The Beaver (2011)
Film sa dušom, bez priče. Bez objašnjenja. Bez nekih analiza. Samo čiste emocije. Prvih pola sata koji su imali neku priču su bili odlični... Posle se sve razvuklo i počelo da se ponavlja...
Ostao je neki prosek, 7/10.
The Burning Plain (2008)
Prosečan film sa dobrom zamisli i manje-više dobrom realizacijom, mada mi je faličan. Može da se odgleda, pogotovo ko je fan Šarliz Teron ili Dženifer Lorens... Film je inače dosta spor, na početku je nerazumljiv dok se priče ne povežu, ali mi smeta što nema neki jak soundtrack, što je na pola filma očigledan kraj i što je sam kraj loše odrađen posle toliko muke... Ali, generalno... kakavih sr.... ima, ovaj je ok za sedmicu

P.S. Ko voli Šarliz Teron daće mu sigurno ocenu više zbog pojedinih scena
Iris (2001)
Vrhunski poetski film!!!

Fenomenalna gluma Džudi Denč, fenomenalni dijalozi i pozadinska muzika... Alchajmerova bolest je prikazana realno, iako naravno malo suzdržano da film ne bi zapao u fuj fazu... Odličan je i Džim Broudbent u ulozi trapavog supruga koji muca, a koji je čista suprotnost velikoj slobodoumnoj rečitoj književnici... Od mene preporuka svima koji vole drame i/ili ljubavne filmove sa odličnim citatima i mislima...
Ocena 10/10
Now Is Good (2012)
Nije loš film, mada nisam oduševljena... Mlako je to odrađeno za takvu ozbiljnu temu... Jedva da sam koju suzu pustila... Recimo da je negde 2 ocene niže od A Walk to Remember (2002).
Muzika se super uklapa u ambijent, dobar je soundtrack. I Dakota je odlična u svojoj ulozi... Ali, nedostaju mi emocije u filmu, ima ih nedovoljno... Tako da mi je film samo prosečan, vrlo brzo ću ga zaboraviti...
Ocena 7/10, na klimave nogice
We Need to Talk About Kevin (2011)
Još jedan odličan film!

Podsetio me je na trilogiju Three Colors: Red (1994), Three Colors: White (1994), Three Colors: Blue (1993) pošto je vizuelno dosta prikazana crvena boja...
Konverzacije nema mnogo, taman dovoljno, ostalo je ostavljeno da se tumači iz vizuelnog i to je izuzetno odrađeno, sa dosta simbolike... Glumačka ekipa je briljirala, a moram da pohvalim i muzičku podlogu u pojedinim scenama... Ko voli malo sporije drame, preporuka.
Ocena 9/10
End of Watch (2012)
Odličan film, zaista odličan!!! Rađen u stilu dokumentarca koji prikazuje živote policajaca na ulici i van nje... Izuzetno je realan, ima dosta detalja koji su karakteristični za policiju, vidi se da je rađen u saradnji sa ljudima koji tamo rade i koji su davali savete režiseru... Film ujedno odaje počast policajcima, uzdiže njihov posao i tretira ih drugačije od ostalih filmova gde su glupe siledžije pune testosterona... Meni se jako, jako svideo... Iako nema puno akcije i radnje, nije mi bio dosadan ni naporan ni na trenutak...
Svakako preporuka 10/10
Ted (2012)
Lagana komedijica za lagano popodne

Super ideja za radnju filma, medved je razvalio

Par puta sam se baš ismejala, ali moram da napomenem da je bilo i trenutaka kad sam se prosto čudila kakvu glupost gledam... Kao da su film radila dva različita režisera, pa su jedne scene vrh, a druge

U svakom slulčaju, nije loše za relaksaciju. Ocena 7/10