Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

https://www.imdb.com/title/tt0456912/
MV5BNDJlMzFjZjgtN2UwOS00OWZiLTljNmItZDEzODUzMjllMTgxL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjAwMzU2MDY@._V1_.jpg

S obzirom na hvalospeve zahvaljujući kojima sam odlučio da ga pogledam, teško precenjeno ostvarenje, kao i 99% južnokorejskih filmova.

Ne znam da li kod njih tamo postoji organizovani kriminal kinesko-japanskog tipa, ali ovde je prikazan krajnje naivno i neuverljivo.

6.5/10

https://www.imdb.com/title/tt0456912/
MV5BNDJlMzFjZjgtN2UwOS00OWZiLTljNmItZDEzODUzMjllMTgxL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjAwMzU2MDY@._V1_.jpg

S obzirom na hvalospeve zahvaljujući kojima sam odlučio da ga pogledam, teško precenjeno ostvarenje, kao i 99% južnokorejskih filmova.

Ne znam da li kod njih tamo postoji organizovani kriminal kinesko-japanskog tipa, ali ovde je prikazan krajnje naivno i neuverljivo.

6.5/10
Pa ono njegovo bekstvo gde se film bukvalno pretvara u akcioni, kad se sa zdrobljenom rukom bori protiv njih 20 :lol:

Lavender (3/5)​

https://www.imdb.com/title/tt4680980/
Фалило му је оно нешто али свакако довољно гледљив.

Hypnotic (3/5)​

https://www.imdb.com/title/tt12383460/
Занимљив концепт међутим превише шаблонски већ виђено.Али гледљив заиста још један гледљив филм.

Pa ono njegovo bekstvo gde se film bukvalno pretvara u akcioni, kad se sa zdrobljenom rukom bori protiv njih 20 :lol:
Ma ajd i to, nego svi njihovi filmovi pate od suviše naivno izgrađenih karaktera. Ovde su glavnog junaka zamislili kao čoveka od poverenja velikog gazde, surovog prema svakome ko mu se suprotstavi, a zapravo dobrodušnog tipa kome je samo život dodelio loše karte i koji bi najradije da bude nastavnik matematike. Naivnije od najgore razrađenog karaktera u bilo kojem američkom filmu. Sem toga, ima i šmekersku frizuru a la New Kids On The Block i odelo kao saliveno koje mu se nikada ne gužva ili oštećuje, čak i kada maše rukama i nogama prebijajući ljude.

I tako ga ta njegova savest spreči da izvrši nalog svog gazde, zbog čega pada u nemilost, njegovi dojučerašnji saborci ga muče, tuku, živog sahranjuju, ali on uspeva da se izbori sa svima i da preživi i na kraju odlazi kao heroj na neko bolje mesto kroz kišu metaka i zvuke klasične muzike (što takođe korejske filmadžije mnogo vole da rade, a ustvari je bzvz). I neko ti onda kaže da je to neviđeno remek-delo.

Да ли је неко гледао серију Вампирски дневници и да ли је добра? Не бих да започињем безвезе ако није добра. Одгледала једну епизоду и не делује обећавајуће, али не знам касније каква је.

Да ли је неко гледао серију Вампирски дневници и да ли је добра? Не бих да започињем безвезе ако није добра. Одгледала једну епизоду и не делује обећавајуће, али не знам касније каква је.
Gledaj dok su Originalsi u TVD, a onda predji na Originalse.

Originalsi su prvi vampiri, kad se oni pojave serija postane bolja. Onda dobiju svoj spin-off The Originals koji je odlican.

Kad odu originalsi TVD pocne da opada sa kvalitetom, pa ga nema smisla gledati dalje.

Prva sezona je ta prica o braci i Nini, u drugoj sezoni dolaze Originalsi i ostaju do kraja cetvrte.

Gledaj TVD od 1. do 4. sezone, a onda predji na The Originals i gledaj svih 5 do kraja.

Gledaj dok su Originalsi u TVD, a onda predji na Originalse.

Originalsi su prvi vampiri, kad se oni pojave serija postane bolja. Onda dobiju svoj spin-off The Originals koji je odlican.

Kad odu originalsi TVD pocne da opada sa kvalitetom, pa ga nema smisla gledati dalje.

Prva sezona je ta prica o braci i Nini, u drugoj sezoni dolaze Originalsi i ostaju do kraja cetvrte.

Gledaj TVD od 1. do 4. sezone, a onda predji na The Originals i gledaj svih 5 do kraja.
Значи, вампирске дневнике 4 сезоне и онда другу серију свих 5 сезона? У реду. Крећем вечерас. Хвала.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Ocena :8
Krimi drama

Glumci: Daniel Craig,Edward Norton,Kate Hudson

Čuveni detektiv Benoa Blan kog glumi Danijel Krejg, putuje u Grčku na svoj najnoviji slučaj nakon što dobija pozivnicu od tehnološkog milijardera Majlsa Brona koji ga je pozvao zajedno sa svojim prijateljima na svoje privatno grčko ostrvo. Kada je jedan od njih pronađen mrtav, detektiv Benoa Blan preuzima slučaj

Nastavak velikih strumfova smesten nekoliko godina u buducnost kada se ljudi vracaju da zavladaju planetom.

Sumski plavci se sklanjaju kod morskih zelenih i uce njihov put vode da bi se odbranili od zloca.

Dobar, avantura, SF, efekti, akcija, spektakl...

Drzi paznju iako sa trejlerima traje oko 3 i po sata.

Na pocetku je akcija, onda dva sata prica oko vode i na kraju poslednji sat je sibanje i samaranje.

Nastavlja se i dalje, jos 3 filma.

Одгледала прву сезону серије "вампирски дневници" и тотално сам навучена. И 10 епизода друге сезоне. Има ноту игре престола у смислу да таман заволиш карактера, а он умре. Тај део је *****, али хеј, живот није бајка.

https://www.imdb.com/title/tt1630029/
Када уђете у магични утопијски свијет Аватара тешко је остати без реaкције.
Мислим ово није тип филма за који се каже да га волите или не волите, просто мора бити реакција ма шта мислили о њему.
Зашто идемо уосталом у биоскоп када данас можемо буквално све од куће, од пирата до разних Нетфликса, плати па се клати.
Дакле у биоскоп идемо да активирамо сва чула па и оно 6 чуло.Ја сам морам признати претјерао јер сам наивно одлучио Аватара гледати у 4DX формату.Све би то било ок али 3 сата и 10 минута у овом формату је превише чак и за мене који волем новитете и не презам да их пробам.
Мислим да се разумијемо ја сам му у старту опростио блокбастер комерцијалну црту као што су имали уосталом и The Lord of the Rings па су и даље генијална биоскопска остварења.За Камерона могу слободно рећи да је некрунисани Бог биоскопа и то је једини разлог зашто сам га испоштовао баш у биoскопу.
Е сада да се вратим на филм.Позитивно што је и даље један визуелни спектакл који се ријетко виђа, негативно што је евидентно да се игра на серијал.Међутим не мора бити нужно негативно.Он је јасно рекао да тржиште диктира темпо, јер ако тржиште одговори негативно Аватар ће стати на трећем наставку ако одговори позитивно план је да буде 5 наставака.Камерон је јасно рекао: “Sada smo u drugačijem svijetu nego što smo bili kad sam ih pisao”, dodao je. “Pandemija i streaming učinili su svoje. Ili, obrnuto, možda ćemo ljude podsjetiti zašto se zapravo odlazi u bioskope. Ovaj film to definitivno čini. Pitanje je: koliko je ljudi sada uopšte briga?”Дакле већ у најави 2024 године Аватар 3.Како гледати на глуму за овакав филм када је све на граници утопије.Међутим и даље се види да није све анимација јер се глума одрађује у правом људском облику што је сјајно.Да закључимо ово није чиста анимација како многи мисле на прву већ спој CGI технологије и глуме и тај моменат захтјева доста компликовано снимање свих сцена.Иста технологија се користила у Планети мајмуна за мајмуне који изгледају доста више сличнији људима него обични.Све у свему глума је нека осредња тројка.
zoe-saldana-avatar_picnik.jpg

Ако се базирамо на сценарио и режију тешко можемо шта замјерити.Оно што је мени запало за око је да се евидентно кроз једну реченицу провлачи прича како се матични свијет планета Земља гаси, дакле план је да се Пандора насели људима што иде у прилог чињеници да ће ова два нова лика у филму играти кључну улогу за мирни спој двије планете и стварање неког новог мутанта који може дисати на Пандори.Али пре тога прво морамо гледати велики дуго најављивани сукоб или општи рат можда већ у трећем наставку.
avatar-way-water-spider-kid-1.jpg

W5DRRSQN4RETPH7TKOZRHBHCRA.jpg

Све у свему режија, сценарио и сценографија чиста петица.Тешко би се ту могло шта замјерити од стране гледаоца осим да нисмо видјели ништа ново у односу на кеца.Заправо јесмо, видјели смо морски дио ове планете.Режисер нас припрема за коначни фајт, можда су остали још некакви сјеверњаци у залеђеним планинама, не знам све је могуће.Пола сата жестоке акције и два и по сата визуелног лудила.Да ли је могло краће?Могло је.Да ли је могло боље?Тешко.Све у свему ја и даље остајем фан Аватара тј. Jake Sully и Neytiri приче те ћу испратити и следећи наставак, у биоскопу наравно.Али не у 4DX формату, сувишно је. :lol:

Poslednja izmena:
Ja sam gledao u 2D, sasvim dovoljno.

Nego sta sad, da navijamo da propadne Avatar i da se Kameron vrati Alienu kao sto je najavio.

To je nova prica da planira da ozivi Aliena onako kako treba.

Ja bih radije gledao Aliens 2 nego Avatar 4 i 5.
Па и мени је ближи хорор научна фантастика жанр.Проблем је што је и Алиенс поприлично исцрпио тему а Аватар оставља више простора за сада.
Камерон има скоро 70 година, мислим да је ово реално његов последњи већи пројекат.Ако оствари план а не сумњам да хоће, Титаник и Аватар серијал ће бити најгледанији филмови са највећом зарадом у историји те он свакако одлази у историју као нај нај.

Back