Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2847_c4.JPG

Lelke bate, sto si je ruzan na ovu prvu
na drugu je malo boljse

http://www.imdb.com/title/tt0110322/

legends-of-the-fall.jpg

Kakav propali pokusaj da se napravi epska prica u stilu knjizevnih klasika, ali sa jakom holivudskom notom. Posebno iritira onaj deo kad vadi srce ubijenog brata i salje ga kuci ocu i drugom bratu da ga sahrane pored nekog potoka. Rezultat je bljutav film koji je uspeo da promovise Pita kao seks simbol, sto je na kraju krajeva i najvaznije za filmsku industriju. Potrebno je stalno imati neki predmet obozavanja i onda snimati filmove sa njim u glavnoj ulozi. Recept za sigurnu zaradu. Tu je naravno i americki san, i pobeda Breda Pita nad grizlijem, i kraj sa pucnjavom kroz koju se zavadjena braca ponovo sjedinjuju i svakakve jos gluposti.

5.5/10

Poslednja izmena:
Mislim da ćemo popričekati na taj podvig, jer sudeći po ovim detaljima koje si izneo, naročito ovaj deo sa srcem, teško da bi izdržao do kraja, da se ne zaplačem...

Ma nije to toliko strasno... vise onako... bljak. Porodica americkih patriota zivi negde u divljini zajedno sa nekim indijancima. Najmladji sin dovodi lepu zenu, a ostala braca se zaljubljuju u nju. Idilu prekida rat u Evropi i ovaj najmladji, ponesen idealima, odlucuje da ide da se bori. Sa njim odlaze i braca. I tako, dalje ide ljubavni zaplet, i na kraju se zavrsava delimicnim hepiendom. Sve podseca na Tolstoja i Solohova, ali nekako na americki nacin. Film namenjen zenama, koje su se posle njega verovatno jedino secale glavnog muskog lika, a radnja je ionako kradena, pa nije ni bitno.

Todo sobre mi madre (1999) - Najizvikaniji film izuzetno poremećenog Almodovara. U suštini opet se bavi identitetskim pitanjima na polju seksualnosti, a zaplet je bizaran i nije blizak prosečnom gledaocu. Meni u filmu najbolji bio humor.
Takođe, jako mi se dopao očigledan omaž filmu Džona Kasavetesa "Opening night". E, to je filmčina.

Ja sam gledao Almodovara u momentima kada sam tražio svoj filmski identitet, i on jeste izvršio određen uticaj i na moj filmski ukus, ali sumnjam da bi sada mogao da me fascinira nekim filmom...

Ja sam gledao Almodovara u momentima kada sam tražio svoj filmski identitet, i on jeste izvršio određen uticaj i na moj filmski ukus, ali sumnjam da bi sada mogao da me fascinira nekim filmom...

Meni je ovo četvrti Almodovar i završio sam sa njim. Zanimljivo za videti al što kažeš ne fascinira me više...Déjà vu...
Jedino velika preporuka za njegov relativno noviji "La piel que habito". Dobro je videti kad neki matori autor ne snima radi reda nego se još loži na umetnos..

I Give It a Year (2013) 1/5

ovo sam gledo da bi smuvo jednu zensku
reko ajde da pustim neku komediju
nisam mogo horor ..sta da radim posle sa nju preplasenu trzala bi se na svaki dodir
jedan mu dajem samo jer sam ga odgledao do kraja
cak je i ona rekla na kraju kako glup film ..ali to zbog kraja ona mislela tako
inace svidjao joj se smeskala se tokom gledanja kad kako ..ja nisam
osim kad je bila ona scena sa trojku jedino to bilo kolko tolko smesno

http://www.imdb.com/title/tt2244901/?ref_=fn_al_tt_1

http://www.imdb.com/title/tt0110322/

legends-of-the-fall.jpg

Kakav propali pokusaj da se napravi epska prica u stilu knjizevnih klasika, ali sa jakom holivudskom notom. Posebno iritira onaj deo kad vadi srce ubijenog brata i salje ga kuci ocu i drugom bratu da ga sahrane pored nekog potoka. Rezultat je bljutav film koji je uspeo da promovise Pita kao seks simbol, sto je na kraju krajeva i najvaznije za filmsku industriju. Potrebno je stalno imati neki predmet obozavanja i onda snimati filmove sa njim u glavnoj ulozi. Recept za sigurnu zaradu. Tu je naravno i americki san, i pobeda Breda Pita nad grizlijem, i kraj sa pucnjavom kroz koju se zavadjena braca ponovo sjedinjuju i svakakve jos gluposti.

5.5/10

film je odlican i kvalitetan ocena 8 - 10

melancholia-poster.jpg

Melancholia (2011) - Mnogi smatraju da Lars von Trier godinama prodaje istu foru i uspešno održava svoju auru kontroverznog (što znači aktuelnog) autora. Ovde igra na kartu svoje depresije i globalnu pomamu smakom sveta koji eto preživesmo. Ipak, ispod tog uspešnog samoreklamerstva leži dosledna poetika i estetika koja varira u formi ali je suštinski potpuno nekomercijalna. Tako je i u ovom filmu, i nema sumnje da je ogroman broj onih koji su sebi čvrsto obećali: "Ovo mi je poslednji LVT film". No, verovatno će gledati i Nymphomaniac da vide ko tu koga i kako ****. I tako u krug. Ne možeš izbeći Lars von Triera.
Melancholia je podeljena u dve narativne celine. U prvoj polovini filma gledamo monotone scene sa venčanja jedne depresivne devojke a u drugoj polovini narastajući strah njene sestre da će se dogoditi smak sveta. Film "toka svesti", mogli bi ga tako slobodnije klasifikovati.
Moj krajnji utisak je veoma pozitivan iako me dramska struktura nije ni malo ubedila. Pamtim samo onu predivnu žutu svetlost koja dominira celim filmom. Direkt u podsvest me udarila Melanholija, za mane je ovo film o nečemu potpuno levom i predivnom. 8,5

Antiviral (2+/3-)
Ja jesam ljubitelj nekonvencionalnih filmova ali jednostavo mi nije sjeo i pored sasvim pristojne glume,previše gadljiv a moja crvena granica gadljivog je veoma tolerantna, jer sam između ostalog veliki ljubitelj azijske kinematografije a kod njih gadljivo i mučno praktično ne postoji...sve u svemu nije za svakoga,nekoga možda i dodirne jače,mene je manje više zamorio i ostavio vez većeg utiska sem pristojne glume...

I Give It a Year (2013) 1/5

ovo sam gledo da bi smuvo jednu zensku
reko ajde da pustim neku komediju
nisam mogo horor ..sta da radim posle sa nju preplasenu trzala bi se na svaki dodir
jedan mu dajem samo jer sam ga odgledao do kraja
cak je i ona rekla na kraju kako glup film ..ali to zbog kraja ona mislela tako
inace svidjao joj se smeskala se tokom gledanja kad kako ..ja nisam
osim kad je bila ona scena sa trojku jedino to bilo kolko tolko smesno

http://www.imdb.com/title/tt2244901/?ref_=fn_al_tt_1

Lemi, ovaj cu definitivno izbjeci!

:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back