Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Regarde la mer/See the Sea

1257604114_Regarde_la_mer_See_the_Sea_1997_Francois_Ozon.jpg

Prilicno surov i uznemirujuci film koji odise prikrivenom, ali potentnom ceznjom i seksualnim frustracijama.
Mozda vas podsjeti malo na Polanskog ili Hickoka ovaj Ozonov fantastican i, moram dodati, prilicno kratak film, (52 min only :));
nevjerovatna je ta doza "egzaktne" jeze sa kojom vas reziser "gadja" (iz scene u scenu) i onda "pogodi" u pravom momentu.

Onako kako je Hickok docaravao neizvjesnot, tako Ozon barata sa seksualnoscu: ne radi se toliko o eksploziji
koliko o momentima u kojima cekate da do eksplozije dodje. :)
A, Ozonov dar je i u tome sto je, naoko, svakodnevnu i obicnu situaciju digao do neocekivanih visina ironije, horora, cak.

"Jednostvan i jednostavno jeziv film."
Vrijedi ga pogledati iako znam da ovaj "firecracker" nece biti "everybody's cup of tea".

Metalhead aka Malmhaus (3+)
http://www.imdb.com/title/tt2374902/?ref_=fn_al_tt_1
Metalhead-1jpg.jpg

Daleki Island ali ne tako daleka radnja,naprotiv jedna univerzalna tema o međuljudskim odnosima gdje se na veoma simpatičan da ne kažem kroz crnohumoristični način miješa Heavy metal,selo,provincija,crkva,porodična tragedija,odrastanje...
U pozadini jako dosta numera a Megadethov Symphony of Destruction na kraju ostavlja najjači utisak...
Simpatičan film svakako pogotovo jer sam i ja imao dugu kosu nekada i slušao metal,eh mladosti.
Onda u nekom trenutku razviješ i drugačije interese, upoznaš još malo svijeta oko sebe i shvatiš da je fanatični pristup sranje...

MV5BMTQxNTcwMDc1OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDYyMzMyMQ@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Dobar stari...Val Kilmer odličan, možda i najbolja uloga uz njega i Daglas...Ne samo o Africi, kolonijalizmu već i o životu, neke duboke mudrosti su izrečene dok su sedeli pokraj vatre i gledali nebo prepuno zvezda...10/10
9348.jpg

''Good ol'e american justice'' :D Još jedan stari ali ***itačan:lol: Snimljen u stilu i sa temom koju ima dosta filmove iz tog perioda Ali sa dosta humora koji tim ostalima fali što uglavnom proizilazi iz ''dramatis personae'' uvek odličnog Rudžera Hauera, ali i Teri O Kvina ...Tako mi prija taj šmek osamdesetih, poput povetarca u kosi...Sve je nekako delovalo stvarnije tada danas je sve fejk...Ima i nekih skoro jezivih ''katančenja'' seckanje ultraoštrom katanom, stvarno profi urađeno, bolje ngo u mnogim ''poznatijim'' filmovima tog žanra...I sve spakovano u sat i 20 minuta...Uživanje...:) 10/10

Fury 2014
Smaranje, II svetski, bla bla, ceo film se vozikaju i vuku kroz pustoš
Jedino što vredi je Bred koji se popravio i zablistao super seksi DILF
tako da ocena
3+

The Judge 2014
Nije loša drama, ono uspešan advokat ajkula koji se izbavio iz vukoje.bine
sada brani ćaleta koji je ubio nekog ološa.... Imao je viši potencijal
3+ isto

St Vincent 2014
U principu dosta neduhovita nebuloza koja može da se odgleda
na ler u nekom društvu
Neki matori alkos u propadanju i neki klinac se kao drže
Ovaj ga uči životu... Zapravo Sranje
2-

The Equalizer (2014)

http://www.imdb.com/title/tt0455944/

denzel-washington-looks-badass-in-first-images-from-the-equalizer-161406-a-1398236998-470-75.jpg

Denzel Washington - glumac koji sjajno izgleda u liku, spolja smirenog, akcionog heroja.

prica je aktuelna, ruska mafija koja snagom miliona dolara razara americko drustvo od dole do vrha. kraj je ocekivan, pravda pobedjuje sve. bas sve

osoba koja radi u megamarketu, kao kod nas oni sto pomazu oko rafova, i pakuju stvari na kasi, svedoci nasilju mafije, pa se i involvira. na pocetku nudi mafijasima 10.000 da resi problem, njima je to smesno malo...i pogresili su. krece krvavi lanac obracuna koji vodi do vrha. meni je film odlican, akcija, borba za pravdu, zlikovci padaju ko snoplje, u zavrsnom obracunu je zanimljivo cime ih nas heroj salje da mirisu ljubicice odozdo. pogledajte sami. film kao da ima dva dela, ali ne smeta.

dakle, iako je film klise, 8/10

ps kamera me pomalo nervira, ako vidi vadzajnu kamera kao da oce da udje unutra. ma, zezam se, ali je tako

Simpatičan film. Skinuo sam ga sasvim slučajno, jer Goodbye To Language i Winter Sleep još uvek nemaju prevode, a isti je ripper - pa sam malo lutao kroz njegovu filmoteku... Kad li stigne da aploaduje sve ono? Uz to poseduje zanimljive festivalske dragulje za koje nikada ne bih ni čuo. Fali nam neki "Oddhouse" bioskop u Srbiji. Mada, s druge strane, mrzim bioskope...

Prometheus http://www.imdb.com/title/tt1446714/?ref_=nv_sr_1

Odlična atmosfera i vrhunska produkcija zbog koje je valjda i nominovan za Oskara za vizuelne efekte. Zaplet sa pretenzijom da se bavi pitanjima ko smo, zašto smo tu i odakle dolazimo, da bi se posle polovina filma pretvorilo u bledu imitaciju Alijena. žŽalosno je gledati Ridlija Skota kako 35 godina kasnije razmazuje jedno te isto gowno.

Ponašanje likova dramaturški potpuno neubedljivo, događaji se nižu bez neke naročite logike, i očito se računa na to da se u SF-u takve stvari neće mnogo primećivati pošto je, je li, sve moguće.

Završetak filma služi jedino tome da najavi nastavak, koji je, treba li to reći, predviđen za 2016.

Prometheus http://www.imdb.com/title/tt1446714/?ref_=nv_sr_1

Odlična atmosfera i vrhunska produkcija zbog koje je valjda i nominovan za Oskara za vizuelne efekte. Zaplet sa pretenzijom da se bavi pitanjima ko smo, zašto smo tu i odakle dolazimo, da bi se posle polovina filma pretvorilo u bledu imitaciju Alijena. žŽalosno je gledati Ridlija Skota kako 35 godina kasnije razmazuje jedno te isto gowno.

Ponašanje likova dramaturški potpuno neubedljivo, događaji se nižu bez neke naročite logike, i očito se računa na to da se u SF-u takve stvari neće mnogo primećivati pošto je, je li, sve moguće.

Završetak filma služi jedino tome da najavi nastavak, koji je, treba li to reći, predviđen za 2016.

Ali bukvalno, efekti su jedini deo vredan pomena u celom toku filma.

The Debt (2007) - Izraelska verzija aka Ha-Hov *** i *** The Debt (2010) - UK verzija

Spijunski triler sa nevjerovatnom pricom koja navodi na razmisljanje i poslije gledanja filma. Mosadova ekipa u lovu na Dr. Dieter Vogel (izmisljeno ime za Josefa Mengelea) u poslijeratnoj Evropi (inspirisano stvarnim lovom na Adolfa Eichmanna). Oba filma pricaju istu pricu, ali na prilicno razlicit nacin. Izraelska verzija je vise onako opustena kao TV film, sa redukovanim sadrzajem i bez previse dramaturgije i tenzija. UK verzija je pravi triler, napet do kraja, sa trzavicama, sa dosta detalja i definitivno sa vise para u budzetu. Mislim da je gluma u Izraelskoj verziji malo srcanija i sa vise strasti, ali mozda je samo drugaciji pa se meni tako ucinilo. UK verzija je bogatija i za pricu i za scenografiju, ali mislim da vrijedi pogledati oba. 8/10

TheDebt.jpg

Poslednja izmena:
nighthawks_ver2.jpg

Dobar stari akcioni...Slaj Stalone i Rudžer Hauer blistaju, na potonjeg sam navikao da bude n eki pandur ili slično ali ovde brilijantno glumi psihopatu...Urađeno na osnovu života Karlosa Šakala...Bila su to vremena kada su čak i teroristi imali stila a kamera prikazivala realnost prljavih, vlažnih i hladnih ulica NY bez ulepšavanja...10/10

preporucuite mi neki film kao recimo ovo! ko nije gledao neka obavezno pogleda
falcon rizing 14
49 ronin
ip man
undisputed

znaci ne mora da bude borilacki ili mora ali isto tako da bude za preporuku kao u vidu "svideo mi se film, strasno je dobar" poput titanika, avatara, okeanovih 11 itd
foot jorney i tako. Slicno

Znaci da film odise spetaklom, i da je kada se pojavila najava za njega da su svi jedva cekali da ga odgledaju, razumete, e takav film, meni preporucite, ali ne verujem da ima, jer kao sto rekoh sve sam ih odgledao takve! :);)

preporucuite mi neki film kao recimo ovo! ko nije gledao neka obavezno pogleda
falcon rizing 14
49 ronin
ip man
undisputed

znaci ne mora da bude borilacki ili mora ali isto tako da bude za preporuku kao u vidu "svideo mi se film, strasno je dobar" poput titanika, avatara, okeanovih 11 itd
foot jorney i tako. Slicno

Znaci da film odise spetaklom, i da je kada se pojavila najava za njega da su svi jedva cekali da ga odgledaju, razumete, e takav film, meni preporucite, ali ne verujem da ima, jer kao sto rekoh sve sam ih odgledao takve! :);)
http://www.imdb.com/title/tt0266697/ :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back