3MTU0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE0ODAwMzE@._V1_SX214_AL_.jpg

Baš ništa naročito. Društvena drama o čoveku koji dospeva u sukob sa lokalnim moćnikom, u kojem kontinuirano gubi dok sve ne izgubi, sve to propraćeno elementima lične drame, kao i hektolitrima popijene votke. Donekle dopadljivi eksterijeri (sever Rusije) spasavaju od klaustrofobije.

U sve to je onako kolateralno upetljana i Crkva kako bi se pokazala i njena iskvarenost a takođe da bi se u celu priču ubacila i biblijska metafora o Levijatanu.

Zašto su dali nagradu u Kanu, ne znam. Pretpostavljam zato što na napadan način prikazuje korupciju u Rusiji.

Niđe...:mrgreen: Žena mog druga je bila u poseti koju je organizovala ruska država da bi kao istoričar istraživala rusko-srpske odnose i morala je da plaća flašom votke u biblioteci da bi dobila knjigu...Tako se duboko spustila korupcija.

Ima u tome i pozitivnog, znači da se u Rusiji knjiga ceni, čim moraš da je plaćaš bocom vodke.Ovde ti ni puna kutija knjiga ne bi omogućila da dobiješ bocu vodke.:hahaha:

Winter Sleep/Zimski san

Haluk-Bilginer-as-Aydin-i-012.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2758880/

Nakon tri sata u kojima se "nista ne dogadja", shvaticete da se dogodilo sve - iz temelja pa na gore.
Osjeticete "after-shokove" - suptilne, ali potresne - jos dugo nakon sto napustite epicentar iliti kino.
Zaustavicu se sada "because my words couldn't do any justice to this film".

Procitajte, ako zelite, dijelove fantasticnih recenzija by those who know:

"The tension between morality and malice is at the heart of Ceylan’s sprawlingly wordy and cumulatively powerful meditation upon Dostoevskian guilt
that credits Chekhov (several stories were initially inspirational), quotes Shakespeare (there’s more than a touch of Lear here),
acknowledges Sartre (hell is indeed other people) and nods stylistically toward the architectural psychologies of Bergman.
The unfashionably expansive dialogue is proudly argumentative and unashamedly literary;
these are the kind of conversations one might expect to encounter in a novel or play rather than a film."

...

"Bilo jednom u Anadoliji, nakon sto je pao snijeg, kolnike okovao led. Bio jedan bivsi glumac, sada hotelijer, vlastelin.
Pisac u pokusaju. Bila njegova lijepa zena. Bila njegova ogorcena razvedena sestra. Bili neki drugi ljudi, seljani.

Zimski san, Ceylanov film s kojim je trijumfirao u Cannesu, na bajku vuce samo mizanscenom i naslovom.
I da se reditelj nije pozvao na Cehova u spici znali bismo da to zeli biti. Ljepota spoznavanja kompleksnih karaktera kroz razgovor,
stepe Kapadokije kao nekakvo dobrovoljno izgnanstvo, naglaseno pozorisna rezija u svakom interijeru.
Samo je napolju malo povukao na Puskina pa poneki nezemaljski bajkoviti kadar zagrije misli.
Ljepota zene – to ide pod univerzalno.

... Dosad bas ne karakteristicno za Nurija ovdje je sukobljeni dijalog dominantna forma.
Cak tvrdi da se posebno trudio da mu prirodne ljepote ne pojedu film pa ih je snimao sto manje,
dajuci prednost i fokus onome cega se dosad plasio – rijecima, kamerom i svjetlom formirajuci junake ljepse od cetiri zalaska sunca.
Poslije skoro 200 minuta ozbiljnog citanja prijevoda, pomijesanog sa strahom da ce se propustiti nesto najbitnije na platnu, najtacniji gledateljski utisak je zaludjelost i nesigurnost..."

Dodacu jos samo da je ovaj film nesto najbolje sto mozete vidjeti u bilo kojem gradu (ili zemlji) gdje se prikazuje.
Dajte mu sansu. :)

Predestination (2014) http://www.imdb.com/title/tt2397535/?ref_=ttfc_fc_tt -briljantan mind **** muvi. ne mogu da verujem da sam poslednjih par dana zaredom pogledala 2 filma koja su mi se dopala. Sarah Snook (koju ranije nisam gledala) apsolutno zasluzuje (najmanje) oskara za ovu ulogu (cak nisam ni provalila odmah da je to jedna te ista glumica), Ethan Hawke (koga inace ne volim) takodje odlican, muzika sjajna. Od mene 10.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back