Neko se intelektualno uzdizao, to nisam ja
Beautiful Creatures (2013)
Pomama za jang adult literaturom ne jenjava, tako da se pojavio potencijalni hit i nova fransiza Beatufiul Creatures, sa tim sto ja ne mislim da se iko posebno primio na ovo, kao sto je slucaj bio sa Tvajlajtom i sa Hunger Games (HP spada u drugu kategoriju molicu lijepo). Vjestica i momcic se zacopaju, njihova ljubav je zabranjena, sa tim da ona nije vjestica vec tzv. caster ...od takvih ogranicenja pizdim, ne , mi nismo vampiri mi smo ovo, mi nismo vjesci iako jashemo metle i sl (mada odje niko ne jashe melu) ,dzizs krajst, neko je nesto davnih dana smislio i nema ti tu shta da se trudis da budes originalan da budes u nazivu,ako ne mozes u ideji....
Film nije moj kaf of ti, predug je da bi bio razbibriga i trosi svoje dragocijeno vrijeme na neke gluposti, a odnos njihov na kome se film bazira uopste ne gradira, nego se smuvaju za 5 minuta sto ne treba da bude slucaj sa ovakvim filmovima...pocetak obecava, daje nadu da ce biti podnosljivo,ali no... masu se stvari nepotrebno prepricava i informise,akcije ima vrlo malo.do poslednjih nekoliko minuta filma nemas apsolutno pojma sta se koj moj desava,ali ne na dobar nacin.ovo dvoje glavnih su simpaticni, zanimljivo je sto su im polovi obrnuti....ovdje razdragani momcic sasvim obicni spashava specijalnu nadrndanu zenku, dok je obicno slucaj obrnut...
Srecom, film ne gaji neke velike ambicije sto se i vidi i po glavnim glumcima koji su slatki , ali izgledaju kao normalni ljudi,te po skromnosti specijalnih efekata,ali ponajvise u komicnim, skoro samoironicnim trenucima koje posjeduje.
Potrudili su pristojnu glumacku ekipu da okupe ,Ajronsa, Tompsonovu i Vajolu Dejvis, od kojih se jedino Vajola Dejvis trudi . Dzeremi Ajrons i Ema Tompson se pune parama,Ajrons je sklon tome jos od Eragona, a ovdje shmira pa razbija, akcenat mu leti na sve strane,ali je sasvim pristojan kad se uporedi sa Emom Tompson , koja se bukvalno sprda .... ali ona je na neki cudan nacin najbolji dio filma...tj. nije dosadno kad je ona u sceni....
Bolj ije od nastavka Sumraka, gore od "Igra Gladi" podosta, neuporedivo sa Golden Compassom s kojim djeli taj anti materinski stav...
Sa prvim djelom Sumraka bi se mogao porediti, sa tim da je "Tvajlajt" podnosljiv kad se stavi u kontekst zanra i kao jedini film...cim se sjetis opsesije sa filmovima i nastavcima, odma' pada kvalitet i podnosljivost Tvajlajta....
3/10
da.. prvo šerlok pa onda i ovo.. ne ide joj holivud
istina da je sherlock smecje, ali je bila vjerovatno najbolja stvar u vezi njega