Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
spaceballs_poster.jpg

Dobra stara komeNdija/parodija...Pomalo treši na momente ali opet i to treši je mnogo šarmantnije i navlači spontan osmeh na lice nego današnje kako neki ovde kažu ''overhajpovane'' superprodukcije...Parodira se nekoliko velikih hitova...Odabir glumaca je bio odličan posebno dobra u svakom smislu, Dafne Zuniga...:) Baš mi je prijalo podsećanje na VHS kasete i ''premotavanje'' trake...May the Schwartz be with you

Breaking Bad - I sezona ( 5 )
Prosto me sramota što joj do sada nisam dao šansu,serija koja je zanimljiva,crnohumorna a opet ozbiljna,hazarderska,šokantna.Gluma Bryan Cranston-a je na nivou remek djela,šteta za ovog glumca što je ostao većim dijelom svoje karijere serijaš,ja ga pamtim po urnebesnoj seriji "Malkolm u sredini".Za sada pogledao prvu sezonu,nadam se da se neće pokvariti posle.Tri riječi opisuju ovu seriju:ODLIČNA.ODLIČNA i ODLIČNA.

Breaking Bad - I sezona ( 5 )

Prosto me sramota što joj do sada nisam dao šansu,serija koja je zanimljiva,crnohumorna a opet ozbiljna,hazarderska,šokantna.Gluma Bryan Cranston-a je na nivou remek djela,šteta za ovog glumca što je ostao većim dijelom svoje karijere serijaš,ja ga pamtim po urnebesnoj seriji "Malkolm u sredini".Za sada pogledao prvu sezonu,nadam se da se neće pokvariti posle.Tri riječi opisuju ovu seriju:ODLIČNA.ODLIČNA i ODLIČNA.

What did I say?

:)

gledam fullmetal alchemista i stvarno mi nije jasno sto je ovaj anime savrsen :lol:
lutalica prvih 15 epizoda i posle toga se desava nesto konkretnije ... blaaah
ko sto pretpostavih - - prvu anime seriju koju uzeh da gledam(death note), digimoni i goku se ne racunaju, je remek djelo i vjerovatno top 3 anime serije, tako da je kriterijum otisao too high za sve koje dolaze..
monster prekinuo, cowboy bebop prekinuo (mada je bebop igrao 2 minuta od 90, samo sam ga uveo i izveo pa nije ni dobio pravu sansu ), code geass
i'm fuckin disappointed

da da i srceparajuca scena kad se mali pekmezavi patomon tj angemon pretvara u super svetog mocnog angemona uz onu cudnu verziju aranjueza i pobjedjuje piedmona... divna scena :lol:
najslabiji patomon dva puta vadi svee ostale iz g..... i to su dvije najbolje scene sa najbolje odabranom muzikom... to je inace i jedna od velikih stvari svih animea-- nevjerovatna muzika, bila originalna, bila neka klasicna; maestralno je ukomponuju :)

gledam fullmetal alchemista i stvarno mi nije jasno sto je ovaj anime savrsen :lol:
lutalica prvih 15 epizoda i posle toga se desava nesto konkretnije ... blaaah
ko sto pretpostavih - - prvu anime seriju koju uzeh da gledam(death note), digimoni i goku se ne racunaju, je remek djelo i vjerovatno top 3 anime serije, tako da je kriterijum otisao too high za sve koje dolaze..
monster prekinuo, cowboy bebop prekinuo (mada je bebop igrao 2 minuta od 90, samo sam ga uveo i izveo pa nije ni dobio pravu sansu ), code geass
i'm fuckin disappointed
A bre, ti uzeo da gledas sve precenjene animee na koje drkaju americki tinejdzeri. Death Note je po meni zestoko precenjen isto, pogotovu na zapadu(odnosno kod nas).
Pogledaj filmove od Mamora Oshii-a. Jin-Roh i Ghost in the Shell. Seriju Berserk, i kasnije slobodno pitaj za savet, da ne bi opet gledao sranja koja nisu vredna vremena i nemaju nikakvu umetnicku vrednost.
Ne citaj recenzije animea na internetu i ne obracaj paznju na ocene. Vecina anime fanova su idioti koji nisu u zivotu procitali knjigu ili pogledali neki film sa dubljom porukom i filozofijom.

Poslednja izmena:
ja od zivotinje volim da gledam prasici kako se okrecu na razanj

- - - - - - - - - -

jao jelenko de me sad podseti na prasici

food_003-1.jpg
Meni pola kile od butkice i ladno pivce, molim.

Što se filmova tiče konačno i ja odgledah
Million Dollar Baby 2004
http://www.imdb.com/title/tt0405159/

Drama/ sportska priča je samo u pozadini

Clint Eastwood na visini zadatka......
Trudili su se da naprave tešku dramu, ali je sve to ispalo malo bljutavo i nisu uspeli da gledaoca ganu do kraja......

Kod vlasnika boks kluba Clint Eastwood-a, koji je trenirao mnoge šampione, dolazi devojka sa namerom da postane šampion. Clint Eastwood odbiaj da je trenira jer ne trenira žene i jer je ona prestarila da postane šampion. Međutim tvrdoglava devojka ga ubeđuje i među njima se razvija specialan odnos
Nakon jednog meča za titulu postaje invalid i moli Istvuda da je ubije, što ovaj teška srca prihvata

OK film za gledanje. Daleko je od neke umetnosti.....

Јеси луд. Спаваш ли, Сунце ти жарко.

Fakat! Spavas li ti?

Imas nasu, tj. moju podrsku.
Onwards and forwards!

Malo tu i tamo preklopim :D,mada ne duže od 6h.Kažu stručnjaci treba spavati 8h,ja kada bi zaspao na 8h više ne bih ni ustao!:D
Imam ustaljen ritam,slabo gledam tv pa mi filmovi dođu kao neobavezan hobi...A srećom radim za državu pa me posao ne ubija...;)

PUM.jpg

Počivali u miru (2012) - Pre nekoliko dana sam pročitao da su amerikanci otkupili prava na koncept jedne hrvatske serije pa rekoh da vidim šta su to braća Hrvati smislili tako originalno glupo. Odem na onaj dezinformator IMDB kad tamo ocena 8.7, ajde-de, vidi čuda još Miodrag Krivokapić glumi glavnu ulogu a on je najveća lafčina. Kad sam bio mali i gledao onu seriju Gore-Dole gde je on briljirao, naježio bih se, ali dobro tad sam bio podložan ježenju, takvo vreme bilo.
Radnja ide ovako: Lucija Car je ambiciozna ali neiskusna novinarka koja želi da istraži sudbine ljudi sahranjenih na zatvorskom groblju. U svemu joj pomaže penzionisani zatvorski čuvar i oni tako odmotavaju sudbinu po sudbinu, epizodu za epizodom.
Nema šta, serija IZGLEDA svetski, skupa produkcija i šminka pa pomisliš možda je rođena s tim. Al nije, već se folira da liči na skandinavske noire i američke CSIjeve, i to odlično radi. Scenario je solidan, klišeiziran tamo gde treba pošto se radi o žanru, a teme su lokalne, u jednoj priči se čak na pošten način polemiše o "srpskom pitanju". Serija će vam sigurno držati pažnju zbog činjenice sa je svaka epizoda za sebe a to je i mač sa dve oštrice pošto je kvalitet priča neujednačen i upada se u jednu dosadnu motoriku ako se gleda više epizoda zaredom. Ipak, nakon što sam odgledao polovinu sezone mogu reći da se radi o dramskoj seriji koja spada u sam vrh ponude u regionu u ovom veku. Pa sad, nekom je to dosta, nekome premalo.
0610007.48.jpg

Za divno čudo, imajući u vidu talenat Hrvata za glumu, nije baš totalni smehotres i čitanje teksta sa idiota. Judita Franković u glavnoj ulozi je vrlo šarmantna i draga i pristupačna, i moglo bi joj se udvarati ako baš taj dan nemaš herpes. To su najbolje glumice, one znaju male sise pretvoriti u vrlinu. O Krivokapiću neču trošiti reči. Bard (jel se tako kaže?).
Ako niste totalno alergični na USA estetiku i HRV dijalektiku, pogledajte ovo. Ako jeste, opet pogledajte. Vrag bi znao šta nas tera na čačkamo bolna mesta.
http://www.imdb.com/title/tt2324587/
Ocena: 7

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 325800
Ako niste totalno alergični na USA estetiku i HRV dijalektiku, pogledajte ovo. Ako jeste, opet pogledajte. Vrag bi znao šta nas tera na čačkamo bolna mesta.
http://www.imdb.com/title/tt2324587/
Ocena: 7

Uh, ovo deluje kao dobitna kombinacija. :D

Ja, uvek, javno priznajem da imam tih momenata kada me savlada želja za povređivanjem sopstvene psihe, a za te stvari su najbolji domaći autošovinistički filmski stvaraoci, hrvatski mediji svih oblika, od Ace Stankovića do Marka Perkovića, kao i Argo, Hurt Locker, Opra Vinfri itd. Uzroke te želje još nisam spoznao, verovatno je u pitanju nekakva devijacija, odnosno patologija, koju primećujem i kod drugih, tako da nisam jedini, što je slaba uteha. Najnovije izlete u mazohizam imao sam sa filmovima: Ničiji sin, Jednom braća, Zero dark thirty itd. Trenutno imam nekoliko prioriteta u ovoj oblasti, tako da ova serija mora sačekati...

Što se tiče Miodraga Krivokapića, vrhunski glumac. Setimo se samo filma: U ime naroda, Virdžine, zatim Dinastije Obrenović gde je glumio Genčića ali i svih drugih uloga, ovog legendarnog glumca.

300: Rise of an Empire (2014)

http://www.imdb.com/title/tt1253863/

...............

Niti je za odrasle, priča je na dečijem nivou. Prince of Persia je intelektualni film naspram ovoga, niti je za decu, suviše banalizovanih scena nasilja ( glave lete na sve strane, krvi do kolena.)
U odnosu na prvi deo i u odnosu na bilo koji iole kvalitetan film, ovo je toliko loše da nemam reči a i mrzi me iskreno da se bavim analizom jednog od najgorih high budget filmova ove godine.Čisto mali info, koji neće otkriti "radnju" filma.U kecu se bore Spartanci, ovde Atinjani dokazuju svoje vrednosti.I tako.

:rotf:

Još fali samo Mala nevesta...:D

Ne gledam indijske serije,samo turske i španske! :D:D:D:D

- - - - - - - - - -

300: Rise of an Empire (2014)

http://www.imdb.com/title/tt1253863/

...............

Niti je za odrasle, priča je na dečijem nivou. Prince of Persia je intelektualni film naspram ovoga, niti je za decu, suviše banalizovanih scena nasilja ( glave lete na sve strane, krvi do kolena.)
U odnosu na prvi deo i u odnosu na bilo koji iole kvalitetan film, ovo je toliko loše da nemam reči a i mrzi me iskreno da se bavim analizom jednog od najgorih high budget filmova ove godine.Čisto mali info, koji neće otkriti "radnju" filma.U kecu se bore Spartanci, ovde Atinjani dokazuju svoje vrednosti.I tako.

:rotf:

Ja ću ga morati ovjeriti kad-tad...pa kud puklo da puklo!

Ne gledam indijske serije,samo turske i španske! :D:D:D:D

- - - - - - - - - -

Ja ću ga morati ovjeriti kad-tad...pa kud puklo da puklo!

Pazi, efekti su 10+ . Tako da vredi zbog toga odgledati.Istinski spektakl da ne grešim dušu.Zaista spektakl.Međutim dok 300 ima i neku poruku, malo dobre muzike, nekih nadahnjujućih scena, ovo je dečiji film, bez preterivanja.
Utoliko je dublja gorčina.:lol:
Koliko love a pričica nula.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back