Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam ja isto tebi hteo da kažem istim rečima... Ali sam izbegavao pa lepo da si sam prepoznao:mrgreen:
Ijekavica je valjda neki ''herojski naglasak'' šta li...:think:
Mislim taj utisak stičem pričajući sa prijateljima iz Bosne koji i posle 20 godina ovde i dalje govore kao da su juče došli...:neutral:
Moji su isto iz CG ali su se brzo asimilovali i prihvatili ovdašnji naglasak.

Poslednja izmena:
To sam ja isto tebi hteo da kažem istim rečima... Ali sam izbegavao pa lepo da si sam prepoznao:mrgreen:
Ijekavica je valjda neki ''herojski naglasak'' šta li...:think:
Mislim taj utisak stičem pričajući sa prijateljima iz Bosne koji i posle 20 godina ovde i dalje govore kao da su juče došli...:neutral:
Moji su isto iz CG ali su se brzo asimilovali i prihvatili ovdašnji naglasak.

Dobro, tako treba, tvoji su moji idoli.

Ismevati nekog zbog akcenta ili narečja je udžbenički primer malograđanštine. Malograđanštine, dekadencije, filozofije palanke...

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: 27E
Evo da p onovim nisi pratio čas...:mrgreen:
Šta je to što čini ljude koji su došli od preko Drine ili Save nekim ''većim'' Srbima nego nas rođene ovde...? Ja sam probao da od svog prijatelja iz Bosne, koji sada živi ovde, saznam što on ima tako agresivan ''nacionalni'' stav' i stalnu potrebu da se dokazuje kao Srbin i da omalovažava ljude odavde kad god mu se pruži prilika u stilu ''slabići, kukavice'' ali je on samo pukao i izgubio kontrolu...Bilo mi ga je malo i žao, iako je baš zakrvavio očima par puta...Njegov slučaj je specifičan jer su mu roditelji ostali u Sarajevu za vreme rata i ni dlaka sa glave im nije falila iako su bili u muslimanskom okruženju, jedini Srbi u soliteru i dan danas žive dole a još je gori slučaj sa njegovom tetkom koja je p oginula od granate sa Pala na osnovu čega je njegov brat dobio vizu u US kao ''ratno siroče'' ali ovaj delija mi dalje prosipa filozofiju svi muslimani su zveri, sve hrvate treba pobiti...Meni to malo nije normalno... Ili jesi Srbin ili nisi šta tu ima toliko da se dokazuje?

Poslednja izmena:
2 Guns (2013)

two_guns_ver3_xlg.jpg

akcioni film, po sredstvima je bas veliki . dobri glumci. i prica je ok.

ali nekako...samo je zabavno nista vise. par opstih nerealnih mesta use re ceo film.

6.5/10

Marathon Man (1976)

MPW-10730

Tu su jos antologijske scene u kupatilu, kada provaljuju u Hofmanov stan dok se on brcka u kadi, pa onda cuvena scena mucenja, jedna od najpotresnijih u istoriji filma...
Medjutim, tu su i neke prilicno smesne scene, poput pomenute scene sa bombom u decijim kolicima, koja kucka kao na crtacu, pa onda scena fajta izmedju Shajdera i onog razrokog Kineza, onda ona jurnjava Hofmana i njegovih progonitelja...
Tu je naravno i kraj, od koga sam ocekivao mnogo vise, mada, koliko sam citao, izgleda da je promenjen na Hofmanov zahtev.

Generalno, film ima taj smek 70-ih, koji strasno gotivim, prica je dobra, puno neocekivanih momenata, Hofman i Olivije su maestralni, uz uvek solidnog Shajdera, tako da bih ovom filmu dao ocenu 8/10...

Poslednja izmena:
@goxy
Ti očigledno imaš neke probleme oko definisanja pojmova, alii sad ne bi da ulazim u rasprave o tome čiji je duži...

Ono na šta sam ti ukazao jeste da ismevanje samog narečja, a ovde si upravo to radio (jer forumaš koga si ti šatro ismevao po toj osnovi, uopšte nije srbovao niti se postavljalo pitanje oko narečja i srpstva, bla,bla) predstavlja stvar palanačkog načina razmišljanja. Kao, ti i tvoji ste se asimilovali, pa onda sve ove divljake koji nisu, treba ismevati po tom osnovu. To ti je odlika ljudi bez intelektualnog kapaciteta i širine, u prevodu, malograđana. Dakle, ovde uopšte nije bila tema to, da li su Bosanci, i ostali prekodrinski Srbi veći Srbi od ovih iz bloka 45, nego samo da li ti kao priučeni ekavičar imaš pravo da omalovažavaš onoga koji se i dalje koristi tim narečjem. Smatram da ti je taj osnov mnogo nizak. Na taj način, indirektno, pljuješ i po svojim korenima.

Evo opet pucanje...:mrgreen: Opusti se...:) Ko pominje dužinu ili bilo šta... Činjenica je da ljudi došli odande smatraju sebe jačim hrabrijim šta ti ja znam od nas odavde sve zašto to samo oni znaju...A iz iskustva znam da kada neko na nečemu previše insistira tu nisu čista posla oko možda sasvim desete stvari ali se to predstavlja k ao ''patriotizam'' ,''srpstvo'' šta ti ja znam... Ti si dva puta pomenuo moje kao neki pežorativni element, kao da je nešto loše što su se asimilovali, iako ja nisam nijednom pomenuo one koje ti smatraš napadnutim drugačije osim kao agresivnije u smislu nacionalizma, dakle nisam rekao ni divljaci ni brđani mada bi mnogi to rekli, ja tu ne generalizujem ili iznosim subjektivne zaključke, govorim samo o onome što sam čuo iz njihovih usta '' in verbatim'' čak sam ovde malo ublažio bilo je mnogo gore, recimo jedan od njegovih zaključka je da Srbiji neće biti boljitka dok ne dođe do građanskog rata gde će svi ''izdajnici'' i svi ''subverzivni'' manjinski elementi biti konačno pobeđeni i proterani '' kao u RS''... I taj element priče sam primetio već ranije kod drugih i drago mi je da se i ti uklapaš u taj milje...

Poslednja izmena:
@goxy
Ti očigledno imaš neke probleme oko definisanja pojmova, alii sad ne bi da ulazim u rasprave o tome čiji je duži...

Ono na šta sam ti ukazao jeste da ismevanje samog narečja, a ovde si upravo to radio (jer forumaš koga si ti šatro ismevao po toj osnovi, uopšte nije srbovao niti se postavljalo pitanje oko narečja i srpstva, bla,bla) predstavlja stvar palanačkog načina razmišljanja. Kao, ti i tvoji ste se asimilovali, pa onda sve ove divljake koji nisu, treba ismevati po tom osnovu. To ti je odlika ljudi bez intelektualnog kapaciteta i širine, u prevodu, malograđana. Dakle, ovde uopšte nije bila tema to, da li su Bosanci, i ostali prekodrinski Srbi veći Srbi od ovih iz bloka 45, nego samo da li ti kao priučeni ekavičar imaš pravo da omalovažavaš onoga koji se i dalje koristi tim narečjem. Smatram da ti je taj osnov mnogo nizak. Na taj način, indirektno, pljuješ i po svojim korenima.

meni su razne varijante srpskog vrlo lepe. pirot, vranje, novi sad, uzice, djakovica, niksic, boka, dubrovnik, a najlepsi jezik je iz trebinja i hercegovine.

Poslednja izmena:
odgledah Russian Ark od Sokurovaaaa. Film koji je snimljen iz jednog kadra, dugog 98 minuta, sam krenuo da gledam prije 2 godine i kad sam procitao o cemu se radi, odlozih ga jer sam i u tom periodu bio pregrijan.
Ono sto sam naucio je da ovakvi filmovi (burek filmovi) trebaju da si gledaju kad si gladan (jer se tesko vare), a ne u periodu kad gledas prosjecno 3-4 filma dnevno. Tako da po 1000 put napravih istu gresku, sto znaci da ce Russian ark da saceka drugo gledanje. Ono sto je upecatljivo je poslednja scena i fenomenalna muzika

@Goxy

Ja u klin ti u ploču. To da li je Igor Jaćimović iz Dervente, veći Srbin od Miloša Jovanovića iz Braće Jerković, nema nikakve veze sa početnom kapislom ove naše prepiske, a to je činjenica da si omalovažavao sagovornika prema načinu govora, tj. prema njegovom narečju.

O tome ko je kakav Srbin, ko je jajara, izdajica, narkoman, patriota, može se voditi rasprava, ali, ponavljam, to sa ovim našim slučajem, nema nikakve veze.

@Goxy

Ja u klin ti u ploču. To da li je Igor Jaćimović iz Dervente, veći Srbin od Miloša Jovanovića iz Braće Jerković, nema nikakve veze sa početnom kapislom ove naše prepiske, a to je činjenica da si omalovažavao sagovornika prema načinu govora, tj. prema njegovom narečju.

O tome ko je kakav Srbin, ko je jajara, izdajica, narkoman, patriota, može se voditi rasprava, ali, ponavljam, to sa ovim našim slučajem, nema nikakve veze.
to ti je kao da govoris komadu drveta. toliki je ucinak tvoje replike.
klada-drvo-platana-4.5-m-slika-22076881.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back