Pogledao film “Salt n Pepa” na HBO.
Biografska prica o dve studentkinje koje su tako reci slucajno i neplanirano usle u muzicke vode i postale verovatno najpoznatija zenska Hip Hop grupa ikada, nesto kasnije im se prikljucila i DJ Spinderella pa su tako od dua postali trio (iako doduse njihova muzika malo vise vuce na neki dens/pop ali ajde, mada dobro ipak su to devojke/zene i tesko da bas mogu da rade istu muziku kao ne znam N.W.A., Ice-T, Krs One, Gang Starr, Run DMC, Public Enemy ili tako neko).
Onako po meni fino odradjen film i svakako vredi ga pogledati a sad sto se tice istorijske tacnosti i autenticnosti to bas i ne mogu da komentirisem jer iskreno nisam ih nikad nesto mnogo slusao niti nesto posebno pratio njihov lik i delo kao sto sam recimo mogao da komentarisem Straight Outta Compton, film o Tupaku, Bigiju ili sta ja znam i tako nekih grupa i likova ciju svaku pesmu znam i maltene kompletnu zivotnu biografiju (iako svakako postujem taj neki legacy koje su ostavile iza sebe) ali recimo ocigledno je da u filmu DJ Spinderella (koja iz nekog razloga je napustila tu grupu 2019-te posle 32 godine) dosta skrajnuta i marginalizovana u ovom filmu i predstavljena kao neka skroz sporedna licnost iako je 32 godine bila neizostavni clan grupe, takodje recimo rekao bi i da je Treach (iz cuvene grupe Naughty By Nature) koji je inace bio neko vreme i u braku sa Pepom dosta ocrnjen u ovom filmu i prikazan kao neuravnotezena licnost, nasilnik a ona kao njegova zrtva iako on tvrdi da nije bilo nikakvog fizickog nasilja i da su sve optuzbe odbacene, vec jednostavno nisu bili dobar spoj, brak nije funkcionisao, razveli su se i to je to ali dobro kontam da su uvek ti biografski filmovi malo pristrasni (recimo u Straight Outta Compton ima bas izrazenih primera toga).
Inace meni je nekako najjaci deo filma bio onaj deo cija se radnja desava 80-im i poceci grupe i bilo je bas kul i epski u filmu videti neke legende i cuvene face iz tog vremena makar bili samo na sekund ili minut prikazani kao sto su Run DMC, mladjani i mrsavi LL Cool J , Markie Dee iz Fat Boys-a koji je nazalost preminuo prosle godine, MC Hammer, cak je u filmu i Martin Lorens kao anonimni mladic koji pokusava da postane komicar i bilo je bas zanimljivo videti Salt i Pepu kako kao snimaju diss pesmu za Doug-E-Fresha za koju se nadaju da ce ih proslaviti nakon sto je bude pustio cuveni DJ i radio voditelj Mr. Magic (nazalost sada isto pokojni) u svojoj kultnoj radio emisiji Rap Attack, cak i Bigi u svojoj cuvenoj pesmi “Juicy” kaze :
It was all a dream, I used to read Word Up! magazine
Salt-n-Pepa and Heavy D up in the limousine
Hangin’ pictures on my wall
Every Saturday Rap Attack, Mr. Magic, Marley Marl
Inace ta radio emisija Mr Magica “Rap Attack” mu dodje nesto kao malo starija i radio verzija emisije Aleksandra Dzankica (iz Who Is The Best grupe) “Geto” koja je nekad davno ovde kod nas isla na nekadasnjoj TV Politici, mislim i njemu su isto razni slali svoje demo snimke, ono svi reperi u pokusaju koji su pokusavali da se probiju i pronadju neko svoje mesto pod suncem su sanjali da njihov demo Dzankic pusti u "Getu" na Politici jer ono to je znacilo maltene vec pola posla obavljeno.
Tako da taj deo filma gde se radnja odvoja 80-ih mi je bas onako bio posebno kul i emotivan.