jel morate bas svaku,ali svaku temu da povezete sa politikom , podtema ''SVI MRZE SRBE''
pa dokle.
trifunovica sergeja boli dupe koju majicu nosi,on je dileja . a da je covjek dokazao je onom humanitarnom akcijom. i to govori neko ko ga nije volio.
grlic je jedan od vecih eks ju reditelja, nije ni bitno jel hrvat ili kako se izjasnjava. karaula nema nista antisrpsko u sebi, govori o raspadanju jedne drzave,kao sto vec neko rece.
Uopšte mi nije jasno šta je problem sa Šišanjem, iako ste više puta objašnjavali, ja ne vidim ništa ,,autošovinističko'' u tome...
A čudi me i za Karaulu, budući da je nastala po romanu Ante Tomića, čoveka kojeg u Hrvatskoj godinama zlostavljaju kao autošovinistu...Vrlo je zanimljivo da Hrvati vide njegov opus kao autošovinistički, a pojedinci u Srbiji kao antisprski...Nešto tu ne štima... Pri tom, Grlić je čovek koji je nakon 1991. prvi film u Hrvatskoj snimio tek onda kad je ponovo mogao da napravi ,,jugoslovenski'' film, tj. da ostvari saradnju s celim prostorom koji je video kao svoj. A to je za poštovanje.
Tako da je, izgleda, sve pitanje perspektive
Aha.U principu, nacionalista je nacionalista, i hrvatski i srpski nacionalisti su isti po shvatanjima i po stavovima,samo su na razlicitim stranama. Ko ne vjeruje nek baci pogled na Metastaze.
Za Grlica isto mislimo.I to govori neko ko nije pratio njegovu filmografiju.Inace,slicna se stvar desila i sa Zero Dark THirtyem...nisam gledala,ali su ga ovdje svi popljuvali kao PROAMERICKI ,ANTISRPSKI,a u Americi ga razapesee kao-antiamericki.Dafak.
Sto se tice Emira Hadzihafisbegovica,mrzi Srbe i mrzi Srbe,pa ga evo u svakom jebenom filmu,toliko da ga ja vise ne mogu gledati, a stvarno sam ga postovala kao glumac jer mu nema premca u toj generaciji.Ali sto je mnogo mnogo je.I on jedino ja mislim opravdava te paranoje Velebita i sl da je nekada izrazavao mrznju prema Srbima i rekao da nikada nece da glumi ni u jednom srpskom filmu,posvadjao se sa Kusturicom i evo ga, ima vise posla nego, lupam, Lazar Ristovski,mada po glumackim kvalitetima stvarno nijesu za poredjenje.On ,Emir H je najbolji dokaz koliko su te price-gluposti teske i kako ljudi nemaju pojma o cemu pricaju.
Sisanje se vodi kao antisrpski film, sto mi je po svim osnovama nidje veze, jer je film naucna fantastika. Za pocetak, domaci skinhedi ne izgledaj tako.Reditelj je previse americkih filmova gledao.I na kraju,rijec je o losem filmu.
Klip je dobar film.Losiji mi je od recimo, Tilve Ros, i istina je da je Maja Milos uradila nesto novo za ove prostore,al po mnogim stvarima kopirala "KIds'' ,al film po meni strikira sve moguce kategorije.
Prestanimo da gledamo ljudima u izvode iz maticnih knjiga rodjenih.