Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sve je ovde izgubilo sistem vrednosti...
I to odavno...
S vremena na vreme bljesne poneko, ali se postaraju da ga vrate u ovu kolotecinu...

O kojoj mi umetnosti i kinematografiji pricamo kada se glumci guraju u stranke kako bi dobili uloge, snimaju reklame za uloske, namestaju se konkursi ministarstva kulture za dodelu novca filmadzijama?
Mi imamo monopol u kinematografiji poslednjih godina, gde se vrti par producentskih kuca...
Videste li sta uradi Ristovski?
Svaki drugi film je iz njegovog Zilliona i svaki je finansiran drzavnim parama...
Zbog cega?
Zato sto je Laza neki izvanredan umetnik ili zato sto je imao odredjenu politicku podrsku?
Slicno je i sa Cvijom i onom njegovom producentskom kucom...
Sad se i Bjelogrlic ugurao sa svojim lobijem...

Umetnost, kinematografija je potpuno obezvredjena u ovoj zemlji...
Godinama u nazad filmskom industrijom kod nas vladaju klanovi, kako glumacki, tako i producentski...
Poznata glumacka imena tezgare i igraju u nekim glupim Pinkovim serijama, degradiraju sebe i pljuju na svoju karijeru...

Parked%20(Ire)_Quad_V5-4.jpg

Simpatičan irski filmić o ''misfitsima'' tačnije dva tipa misfita jedan voljni jedan nevoljni, druggu vrstu više cenim, ovaj prvi narkoman raspada se znam i sam takve to su obični društveni paraziti, sitni krimosi, dripci i džiberi...Ipak nije bilo loše odmoriti mozak uz ovo ima dobrih momenata i sviđa mi se ceo ugođaj irske klime onaj vetar i sve deluje mračno i hladno ali sada prija posebno obala. Matori glumac mi je poznat iz više filmova mlađi nije ali su oba ok...11/10

http://www.imdb.com/title/tt0430065/

Everything (2004)
opet cista drama,UK stajl, u kojoj prica i ne obecava neke spektakularnosti- covjek placa prostitutku kako bi razgovarao sa njomi.
citav film je na bazi razgovora toga, u kome se ne otkriva ono najbitnije-njegov motiv-do samog kraja.njih dvoje imaju hemije brda i to je vjerovatno jedan od razloga sto nije dosadno. drugi razlog je sto je rezija zanimljiva, kamera iz ruke daje filmu posebnu intimnu atmosferu i gradi sveprisutnu tenziju.
Ray Winstone u, po meni, jednoj od rjietkih uloga gdje je pozitivan.
7/10

Šta komentarisati dalje posle snimljenog filma Srpski film? :dash:

To da ima puno pajvana kojima je "Srpski film" sranje a "Lajanje na zvezde" super.

- - - - - - - - - -

Ja ne mogu da verujem da neko gleda domace filmove. Ja nisam gledao domaci film 15 godina. Sto preporucujem svima. Lepse je ovako.

Da, lepše je gledati serviranu bljuvotinu iz Holivuda nego razmišljati o filmu.

Hod po žici...biografski film koji prati život kantri zvezde Dzonija Keša..dobra muzika, još bolja gluma..
7.5/10

Walk-the-line1.jpg

Once (2006)
Film sa budzetom od 180. hiljada dolara. Rađen kao igrani film u izvedbi sličnoj kao kod dokumentarnog filma. Ko voli muziku, nek' izvoli.
8.5/10

main_img_2.jpg

- - - - - - - - - -

Dog Day Afternoon (1975) - prvi deo filma za 10, drugi za 6,7..
8/10

l_117151_0072890_182c0dd4.jpg

Rashômon-gde je istina? obično na sredini.
8.5/10

Rashomon4.png

- - - - - - - - - -

3 čovek - jednostavno od ovog filma sam očekivao suvo zlato...nije ispunio moja (po sve sudeći prevelika) očekivanja, ali nije ni razočarao u potpunosti..sjajna režija.

8/10
the-third-man_harry-lime-first-view.jpg

Psiho - ispunio očekivanja..FIlm ima sjajan odnos sa gledaocem, jer drži pažnju, koja ne janjava celim trajanjem filma. Napet u određenim situacijama, gluma Perkinsa je neverovatna.

10
psycho-anthony-perkins-as-norman-bates.jpg

Poslednja izmena:
Nema razloga da me nazivaš pajvanom. Koliko se sećam, nisam tebe prozvala niti te vređala. Jedino ako si reditelj onda ću reći uz dužno poštovanje Srpski film nije filmčina, već bolest.

Znači moram da budem reditelj da bih mogao da ga odbranim? A bolest je srpska pravoslavna crkva i sve u vezi nje. Kao i islamska, katolička ili bilo koja druga organizacija za manipulaciju na temelju neopipljivog.

Nisam te nazvao pajvanom, bar ne direktno. Jer ako kažem "mnogo pajvana" ne mora da znači da si ti jedna od njih, već da u toj masi ima pajvana ali i drugih, normalnih ali pogrešno informisanih ljudi.

Poslednja izmena:
Znači moram da budem reditelj da bih mogao da ga odbranim? A bolest je srpska pravoslavna crkva i sve u vezi nje. Kao i islamska, katolička ili bilo koja druga organizacija za manipulaciju na temelju neopipljivog..

A otkud potreba sad za vređenjem vernika i religije. Svako ima pravo da ispoveda veru i to nikako ne ugrožava tebe kao ateistu.

I kakve veze sad crkve imaju sa Srpskim fiilmom?

@Matijesevic
Zanimljiva stvar kod Rashomona koja ponekad promakne ljudima kada traže istinu u te tri priče
je da autor, Kurosava, nema želju da je nekakvim tragovima otkrije pronicljivima iz razloga
što se ni u jednom trenutku ne vide sudije kojima oni iznose svoj slučaj, sve vreme gledaju u kameru,
u tom slučaju gledaoci su sudije i svaki od njih će izneti svoj sud o njima, u tome je veličina ovog filma.
A ako je želeo da poruči nešto to je valjda sa onim seljakom koji pokrade bebu na kraju filma:lol:

Drugo, Treći Čovek je vizuelna poslastica u Kafkinom stilu i postaje bolji sa svakim novim gledanjem,
što je ponekad odlika velikih filmova, što ovaj svakako jeste.

Znači moram da budem reditelj da bih mogao da ga odbranim? A bolest je srpska pravoslavna crkva i sve u vezi nje. Kao i islamska, katolička ili bilo koja druga organizacija za manipulaciju na temelju neopipljivog.

Nisam te nazvao pajvanom, bar ne direktno. Jer ako kažem "mnogo pajvana" ne mora da znači da si ti jedna od njih, već da u toj masi ima pajvana ali i drugih, normalnih ali pogrešno informisanih ljudi.

Ne moraš ali nema potrebe za vređajem onih kojima se nije dopao film.

Nisi direktno ali jesi indirektno citirajući moj post.

Znači meni se nije dopao Srpski film jer nisam dobro obaveštena?

Znači meni se nije dopao Srpski film jer nisam dobro obaveštena?

Ne mora da znači, meni se npr. nisu dopali mnogi filmovi koje su svi nahvalili. Ali činjenica je da najveći problem većini ljudi predstavlja ta bebi-scena, pritom ne razmišljajući šta ona znači i još važnije, da je sve to film - dakle preslikana stvarnost, a ne stvarnost u bukvalnom smislu.
Osim toga, retko se sreće da neko razmišlja o filmovima u subverzivnom pogledu, svi uglavnom pogledaju iz zabave i to je to.

A otkud potreba sad za vređenjem vernika i religije. Svako ima pravo da ispoveda veru i to nikako ne ugrožava tebe kao ateistu.

I kakve veze sad crkve imaju sa Srpskim fiilmom?

Zato što se obično iza loše kritike SF-a krije upravo to. Ne isključivo, ali recimo da od vernika nikada ništa pozitivno nisam čuo o Srpskom filmu.od

A osim toga uvek je prijatno pljuvanje po tome. :mrgreen:

Ijao.
Sve necu da ulazim u diskusiju ,ali ... :lol:
Srpski film je nepotrebno medijski reklamiran, iz ciste dosade i zbog idiotskog attention whore naslova i attention whore glumaca.
Snuffovi se po svijetu snimaju decenijama,a to sto je zemlja Tadzikistan (pod ovim mislim i sve u regionu), to je vec druga stvar.Slicno je i sa Paradom, koja je svima bila ''wow'' ,''smesna'', ''pomera granice'' bla bla bla , a film je nejkd shit , sto ovako, sto po humoru, sto po isforsiranom tuznom kraju koji ne znaci bas nista i kasni za svijetom jedno 30 godina.
Dakle-nista novo.Previse medijski izreklamirano, o da. Momci i dEvojke koji su se napalili na taj film i gledali ga da bi dokazlai neku svoju hrabrost il nemam opjma sta, pa poceli da pricaju o nekoj preslikanoj stvarnosti-bulkrep. Ali govorimo o zemlji u kojoj svaki 'ebeni film mora da bude alegorija ili preslikana stvarnost.
Rijec je o filmu koji ide na taj sok efekat ,a ljudi da bi bili ''urbani'' posto niko nece da bude neudata tetka , pricauj kako je film genijalstina, otvara nove horizonte,predstavlja stanje u zemlji sta ne.Prvo,u zemlji se ne zivi bas toliko lose , pogotovu ne sloj koji je pravio film i sloj koji je predstavljen u filmu.Ti koji zive lose, nemaju kad da se bave diskusijama o srpskom filmu ,a osjecam da mogu da se identifikuju 0 posto.

Tuga i sramota nije sto taj film postoji, niti sto se tako zove, nego sto su postovani glumci kakvi su Trifunovic i Todorovic pristali da glume u tom filmu,dali mu na vaznosti i eksponirali ga, jer obican plebs ne gleda ko je reditelj, scenarista itd, nego odmah zine na glumce. Al' dobro, glumac vidi pare pa mu je svejedno sta radi.

Zanimljivo- u drzavi u kojoj se daje 0 % na kulturu, Srpski film uopste ne izgleda tako lose po tim tehnickim stvarcicama.Mejks ju tink,dazn't it.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back