Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Los Amantes Pasajeros (2013)

amantespasajeros.jpg

Almodovar se uvek teturao na granicama lucidnosti i ekstremnog neukusa, najčešće uspevajući da ostane sa ove prve strane. Svaki njegov film prelazi granicu dobrog ukusa, taman onoliko koliko mu omogućava da se u završnici vrati na pravi kurs. Sa Slučajnim ljubavnicima je situacija drugačija. Almodovar je prevazišao sam sebe - toliko iskarikiranih gejeva, izvitoperenog seksa i amoralnih likova na jednom malom prostoru čak ni kod Almodovara nije viđeno. Grupa putnika i gej pilota i stjuarda pokušava da se izbori sa stresom zbog potencijalnog pada aviona tako što se drogiraju, pevaju disko hitove i upražnjavaju seks. Sve ove radnje ipak nikako ne treba da vas podsete na Diskoteku 54 - one su samo i isključivo Almodovar. Sve što se u raniim filmovima javljalo kao motiv i činilo Almodovarove filmove pomerenim, drugačijim, egzotičnim (a reklo bi se, ipak, da je on tipičan primer frojdovskog umetnika koji je u svojim delima lečio lične frustracije), sada se slilo u jednu komediju koja nema nekog većeg cilja, osim da nasmeje širu publiku humorom koji se svodi na seks, drogu i likove sa margine.
Na nivou komedije, ovo je prilično gledljivo, mada se posle odgledanog filma osećate dosta besmisleno... Osim simpatične sekvence sa Banderasom i Penelope Kruz, glumački dominiraju Lola Duenjas i Sesilija Rot.

Ocena 6/10 - gledljivo

Poslednja izmena:
Los Amantes Pasajeros (2013)

Pogledajte prilog 300665

Almodovar se uvek teturao na granicama lucidnosti i ekstremnog neukusa, najčešće uspevajući da ostane sa ove prve strane. Svaki njegov film prelazi granicu dobrog ukusa, taman onoliko koliko mu omogućava da se u završnici vrati na pravi kurs. Sa Slučajnim ljubavnicima je situacija drugačija. Almodovar je prevazišao sam sebe - toliko iskarikiranih gejeva, izvitoperenog seksa i amoralnih likova na jednom malom prostoru čak ni kod Almodovara nije viđeno. Grupa putnika i gej pilota i stjuarda pokušava da se izbori sa stresom zbog potencijalnog pada aviona tako što se drogiraju, pevaju disko hitove i upražnjavaju seks. Sve ove radnje ipak nikako ne treba da vas podsete na Diskoteku 54 - one su samo i isključivo Almodovar. Sve što se u raniim filmovima javljalo kao motiv i činilo Almodovarove filmove pomerenim, drugačijim, egzotičnim (a reklo bi se, ipak, da je on tipičan primer frojdovskog umetnika koji je u svojim delima lečio lične frustracije), sada se slilo u jednu komediju koja nema nekog većeg cilja, osim da nasmeje širu publiku humorom koji se svodi na seks, drogu i likove sa margine.
Na nivou komedije, ovo je prilično gledljivo, mada se posle odgledanog filma osećate dosta besmisleno... Osim simpatične sekvence sa Banderasom i Penelope Kruz, glumački dominiraju Lola Duenjas i Sesilija Rot.

Ocena 6/10 - gledljivo

Može se reći za sve velike umetnike, ili bar većinu.

paris_when_it_sizzles_30x40.jpg

Prica o mladoj asistentkinji,koja dolazi da pomogne Holivudskom scenaristi,ne samo sto ce kucati ono sto joj on diktira,vec ce zajedno zamisljati raznorazne likove i situacije,ne bi li stvorili odgovarajuci scenario.S obzirom da sam otprilike znala o cemu se radi,ocekivala sam nesto malo uzbudljivije,kreativnije,interesantnije.U principu nije bas los film,ali mi je toliko malo drzao paznju,da sam pola toga zaboravila sto sam gledala.Pozitivna strana je sto ima humoristicnih opaski,Audrey je predivna u svim izdanjima i ideja kao ideja je zanimljiva.Mana je sto mi se za pocetak William Holden nista nije dopao,skroz mi je antipatican i njegov lik,a i on sam po sebi,zatim mi se nije dopalo to sto sam imala utisak da je vise bilo bitno da se eto smucka neka prica,nego da se poradi na samom kvalitetu price.Poslednjih pola sata-cetrdeset minuta je bilo dobro,stoga ne mogu reci da mi je film los,a ni odlican,nesto izmedju.
6.5/10

Retko kretenski film.Ovako nesto se ne nalazi svaki dan.Zaista,nemam reci da opisem ovo sra*e.... Ovo vredi pogledati samo iz jednog razloga-kasnije se vise ceni dobar film,koji je danas sve teze naci....Posle ovog sam se osecala kao da mi je neko "promuckao" mozak,zamorio me,terao me da kopam ili vucem neka drva.........

Kako su smorili s tim.Ukucam Ben Affleck i prvo sto mi izadje je Batman....Jbte kao da ce Karleusa da glumi Batman-a,pa i da razumem paniku.Sto neko rece,ako ne uspe sam,reziser ce od njega napraviti tzv super heroja...Iskreno mi ga je skroz zao,obozavam Bale-a i volim ga mnogoooooooooo vise od Affleck-a,ali ponavljam napravise pompu kao da ce Karleusa da bude novi Batman.

Welcome to the Punch (2013)

jos jedan film o kriminalu u londonu. ovaj put svi su pokvareni, i polis, a jedan pokvareni do kraja filma posluzi kao orudje pravde.

nikad nisam voleo te engleske filmove, kao surovi trt, trt, ovde u prvom delu ima padova u dinamici. uzas. drugi deo je vec ok, stvar se rasplice skolski. krivci su kaznjeni.

ipak treba da priznam da mi se svidela dosta pametno napisana radnja. povremeno je bas vestoo, desi se nesto sto je vec ranije samo naznaceno, ali bas legne

dakle solidnih 6/10

Byzantium (2013)

byzantium-560x282.jpg

Saoirse bira stvarno interesantne, teske uloge (ne racunam The Host) za toliko mladu glumicu. I odlicna je. Prvi put sam je videla u Atonement i od tada joj gledam filmove tj ne bi propustila ni jedan. Volim kakva je i kako glumi... jedino jos nisam stigla Violet & Daisy da skinem.

Byzantium nije remek delo ali je dobra drama, vredi pogledati. 7/10

Poslednja izmena:
Byzantium (2013)

byzantium-560x282.jpg

Saoirse bira stvarno interesantne, teske uloge (ne racunam The Host) za toliko mladu glumicu. I odlicna je. Prvi put sam je videla u Atonement i od tada joj gledam filmove tj ne bi propustila ni jedan. Volim kakva je i kako glumi... jedino jos nisam stigla Violet & Daisy da skinem.

Byzantium nije remek delo ali je dobra drama, vredi pogledati. 7/10

skoro sam ga i ja odgledala i slažem se sa ocenom... bio mi je osveženje

Kako su smorili s tim.Ukucam Ben Affleck i prvo sto mi izadje je Batman....Jbte kao da ce Karleusa da glumi Batman-a,pa i da razumem paniku.Sto neko rece,ako ne uspe sam,reziser ce od njega napraviti tzv super heroja...Iskreno mi ga je skroz zao,obozavam Bale-a i volim ga mnogoooooooooo vise od Affleck-a,ali ponavljam napravise pompu kao da ce Karleusa da bude novi Batman.

Mozda ce Matt Damon da odigra Robina? :D

Ja sam uvek mislila da je Ben los glumac (ali odlican reditelj i pisac) tako da ne vidim sta je toliko strasno u tome da je prihvatio ulogu gde mu necemo gledati facu i glumu. Zbog kostima. :) Nije kao da je Batmana toliko tesko odigrati, mislim Bale je fantastican glumac ali cak ni on nije mogao da bude previse kreativan, ni da je zeleo. Secam se dobio je nagrade za "Best Shirtless Performance" i "Best Hero". :D Ne moze covek da promeni karakter Batmana da bi imao sta da odglumi.
A posto se radi o filmu Man of Steel 2, ne verujem da ce Ben imati bas ogromnu ulogu svakako...

Mozda ce Matt Damon da odigra Robina? :D

Ja sam uvek mislila da je Ben los glumac (ali odlican reditelj i pisac) tako da ne vidim sta je toliko strasno u tome da je prihvatio ulogu gde mu necemo gledati facu i glumu. Zbog kostima. :) Nije kao da je Batmana toliko tesko odigrati, mislim Bale je fantastican glumac ali cak ni on nije mogao da bude previse kreativan, ni da je zeleo. Secam se dobio je nagrade za "Best Shirtless Performance" i "Best Hero". :D Ne moze covek da promeni karakter Batmana da bi imao sta da odglumi.
A posto se radi o filmu Man of Steel 2, ne verujem da ce Ben imati bas ogromnu ulogu svakako...

Meni je Ben prosecan glumac,nigde me nije odusevio,a opet me nije ni razocarao,valjda zato sto nisam nikad imala neka ocekivanja,ok mi je i to je to.Bale s druge strane sjajan,ali mi je sad zao sto napadose ljudi ovog ni krivog ni duznog.Njegov problem je sto on to hoce da igra,da mu nisu ponudili,ne bi ni imao sta da prihvati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back