goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Odlična stara krimi drama...Radnju ''nose'' Sevidž i Vuds ali su mi odlični i Sils i Kox...Lepo urađeno čak ni patetika nije patetična...10/10
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Preporuka za jedan totalno offbeat (netipican) i krajnje cool film.
Match Factory Girl (Djevojka iz tvornice sibica), finskog reditelja Akija Kaurismakija (Aki Kaurismäki).
Ah, Kaurismaki! Fascinantan lik!![]()
Jedan od onih rezisera za kojeg nikada sa tvrdnjom ne mozete reci da li zeli da se
smijete ili placete zajedno sa karakterima u njegovim filmovima. I jedno i drugo, pretpostavljam.
Prilicno ekscentrican i sa stavom "I don't give a s**t", izvinjavam se zbog psovke), iskren je i sarmantan u svojoj jednostavnosti.
Njegovi filmovi izgledaju kao mucne i emotivne potrage za malo srece, kao slikanje svakodnevnog crnila.
Prigusen humor, stilizovan realizam, i nadasve snazna socijalna dimenzija, osnovne su karakteristike Akijevih filmova.
Radnja filma: Radnica na pokretnoj traci u tvornici šibica, nakon još jednog razočarenja (slomljene nade) odlučuje da je vrijeme za osvetu.
Mala napomena - ne vjerujem da je i jedan Akijev film bilo gdje napunio salu,
cak ni u Finskoj nije pretjerano popularan.
No, meni je jedan od omiljenih reditelja i neko sa kim ja cesto (u mislima samo) komentarisem ovaj hladni, turobni svijet.

evo vjerovatno vas ima sto ocekujete rip Snowpiercera- izasao je...
Gledah ga pre mesec-dva. Onako, prosečan filmić..... Ocena:3/5Das letzte Schweigen
http://www.imdb.com/title/tt1361835/?ref_=nm_flmg_act_16
Posle dosta veremena, zamlaćivanja sa Putinom, nacistima, Rusima, Krimom, crnomorskom flotom i ostalim događajima sa početka Trećeg svetskog rata, konačno sam se odvažio da pogledam neki film. Izbor je pao na germanski film detektivskog tipa. Dakle, tema je u svetu filma već toliko eksploatisana, da bi zaista, sa one strane kamere trebao da se pojavi, neko inventivniji od Nikole Tesle, kako bi se dobio jedan koliko-toliko originalan proizvod. E, pošto ovde Tesla nije bio umešan, dobili smo prosečan film, čiji su najjači aduti, prilično energičan početak i odlični glumci, na čelu sa Urlihom Tomsenom. Sve ostalo, je prosečno, tako da, generalno, dobijamo jedan gledljiv film, ništa više od toga. Mišljenja sam da se režiseri svih detektivskih filmova, nalaze u istom problemu, i da retko koji uspe da napravi nešto, što iskače iz strogih granica šablona datog žanra.
Što se tiče same radnje, na početku filma, dešava se brutalno silovanje i ubistvo 11godišnje devojčice, koga izvodi jedan izvršilac dok ga drugi čeka u automobilu. Posle 23 godine, dešava se gotovo preslikan slučaj, i to, na istom mestu. I to bi bio zaplet, koji je ujedno i najbolji deo filma...
![]()
Sinopsis: Čelista iz Tokija, nakon što je praktično dobio otkaz u raspuštenom orkestru, odlazi sa ženom "na selo", u svoju "rodnu kuću", gde počinje da radi u "pogrebnom preduzeću" kao "pologač u kovčege", odnosno da ritualno priprema, sredjuje i polaže u kovčeg pokojnike koji posle idu na kremaciju, posao izgleda dosta nečist i problematičan... No to će biti uvod u njegovo, na neki način, otkrivanje sebe, svog života i svoje prošlosti...
Film o kome nema mnogo šta da se kaže, dovoljno je samo gledati
4 - vrlo dobar
Pogledao večeras,totalno ludački film...

moram pogledati nešto
što je opisano kao
slatka bugarska komedija![]()
![]()