Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni meni ta Ninkovićka nije ništa specijalno. Najbolja joj je uloga bivše Zlatkove devojke u porodičnom blagu, haha. Nisam je gledao u pozorištu, ali na filmu mi se nikad nije nešto isticala, naročito od kada sam je gledao jednoj-dve epizode nekog jezivo limunadnog sadržaja koncipiranog da rasplače sve srpske usedelice. Ne znam kako se zvao taj spektakl, ali mislim da se u njemu pojavljivao čitav dijapazon retko odvratnih likova poput Ivana Bosiljčića i ostalih šatro glumaca.

@27e
Zar jedan tako, autentični srpski patriota, kao ti, otkida na tamo neki Gravity i Džordza Klunija?
:whistling:

sta reci? u stvari odgovorio sam ti, al me dusmani prijavise, a osoblje brze bolje obrisa. samostalni umovi se brisu, a prepisivaci i horski clanovi bujaju

exclusiveinside.jpg

Tročasovno ostvarenje Ričarda Atenboroa koje prati život Gandija od studentskih dana u Londonu, puta i ispravljanja nepravde
u Africi pa do povratka u Indiju gde se bori protiv civilizovane Britanije. Nekoliko podataka idu u prilog mojoj subjektivnoj oceni,
a to su dužina pripreme reditelja za oavj film. Preko 20 godina sakupljanja materijala, preko 250000 statista, i sjajna gluma Bena Kingslija.
Zaista dosta toga saznadoh o životu Gandija i njegovoj nenasilničkoj filozofiji... Ocena 10/10

Pogledajte prilog 308786

Tročasovno ostvarenje Ričarda Atenboroa koje prati život Gandija od studentskih dana u Londonu, puta i ispravljanja nepravde
u Africi pa do povratka u Indiju gde se bori protiv civilizovane Britanije. Nekoliko podataka idu u prilog mojoj subjektivnoj oceni,
a to su dužina pripreme reditelja za oavj film. Preko 20 godina sakupljanja materijala, preko 250000 statista, i sjajna gluma Bena Kingslija.
Zaista dosta toga saznadoh o životu Gandija i njegovoj nenasilničkoj filozofiji... Ocena 10/10
Gledan još krajem prošlog veka.....

Koja tišina ko je umro?:neutral:
over-the-edge-movie-poster-1979-1020205225.jpg

Elem, odličan film o ''pobuni mladih'' protiv dosade, navodno sistema, odrastanju i slično, film koji bi se mogao nazvati ''kultnim'', između ostalog inspirisao pesmu ''Smells like teen spirit'' od Nirvane...Glumačka ekipa odlična posebno Met Dilon koji je odlično odglumio maloletnog propalicu...Preporučujem uz ovaj citat
quote-these-children-that-come-at-you-with-knives-they-are-your-children-you-taught-them-i-didn-t-charles-manson-119084.jpg
...11/10

Stranded (2013)

ewshort26f-1-web.jpg

nadjoh na netu - "Is the horror real or just hallucinated?"

jos jedan sf, baza na mescu je ostecena, ugrozena, odsecena od centrale na zemlji, posle bombardovanja meteora. nepoznato ugrozava malobrojnu posadu. halucinacija ili alien? kraj daje odgovor, ali ostavlja put ka nastavku

nije toliko napet kao alien, ni toliko dramatican. ali je sve u svemu bar prosecno gledljiv. kvalitetno je uradjen, imam manje zamerke

6.5/10

Odgledao BEING THERE, dramu komediju iz '79 s Piterom Selersom. Ovaj film je zapravo pretaca Foresta Gampa, zapostali bastovan nakon smrti svog gospodara po prvi put ide u veliki svet i tamo dogura do medija, upoznavanja predsednika isl...a sve sa svojom prostodusnoscu.

Film je antologija, simbolika, jedan od meni najdražih. Pokazuje površnost, malograđanštinu i ostale karakteristike jenkijevske(ali i svake druge) aristokratije i vlastele. Forest Gamp mu nije ni prineti...

U bre koji su to lev(ačk)i stavovi? :lol: Nema generalno ništa loše u aristokratiji a te osobine su mnogo izražene kod onih koji su iz nižih slojeva društva...:cool:
pa i ne baš, svo zlo i o aristokratama i o nižim slojevima je lansirala buržoazija. a znamo da buržoazija itekako nije levo :) doduše, aritokratama nije mogla ni prismrdeti, ali je zato siromahe urnisala

pa i ne baš, svo zlo i o aristokratama i o nižim slojevima je lansirala buržoazija. a znamo da buržoazija itekako nije levo :) doduše, aritokratama nije mogla ni prismrdeti, ali je zato siromahe urnisala
To se nekada kod nas zvalo skorojevići, odnosno oni koji su u više društvo hteli da uđu na zadnji ulaz ili kroz prozor naravno lišeni bilo kakvih manira i skrupula...:)

Poslednja izmena:
chariots+of+fire.jpg

Početak veoma dobar ali kako se film primicao kraju nekako sam imao utisak kao da je požureno sa završetkom priče.
Nedostatak materijala, prebrzo ispričana priča o antagonizmu koji vlada između dva čoveka, između katolika i Jevrejina,
između našeg dualiteta... Muzika klasik po običaju... 7/10

kevin-zegers-the-colony-official-trailer-poster.jpg

Videh ovaj film na nekoj od predhodnih strana i odgledah ga... Priča i nije toliko loša kada se
uzme u obzir činjenica da sam slab na postapokaliptične priče. Gluma ispod osrednje, scenario nije loš,
kadrovi i efekti blagi očaj... Film bi i mogao da se provuče sa nekom sedmicom zbog subjektivnosti moje, međutim
scena tuče na kraju filma, molim lepo... Mrš...5/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back