Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Now-You-See-Me

Now-You-See-Me.jpg

Odličan! :D

Prilozi

• Now-You-See-Me.jpg
    Now-You-See-Me.jpg
    24,3 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Now You See Me - 5/10

Poceo je odlicno, ali posle izvesnog vremena postaje besmislen, zamara i uspavljuje. Steta posto bas volim Islu Fisher i bila je sasvim dobra kao i Woody Harrelson. Mark Ruffalo je ubio film, Morgan i Majkl dosadili vise, glume isto poslednjih 30 godina.

ja ga pustila na tref, nije mi se svidelo kad sam skontala da su neki prevaranti u pitanju i ugasila.. sudeći po tvom utisku, nisam pogrešila

dobro, ja sam se malo šalila... mada vrlo često pogledam film koji je svetovid preporučio, ali isto tako gledam filmove koje i drugi ljudi na temi preporučuju :)
i skoro uvek pogledam film koji mi maj lav preporuči :D čak sam i horor pogledala (the haunting) i i taj je bio super

što se teme tiče, pogledah Džun i Henri
http://www.imdb.com/title/tt0099762/
o Henriju Mileru tokom njegovog boravka u Parizu i kompleksnoj vezi sa njegovom drugom ženom..
Štaznam, nisam baš nešto oduševljena.. ima dosta erotike, onako kako se to snimalo 90-ih

:) drago mi je da nekom znace moje preporuke :)

evo jos dve

East is East (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0166175/?ref_=fn_al_tt_1

V.Britanija, sedamdesetih godina. Pakistanac zivi u predgradju sa svojom suprugom Britankom i sedmoro dece - sest sinova i kcerkom. Dok rigidni otac pokusava da sacuva tradiciju i obicaje svog naroda i svoje vere, deca rastu pod snaznim uticajem britanske kulture. Stvari u porodici se menjaju kada najstariji sin pobegne sa svadbe sa ugovorenom devojkom i probudi bunt i u svojoj braci. Sjajna drama-komedija o zivotu imigranata i kulturnim razlikama koje uticu na identitete obe generacije. Sudar tradicionalnog i modernog, konzervativnog islama i hipi sedamdesetih, u nizu duhovitih, ali i dirljivih zivotnih situacija. Jedan od duhovitijih filmova koje sam pogledao poslednjih godina...Inace izbegavam te ,,etnik'' filmove, jer se nije uvek lako povezati sa pricama, ali ovaj je pravo otrkice i stoga najtoplija preporuka. Medju glumcima narocito ubedljiva legendarna Linda Baset kao majka.....

ocena 9/10

500 Days of Summer (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1022603/?ref_=fn_al_tt_1

Istina je da su postojale izvesne predrasude, pa je film dosta dugo stajao na kompu nepogledan... I, naravno, kao i mnogo puta ranije - pogresio sam. :) Iako pripada zanru romanticne komedije, ovaj film se po mnogocemu izdvaja od drugih predstavnika zanra (tj. bar onih nemnogobrojnih koje sam ja pogledao)... Inventivna rezija, prica koja razbija ustaljeni sablon i musko:zensku opoziciju koja je karakteristicna za vecinu slicnih filmova, a narocito odlicna gluma dvoje glavnih glumaca - to izdvaja ovaj film i omogucuje mu da prevazidje granice zanra i postane, jednostavno, film. Dvoje neobicnih mladih ljudi - stidljivi romanticni illustrator i nesudjeni arhitekta upoznaje na poslu neobicnu devojku u koju se odmah zaljubljuje.....Ali u njihovom odnosu nista nece biti jednostavno. Dzozef Gordon Levit svakom sledecom ulogom u kojoj ga pogledam potvrdjuje koliko je talentovan glumac, jer on nikad ne igra istu ulogu. Mladja Desanel sestra talentovana barem koliko i starija.... Grade likove kakve zelite da poznajete i s kojima se mozete identifikovait....Osim, vec pomenute, inventivne, originalne rezije i skokovite naracije, film obelezava i suptilan, inteligentan i nimalo vulgaran humor, sto je retkost u americkim filmovima.... I na kraju, iako nije patetican i srceparajuci, ja sam cak uspeo i da se rasplacem...Pa malo li je ;)

Zbog toga sto je zaista prevazisao sva ocekivanja na najpozitivniji nacin i sto na ljubav i medjuljudske odnose gleda iz originalnog i vrlo istinitog ugla, jedna lepa 9/10

ripd_ver4_xlg.jpg

Resila da odgledam zbog Duda :D i ispade da je on jedina svetla tacka u filmu... e za partnera su mogli da mu odaberu nekog harizmaticnijeg od Rajana, koji u 90% scena u filmu ima izraz lica koji govori opstipacija dan 6. ostalih 10% otpada na kakio sam tvrdo.
Film je neki cudan miks Duha i Ljudi u crnom, s tim da su Wil i Tomi, kao i Patrik i Wupi, imali mnogo bolju interakciju od duda i seronje... not dud's fault! :rtfm: I na kraju neki portal ( Blejd)... nista novo.Prica sa mnogo rupa, koje su popunjavane nekim naivnim resenjima tipa indijska hrana i kurkuma( wtf! ). Par doobrih forica sa sesirom, gleznjevima i najjaca scena kad poteze pucaljke u prepunom liftu. E moram da pohvalim i negativca Kevina slaninu, koji nikad bolje nije izgledao... ne znam cime su ga peglali, al je videla i Meri Luis Parker pa probala i ona... takodje besprekorno ispeglana. Muske ce mozda zanimati to da u filmu "glumi" sedmorangirana najsehi zena na svetu, ako je verovati fhm-u.
Sve u svemu smuti pa prospi film... niti one ljubafne price iz Duha, niti toliko zanimljiva prica kao ljudi u crnom, niti toliko duhoviti dijalozi... vidi se da su se trudili ali je hemija izmedju glavnih likova ravna nuli. Moze da prodje kao nesto cime se da ispuniti neko lenjo popodne ali hladno i kisovito kad nemate ama bas nista pametnije da radite a ostali ste zakljucani u praznoj sobi u kojoj imate samo dvd plejer i jedan jedini disk r.i.p.d.

dobro, ja sam se malo šalila... mada vrlo često pogledam film koji je svetovid preporučio, ali isto tako gledam filmove koje i drugi ljudi na temi preporučuju :)
i skoro uvek pogledam film koji mi maj lav preporuči :D čak sam i horor pogledala (the haunting) i i taj je bio super

što se teme tiče, pogledah Džun i Henri
http://www.imdb.com/title/tt0099762/
o Henriju Mileru tokom njegovog boravka u Parizu i kompleksnoj vezi sa njegovom drugom ženom..
Štaznam, nisam baš nešto oduševljena.. ima dosta erotike, onako kako se to snimalo 90-ih

Ako smem da budem diskrektna ko je tvoja ljubav?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back