goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Ljudi nisu filmovi razlog za veliku nervozu neko ima ovo neko ono mišljenje...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Pa anti-amerikanizam, popularni stav širokih srpskih i drugih masa, koji svaka budala na forumima potegne kad hoće nešto da popljuje, u stilu: Amerikanci su glupi, ili jr nešto postiglo uspeh samo zbog politike, čak i kad ta tvrdnja nema veze s mozgom pošto film u pitanju nema nikakve veze sa politikom, bla bla bla.sta je sa tobom
koji anti-amerikanizam? koji izandjali stavovi širokih srpskih masa?
opusti se

Pa anti-amerikanizam, popularni stav širokih srpskih i drugih masa, koji svaka budala na forumima potegne kad hoće nešto da popljuje, u stilu: Amerikanci su glupi, uvek je nešto postiglo uspeh samo zbog politike (čak i kad ta tvrdnja nema veze s mozgom pošto film u pitanju nema nikakve veze sa politkom), bla bla bla.
A šta je sa tobom? Nisam ništa govorila o tebi.![]()

Pa dobro, sad kad si me podsetio na taj post, i jeste delimično o tebišto je najgore, srpski fanovi tarantina se u 95% slucajeva uklapaju u ono za šta ona mene optužuje.
a ja baš to mrzim
- - - - - - - - - -
hm. ok. mislio sam da se na mene odnosilo ono da je 'najlakše napljuvati cenjene i priznate filmove', jer sam nabrojao jedno desetak koji su krnji. al dobro, ništa![]()
ali u paketu sa dvoje-troje drugih ljudi sa poslednjih par stranica ove teme. Ali ono o anti-amerikanizmu i lupetanju o politici se nije odnosilo na tebe.Samo ako prvo počneš da koristiš velika slova i znake interpunkcije.ova rasprava je tako brzo smekšala da prosto želim da te pitam da izadjemo za vikend

Pa dobro, sad kad si me podsetio na taj post, i jeste delimično o tebiali u paketu sa dvoje-troje drugih ljudi sa poslednjih par stranica ove teme. Ali ono o anti-amerikanizmu i lupetanju o politici se nije odnosilo na tebe.
Međutim, ovde se priča ne razvija u triler ili nesšto slično. Vrlo brzo mladi pisac (Bredli Kuper) sreće pravog tvorca tog dela (Džeremi Ajrons, koji je fantastično odigrao ulogu, naročito scena u parku) i on mu govori kako je rukopis nastao (znači još jedna priča u priči, u književnosti bi se ovo zvalo skaz).
i ja sam je skoro opet gledalaThe Master nisam uspela da odgledam, dzaba sve preporuke, ali zato American Beauty vise puta![]()
doduše, nije me se dojmio onako kao u srednjoj, ali zaista pravi film u pravo vreme u američkom društvu. tek kasnije počinju da se snimaju filmovi koji otvorenije progovaraju o tabu temama, kao ne pitaj, ne govori. i onda 11 godina kasnije, nema više zabrane. naravno, lepota nije samo o tome..I od mene preporuka. Reč je o stvarno dobrom filmu.The words (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1840417/?ref_=sr_1
Ovaj film je naratološki jako zanimljiv. Počinje tako što pisac na promociji svog novog romana čita odlomak. E, zatim pratimo radnju tog odlomka gde mladi pisac ne uspeva da objavi svoj roman i slučajno nailazi na stari rukopis i prisvaja ga i izdaje pod svojim imenom. Moram priznati da me je to malo ohladilo jer me je potsetilo na celu zbrku ukradenog rukopisa iz filma A murder of crows. Međutim!Međutim, ovde se priča ne razvija u triler ili nesšto slično. Vrlo brzo mladi pisac (Bredli Kuper) sreće pravog tvorca tog dela (Džeremi Ajrons, koji je fantastično odigrao ulogu, naročito scena u parku) i on mu govori kako je rukopis nastao (znači još jedna priča u priči, u književnosti bi se ovo zvalo skaz).
Film će biti jako zanimljiv ljudima koji se bave pisanjem, jer jako dobro prikazuje sve ono što jednog pisca muči i opterećuje, ali i kakav teret nosi prisvajanje tuđe priče, i gubitak sopstvene. Ostalima će verovatno biti dopadljiv, nekima možda i dosadan.
Iskreno, meni je zasmetalo što je na nekim mestima film hipersenzitivan (neću reći patetičan), ali s druge strane, možda je to bio jedini način da se dočaraju ta teško razumljiva emotivna stanja pisaca, koja su drugima nekako maglovita i ne razumeju ih baš najbolje.
Bredli Kuper je veoma dobar u ovom filmu, ali na par mesta je baš neubedljiv. Džeremi Ajrons je odličan, baš, baš. Odličan je i Denis Kvejd.
Od mene ocena 8/10 i preporuka.
da sam pravnica, govorila bih legalno![]()
uzgred, vidim da se priča o kvazi dubokoumnim filmovima.. Mislim da niko ko ima više od 15 godina ne misli da je Američka lepota dubokouman film, ali teško da bi baš mogao biti okarakterisan kao smeće. Nije to estetski loš film a iskoristio je svoj politički trenutak u američkom društvu da bi izazvao reakciju i kod ljudi koji ne mogu da se probiju kroz preteške metafore. Da li je zbog toga loš? Svakako, ne zaslužuje posebne lovorike i mislim da ih i nema. Poslužio je trenutku i to je sve.

![]()
Talented Mr. Ripley (1999)