Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt2404461/
odgledah novi film iranca poznatog kao reditelja A separation'a.. i mogu reci da mi se vise svidio i od A separation i od Sve o Eli..(ali izgleda da je to moj subjektivni osjecaj i da ce vecini A separation biti mnogo bolji).Volem te porodicne filmove, svadje, ljuuubav <3, neslaganja, tuce (muz bije zenu <3 (salim se)) sto bi kriticari rekli, mnoge zivotne zajebancije kroz mikrokosmos porodice. Traje malo duze, 130 min, i cini mi se da postoji malo praznog hoda, da je mogao biti sazetiji i precizniji; uglavnom nije jedan od onih realisticnih art filmova na koje cesto nailazim u poslednje vrijeme, (mlacenje prazne slame) a karakterisu ih kao neku umjetnost samo zbog toga sto u njima nema Spajdermena, Ajronmena, sisatih plavusa

Out-of-Africa-poster.jpg

Ljubavna priča smeštena u Keniju početkom 20. veka... U konkurenciji između ljubavi, priče i Kenije
glasam za Keniju... Strip i Redford solidni, Klaus Brandauer odličan... Nekako sam imao osećaj da gledam seriju a ne film
zbog same dužine trajanja... Ništa specijalno osim pejsaža Kenije... 7/10

Odgledao sinoć GRAVITY. Vrlo dobar film. Priča jednostavna i efektna, režija odlična i 3D efekat takođe. Sandra Bulok ok.

Slazem se. Izbegavam filmove novije produkcije jer im kvalitet i nije neki, cast izuzecima kao sto je upravo ovaj. Mislim da je izbor glavne glimice pun pogodak jer ona ume tragicnu situaciju da odlgumi sa prizvukom komike, a da ne bude banalno, a bilo je takvh momenata u ovom filmu.
Prica drzi paznju od pocetka do kraja. Nema patetike i plakanja nad tuznom sudbinom, sto mi se jako doplao.
Sve preporuke.

GRAVITY
Slazem se. Izbegavam filmove novije produkcije jer im kvalitet i nije neki, cast izuzecima kao sto je upravo ovaj. Mislim da je izbor glavne glimice pun pogodak jer ona ume tragicnu situaciju da odlgumi sa prizvukom komike, a da ne bude banalno, a bilo je takvh momenata u ovom filmu.
Prica drzi paznju od pocetka do kraja. Nema patetike i plakanja nad tuznom sudbinom, sto mi se jako doplao.
Sve preporuke.
Američka limunada. Malo bolje urađena, ali suštinski radi se o običnoj limunadi.

te2.jpg

Dosta dobra glumačka ekipa, ili dobro podeljena minutaža... Priča prati samohranu majku, jednu od onih
sa sindromom ''Edipa'' samo što se u ovom slučaju taj sindrom ispoljava na kćer jednicu. Kćer kao takva
mora biti u početku polu retardirana, ili divlja, ili razmažena, ili sva tri prideva... Kako priča odmiče javljaju
se sporedni glumci u vidu neuspešnog udvarača, švalera astronauta i na prvi pogled nespretnog profesora,
koji je dobio svekrvu za izbeći, ali nije on te sreće... Uglavnom film dobija epitet gledljivog do samog kraja kada
sjajnom glumom pre svega dece koja ostaju bez majke, film dobija malo jači epitet i time veću ocenu... 9/10

Одгледах данас Funny Games, не сећам се да сам погледао толико лош филм.. Нисам ни сањао да ћу доживети у било ком филму да када човек притисне дугме на даљинском, филм се врати у назад, и промени се цео ток филма.. Апсолутно бесмислен филм..

Sinoć sam gledala ovaj. Nemojte imati predrasude jer je animirani. Priča je odlična, i nasmejala me i raznežila.

Moja ocena je (7+). :)

Na IMDb-u se baš lepo kotira.

Starac ostaje bez voljene žene sa kojom je još od malena maštao da živi u kući kraj vodopada u Južnoj Americi. Nakon njene smrti postaje džangrizavi penzioner, samoživ i usamljen. Kada dođe do jednog incidenta i on biva primoran od strane gradske uprave da se odseli, rešava da ostvari san supruge i nalazi kreativan, kako-to-samo-u-crtaću može, način da to i ostvari.

Nadam se da sam vam dočarala priču otprilike i da će vam se, ako se odlučite da gledate, dopasti.

http://www.imdb.com/title/tt1049413/

MV5BMTMwODg0NDY1Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjkwNTgyMg@@._V1_SX214_.jpg

Sinoć sam gledala ovaj. Nemojte imati predrasude jer je animirani. Priča je odlična, i nasmejala me i raznežila.

Moja ocena je (7+). :)

Na IMDb-u se baš lepo kotira.

Starac ostaje bez voljene žene sa kojom je još od malena maštao da živi u kući kraj vodopada u Južnoj Americi. Nakon njene smrti postaje džangrizavi penzioner, samoživ i usamljen. Kada dođe do jednog incidenta i on biva primoran od strane gradske uprave da se odseli, rešava da ostvari san supruge i nalazi kreativan, kako-to-samo-u-crtaću može, način da to i ostvari.

Nadam se da sam vam dočarala priču otprilike i da će vam se, ako se odlučite da gledate, dopasti.

http://www.imdb.com/title/tt1049413/

MV5BMTMwODg0NDY1Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjkwNTgyMg@@._V1_SX214_.jpg
em sto su ga svi gledali; niko ni nema predrasude i zasluzuje makar 9+

Tako je.

Mada ne razumem zašto bi neko imao predrasude prema nekom žanru, makar on bio i animirani.

Elem, ona Ninkovićka je včrs potvrdila moje viđenje nje, kao najbolje glumice trenutno na ovim prostorima.

Koja Ninkovićka ? Nemoj mi samo reći da je Nataša Ninković aka Riki u pitanju?
Dobra je ali je jako smorila....sve isto......i u pozorištu i na filmu......
Pri tom nije ni blizu jednoj Aniti Mančić..... Dušanki Stojanović.....Goci Dimić Đurđević...... kad smo već kod Riki i cvata lipe - Vesni Stanojević...... a sve to ako ne računamo Trivalićku....

Američka limunada. Malo bolje urađena, ali suštinski radi se o običnoj limunadi.
gravity

a ti poljubi pa ostavi, ionako nije za tebe

poceo sam da ga gledam na comp, ali sam prekinuo, zelimda odem u bioskop 3d, te boje, zvuk i ta radnja i lokacija zasluzuju maximalni moguci prikaz

- - - - - - - - - -

Elysium

može se pogledati, ali bez nekih velikih očekivanja molim!

ocena: 'nako.

vec sam omantarisao - film je sf i to dobar sf

gravity

a ti poljubi pa ostavi, ionako nije za tebe

poceo sam da ga gledam na comp, ali sam prekinuo, zelimda odem u bioskop 3d, te boje, zvuk i ta radnja i lokacija zasluzuju maximalni moguci prikaz
kako to misliš nije za mene?
Ljubitelj sam i SF-a i Clooneya i film sam gledao u bioskopu u 3D.
Kad je film limunada treba ga tako i nazvati.
Par dobrih vizuelnih efekata kada se svemirske stanice raspadaju i to je to. Kluni standardno dobar,a ostatak limunada pre svega scenario....

kako to misliš nije za mene?
Ljubitelj sam i SF-a i Clooneya i film sam gledao u bioskopu u 3D.
Kad je film limunada treba ga tako i nazvati.
Par dobrih vizuelnih efekata kada se svemirske stanice raspadaju i to je to. Kluni standardno dobar,a ostatak limunada pre svega scenario....
sam si odvalio da je film limunada. dakle nije za tebe. ja se u pricu uzivim a ne gubim vreme trazeci filozofske odgovore

svako nesto voli pa i ti.

Одгледах данас Funny Games, не сећам се да сам погледао толико лош филм.. Нисам ни сањао да ћу доживети у било ком филму да када човек притисне дугме на даљинском, филм се врати у назад, и промени се цео ток филма.. Апсолутно бесмислен филм..

ja ja

Sve preporuke.

Nađoh na netu da je James Cameroon rekao da je ovo najbolji film s radnjom u svemiru ikada. Režija je fantastična, priča nije baš tako duboka kao kod Odiseje u svemiru ali bože moj :)
Inače, ovaj film uopšte ne spada u žanr SF, već je kombinacija drame i trilera u svemiru.

Koja Ninkovićka ? Nemoj mi samo reći da je Nataša Ninković aka Riki u pitanju?
Dobra je ali je jako smorila....sve isto......i u pozorištu i na filmu......
Pri tom nije ni blizu jednoj Aniti Mančić..... Dušanki Stojanović.....Goci Dimić Đurđević...... kad smo već kod Riki i cvata lipe - Vesni Stanojević...... a sve to ako ne računamo Trivalićku....

i kako može gluma nečija da smori leba ti tvoga?

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back