Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Mank - https://www.imdb.com/title/tt10618286/

mank-2020.jpg

Ovo je valjda Finčerov pokušaj da nam dokaže da može da snimi bw period film. Sam film ništa posebno... dijalozi su bogati, stari stereotip o piscu alkosu koji piše scenario za Građanina Kejna, to je kao zaplet čisto da bude zapleta, ima malo društvene sociološke kritike tog doba, nothing to deep..

Zanimljivije mi je što sam pogleda dva druga filma, prvi dokumentarac o poslednjem filmu Orsona Velsa koji je snimao preko 10 godina i umro pre nego što ga je završio... Orson bio teddy bear ličnost, drag čovek, naputovan i načitan, čovek bujne mašte...

57ec1a35f29656f19393f2c4e7066dfa.jpg

Orson Welles as Macbeth, 1948

& drugi sam taj film koji je editovao naše gore list, Piter Bogdanovič... mućkuriš svega i svačega, bez jasne radnje, Orson okupio gerijatriju i mlade cice koje pokušavaju da se probiju u Holivudu... tolki je smor da sam ga gledao na preskoke, najviše mi se svideo Džon Hjuston, prava ona ostarela američka ispičutura sa tompusom ustima, sa gomilom folk poslovica, Hemingvej tajp -

th

1.4.2022_11_50_26_Opkoljeni_SRB.jpg

Treba pogledati istini u oči i reći da ovo nije dobro! Sa ovako kvalitetnim kamerama moglo je i moralo mnogo bolje. Nekim scenama apsolutno nije mesto u filmu, recimo sećanje kapetana na njegovu ženu koje se ponavlja i njeno forsiranje dok se šeta po bašti, skida se, smeje i trčkara okolo. Već viđena patetika pogotovo domaćih Bjelogorlićevih filmova, primeri Toma, Nečista Krv, Montevideo svi imaju takve "flešbek" scene samo mnogo profesionalnije odrađene. Neke stvari se ponavljaju bezbroj puta kao one sa šumom snimano iz drona što bi bilo ok na početku i kraju filma jer izgleda efektivno ali su oni to svako malo obacivali kao da im je zafalilo scena da bi dobili na minutaži. Pojedini dijalozi su komični toliko da su studenti koji su bili u sali u jednom trenutku plakali od smeha i poredili ih sa dijalozima iz Partizanskih filmova (tužno ali brutalno realno). Najveći promašaji su sve ostale uloge osim glavne Kalabića i Kalabićeve žene mislim da su oni izneli to pristojno. Kalabić bleji u rovu pored lika koji kao da je upravo ispao iz nekog Beogradskog kafića čak i sa takvim govorom a o mimici koja tera na smejanje sve pristune publike da ne pričamo! Maskirne uniforme bolje da nisu ni stavljali, ako je to bila žrtva da sve izgleda realnije mogli su to da izostave. Ceo film je nekako plastičan, dva glavna Nemca ponekad izgledaju ozbiljno a ponekad krajnje komično pogotovo u par navrata kao da čitaju tekst na priredbi za dan Nemačke ambasade. Secene borbe traljavo, pogotovo krajnji proboj nedefinisan.

Zaključak: Šteta za priču koja je bačena u vodu. Svaka čast na trudu, znam da ovo ljudima poput Miloslava ni malo nije bilo lako da urade ali ja ovo ne bi izbacivao dok se ne uverim da u tih sat i trideset minuta staje samo ono što treba tu da bude.

OCENA: 5/10

Ambulance - ne znam ni sam dal da placem koliko je film sentimentalan zbog eize gonzales il da se smijem koliko je film zajebo sve njutnove zakone...michael bay je nabio film sa puno akcije/adrenalina i promjena u igri ko da je gledo real madrid vs psg ove godine....mnogi ce film porediti sa heat, the town i den of thieves al ovo je po pitanju akcije zajebalo sva tri filma..dal je (ne)kvalitetan zavisi koliki ste ljubitelj njegovih filmova..meni licno heat ce i dalje ostati omiljeni film, i ambulance nema prolaza..no, zelite li gledati film cisto radi zabave, onda iskljucite logiku i uzivajte 2h10min gledajuci okice seksi eize gonzales..7/10

btw..cisto pogledam eize profil na google, kad neki portal pise da je cura ponovo na "marketu", drugim rijecima singlasica je..
saut22.gif

Добра и узбудљива научно фантастична прича уз квалитетан избор глумаца са мало баналним расплетом (уништење ванземаљског брода). 7/10

п.с. Много боља музика у сажетку него у самом филму и симпатична главна глумица коју сам први пут гледао.

The Outfit

Krimi drama

Ocena 7
Glumci: Zoey Deutch,Dylan O'Brien,Mark Rylance

Priča je smeštena u pedesete godine i prati krojača Leonard-a, kog glumi oskarovac Mark Rylance (Most špijuna) koji je bio krojač u poznatoj ulici Savile Row u Londonu.Nakon lične tragedije iz Londona odlazi u Chicago gde otvara malu krojačku radnju muških odela po meri koji je od dolaska počeo da šije šefu jedne bande, kasnije i ostalima članovima, a radnja postaje `paravan`za neke poslove bande. Banda je u vezi sa organizovanom kriminalnom organizacijom Outfit (Chicago Outfit stvarna organanizacija koja je uspon postigla dvadesetih godina prošlog veka sa Johnny Torrio-m i Al Capone-om), a zaplet počinje kada banda dobije paket od Outfit-a koji otkriva da nešto ne štima u njihovim redovima. . On mora da nadmudri grupu mafijaša kako bi preživio tu kobnu noć u kojoj se odvija cela drama.

Рекао сам себи да нећу да гледам наставак али видим после да је добро оцењен и по обичају покајем се. Немаштовито без икакве ваљане приче и било каквог заплета. Чиста бламажа за Ривса. Једино оправдање је његов хуманитарни рад и давање хонорара у те намене. 5/10

Blithe Spirit

Ocena 6
Fantazija i komedija

Glumci: Dan Stevens,Isla Fisher,Aimee-Ffion Edwards, Judi Dench

Film je snimljen prema romanu Noela Cowarda.Film prati britanskog pisca i scenaristu (Stevens) koji unajmljuje medij (Dench) za obavljanje seanse skidanje spisateljske blokade u koju je zapao.Tokom seanse medij slučajno priziva duh njegove preminule prve žene, (Lesli Man)što dovodi do sve složenijeg ljubavnog trougla sa njegovom sadašnjom ženom(Isla Fišer) sa kojom je u braku vec pet godina.

Interesantan film. Deca stvorena iz epruvete poslata u svemir sa ciljem da kolonizuju planetu. Prva generacija neće doživeti to, ali je njihovo da obezbede da ostale dve generacije dočekaju to. Međutim, u toku putovanja prestaju sa uzimanjem leka koji suzbija nagone i nastaje potpuna anarhija na brodu.

Na IMDB ocena je 5.4, ali ja bih iskreno dao bar 7. Javljaju se tu i moralna pitanja, šta je dobro, a šta loše kada nema zakona. Kako se izboriti sa lošim, kako reaguje masa, kako se manipuliše istom i sl.

Nightmare Alley

Krimi drama
Ocena 7

Glumci: Bradley Cooper,Cate Blanchett,Toni Collette

Stenton kojeg glumi Bredli Kuper je prevarant koji napreduje od nižeg cirkuskog radnika do uspešnog vidovnjaka koji ima sposobnost da samo sa par reči izmanipuliše bilo koga. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega a on sam postaje žrtva svojih visprenih prevara

UNCHARTED (2009)

"Uncharted" is a story of a documentary film crew who crash on an island, when they were in hopes of finding a rare animal, a jaguar, that is believed to inhabit the jungle. Laine Wells, an ambitious workaholic, is leading her award winning documentary crew to the Island of Gabriola for another exciting expedition. Unfortunate circumstances arise when her charter plane goes down and crashes on a remote island. Laine believes that she has landed on the Island of Gabriola. Part of her crew decides to go and search for the village that they know exists, so that they can find shelter and food. Laine and Greg Cruz, her clownish camera operator, stay behind with the plane. Blind ambition takes over Laine, as she forces Greg to come out into the jungle with her in order to start filming the documentary of the jaguar. Mysterious eyes behind bushes and trees lead Laine to believe that there is more than just one jaguar on this island. All the while, Greg worries about the rest of the crew. Despite having to deal with the sickly, alcoholic pilot, John Andrew, Laine and Greg decide to go out and look for the rest of the crew, Javier, the gaffer, Christy, the accountant/assistant, and her husband, Michael, the sound guy. We get to know these three crew members through a series of video play backs. During their journey, the pilot, John, tells Laine and Greg that they are not on Gabriola Island. He informs them that he doesn't know where they are. So now Laine and Greg begin looking for their friends as the mysterious ways of the jungle begin to toy with their minds. Nightfall turns to dread as vicious cat cries echo and dark shapes cross through the jungle. But Laine is still determined to get her documentary done. The horror ensues when death falls upon them, and the mysteries of the jungle begin to show their unnatural ways.

https://odysee.com/@nemanjacabrajac:3/UNCHARTED:b6

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 7/10

Ok, mada je moglo i mnogo bolje.

Nije dosadno, drzi paznju i vreme brzo proleti u bioskopu. (poskupele su karte ako neko pita)

Pohvale za Sam Raimia i minijature sa zombijima i Bruce Campbell-om.

Negativno - suvise woke i gay. Glavni lik je glavata meksikanka sa dve mame. A i ostalo je kao da je film pravio netflix, zenski kapetan Amerika, crna kapetan Marvel, sto smeta, zamara i snizava ocenu.

Gluma nista posebno, Benedict Cumberbatch i Elizabeth Olsen na nekom svom maksimumu, Benedict Wong pogubljen, ostali kako ko.

Lepih glumica nema, sem donekle Olsen koja je vise u milf kategoriji i izgleda mnogo starije nego sto jeste.

Na kraju je i najava za nastavak sa Charlize Theron.

GHOST BOAT (2014)

Trapped aboard the family yacht, Samantha lives out her personal Hell, night after night, answering to the cruel and painful demands of the ship's alarm system. Taking a journey into the depths of depravity, she wakes each morning to the disfiguring scars left by the previous night's horror and searches for the answer to a missing memory: 'Could I have killed my family... Or did Hell get it wrong?'

https://odysee.com/@nemanjacabrajac:3/Ghost-Boat--Full-Movie--ITN-Horror-Collection-480-x-854:0

Back