Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
img_251053_maniac-official-uk-trailer.jpg

Sinoc sam ga odgledao i ostavio je bas pozitivan utisak na mene. Na stranu sto volim morbidne i mracne filmove, ali ovaj, bez obzira sto je sve vreme u prvom licu film, vam docarava um jednog psihopate. Ovo je ,kako kazu, "uspeli" rimejk filma iz osamdesetih, cak i bolji. Pravo osvezenje u horor-triler filmovima u poslednje vreme. Jedina mana, po meni, je sto nisu jos malo nam pokazali poremecenu dusu glavnog lika. 8/10 :ok:

Ninotchka (1939)

vqthc7.jpg

Simpatican film sa Gretom Garbo I Belom Lugosijem s kraja tridesetih. Trojica ruskih agenata stizu u Pariz, ali grad svetlosti toliko utice na njih, tako da zaboravljaju glavni razlog svog dolaska. Kao pojacanje i kontrolor dolazi ledena Garbo, ali ni ona ne moze da odoli svemu onom sto moderno drustvo nudi. Kada se u sve to umesa i ljubav sa "neprijateljem", dilema da li se treba zrtvovati za ljubav prema zemlji ili coveku... dobije se solidna komedija kakve vise ne prave i koja bi sa danasnje tacke gledista mozda bila previse naivna, teatralna i negledljiva, ali meni se bas kao takva dopala. 7/10

Paris, je t'aime (2006)

2zptauh.jpg

Osamnaest razlicitih prica od razlicitih reditelja, a jedino sto im je zajednicko je - Pariz.
Neke od njih se odvijaju u trenutku, neke oslikavaju kraj ljubavi, druge pak njen pocetak, smrt, magiju, samocu...
Lep i opustajuc filmic sa dosta zvucnih, glumackih imena: Juliette Binoche, Natalie Portman, Gena Rowlands, Willem Dafoe, Fanny Ardant, Elijah Wood...
Meni se licno najvise dopao segment sa Natalie ""Faubourg Saint-Denis", Genom "Quartier Latin" i "14e arrondissement" sa odlicnom Margo Martindale.
Preporuka 7/10

Poslednja izmena:
Nastavih sa tim Game of throes, drugom sezonom, i sad se već polako počinje svoditi na onu klasičnu, dobro poznatu priču, kada se pokušava biti naj, naj i naravno da to rezultira drastičnim padom kvaliteta, tako da je pitanje da li ću nastaviti. A, čuo sam i da braća Amerikanci masovno počinju da daju ženskoj deci imena Kalisi, po junakinji iz ove serije, tako da mi sve to deluje malo bljutavo i odbojno. I sutra te pita dete-Tata, po kome sam ja dobila ime- i ti sav ponosan kažeš-Po jednoj ženici zlatne kose koja je ušla u vatru i preživela jer su je čuvali zmajevi- Smešno i patetično...

To je više serija nego film...
savage-messiah-poster.jpg

Odličan stari filmić o ''umetničkoj'' i životnoj slobodi, kreativnosti...Iako nisam ljubitelj ovog stila u umetnosti, ovo je lepo odrađeno na momente i duboko, otvara pore duše koje su bile dugo zatvorene učmalom svakodnevnicom i kolotečinom...Glavni glumci su dosta dobri, a Helen Miren je ribetina:heart: Preporuka 11/10

Nastavih sa tim Game of throes, drugom sezonom, i sad se već polako počinje svoditi na onu klasičnu, dobro poznatu priču, kada se pokušava biti naj, naj i naravno da to rezultira drastičnim padom kvaliteta, tako da je pitanje da li ću nastaviti. A, čuo sam i da braća Amerikanci masovno počinju da daju ženskoj deci imena Kalisi, po junakinji iz ove serije, tako da mi sve to deluje malo bljutavo i odbojno. I sutra te pita dete-Tata, po kome sam ja dobila ime- i ti sav ponosan kažeš-Po jednoj ženici zlatne kose koja je ušla u vatru i preživela jer su je čuvali zmajevi- Smešno i patetično...

Da...Od druge sezone serija sve vise povladjuje mainstreamu....Izbacili su svu dubinu iz Martinovih knjiga,koliko sam cuo i ubacili nove scene...

Ja stvarno obozavam GoT ali mi nije tesko da priznam: 2. sezona je pfff :roll:
Treca je opet super :)

Knjige knjige knjige...
Prica je previse kompleksna ne mozes ti to snimiti... HBO je super ali opet... svi skidaju seriju ilegalno, budzet im je bzvz.
Bolje procitati knjigu i to u originalu. Ja sam pocela na madjarskom jeziku ali sam na kraju presla na original, jer Martin pise mnogo bolje nego osoba koja je prevela knjigu.

Da...Od druge sezone serija sve vise povladjuje mainstreamu....Izbacili su svu dubinu iz Martinovih knjiga,koliko sam cuo i ubacili nove scene...

Iskreno neke scene su bas dobre :) Promene su ponekad bas dobre ... najcesce te razocaraju (naravno), ali...

ASMB razumem te skroz, dok sam 2. knjigu procitala za 2-3 dana... 2. sezona mi je bila spora nekako. Kraj je vec bio okej, ali opet...

Poslednja izmena:
Nadam se da možete da pročitate komentare, ovo su devojčice od nzm ni ja koliko godina, 14,15...Film je jel te bio kritičan prema društvu, a toliko je dobro preneo tu svoju sadržinu i snažnu kritiku do gledalaca, da se iz priloženog tako nešto zaista ne može osporiti. Pravda za Klip. Film godine kod nas za kataklizmičnu 2012. godinu. Izgleda da je bilo bolje da su Maje pogrešile.

56p.png

Što se tiče Alise, meni je ta Bartonova malo... prešarena i očekivala sam više, da će biti nekako drugačije, ne znam ni sama. Ipak zaslužuje više od 6.5, i Barton je OK generalno.
Ovo mi je najdraža i najoriginalnija Alisa :heart:
http://www.imdb.com/title/tt0095715/ Gospodin Švankmajer :heart:

Što se Trira tiče, gledala sam ga dosta, i meni baš Melanholija nije legla, a ostali manje- više da. Verujem da je do mene, da nisam mogla da se skoncentrišem, definitivno nije film za kad si depresivan :)

e ova alisa ce da se gleda, izgleda interestring. fala:)

Nadam se da možete da pročitate komentare, ovo su devojčice od nzm ni ja koliko godina, 14,15...Film je jel te bio kritičan prema društvu, a toliko je dobro preneo tu svoju sadržinu i snažnu kritiku do gledalaca, da se iz priloženog tako nešto zaista ne može osporiti. Pravda za Klip. Film godine kod nas za kataklizmičnu 2012. godinu. Izgleda da je bilo bolje da su Maje pogrešile.

56p.png
Najjace su te price kako klip treba da prenese neku poruku,njegova jedina svrha je da sokira i privuce paznju...

Gledao sam neke scene kako su bambusali i isprskali onu klinku u filmu,cista umetnost :lol:

Dobro to je realan razvoj situacije u zemlji koja je po najnovijim procenama, uz Bosnu, ponosnu, najpropalija zemlja Evrope...A ne tako davno dičila se ovim ili onim uglavnom iz daleke prošlosti, koju je što se kaže i kamen zaboravio...
To se jasno vidi i po evoluciji filmova o maloletničkoj evidenciji, počev od ''Spec. vaspitanja'' preko ''Zaboravljenih'' do ''Rana'' i ovog modernog, poput ''Klipa''...Ali fora je što se ranije znalo ko su ''anti društveni elementi'' čak i ako nisu to bili u tolikoj meti kao danas, danas su pak svi tak'i...
3640.jpg

Ovaj film je totalna gotiva, iako govori o ''out cast'' ovima ali su ovakvi bili boy scouti za današnje barabe...Glumačak ekipa rocks, prosto je uživanje gledati ih kako sa lakoćom glume, dok se ovi današnji muče, mnogo će vode još proteći Savom i Dunavom dok se ne nađu dostojni naslednici Fehmiua, Štimca, Berčeka...Film je i smešan i tužan, na momente tragičan ali ipak izbija neka pozitivna atmosfera, čak i u najtežim trenucima, što govori o Zeitgeist, odnosno u sveopštem pozitivnom duhu vremena, koji recimo ne postoji u ''Zaboravljenima'', gde je miris krvi i smrti na početku na sredini i posebno na kraju filma, predosećaj dolazeće propasti je u vazduhu...Uopšte odnosi među ljudima i m/ž odnosi prikazani u Vaspitanju su mnogo spontaniji, čistiji, pošteniji bez foliraže, čak i kada se radi ''talogu društva'' prestupnicima i barabama...11/10

Specijalno vaspitanje, Čavka, U ime naroda, Život je lep, Dogodilo se na današnji dan, Lepota poroka, Variola vera,Jovana Lukina, Već vidjeno, Iskušavanje đavola, Zaboravljeni i veliki broj drugih filmova koji su snimani u tom periodu, koji obuhvata 15-ak godina, su maestralni i jasno je da više nemamo kapaciteta za tako snažne i studiozne filmove. To je prosto bila milina gledati. I onda kad napravim paralelu sa filmovima koje danas uzimamo u obzir, kao nekakav faktor, jednostavno mi pripadne muka.

:ok:...Nekako kada pogledaš sve te decenije od 50.-te, preko 60.-tih, pa sve do devedesetih su imale prepoznatljivu glumačku školu..

Vanserijske režisere u svetskim okvirima(Marković, Kusturica, Nikolić, Radivojević, Mitrović, Žika Nikolić, Živojin Pavlović itd.) fenomenalnu školu glumaca(Berček, Šerbedžija, Dragan Nikolić, Pavle Vujisić, Fehmiu, Bata, Bodan Diklić, Bora Todorović, Petar Božović, Miodrag Krivokapić, Boro Stjepanović...) izvanredne scenariste. Mislim da je ta ex yu kinematografija bila jedna od vodećih svetskih, sudeći po mom doživljaju filma.

Vanserijske režisere u svetskim okvirima(Marković, Kusturica, Nikolić, Radivojević, Mitrović, Žika Nikolić, Živojin Pavlović itd.) fenomenalnu školu glumaca(Berček, Šerbedžija, Dragan Nikolić, Pavle Vujisić, Fehmiu, Bata, Bodan Diklić, Bora Todorović, Petar Božović, Miodrag Krivokapić, Boro Stjepanović...) izvanredne scenariste. Mislim da je ta ex yu kinematografija bila jedna od vodećih svetskih, sudeći po mom doživljaju filma.

Zaboravio si režisera Petrovića :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back