Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Ako ne najbolji sigurno medju najboljima. :ok:

Ali zato je bitno da se filmovi gledaju na vreme.

28 days later je poceo novi talas zombi filmova, koji su bili malo zaboravljeni. To je bilo 2002. pa 2005. se vraca Romero sa Land of the Dead, pa 2007. 28 weeks, opet Romero sa jos 2 filma, 2010-te The Walking Dead... I tako krece novi talas.

I sad ako ste to preskocili, a gledali ste 500 epizoda TWD-a, Fear-a, Z Nationa, Black Summer-a, spektakl World War Z sa budzetom od 200 miliona, The Last of Us od 100-150 miliona...

Pa se vratite 20 godina u nazad, onda nece izgledati tako dobro kao sto je bilo tada.

Ako ne najbolji sigurno medju najboljima. :ok:

Ali zato je bitno da se filmovi gledaju na vreme.

28 days later je poceo novi talas zombi filmova, koji su bili malo zaboravljeni. To je bilo 2002. pa 2005. se vraca Romero sa Land of the Dead, pa 2007. 28 weeks, opet Romero sa jos 2 filma, 2010-te The Walking Dead... I tako krece novi talas.

I sad ako ste to preskocili, a gledali ste 500 epizoda TWD-a, Fear-a, Z Nationa, Black Summer-a, spektakl World War Z sa budzetom od 200 miliona, The Last of Us od 100-150 miliona...

Pa se vratite 20 godina u nazad, onda nece izgledati tako dobro kao sto je bilo tada.
Verovatno je do toga.

Bas cu pogledati taj drugi deo.

Koincidencija slucajnosti. :D

Mi o 28 dana kasnije.

Kad danas i Pedro se slaze. :D

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2023&mm=06&dd=27&nav_id=2356658

Mnogi veruju da je rimejk Dawn of the Dead u režiji Zaka Snajdera iz 2004. oživeo filmove o zombijima. Ali Paskal je njihov uspon pripisao filmu 28 dana kasnije iz 2002. godine, piše Far Out Magazine.

Glumac je za film rekao da je istovremeno uzbudljiv i sofisticiran, čak ga je nazvao remek-delom. "Gledao sam film u bioskopu i osećao sam se kao da mi se uvukao pod kožu iako sam odrastao“, rekao je Paskal. "Imao sam noćne more, ali to su bile avanturističke noćne more."

Pored toga, glumac veruje da je 28 dana kasnije uticalo na kasnije projekte, poput filma Zora mrtvih i serije The Walking Dead.

Koincidencija slucajnosti. :D

Mi o 28 dana kasnije.

Kad danas i Pedro se slaze. :D

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2023&mm=06&dd=27&nav_id=2356658

Mnogi veruju da je rimejk Dawn of the Dead u režiji Zaka Snajdera iz 2004. oživeo filmove o zombijima. Ali Paskal je njihov uspon pripisao filmu 28 dana kasnije iz 2002. godine, piše Far Out Magazine.

Glumac je za film rekao da je istovremeno uzbudljiv i sofisticiran, čak ga je nazvao remek-delom. "Gledao sam film u bioskopu i osećao sam se kao da mi se uvukao pod kožu iako sam odrastao“, rekao je Paskal. "Imao sam noćne more, ali to su bile avanturističke noćne more."

Pored toga, glumac veruje da je 28 dana kasnije uticalo na kasnije projekte, poput filma Zora mrtvih i serije The Walking Dead.
Ima ona scena u 28 Weeks Later(neću da spojlam) kada glavni lik uradi nešto što bi svako od nas realno uradio da se nađe u takvoj situaciji, nema izigravanja heroja i ostalih gluposti, još ona muzika u pozadini ufff svaki put se naježim kad se setim toga.

Ogledao sam pre nekog vremena film Hesher iz 2010-e, po meni odličan uradak.

Film se svodi na život klinca koji živi sa depresivnim ocem koji je u to stanje upao nakon smrti majke u saobraćajnoj nesreći. I sam klinac, koji je centralni lik filma, ima u sebi depresiju, opsednut je majčinim kolima, bori se da ih sačuva nakon što odu na otpad.

Ubrzo u njihov dom dolazi anti-socijalni lutalica Hesher, tinejdžer, fan hevi metala, lik koji ne obraća pažnju na bilo kakve socijalne norme, pravila itd. Vulgaran, direktan, eksplozivan. Prosto se bez pitanja useljava u njihov dom i ruši svakodnevicu svojom pojavom, oblikuje nove teme, novi pogled na život.

Finu sporednu ulogu u filmu je odigrala Natalie Portman, kao devojka koja je predmet ljubavne opsesije dečaka.

Sam film je, bar po meni, vrlo melahnoličan i emotivan, ukazuje na melanholiju koja neizbežno prati detinjstvo i tinejdžerske godine, na dramu kroz koju prolaze obični ljudi u malim američkim mestima, na teškoće odrastanja ali i neku suptilnu lepotu koja postoji u svetu, kakav god da je.

Film nije za svakog, neko bi čak rekao da je malo konfuzan i nema poentu. Ja se sa tim ne bih složio, meni se jako dopao jer i inače volim filmove sa takvom tematikom. Preporuka

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Dobar. Jedan od boljih u fransizi. :D

Sasvim dobar film za kraj.

Prica je suvisla i dobra, nije pogubljena kao u prethodnom.

Efekti podmladjivanja i kopiranja napreduju. Jos koju godinu i Harrison Ford ce snimati vise filmova nego ikad. A radovace se i njegovi naslednici koji budu drzali prava na koriscenje lika.

Avantura, akcija, humor, zabava, 3 sata prodje da ih ne osetite.

Feel good movie. Film za dobro raspolozenje i opustanje.

Dobra ekipa, pohvale za Thomas Kretschmann-a i Mads Mikkelsen-a. A ni dobrice nisu lose Antonio Banderas u maloj ulozi, Phoebe Waller-Bridge iznad ocekivanja, Toby Jones zapravo odlican i naravno Harrison Ford.

Preporuka za vikend bioskop. :ok:

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Dobar. Jedan od boljih u fransizi. :D

Sasvim dobar film za kraj.

Prica je suvisla i dobra, nije pogubljena kao u prethodnom.

Efekti podmladjivanja i kopiranja napreduju. Jos koju godinu i Harrison Ford ce snimati vise filmova nego ikad. A radovace se i njegovi naslednici koji budu drzali prava na koriscenje lika.

Avantura, akcija, humor, zabava, 3 sata prodje da ih ne osetite.

Feel good movie. Film za dobro raspolozenje i opustanje.

Dobra ekipa, pohvale za Thomas Kretschmann-a i Mads Mikkelsen-a. A ni dobrice nisu lose Antonio Banderas u maloj ulozi, Phoebe Waller-Bridge iznad ocekivanja, Toby Jones zapravo odlican i naravno Harrison Ford.

Preporuka za vikend bioskop. :ok:
Mora da bude kad je strikin poslednji. Omatorilo se a ja da metnem šeširić ne ide. Ubivam sa bičem ko Baldwin kad mu daš utoku u šake.

9/10
Nevjerovatan film. Jedini problem jeste što je malčice konfuzan i što postoje određene rupe u priči (kao u skoro svakom Mission impossible filmu još od Ghost protocola). Ili sam ja ipak previše glup i neintaligentan da bih shvatio određene stvari u ovim filmovima.
Kada bih samom sebi razjasnio neke stvari oko priče o filmu, onda bi bila desetka.

Back