Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e24a177e95476a421e3c827f72bdd677.jpg

Apocalypse Now:Redux (1979)

Oni koji forumaše duže sa mnom, to jest ja sa njima, upoznati su sa činjenicom da ja kultnu Apokalipsu gledala nijesam.
E pa sad jesam :cool:
Obično kad je film toliko hvaljen i ishvaljen, ja izgradim gard prema njemu, što je bio slučaj i sa Apokalipsom ,ali nije uništio moj utisak. Riječ je o filmu koji jeste predug ,a opet mu poslednjih 20 minuta djeluje zbrzano i ne ujednačeno u odnosu na ostatak filma .... i da nije Marlon Branda u ulozi poručnika Kurtza,ko zna na šta bi tih zadnjih 20 minuta ličilo....to su mane,koje sam uspijela da uočim,ustvari, činjenica da je predug i nije mana.
A generalno,riječ je o vjerovatno najboljoj ratnoj drami svih vremena.Jeste meni lično bolji Lovac na Jelene, tako da se tu lomim,ali nijeseam gldala bolji prikaz užasa (horora :D ) rata od ovoga, i opet, rat u VIjetnamu je u pitanju: besmislen,krvoločan, izgubljen rat, koji je upao u pop kulturalnu osmozu , kao što reče Exay, rat sa najboljim soundtrackom ikada i rat koji je promjenio tok istorije i smisao,to jest,besmisao rata uveliiko.,,Apokalipsa'' zauzima realan, ciničan stav, u kome prijateljstva,ljubavi,dobrote nema, samo ubijanje i samo ideja . Pomalo Doorsa,pomalo Vagnera.

I riječ je o potpuno muškom filmu.ženskih likova nema, osim ako ne računamo plejboj zečice željne razumijevanja ,koje ne dobivaju i francusku udovicu,uživateljku morfijuma .Obje služe da bi upotpunile i zadovoljile muške likove ,a opet, riječ je o stilizovanim scenama seksa, to jest zavođenja, koje nijesu ni vulgarne ni eksplicitne, ni selektivno degradirajuće.Moderni reditelji-take a note.

I sami film je takav- stilizovan, kao halucinacija.Osjećaj-drogiran. Vittorio Storaro legenda, stvorio je pravi raj za oči u paklenom okruženju i od prljavštine, ljepotu.Takođe me je fascinirao...zvuk :eek: na koji je nemoguće ne obratiti pažnju i da sam zatvorila oči u jednom trenutku,stvarno me ne bi čudilo da sam se osjećala kao da sam tamo.Kopola, dobitnik Oskara za KUma, ovdje je uradio bolji posao,napraivo potpuno umjetničko djelo.POsle ovoga je valjda iscrpio sve resurse talenta i nije mogao dalje.

Poručnik Kurtz ušao je u legendu, Brando nominovan za svojih sjenkovitih 20 minuta,al mogu reći zasluženo: Brando je Brando.Martin Šin odličan u ulozi naratora i kapetana koji je poslat da nađe Kurtza, pretty damn intense. Prepoznah Harison Forda na početku filma samog :D i Lorensa Fišburna kao jednog od ekipe. Robert Duval - ''Charlie Don't Surf'' i Dennis Hopper u svojoj tipičnoj ulozi, stvorili su legendarne likove . I tako i film funkcioniše- iz likova,što je čudno s obzirom na tematiku i relativno hladan ,racionalan i cničan pristup priči.

8.5/10

Poslednja izmena:
BDD02.jpg

Dobar stari horor, malo ''pregažen'' vremenom i naivan u odnosu na današnje, ali nekako odiše tim starim vremenom 80.-tih, ima taj miris xaxa, kapiram da je B kategorija poput ove dosta uticala na DYD seriju...Ovo je dobra B kategorija...Još jedan važan detalj je muzika koja je odlična, po kvalitetu za filmove A kategorije...Film ima dosta strašnih i napetih scena, a i nešto u sebi zbog čega vuče da se gleda više puta, poput starih stripova, neku ''mađiju'' A i volim filmove o snovima:D 11/10

Ko nije bio u ratu nikad nece nikada razumeti Apokalipsu ili Taksistu.

Malo ekstremno viđenje,al u slučaju Apokalipse može se smatrati tačnim.
Taksista je više film o usamljenosti , nego o ratnom veteranu i može ga razumijeti svako ko je bio a) depresivan b) depresivan u velikom gradu.
Takođe jedna od mojih omiljenih filmova ikada koje sam gledala bezmalo 10 puat.

8.5 od 10? 8.5 od 10?
Neka to, nego što sam napisala Vanger umjesto Vagner.
Apokalipsa je filmčina, al ono, ajm džast a grl from a smol taun, tajping on a kibord :lol:

Poslednja izmena:
Pokušao da ga gledam i odustao posle pola sata.......

Ne zajebaj...

- - - - - - - - - -

Taksista je više film o usamljenosti , nego o ratnom veteranu i može ga razumijeti svako ko je bio a) depresivan b) depresivan u velikom gradu.

Apokalipsa je filmčina, al ono, ajm džast a grl from a smol taun, tajping on a kibord :lol:

Jesi li ti izrazila poštovanje prema DST-u, to je pravo pitanje :lol:

Lepo sam ti rekao da neces razumeti Taksistu. Nisam ga ni ja razumeo dok to nisam sam doziveo. :D

Majmun-Silovanje na sred gradskog trga.
Kola koja pricaju nakon majmuna-Saznas da si trudna sa tim coekom.

Kako ovo propustih kad je bilo sveže. :lol:

Od legendi,Mishel Pikoli.

I Edith Scob. To je ova:

11771902_ori.jpg

Elem, konačno pogledah Holy Motors. Stisnuo sam zube i nadao se najgorem, pretpostavljao da ću verovatno da zaspim. Obično tako bude sa filmovima o kojima se pišu šuplje oduševljavajuće kritike... na kraju se ispostavi da su samo dosadni. Al' ovo, bre, nije dosadno. Slabo sam šta razumeo, neke isparčane primitivne teorije, to stoji, ali film nije dosadan. Šta znam, 6-7/10. Odo sad da pogledam šta kažu učenije glave.

Jesi li ti izrazila poštovanje prema DST-u, to je pravo pitanje
Zar si sumnj'o?
Bisajds, razocarana sam sto ih nema na ovogodisnjem Lejku.

Elem, konačno pogledah Holy Motors. Stisnuo sam zube i nadao se najgorem, pretpostavljao da ću verovatno da zaspim. Obično tako bude sa filmovima o kojima se pišu šuplje oduševljavajuće kritike... na kraju se ispostavi da su samo dosadni. Al' ovo, bre, nije dosadno. Slabo sam šta razumeo, neke isparčane primitivne teorije, to stoji, ali film nije dosadan. Šta znam, 6-7/10. Odo sad da pogledam šta kažu učenije glave.
Ista stvar.

Poslednja izmena:
moj jucerasnji filmski maraton :mrgreen: ...

2 Days in New York (2012) ugasio posle 15 minuta

http://www.imdb.com/title/tt1602472/?ref_=fn_al_tt_1

My Awkward Sexual Adventure (2012) ugasio posle 30 minuta

http://www.imdb.com/title/tt2112210/?ref_=fn_al_tt_1

Seven Psychopaths (2012) jedva odgledao pola filma

http://www.imdb.com/title/tt1931533/?ref_=fn_al_tt_1

Project X (2012) dobra komedija

http://www.imdb.com/title/tt1636826/?ref_=fn_al_tt_1

The Hunger Games (2012) dobar film nisam trepnuo tokom gledanja

http://www.imdb.com/title/tt1392170/?ref_=fn_al_tt_1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.