Детуш
Domaćin
- Poruka
- 4.352
Jak ti maraton, 2 filma odgledo.
Ja to zovem "četvrtak veče".![]()
hahahha

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jak ti maraton, 2 filma odgledo.
Zar si sumnj'o?
Bisajds, razocarana sam sto ih nema na ovogodisnjem Lejku.
'Oće to kod filmova sa Tosarom. Svi liče na "dramurde", i budu filmčine na kraju... Mene je kupio ulogom Malamadrea u Celda 211 skroz, onda sam pogledala sve njegove filmove u cugu. I ovaj mu je jedan od boljih. (y)Los lunes al sol
U zadnje vreme skoro da nemam promašaja. Čak i kad se ne nadam. Ovde sam čeko dosadnjikavu dramurdu, kakve prave hipster-revolucionari roneć suze nad sudbom kletom radničke klase. Ipak je uspeh proizvesti empatiju prema nezaposlenima prvog sveta kod nekog iz zemlje trećeg, a ovde te je briga za te likove, kvalitet koji filmovi retko više umeju da proizvedu. I začudo, film tako dobro vozi da ni sekunde nije dosadan. 4+/5.
zasto avendzersi imaju 8.3 na imdbu a bartonova alisa 6.5![]()
Jedan od mojih Top 10 filmova. Bardem u možda i najboljoj ulozi u karijeri.Los lunes al sol
U zadnje vreme skoro da nemam promašaja. Čak i kad se ne nadam. Ovde sam čeko dosadnjikavu dramurdu, kakve prave hipster-revolucionari roneć suze nad sudbom kletom radničke klase. Ipak je uspeh proizvesti empatiju prema nezaposlenima prvog sveta kod nekog iz zemlje trećeg, a ovde te je briga za te likove, kvalitet koji filmovi retko više umeju da proizvedu. I začudo, film tako dobro vozi da ni sekunde nije dosadan. 4+/5.
I da, iako se u taj aspekt ne razumem mnogo, al' znam šta mi se sviđa, što kažu nadmeni glupaci, prelepa fotografija. Filmove iz ove decenije ću verovatno u celosti da preskočim samo zbog toga. Niko bre više (i sad prelazim granicu i postajem moralno-panični penzioner, što ne znači da nisam u pravu) ne zna da uslika doba dana. Podne sve nešto zamućeno, narandžasto, ko mrenu na očima da imam, noći opet zelene ili CGI-crne. Šta se dogodilo sa filmskom tehnikom? Šta nam rade ti zli ljudi?
Nema na čemuovo deluje zanimljivo...
hvala za preporuku![]()
Nema na čemu
svi njegovi filmovi su meni super, mada su neki baš teški, recimo Lunacy- inspirisan markizom de Sadom i Poom. Alice nije, ona je pravi početak za upoznavanje sa njegovim radom i stilom.
Ima jako čudnu i uvrnutu maštu, veliki idol Terija Gilijama.
pogledah Europa Fon Trira. Ovo je u suštini prvi Trirov film koji gledam.. Sećam se da sam počela Melanholiju da gledam kad su na tv bile festove premijere, ali ne znam zašto sam prekinula..
Evropa je sniman pretežno u crno beloj tehnici, što mi se generalno ne sviđa kod modernih filmova. Kad sam počela da gledam Odisejev pogled Angelopulosa narogušila sam se na prvi kadar koji je upravo bio crno beliMeđutim, Evropi nekako pristaje upravo ova tehnika jer plot ima tu blagu notu noira pa su senke neophodne
možda je mogao i bez toga da bude sjajan film, no to nikad nećemo saznati
![]()
Generalno mi se dopao. Čula sam da je Trir poprilično mučan za gledanje, a da je upravo Evropa jedan od onih manje mučnih filmova. Mada, poslednje scene su bile jezive al na jedan estetski izuzetan način.
Delovi sa naracijom i hipnozom su takođe fenomenalni. A i sama radnja je zanimljiva, psihološki naboj i moralna pitanja koja pokreće.
Preporuka ako neko nije gledao![]()
Kod mene je to pauza za ručak.....Jak ti maraton, 2 filma odgledo.
Kod mene je to pauza za ručak.....
Serpico (1973)