Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
''Exam'' (2009) - psiho triler, britanski. Osmoro kandidata za posao u prestižnoj kompaniji treba da odgovori na jedno pitanje (od koga zavisi zaposlenje). Radnja filma se dešava u toj jednoj jedinoj prostoriji; volim filmove gde je fokus na dijalozima, a ne na scenografiji. Verovatno onima koji su gledali slične filmove neće biti ništa spektakularno, ali je ok. 7/10

''The watcher''
(2000), američki triler. Kijanu Rivs je serijski ubica koji se igra mačke i miša sa glavnim protagonistom, penzionisanim FBI agentom (glumi ga Džejms Spejder). Šablonski zaplet i rasplet. Bilo mi je smešno što glavni lik koristi čuveni Nokia 3310 telefon :zcepanje: Ocena 5/10.

Monkey_shines.jpg

Pomalo razočaravajuće od Romera ali kapiram da se više snalazi sa nemrtvima...Priča je statična, često zapada u ćorsokak, jeze ima tek pri kraju, par odličnih scena ali to je to... Sorry Georgie, but 7/10

Seventh_Heaven_1927.jpg

Svoja zapažanja i utiske od tri filma koja sam u proteklih par dana odgledao počinjem ovim zaista odličnim filmom.
Pariz pre, tokom i posle prvog svetskog rata kroz oči jedne moralne prodavačice najstarijeg zanata i jednog radnika, čistača
ulice... Scene enterijera u potkrovlju i pogleda na ulice Pariza su prvo što mi je ostalo urezano u ovom filmu a posle i scene borbi
tokom rata... Ocena 9/10

225px-BlackmailUSWindowCardOndra.jpg

Očekivao sam dosta više od ovog filma, nije da sam razočaran ali s' par tehničkih novina koje je uneo film u to vreme,
a sam nisam od onih koji to cene ili gledaju filmove zbog toga, već isključivo zbog priče... Da ne dužim da me neki tonac ili montažer
ne bi kritikovali. :) Ocena 8/10

IMDKN.jpg

Na kraju prvi film koji je dobio oskara, remek delo filmske umetnosti daje u centar zbivanja odnos dva mlada američka
momka koji se dobrovoljno prijavljuju u pilote tokom prvog svetskog rata. Iz istog mesta nose ljubav prema istoj devojci koja će od njih na
početku stvoriti neprijatelje a posle polagano i nerazdvojne drugare. Scene borbi neverovatne za to vreme, a podatak da se u filmu pojavljuje
muškarac koji jedva da je u kadru 30 sekundi, i zbog koga će tokom premijera filma sve žene poludeti i slati pisma filmskom studiju u nadi da
se raspitaju o njemu, nateralo je sam Paramaunt pikčer da zaposli istog gospodina za stalno. Taj gospodin se zvao Gari Kuper. :)
Svejedno priča nas vrti dok jedan od dvojice glavnih junaka ne pogine od ruke drugog na karaju rata i izliva emocija i dobijanja
zasluga koje će sa teškim očajanjem i pokajanjem prihvatiti... Kako bilo jedan od najboljih filmova koje sam gledao. 10/10

Sennentuntschi%20Curse%20of%20the%20Alps%202010.jpg

Nasla sam ga na listi najboljih "neamerickih" filmova,ali mi se nije svideo ni malo...Nije ni horor,prica o jednoj bolesnoj zajednici,koja je povezana nekim legendama,verovanjima...Ok gluma,kamera,ali nemate osecaj horora.Jako lepa glumica.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

55jaxe.jpg

Mislim da cu svaku kostimiranu seriju uporedjivati sa The Tudors..i bolje mi je da opet krenem da je gledam,umesto sto trazim okolo.Ova nije losa,ali mi je "mlaka"....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://3.***************/--5tvggkpoYU/UD2tPvbHVFI/AAAAAAAAH-Q/Iaxe-UZAJ8Q/s640/A+Place+in+the+Sun+(2012)+BluRay+720p+BRRip+600MB+hnmovies.jpg

Odlican.Gluma,prica,tok radnje...bas mi se svideo.Vecina iz serijala sa Anikom su odlicni.En plats i solen 2012 u originalnom naslovu.

The-Place-Beyond-The-Pines.jpg

Nije los film,stavise sasvim solidan,slabija 8/10

the-hobbit-an-unexpected-journey-1a.jpg

Objektivno dobar film,interesantna prica,ali ne znam,mozda zato sto sam samo jednom gledala,mene ni hobiti ni gospodari nisu oduvali,to sve jesu super price,ali ne znam zasto ne ostajem odusevljena kao vecina,pa cu subjektivno dati ocenu 8.5/10,iako verovatno zasluzuje vecu.

banujte ovu budalu..

- - - - - - - - - -

shaun-of-the-dead-02.jpg

Dobra je parodija, ne nešto ''spektakularno'' ali me nasmejalo dobro par puta...8/10

bilo bi lepo kad bi prestao da postavljas tolike slike kao neki brdjanin i umesto toga dao imdb link kao i svi pametni ljudi.mnogo je korisnije i jednostavnije

Elem, dok sam se ovih dana spremao za jedan strahovito važan dan u vezi posla, i taman kada sam bio na izmaku svih psihofizičkih kapaciteta, nervozno sam rondao po daljinskom, i na Pinku ugledao film koji za mene predstavlja ono što je Roki za sve napaljene tinejdžere, koji misle da je u životu, kao i u američkom filmu, sve moguće. Bio je to film Brat, mog omiljenog režisera, na žalost, sada pokojnog, Balabanova.

To je film koji, gledajući sa čisto filmskog aspekta ima dosta nesavršenosti i mesta gde je mogao biti mnogo apstraktniji, zagonetniji i intrigantniji. Međutim, u toj njegovoj eksplicitnosti, brutalnosti, iskrenosti, otvorenom i ogoljenom prikazu ideološke kritike nekih trulih vrednosti, krije se neodoljiv šarm za svaki antiglobalistički mozak poput mog. Neke rečenice, ma koliko se činile kao otrcane fraze, meni su još onomad, na prvo gledanje, zvučale fenomenalno. To je posledica činjenice, da se u medijima, naročito igranom programu, nikada nije mogla čuti neka otvoreno kritička i eksplicitna nota o tim vrednostima, koje su realno gledano, svet pretvorile u stočnu pijacu na kojoj se sve nalazi u slobodnoj prodaji i tretira robom. Još tada sam ovaj film doživeo kao jednu protivtežu megalomanske zapadne propagande koja je, tih 2000ih doživljavala svoju kulminaciju. Posle gledanja filma, osetio sam neki vid slobode, osetio sam da nije baš ceo svet opsednut Mekdonaldsom, Oprom, čisburgerima i koka-kolom -,,Kaži ti meni Amerikanac, u čemu je tvoja snaga? U novcu?- Snaga je u istini, ko je na strani istine, on je jak..." Parafrazirao sam, ali to je poenta. Znam da sve to, ovako napisano, zvuči malo otrcano, ali zašto ne dozvoliti sebi izlet u ovaj oblik ideološke frazeologije, makar na filmu, kada svakodnevno živimo u jednom mnogo opasnijem obliku faza, floskula, laži i vrednosti koje se kose sa elementarnim principima na kojima počiva zdrav razum.

Ja ne vidim da je to velika slika? Posebno u njegovom reply...A i uvredljiv odgovor nešto škripi, valjda brđani imaju slabiju internet vezu a ne...:think:

pa ti si bre izgleda corav.dzabe ti brz internet kad ne znas da ga koristis.umesto da stavis imdb link da vidimo zanr, ocenu,plot, komentare, ti stavis jednu sliku, ni naslov filma ne stavis i iz koje je god.kao da si sa golije.i imam brz net ali ne volim kad moram da skrolujem pola sata da bih pregledao stranicu zbog vasih moronskih slika,negde bi zbog ovih stvari popio ban.

Just Another Love Story-Kærlighed på film(2007)
http://www.imdb.com/title/tt1024942/
Skandinavac

Porodični čovek sa dvoje dece, koji je po zanimanju fotograf leseva za policiju se zaljubljuje u devojku koja je pred njim doživela saobraćajnu nesreću i pala u komu.
Ona je bogata i ošašavila ga je skroz svojim izgledom, plus je iz bogate porodice....
Kok je ona u bolnici u komi on se predstavlja kao njen momak....
Međutim u paketu sa njom dolaze i njeni problemi iz prošlosti.....

Dobar za ljubitelje trilera / crime.

Flught 2012
http://www.imdb.com/title/tt1907668/

Izuzetno vešt pilot je uspeo da prizemlji putnički avion (zbog mehaničkog kvara) sa samo par ljudskih žrtava, a takav manevar skoro nijedan drugi pilot ne bi mogao da izvede.Problem je samo što je pilot bio u alkoholisanom stanju, odnosno što je hroničan alkos. Moralna dilema: nagraditi ga što je spasao tolike ljudske živote ili ga kazniti što je vozio pian i naduvan.

Ocena: 3/5 , iako je Američki reč je o dosta dobro urađenom filmu. Jaka trojka, vredi ga odgledati.

Just Another Love Story-Kærlighed på film(2007)
http://www.imdb.com/title/tt1024942/
Skandinavac

Porodični čovek sa dvoje dece, koji je po zanimanju fotograf leseva za policiju se zaljubljuje u devojku koja je pred njim doživela saobraćajnu nesreću i pala u komu.
Ona je bogata i ošašavila ga je skroz svojim izgledom, plus je iz bogate porodice....
Kok je ona u bolnici u komi on se predstavlja kao njen momak....
Međutim u paketu sa njom dolaze i njeni problemi iz prošlosti.....

Dobar za ljubitelje trilera / crime.

Preporučih ga pre pola godine... Skandinavci umeju da osveže žanr... Super filmić.

Loft (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0926762/?ref_=fn_al_tt_2

Odlična belgijska misterija koja počinje policijskim ispitivanjem, a potom se retrospektivno vraća u prošlost.... Petorica prijatelja iznajmljuju stan u potkrovlju zgrade, koji im služi kao sklonište u koje dovode ljubavnice. Jednog jutra u stanu otkrivaju leš devojke zavezane za krevet i počinju da sumnjaju jedan u drugog, jer samo njih petorica imaju ključ od stana....Dok se dvoume šta da rade i da li da zovu policiju, istina polako izlazi na videlo i ništa nije tako kao što izgleda...Film je pun neočekivanih obrta, odlično izgrađene petorice glavnih likova (što se ne bi moglo reći i za sporedne), sa sjajnom pričom i raspletima...Sve u svemu, prijatno iskustvo, evropska kinematografija još uvek štošta ume da da unutar žanra, što je, čini mi se, u Holivudu odavno zapalo u nepodnošljiv stereotip (čast izuzecima).... Ocena 8/10

Chugyeogja - Korejski krvošikljavi bolesni triler iz 2008 godine. Makro, nestajanje njegovih prostitutki, sumnja da su ukradene radi dalje prodaje, ispostavlja se da je u pitanju bolesnik koji je impotentan i zbog svog problema pravi drugima pakao od života.

Gledajući, bar do sada, Kore'anci su najbolji kada je u pitanju bolesni triler/krimi/mistery/horor - žanrovski šaroliko filmsko čudo koje uvek ostavi utisak, bez obzira na mogućnost određene distanciranosti od te Azijske kulture.

Okej, ovde ima par nelogičnosti, koje možda i nisu nelogičnosti, samo su meni strani ti momenti. Režija tipično za Azijate (japanci, kinezi, korejci) fenomenalna, i ima neku originalnost koju počinjem da kontam, mada ne sasvim.

Nekome (svima) će biti mučno da gleda kako se čekić zabija u lobanju ili kako zidaroliki umnobolnoporemećeni paćenik pokušava na svirepe načine da ponizi svoje žrtve; tako nešto nije moguće u Olivudu, paralela koju često pravim. Ovde nema mistifikacije stvarnosti kao s onu stranu Bare. Ovde je stvarnost ogoljena do koske, i to može da zasmeta mnogima, pa verujem da će odustati većina sa slabim želudarnikom.

Šta sam 'teo, to sam i dobio. Lude korejce sa ludim idejama i ludom 2ipočasovnom ludarom. :eek:

Preporuka.

Chugyeogja04-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back