AllEyesOnMe
Domaćin
- Poruka
- 4.979
gledam sve neke dosadne filmove ovih dana lose mi je 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Biježi diječko odavijede, dok te nije pojeo (forumski) mrak...![]()
To sam ja isto tebi hteo da kažem istim rečima... Ali sam izbegavao pa lepo da si sam prepoznao
Ijekavica je valjda neki ''herojski naglasak'' šta li...
Mislim taj utisak stičem pričajući sa prijateljima iz Bosne koji i posle 20 godina ovde i dalje govore kao da su juče došli...
Moji su isto iz CG ali su se brzo asimilovali i prihvatili ovdašnji naglasak.
Dobro, tako treba, tvoji su moji idoli.
Ismevati nekog zbog akcenta ili narečja je udžbenički primer malograđanštine. Malograđanštine, dekadencije, filozofije palanke...
Zato si ti gospon tu da nas prosvetliš i edukuješ..oduvek sam i ja to mislio. ali sad je vreme malogradjanstine, vuneno neko vreme
@goxy
Ti očigledno imaš neke probleme oko definisanja pojmova, alii sad ne bi da ulazim u rasprave o tome čiji je duži...
Ono na šta sam ti ukazao jeste da ismevanje samog narečja, a ovde si upravo to radio (jer forumaš koga si ti šatro ismevao po toj osnovi, uopšte nije srbovao niti se postavljalo pitanje oko narečja i srpstva, bla,bla) predstavlja stvar palanačkog načina razmišljanja. Kao, ti i tvoji ste se asimilovali, pa onda sve ove divljake koji nisu, treba ismevati po tom osnovu. To ti je odlika ljudi bez intelektualnog kapaciteta i širine, u prevodu, malograđana. Dakle, ovde uopšte nije bila tema to, da li su Bosanci, i ostali prekodrinski Srbi veći Srbi od ovih iz bloka 45, nego samo da li ti kao priučeni ekavičar imaš pravo da omalovažavaš onoga koji se i dalje koristi tim narečjem. Smatram da ti je taj osnov mnogo nizak. Na taj način, indirektno, pljuješ i po svojim korenima.
stara hercegovina.. EEE ne bi da se falim, ali..meni su razne varijante srpskog vrlo lepe. pirot, vranje, novi sad, uzice, djakovica, niksic, boka, dubrovnik, a najlepsi jezik je iz trebinja i hercegovine.
to ti je kao da govoris komadu drveta. toliki je ucinak tvoje replike.@Goxy
Ja u klin ti u ploču. To da li je Igor Jaćimović iz Dervente, veći Srbin od Miloša Jovanovića iz Braće Jerković, nema nikakve veze sa početnom kapislom ove naše prepiske, a to je činjenica da si omalovažavao sagovornika prema načinu govora, tj. prema njegovom narečju.
O tome ko je kakav Srbin, ko je jajara, izdajica, narkoman, patriota, može se voditi rasprava, ali, ponavljam, to sa ovim našim slučajem, nema nikakve veze.