Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Autumn sonata- Књига у електронском облику. Ово је за мене филм. Сигурно ћу наставити са Бергманом наредних дана.

Дипломци- Непоновљиво добра домаћа серија из 1971. Иако је снимана пре више од 40 година, толико је свежа и актуелна, као да је снимана јуче. Бриљантан Павићев сценарио у антологијску серију претворили су великани нашег глумишта Петар Краљ, Ђуза Стојиљковић, Бора Тодоровић, Никола Симић, Милан Гутовић, Мија Алексић, Велимир Животић, Жика Миленковић, Ташко начић и остали. Просто те буде срамота када упоредиш те величине са овим данашњим политички коректним глумцима самозванцима из спотова о геј парадама, без икаквог талента, чији је максимални домет филм типа ,,У земљи крви и меда''. Серија је, дакле, феноменална и уз Врућ ветар можда и најбоља хумористичка серија у нас.

Дипломци- Непоновљиво добра домаћа серија из 1971. Иако је снимана пре више од 40 година, толико је свежа и актуелна, као да је снимана јуче. Бриљантан Павићев сценарио у антологијску серију претворили су великани нашег глумишта Петар Краљ, Ђуза Стојиљковић, Бора Тодоровић, Никола Симић, Милан Гутовић, Мија Алексић, Велимир Животић, Жика Миленковић, Ташко начић и остали. Просто те буде срамота када упоредиш те величине са овим данашњим политички коректним глумцима самозванцима из спотова о геј парадама, без икаквог талента, чији је максимални домет филм типа ,,У земљи крви и меда''. Серија је, дакле, феноменална и уз Врућ ветар можда и најбоља хумористичка серија у нас.

Sima Bumba, Bubuleja, Zvrk, Sisoje...:D
Obozavam tu seriju...

poster_lastwinter_1.jpg

Super za ovo vreme...Baš je chillyyy:)Atmosfera je super,drži pažnju lepo je snimano,lokacije suroovg severa su prelepe...9/10

Uvek me je zanimalo zašto ne mogu da se daju ocene prevodima na onom tamnijem sajtu. Tj. mogu samo neki, a ko su ti neki nikad mi neće biti jasno. Mislim, ako već odvajate svoje vreme u tako humane svrke, želim da mogu da vam dam bar jednu virtuelnu zvezdicu! Nepravda! :tiganj:
Проблем тог сајта је што су његови ,,водећи'' чланови махом малограђански медиокритети који су искомплексирани, приглупи и не трпе никакво супротно мишљење. Ложе се на филмове које не разумеју, не трпе критику а политичка коректност, ружичасте наочаре и међусобно повлађивање су condicio sine qua non битисања на том сајту. Има неколико изузетака али не могу да се истакну због накарадног ,,вођства''.

http://www.imdb.com/title/tt0080569/
Cruisingposter.jpg

Uh, ovo je sigurno jedan od najgorih Pacinovih filmova... dobro, ne bas kao Simona ili Gigli, ali tu je negde, i to ne zbog svih tih gejeva koji se setaju okolo golisavi, nego sto od pocetka igra na tu kartu kontraverze, umesto da kao i svaki pravi triler pruzi gledaocu neizvesnost, napetost i uzbudjenje. Nazalost, toga nema ni u tragovima, situacija se relativno mirno razresava, ali na kraju, Fridkin nam daje temu za razmisljanje - Da li se homoseksualac radja kao takav ili se to postaje kasnije? Zasto i kako, to ni on sam ne zna.

5/10

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Cru
Underworld: Awakening (2012) 7/10 (2-)
http://www.imdb.com/title/tt1496025/
Pogledao sam ovaj film jer sam gledao ranije dijelove pa više iz znatiželje,prosto sam morao da ga ovjerim iako sam znao da ne mogu očekivati ništa spektakularno!Moram priznati da su se potrudili da ga zakomplikuju što više,čak su ostavili otvorenu priču,dakle nastavak je zagarantovan ali sve me to više podsjeća na Resident Evil,kako je počelo za očekivati je da se serijal nikada ne završi.Očigledno je da Hollywood ima krizu,od kako smo ušli u 21 vijek Hollywood se traži,zadnju revoluciju koju je pored Gospodara prstenova napravio je Avatar 3D,ni to mu nije bilo dovoljno da se spasi krize,ali vjerujte ta organizacija neće propasti!Zadnja dešavanja vezana za gašenje pojedinih torrent sajtova su upravo povezani i najviše lobirani iz Hollywooda.
PHa40tEGAKGcdf_8_m.jpg

Immortals (2012) 6/10 (1+)
http://www.imdb.com/title/tt1253864/
Ovo je jedan totalni fake od filma i još jedan pokazatelj da je Holywood definitivno u krizi,krađa grčke mitologije već postaje jadna i isfucana,radnja je totalni fake,svaka moja ocjena ispod 7 znači ne preporuka,ja ovaj film prosto ne preporučujem jer čak ni scene borbe me nisu odeševile,ni specijalci,bilo je nekih 10 minuta ,kada su Bogovi sišli na Zemlju da se bore onako solidno urađeno ali u globalu jako blijedo,čak se su kopirale neke fore iz 300,jadno,jadno i jadno,prosto istrošeno.
PHpRG1IjdHmHsy_1_m.jpg

Poslednja izmena:
http://1.***************/-5jOwcjR7rDU/TcQxp8TTncI/AAAAAAAAAGI/BJ3GKUgd0Tw/s1600/poster.jpg

J. Korejski film Bong Joon~hoa,coveka koji je rezirao remek~delo Memories of murder. Ovaj film je potpuno razlicit od tog ali podjednako genijalan i kao svi genijalni filmovi on je zanr za sebe,mada su ga oznacili kao monster movie. Film funkcionise na vise nivoa,pa ima i politicku poruku o americkom vojnom prisustvu u Koreji(u smislu da ameri prave probleme po svetu a onda sebe predstavljaju kao heroje i spasitelje) U sustini ovo je dirljiva prica o pravom herojstvu i pozrtvovanju,ne o tom televizijskom za mase. Glumci nemam pojma ko su ali su briljantni,daju osecaj realnosti svakoj sceni,kao da su rodjeni za te uloge. Jos jedan film za listu 20 omiljenih. 9,5|10

Da, Kill List je baš čudan film - svako malo se promeni žanr, pa je film porodična drama, triler, horor i misterija sve u jednom pakovanju : )

Simpatična engleska komedija:
Starter for 10
http://www.imdb.com/title/tt0477095/

Džejms Mekavoj i njegova prva godina na studijama - dobra glumačka ekipa (odlična mlađa generacija engleskih glumaca) i simpatična pričica o sazrevanju.
Starter-For-10-2006-Cd-Cover-46351.jpg

Tinker Tailor Soldier Spy (2011) 8/10 (3-)
http://www.imdb.com/title/tt1340800/
Moram piznati da sam dva puta zakljucao u toku filma,tamo negdje oko 58,89 minute,pa sigurno nekih desetak minuta,pa sam se probudio i opet zakljucao nekih pola sata prije kraja na par minuta ali nisam zaustavaljao film niti vraćao da vidim šta sam propustio jer ne menja moj utisak a to je da je film zastrašujuće spor,da se razumijemo Gary Oldman je genijalan,morate ga voliti,film je pokupio nekoliko ozbijnih nagrada za najboljeg glavnog muškog glumca,scenario,kostime ,bio je nominovan za Oscara ali nije ga dobio,itd,itd,ali u globalu ne menja moj utisak a to je da ova špijunska priča nije imala adekvatnu dozu straha,akcije,bar malo živosti,pa jedna šamar bi dobro došao,da je barem neko nekog udario lopatom po glavi pa makar i slučajno obradovao bi se kao malo dijete,pljuno,isplazio se ,bilo šta, ovako sam dočekao kraj i šta sad,Kolumbo otkrio Ameriku,nema tu neke velike doze misterije,zavrzlame kako sam u početku mislio,stvar je jednostavna,biću iskren nije mi se svidjeo iako je gluma odrađena profesionalno ali nekada ni to ne mora biti odlučujuće na kompletan ustisak...
PHj0VTyucxnWnk_1_m.jpg

Mutuluk- Како би се и ја што боље уклопио у новонасталу помаму и хистерију за турским медијским садржајима којим нас обасипају наше просвећене тв станице, одлучио сам да погледам овај турски филм. Осим централне теме која је доста интригантна, а то је обичај у турским забитима да ако девојка ,,згреши'' пре свадбе, по наређењу старешине села буде ликвидирана, све остало је на полуаматерском или изразито аматерском нивоу. Од иритантне и препатетичне музике до преглумљавања које нисам видео још од неких Иствудових симултанки. Филм у једном моменту губи конце и негде у средини се потпуно распада да би се кулминација клишеа десила на самом крају, који је холивудски предвидив.

Biutiful- Бардем је за мене један од најдоминантнијих глумаца данашњице и глумац који има невероватну филмску енергију којом зрачи без обзира какав лик тимачи.Ни у овом случају није омануо. Ко је превише осетљив нека не гледа филм јер у њему доминирају трагедија, црнило, безизлазност, болест и смрт. Сасвим солидно али сам очекивао некеко више...

In a better world- Филм једне од најзначајнијих имена данске кинематографије последњих година Susanne Bier говори о 2 света и њиховим демонима и тамним странама. Један свет је модерни запад чија трулост и модерне болести све више прете да му покидају саме темеље а други је беспомоћна и примитивна Африка у којој се опстанак сматра привилегијом. Као у још неким данским филмовима примећује се постојање неких библијских мотива упакованих у савремену форму. Глума је на врхунском нивоу јер су клинци који глуме главне улоге сјајно то обавили, а ту су и феноменални Томсен и Ким Бодниа у епизодним али упечатљивим улогама. Врло добро мада је могло и боље, нарочито на крају...

kingarthurpubb.jpg

Još jedan od ''pravih filmova za zimsko vreme''...Zanimljiv,kontroverzan ugao gledanja na ''opšteprihvaćenu' legendu o Kralju Arturu...Lpeo je snimljen meni se svideo,borbe su dobre mada dosta surove,X rated(posebno je fascinantna borba na ledu)...Oven je odličan kao Artur i Knajtli koja simboliše '''duh slobode''...:)10/10

plakat-za-film-davolja-varos.jpg

Nazalost naterana sam bila da odgledam ovaj film i opet naglasava nazalost....I posle Angelina pravi od Srba ne znam sta,pa mi sami od sebe pravimo budale....Ne mogu cak ni da razumem da glumci poputa lazara ristovskog,gorana jevtica,dragana petrovica,vlaste velisavljevica,itd pozeleli da glume u ovom filmu....Sem par simpaticnih fora,film je tragican i od mene dobija
3/10

220px-CujoVHScover.jpg

Više od četiri godine imam ovaj film i nikako da nadjem neki motiv da ga odgledam...Ne znam zašto ali danas
valjda zbog ispitnog roka otupi nam čulo za dobre filmove pa krenemo da gledamo bilo šta ne bi li mozak stavili
u Alfa režim bar na sat dva... Što bi rekao Batan Bogićević ždrakam u ovaj film a na pojedine scene Cujo urla kao
gladan grizli... Ima priču solidno ekranizovana, verujem da je knjiga mnogo bolja ali radije ću čitati Batanovu knjigu no ovo...
U svakom slučaju simpatičan film, dovoljno za 6/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back