Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Seasoning house 2012
http://www.imdb.com/title/tt1555093/?ref_=nv_sr_1

Radnja filma se odvija u Bosni koliko sam mogla da primetim. Vojska ubija, otima sve sto moze. Znaci maximalno izivljavanje. Otimaju nekoliko devojcica, reklo bi se od 15-16 godina, medju kojima je i jedna gluva i odvode ih u neku kucu, gde ih drogiraju i teraju na prostituciju. Film ima neke explicitne scene koje ne bih pominjala, vec odgledajte sami :eek:. Ja mu dajem ocenu 7

Poslednja izmena:
ja nisam video pijanu zenu ...

evo dokaz da jesam

BhxXoZ1IYAABM-4.jpg:medium

Mrs. Miniver (1942)

VHS-cover.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0035093/

Iskreno, najvredniji deo ovog filma je rezija Vilijama Vajlera i dobra fotografija, koja je posebno vidljiva u sceni sa recnom patrolom.

Sa druge strane, Vajler nas sve vreme navodi na pogresan trag, ukazujuci na jedan ocekivan rasplet, da bi se na kraju desilo nesto apsolutno suprotno.

Film je, koliko sam citao na Vikipediji, doziveo odredjene transformacije u toku snimanja, pa je u velikoj meri postao propagandni pamflet, koji se prikazivao Amerima i Britancima da im se digne...moral.
Posebno je upecatljiva scena sa "zalutalim" Nemcem. Ono nema ni u Bulajicevim filmovima. Tu je naravno i govor onog vikara na kraju filma, koji se primio kao da je Cercil licno.

Izbor glumaca je sasvim ok, u skladu sa karakterizacijom likova. Ona baba iz "Lady Vanishes" je opet izdominirala.

Sve u svemu, solidan film, malo njanjav i nabijen tim patriotizmom i anti-germanskim raspolozenjem, ali moze da se odgleda.
Obzirom da smo i mi preziveli bombardovanje, neke scene vracaju prilicno neprijatna secanja.

Ocena: 7,5

P.S. Nisu mogli vise iritirajuceg klinca da uzmu od onog Tobija, kako se zove vec.

The Woman 2011
Ne znam da li je neko pogledao film, ali ako nije onda ni ne mora! Kada sam odgledala trailer, mislila sam da ce to biti malo drugaciji horor od ostalih makljaza, da ce imati neku malko drugaciju pricu. Vise ni sama ne znam sta sam ocekivala. A sta sam dobila? Dobila sam pricu da ljudi jedu ljude, da se glava porodice izljivljava nad svojom porodicom, da pored svoje zene "zabija" svoj "ponos" u The Woman, i da odgaja neku drugu The Woman kao psa??!! Znaci bolestan i gadljiv film. Pocetak je sasvim ok, ma sta to znacilo. Ocena 4

Poslednja izmena:
Noah - 7/10

Drzi paznju iako traje dva i po sata. Avantura, akcija...
Knjigu Postanja prati u osnovnim crtama, dok je sve ostalo pretumbano kako bi se uveli novi likovi i supernatural elementi. Glavnim likovima je oduzeta dugovecnost, a dobili su neke nove osobine - Metuzalem je prikazan kao Gandalf, a Noje bije kao Brus Li. Zaplet se vrti oko novo izmisljenih dilema i sukoba, koji su tu da zacine celu pricu i produze film. Dobra ekipa Russell Crowe, Anthony Hopkins, Emma Watson, Jennifer Connelly i Ray Winstone...

MV5BMTM1Mjg2MDYyMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDk1NjYxOA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Les petits mouchoirs (2010) - Čudo jedno kako francuski film ume ponekad da se izvuče na šarm. Tamo gde je patetičan da bude romantičan i kad krene u ćorsokak da stigne na prelepo mesto. I na kraju kad mu objektivno zbrojiš sve mane, staviš na spisak i predaš ga na ruke Marion Cotillard, ona se samo ljupko smeje i kaže: "Priznajem, grešila sam...". Bože, kako se ona samo smeje.
Elem, radnja je sledeća: Grupa prijatelja, mahom u tridesetim godinama, se svake godine okuplja u kući na moru i provodi leto zajedno. Problem nastaje kada jedan od njih doživi neseću i ostane u bolnici a ostali upadnu u moralnu dilemu, da li ići ili ne bez njega. Nakon toga na površinu izlaze one male laži koje često drže živima mnoga pozitivna osećanja i dobre namere. A znamo, istina je dosadna, laž nije.
Snaga filma ne leži u scenariju jer su likovi iako psihološki razrađeni ipak vrlo stereotipni ali režija uspeva da stvari izvuče koliko se to može. Pre svega su glumci uspeli da iznesu maksimum onoga što je reditelj-autor zamislio. Imena poput François Cluzeta i Marion Cotillard spadaju u sam vrh francuske scene i po aktuelnosti i po znanju. Šteta što Jean Dujardin nije imao jaču minutažu mada onih uvodnih pet u kojima učestvuje su magični.
Nakon fenomenalnog Ne le Dis à Personne, Guillaume Canet je napravio još jedan dobar film u kome je pokazao da ima tematsku širinu i sposobnost da pored adaptiranih piše i originalne scenarije, pa kad poraste biće valjda još originalniji. 8

The Ascent ili Voskhozhdeniye
http://www.imdb.com/title/tt0075404/

Konačno pogledah film... I to, izvanredan...
Film, univerzalnog karaktera, motiva i poruke. Jedna sjajna studija ljudskih karaktera i njihovog ponašanja u teškim životnim situacijama, u momentima kada život postaje jeftiniji od šake suncokreta. Da li sačuvati život ili obraz? Kolika je cena duše? Dakle, jedna univerzalna, uvek aktuelna, priča u kojoj ne postoji jednoznačan odgovor, na sva složena pitanja, ne postoji apsolutni pobednik, niti neki stav koji bi se mogao smatrati opšteprihvaćenim. Režiser filma je Larisa Sepitko, koja ovu mučnu temu, obrađuje na neverovatno senzualan i životvoran način, tako da gledalac proživljava svaku nijansu osećanja protagonista. Jezivi zvuci, umesto muzike, dočaravaju svu tegobu i košmarnost trenutka u kome su se zatekli glavni junaci.

Što se same radnje tiče, jedan odred slabo opremljene Crvene Armije, zajedno sa civilima, se povlači kroz gusti sneg i šumu, bežeći pred kaznenim odredima nemačke vojske. Zalihe hrane su pri kraju, i 2 čoveka, Ribak i Sotnikov, kreću prema udaljenom selu, kako bi doneli hranu, izmorenom narodu i saborcima. Tada se film pretvara u nešto mnogo sofisticiranije od običnog ratnog filma, jer postaje studija karaktera i ponašanja u kriznim trenutcima, dok je ratna tematika samo podloga za ovu analizu. Sotnikov biva ranjen, i Ribak ga nadljudskom energijom spasava i donosi do jedne kućice nadomak sela, u kojoj živi majka sa troje male dece. Nemački vojnici, zajedno sa ruskim petokolonašima, vrše pretres kuće i pronalaze ih na tavanu, te njih dvojicu i majku ove nesrećne dece, vode na isleđivanje kod Portnova, izdajnika i šefa ruske policije koji se stavio na uslugu okupatoru (koliko li je samo takvih u današnjoj Srbiji?). U toku tog isleđivanja, vidi se ko je od čega sazdan, i kome je prioritet obraz, a kome život, pa makar ga proživeo kao beskičmena ljuštura. Film u nekim delovima i načinu prikazivanja unutrašnjeg stanja likova, podseća na remek delo, Idi i Smotri...

I tako, mana filma je što je crno beli, i što nema 3d efekata i scena, tako da bi ga novije generacije, kao i pobednici 16. marta, zaista teško razumeli. Trebali bi se napregnuti do granice pucanja, a to je ipak prevelika cena za razumevanje običnog filma koji govori saradnji sa okupatorom i sličnim glupostima. Pa još, bez 3d, mislim stvarno...

Poslednja izmena:
The Walking Dead I,II,III,IV sezona (3+/4-)
Nakon završene četvrte sezone "Šetača" moram priznati da sam i dalje ostao fan ove po mnogo čemu inovativne serije.Mislim da zombi filmovi definitivo gube na snazi nakon uspjeha ove serije jer mora se priznati ideja i sama tematika je odlično zamišljena jer je neiscrpna.Postapokaliptična atmosfera joj daje snagu i neophodnu energiju (hrani je) pa se pitam da li će ova serija uopšte ikada završiti.Frank Darabont je napravio odličan posao,spojio je nespojivo i upakovao u jednu dinamičnu horor dramu.Međutim ima i nekoliko negativnih činjenica koje treba napomenuti,ova serija konstantno dolazi do crvene linije kada prelazi u ljubavnu patetiku pa se naglo vrati na užasnu realnost ljudske destruktivnosti zbog koje sam i počeo pratiti seriju,kao da se režiser poigrava sa emocijama gledaoca.U jednom trenutku serija toliko počinje da ide na nerve da sam zamalo pa prestao da je pratim a onda paf drito u glavu,vrati se...Sve u svemu zadovoljan sam,ima loših,osrednjih,odličnih,vrhunskih epizoda ali kada se sve sabere jaka trojka od mene ili ti blaga četvorka mada više naginjem ka 4- jer zbog "Šetača" sam se vratio kultu gledanja serija koje sam zapostavio još od legendarnih Mućki i Dosije X ,ne samo što sam prestao gledati nego postao serijomrzac...dakle hvala "Šetačima",vraćaju vjeru,zarazni su i vraćaju iz mrtvih ...

I da ,na kraju,nastavak u oktobru 2014-e,do tada ko nije gledao,eto mu prilike da nadoknadi...

‘The Walking Dead’ Season 5a Will Be A ‘Nuclear Weapon’
During an interview, Scott also touched on the fact that each half-season of The Walking Dead reinvents itself completely. The second half of season four showed Rick & Co. on the run again, but this time the stakes were much higher — and more violent. Scott promises that the first half of season five will be “a nuclear weapon.“

Though that’s a vague teaser, Andrew Lincoln revealed how he is preparing to continue Rick’s psychotic break for next season on the March 30 episode of The Talking Dead.

“I’ve got to get going,” he told show host Chris Hardwick. “I’m just going to be listening to a lot of AC/DC and turning tables over and that kind of thing.”

It sounds like Andrew is preparing for battle, which is not surprising. As Rick said, the people of Terminus do not know who they are messing with.

Poslednja izmena:
Ti ladno dade istu ocenu TD-u i TWD-u...Napusti objekat i ne vracaj se.....

Šta ti nije jasno?TD ima 8 epizoda a TWD preko 50,TD ima 2 vrhunska glumca ali vrlo ograničenu priču ,TWD dosta osrednjih glumaca koji nose seriju i neiscrpnu temu,kada TD dođe na 50 epizoda možemo praviti parelelu a čujem u drugoj sezoni dolazi Brad Pitt kao detektiv,ne vidim da će serija trajati još dugo a kamoli da održi kvalitet...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back