Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The-Grey-01.jpg

The Grey

Bože kako neverovatno glup film... užas.

Nisam postovao nekoliko meseci ovde, jer nisam bio preterano aktivan po pitanju gledanja filmova, ali ovo sam morao podeliti iz čiste frustracije.

odgledah Klunijeve Martovske Ide.. Gosling je dobar, mnogo dobar glumac, a kluni najbolji reditelj za mediokritete..steta sto coek ne rezira vise, cini mi se da bi bio daleko iznad prosjeka..americkog mislim.
Ides of march je i vise nego solidan, u odnosu na prvobitno postavljen kriterijum.. koji se stvorio u podsvijesti kad vidjeh glupi poster..moja preporuka, ako se ko dvoumi :)

Poslednja izmena:
A uskoro će svakog ko to makar i diskretno priemti da optužuju i za ''anti patriotsko'' ponašanje...Jer zaboga mi ne možemo da pogrešimo ni u čemu...Naravno uvek se demagoški upliću mase i ''narodni ponos'' kada se nešto narodski rečeno za*ebe...

ma mislim zato su mi i smesni komentari vezani za andjelinin film i zato mi je i montevideo osvezenje u nasoj kinematografiji,jer ostali nasi ( relativno noviji filmovi ) su ili najgore sranje ili kao i obicno ratna,depresivna tematika

images

220px-Taegukgi_film_poster.jpg

Iako sam morao rano da ustanem zbog skole nisam mogao da se suzdrzim a da ne pogledam "Tae Guk Gi: The Brotherhood of War" koji je poceo 15min posle hanibala. Da ne bi previse filozofirao jednostavno cu reci da se nisam pokajao... hanibal je slabiji deo od prvog ali me je ipak prijatno iznenenado sobzirom da sam ocekivao los nastavak odlicnog filma(7/10).
Tae Guk Gi: The Brotherhood of War, ovaj film preporucujem svakome cak i onima koji nisu ljubitelji ratne tematike...9/10

Odledao i bilo je WTF?Mada uz ovo film poprima neku drugu dimenziju http://www.holymoly.com/film-dvd/blog/kill-list-what’s-it-all-about-then61097
Nek ne citaju oni koji nisu gledali film

Iz drugog puta sjedne sve kako treba i poslažu se neke kockice!Inače ostavi čudan utisak šta je pisac htjeo da kaže a to ne volim!Ili reci ili šuti,ako okolišaš opet na kraju reci ali nemoj reći nešto pametno samo da ispadne da je pametno jer te niko ne razumije,e to ne volim i prvi utisak je bio taj ali kada sam pogledao ponovo film ima smisla i ne može se tumačiti na više načina nego samo na jedan.

Iz drugog puta sjedne sve kako treba i poslažu se neke kockice!Inače ostavi čudan utisak šta je pisac htjeo da kaže a to ne volim!Ili reci ili šuti,ako okolišaš opet na kraju reci ali nemoj reći nešto pametno samo da ispadne da je pametno jer te niko ne razumije,e to ne volim i prvi utisak je bio taj ali kada sam pogledao ponovo film ima smisla i ne može se tumačiti na više načina nego samo na jedan.

A meni je prvi utisak bila stvarna jeza, onako suštinska, kao u filmu Don't Look Now ili Stanar, iako Kill List više liči na onaj film koji spomiju u gore navedenom blogu, neću da ga spominjem da ljudi koji nisu gledali ne bi znali šta otprilike da očekuju. A inače
SPOILER
sam ja to doživela kao film o gubljenju razuma - šizofreniji - a ne kao film o sekti. Verovatno nisam u pravu, ali onaj mrak, tuneli, i celokupna promena žanra u toku filma mi malo mirišu na to...

Midnight in Paris (2011)

midnight-in-paris.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Nisam neki fan Vudija Alena (cak mi malo i ide na zivce, onako geek :lol:), ali moram da priznam da mu filmovi nisu losi...
Pre svega su mu dijalozi interesantni, pa i ovaj film nije izuzetak u tom smislu...
Dakle, fina ideja, jako lepe slike i prenesena atmosfera Pariza, iz raznih epoha...
Iz aviona se vidi da je glavnu ulogu Vudi pisao za sebe i da se Oven Vilson trudio iz petnih zila da ga oponasa...:mrgreen:
Posebno mi se svideo deo o nostalgiji, gde kaze da je nostalgija poricanje, bezanje iz bolne stvarnosti...
Mislim da je to i jedan od centralnih motiva u filmu...
I da, Adrijan Brodi kao Dali, i nosorog :hahaha:
Sve u svemu, ocena 7,5 i mislim da je Vudi ozbiljan kandidat za Oskara za scenario...

Poslednja izmena:
Midnight in Paris (2011)

MV5BMTM4NjY1MDQwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTI3Njg3NA@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Nisam neki fan Vudija Alena (cak mi malo i ide na zivce, onako geek :lol:), ali moram da priznam da mu filmovi nisu losi...
Pre svega su mu dijalozi interesantni, pa i ovaj film nije izuzetak u tom smislu...
Dakle, fina ideja, jako lepe slike i prenesena atmosfera Pariza, iz raznih epoha...
Iz aviona se vidi da je glavnu ulogu Vudi pisao za sebe i da se Oven Vilson trudio iz petnih zila da ga oponasa...:mrgreen:
Posebno mi se svideo deo o nostalgiji, gde kaze da je nostalgija poricanje, bezanje iz bolne stvarnosti...
Mislim da je to i jedan od centralnih motiva u filmu...
I da, Adrijan Brodi kao Dali, i nosorog :hahaha:
Sve u svemu, ocena 7,5 i mislim da je Vudi ozbiljan kandidat za Oskara za scenario...

Meni je dobra fora sa Bunjuelom : ) U stvari mi se od svega najviše i svideo sastanak sa nadrealistima, jer je njegova (Ovenova) situacija nestvarna, i on im to priča, a Bunjel I Men Rej samo klimaju glavom, kao, da, tako je to, i mi to tako kapiramo :lol:

Dosta okasnelo odgledah Američkog psiha.

Film koji upućuje na površnost višeg sloja društva, na usredsređnost na neke tako trivijalne ali za njih goruće stvari, i na zatvaranje očiju pred nekim indikatorima tuđem čudnijeg ponašanja.
Naime, Patrik živi jedan perfekcionistički način života, minuciozan, pretemeljan, strahovito drži do nege, fizičkog izgleda, i dane na poslu provodi slušajući muziku, i gledajući nekud u daljinu, crtajući po rokovniku.
Mrzi tuđe bolje vizit karte, i mrzi Darsiju, restoran u kojem nikada ne može da rezerviše sto.
Od osećanja u sebi ima gnušanje i prezir.
Kao što su drugi slepi i gluvi za neke jače i dublje razgovore, i oblike ponašanja, ali njih to ne žesti i ne razjaruje kao Patrika.
Sve vreme u filmu, Patrik napada kada se oseti na neki čudan način ugroženim, inferiornim.
Neretko nešto bljutavo, o serijskim ubicama pomene prijateljima, ali njihova reakcija je u skladu sa njima samima.
Oni ignorišu sve što bi pomutilo njihov svet.

U filmu Patrik ni na momenat ne deluje zastrašujuće, čak ni kada ubija.
Ne straši, nije hororan lik.
Priča o muzici, o pesmama, i izvođačima koju preferira pre ubijanja meni je groteskna, skaradna.

Mnogo puta sam se susrela sa komentarima da je knjiga neuporedivo bolja, strašnija.
Međutim, morala sam i da odgledam.

Moja ocena Američkog psiha: 7/10

As far as my feet will carry me
http://www.imdb.com/title/tt0277327/

Amen.
http://www.imdb.com/title/tt0280653/

oba filma su istinite price koje zele pokazati i "drugu stranu medalje".
u prvom njemacki vojnik(clemens forell) bezi iz gulaga , te nakon tri godine i prepesacenih 9 000 km stize nazad u nemacku.film je vizuelno prelep ,gluma je na mestu .radi se o ekranizaciji knjige ,i sasvim sam siguran da si je reziser dao previse umetnicke slobode i dobrano "ulepsao" forell-ove avanture tokom bega.

Amen je mnogo ozbiljniji i bolji.
visokopozicionirani SS oficir ,rizikujuci svoj i zivot svoje porodice,pokusava svojim vezama u crkvenim krugovima promeniti politiku vatikana te ih privoleti da se javno suprotstave hitlerovoj politici i holokaustu.
preporuka,narocito onima koji uzivaju u filmovima sa tematikom iz WWII.

Extremely Loud & Incredibly Close

Tom Henks i Sandra Bulok..mali Tomas Horn..i Max fon Sidov nominovan za sporednu musku ulogu Zvanicna ocena na IMDB je 6/10...sto mislim da je i realna..

Prvi deo filma uzasno dodadan i usporen..tek u drugom delu filma kada se pojavljuje Max fon Sidov u ulozi dede..film postaje zanimljiviji..

blog_extremely_loud_poster_11212-584.jpg

A meni je prvi utisak bila stvarna jeza, onako suštinska, kao u filmu Don't Look Now ili Stanar, iako Kill List više liči na onaj film koji spomiju u gore navedenom blogu, neću da ga spominjem da ljudi koji nisu gledali ne bi znali šta otprilike da očekuju. A inače
SPOILER
sam ja to doživela kao film o gubljenju razuma - šizofreniji - a ne kao film o sekti. Verovatno nisam u pravu, ali onaj mrak, tuneli, i celokupna promena žanra u toku filma mi malo mirišu na to...

Nisi jedina zbunjena,sam režiser je izjavio da je svjesno napravio haotičan kraj da baci na maštu i razmišljanje ali razmisli o ovome
- na prvoj, osnovnoj razini riječ je o filmu na temu okultnog. Znak je drevna oznaka kojom kult (riječ je o britancima, dakle druidi i ostala sranja su u igri) označava svog budućeg člana. Fiona je jednostavno rečeno administrator, tj. onaj koji je zadužen za “uhodavanje” novog člana. Zbog čega žrtve zahvaljuju svom egzekutoru? Jednostavno nisu spremne nositi se s težinom zločina koje su počinili, pa im smrt dolazi kao olakšanje. A zadnja scena je znak da je član položio pristupnicu uz najveću moguću žrtvu (kao što su to uostalom činili i svi prije njega).
- na drugoj razini riječ je o osudi modernog društva, protkanog korupcijom i pokvarenošću. Takvo je društvo moguće “pročistiti” jedino ekstremnim mjerama.
- i na kraju na trećoj razini riječ je i o svojevrsnoj osudi britanske politike i njenog ratnog puta.

Kako bilo da bilo, film mi je i dalje vrlo dobar, a svako dobro ostvarenje potiče na razmišljanje, zar ne

Meni je dobra fora sa Bunjuelom : ) U stvari mi se od svega najviše i svideo sastanak sa nadrealistima, jer je njegova (Ovenova) situacija nestvarna, i on im to priča, a Bunjel I Men Rej samo klimaju glavom, kao, da, tako je to, i mi to tako kapiramo :lol:
super su fore sa njima :)

najbolje je kad kaze dali na kraju one diskusije..."i see...a rhinosaurus " :)
evo ga
Man Ray: A man in love with a woman from a different era. I see a photograph!
Luis Buñuel: I see a film!
Gil: I see insurmountable problem!
Salvador Dalí: I see rhinoceros!

ne bi me cudilo niti bi mi bilo krivo da dobije oskara za najbolji film u ovakvoj konkurenciji.

Gledala The Shining i zamalo pala sa stolice koliko je dobar film, uz malu napomenu da se ne radi o hororu ili ga ja nisam tako dozivela.

Ima nekoliko prica koje idu uporedo, drugarica mi je rekla da se smorila za vreme filma pa smo utvrdile da neke stvari nije ukapirala. Dakle potrebna je koncentracija, nije jedan od filmova za odmaranje mozga.
Radjen je po prici Stivena Kinga, rezirao Kjubrik, glumi Dzek Nikolson.

Ocena 10/10

The-Shining-BD-cover1.jpg

Poslednja izmena:
Gledala The Shining i zamalo pala sa stolice koliko je dobar film, uz malu napomenu da se ne radi o hororu ili ga ja nisam tako dozivela.

Ima nekoliko prica koje idu uporedo, drugarica mi je rekla da se smorila za vreme filma pa smo utvrdile da neke stvari nije ukapirala. Dakle potrebna je koncentracija, nije jedan od filmova za odmaranje mozga.
Radjen je po prici Stivena Kinga, rezirao Kjubrik, glumi Dzek Nikolson.

Ocena 10/10

The-Shining-BD-cover1.jpg

The Shining je svakako film koji treba pogledati prije najavljene apokalipse na kraju ove godine,spada u sam vrh horor žanra a uopšteno jedno kvalitetno ostvarenje sa maestralnim Jack Nicholsonom.

Zaista ja ne mogu objektivno da pisem o Isijavanju jer je to film,koji je meni u top 5 ikad,a sto se tice horora na prvom je mestu od kad sam ga prvi put pogledao.Licno mislim da je ovo Kjubrikovov najbolji film..ja ne znam da li je ijedan film uspeo da napravi takvu atmosferu da proso imate utisak da hodate tim hotelom,prosto mozete osetiti onaj itison pod nogama.Pogotovu bih svima preporucio da pogledaj u HD.Obavezno procitajte i ovo http://www.dareland.com/kubrick.htm tek nakon saznanja za neke od ovih stvari shvatite koliko su neki ljudi genijalvi i talentovani kao sto je bio i Kjubrick,npr neke stvari su nam indirektno servirane ali da li smo ih mi mogli prepoznati i shvatiti poruku

Meni se The Help vise svideo, tako da ja tipujem na njega...
Mada, nameravam ovih dana i ostale kandidate da pogledam...:mrgreen:

Starno ti se toliko svideo film? Zašto?
Mislim, film je prijatna limunada ali je, čim čovek uključi mozak, malo odvratno gledati takvu priču sa američkog juga gde su crnci najstrašnije patili generacijama. Shvatam da nisu hteli da se bave mračnim pričama (silovanjima, vešanjima, zastrašivanjima, potpaljivanjima, onemogućavanju i sl.), ali zašto su onda izabrali tu temu? Nije u redu bagatelizovati tuđu patnju, i grozne periode u istoriji na taj način.

7265.jpg

U opisu filma sam pročitao: Posle Šejna i High Noon-a stiže novi klasik...Kako da ne...
Ovo ne može ni da prismrdi pomenutim filmovima... Bedna radnja o hrpi kauboja koji
se talmiče u neki smešnim opkladama, preći distancu na konju od 200km... Ni sjajni glumci nisu
pomogli da film uspe, jer kad je scenario loš tu ni dobar odabir glumaca ne pomaže...
Da ne trošim više reči na ovaj osrednji film... Smor...6/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back