Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt0073747/
Stepfordwivesposter.jpg

Steta sto ovaj film nije trajao barem jos pola sata, gde bi se glavnoj junakinji pruzila sansa da uradi nesto u vezi onoga sto je otkrila. Ovako ispada da gledate 90% filma pitajuci se sta je pisac hteo da kaze, a u preostalih 10% pocinje da se naslucuje problem, ali avaj, prekasno je za bilo sta. Prvih sat vremena je prilicno dosadno, prica o prilagodjavanju zivotu u novom gradu, novim susedima... No, sve je to moglo biti nadoknadjeno u zavrsnici. Ovako, ostao je ogroman neiskorisceni potencijal. Steta.

6/10

Iron Lady

Meril Strip je bila odlična kao i uvijek, u praznom filmu.
Odlično uputsvo za snimanje jednog filma o Slobodanu Miloševiću npr. Prikazati njegovu ljubav prema Juli kao beznadežno romantičnu, staviti njegovu političku lličnost u zapećak, uz površan osvrt na nekoliko ključnih momenata njegovog političkog života. Baciti koji kadar na skupštinu Srbije, pomno paziti da je glumac obučen kao na youtube klipovima koji se mogu naći...Da, film je komotno mogao biti o Slobodanu Miloševiću.

and... action! ;)

ja gledala Evitu :D

MPW-3989

Battle royale (Batoru Rowariaru) japanski sf,kombinacija Saw~a,Clockwork orange~a i jos puno toga,naravno uradjeno na japanski,ekstremni nacin. Ukratko se moze opisati onim Dzokerovim recima kad ga Betmen ispituje,postavi tzv. civilizovane ljude u neku ekstremnu situaciju i oni ce pojesti jedni druge. Uh,moracu da izbegavam japansku kinematografiju neko vreme,ostavlja posledice na mentalno zdravlje. Svejedno,odlican film,niko nece biti ravnodusan,preporuka naravno za one koji su oguglali na ultra nasilje u filmovima jer ga i ovde ima i to prilicno. 9|10

Ista ocjena i od mene, 9/10.

U zadnjih 7 dana odgledah par azijatskih filmova i svi odlični :D

Cold fish- Типичан јапански филм новијег датума. Добри глумци, бизарна дешавања и морбидан заплет. Ништа ново и спектакуларно али солидно.

Тако се калио челик- Тотално откачен филм Желимира Жилника са Лазом Ристовским у главној улози. Лаза ми је у многим улогама иритантан и антипатичан али овде то није случај. Филм је чиста зајебанција и лудница тако дами је у потпуности легао.

http://1.***************/_V9NsN8zDj6s/TLDE7pqMxiI/AAAAAAAACc0/t_fEkvArUIA/s1600/deadsnowposter.jpg

Sad ga odgledah,solidan trash horor,lepo poigravanje sa stereotipima,zombiji definitivno gube reputaciju jer ih je lakse ubiti nego muvu. Posebno mi se svidja scena kad lik pobegne od 150 nazi zombija,uskace u auto i prvo vezuje pojas,misli covek na sigurnost :) dobro su pitanje postavili na pocetku,koliko horor filmova pocinje tako sto grupa prijatelja izgubi signal na mobilnom u nekoj nedodjiji,sigurno 15~ak

Cold fish- Типичан јапански филм новијег датума. Добри глумци, бизарна дешавања и морбидан заплет. Ништа ново и спектакуларно али солидно.

Тако се калио челик- Тотално откачен филм Желимира Жилника са Лазом Ристовским у главној улози. Лаза ми је у многим улогама иритантан и антипатичан али овде то није случај. Филм је чиста зајебанција и лудница тако дами је у потпуности легао.

Najjača izjava ćuti da ne bi bio izbrisan,jel želiš biti izbrisan?Lik te bukvalno izbriše u pravome smislu!:eek:

Uh...ajd` da reklamiram film koji sam danas preveo, jer mislim da će retko ko da ga gleda pošto nije hitos. A radi se o odličnom ali strašno teškom filmu, koji je proslavio Noomi Rapace koju smo kasnije gledali u popularnoj trilogiji Millennium. Ne bih drvio o radnji, jer je lako pročitati bilo gde, samo ću da kažem da je šokantan.

Znači, samo za ljubitelje.
Daisy Diamond (2007)

0c_115736_0_DaisyDiamond.jpg

Najjača izjava ćuti da ne bi bio izbrisan,jel želiš biti izbrisan?Lik te bukvalno izbriše u pravome smislu!:eek:
Избрише те човек као да те никад било није :per:. Последња деоница филма је више хорор него психо драма. У суштини, прилично добар филм, прави јапански.

Poslednja izmena:
Uh...ajd` da reklamiram film koji sam danas preveo, jer mislim da će retko ko da ga gleda pošto nije hitos. A radi se o odličnom ali strašno teškom filmu, koji je proslavio Noomi Rapace koju smo kasnije gledali u popularnoj trilogiji Millennium. Ne bih drvio o radnji, jer je lako pročitati bilo gde, samo ću da kažem da je šokantan.

Daisy Diamond (2007)

Pogledajte prilog 225174

Ха, ха, ја кренуо да га преводим пре пар дана због Лисбет, па застао због гомиле обавеза ових дана. Свака част на избору филма за превод.

Daisy Diamond (2007)

Pogledajte prilog 225174

Uvek me je zanimalo zašto ne mogu da se daju ocene prevodima na onom tamnijem sajtu. Tj. mogu samo neki, a ko su ti neki nikad mi neće biti jasno. Mislim, ako već odvajate svoje vreme u tako humane svrke, želim da mogu da vam dam bar jednu virtuelnu zvezdicu! Nepravda! :tiganj:

To samo mi mozemo. Svadjamo se ko je bolje preveo. Debilno...
Nisi ti to dobro pročitala. Svađali su se ocenjivači koji su mislili da se za ovo uzima kinta, pa nisu bili zadovoljni zbog nekog propuštenog slova i sl. Pa dok ne steknu malo iskustva, ocenjuju posredno preko moderatora. A prevodioci se ne svađaju kako si navela, ili ja nisam to video, tj. učestvovao.
A da...odgledao sam sinoć Perfect Sense
Film je dosadan i nezabavan, ali fantastičan. Ima filmova kojima zaboravim ime sutradan dok se spremam za posao, a samu radnju već tokom gledanja. I to su oni bolji, koje čak odgledam do kraja, bez šiftdilitisanja u 6. minutu! I ima ovakvih filmova poput PS, koji me ne zabave ni malo, ali ih pamtim zauvek, čak i naslov i aktere. I to bi bila moja definicija kvalitetnog filma.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back