Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Avantura, fantazija
Ocena 6,5
Glumci: Eddie Redmayne,Jude Law,Ezra Miller

Profesor Albus Dambldor dolazi do saznanja da mračni čarobnjak Gelert Grindelvald želi da preuzme kontrolu nad čarobnjačkim svetom. Kako ne može sam da ga zaustavi, pomaže mu Njut Skamander, koji predvodi neustrašivu ekipu čarobnjaka uz pomoć jednog normalca. U neverovatnoj misiji susreću se stare i nove fantastične zveri od kojih je deo na Grindelvaldovoj strani. Medjutim Dambldor i njegova grupa carobnjaka uspevaju da sacuvaju mir izmedju carobnjaka i normalaca.

Pogledao film “Salt n Pepa” na HBO.

Biografska prica o dve studentkinje koje su tako reci slucajno i neplanirano usle u muzicke vode i postale verovatno najpoznatija zenska Hip Hop grupa ikada, nesto kasnije im se prikljucila i DJ Spinderella pa su tako od dua postali trio (iako doduse njihova muzika malo vise vuce na neki dens/pop ali ajde, mada dobro ipak su to devojke/zene i tesko da bas mogu da rade istu muziku kao ne znam N.W.A., Ice-T, Krs One, Gang Starr, Run DMC, Public Enemy ili tako neko).

Onako po meni fino odradjen film i svakako vredi ga pogledati a sad sto se tice istorijske tacnosti i autenticnosti to bas i ne mogu da komentirisem jer iskreno nisam ih nikad nesto mnogo slusao niti nesto posebno pratio njihov lik i delo kao sto sam recimo mogao da komentarisem Straight Outta Compton, film o Tupaku, Bigiju ili sta ja znam i tako nekih grupa i likova ciju svaku pesmu znam i maltene kompletnu zivotnu biografiju (iako svakako postujem taj neki legacy koje su ostavile iza sebe) ali recimo ocigledno je da u filmu DJ Spinderella (koja iz nekog razloga je napustila tu grupu 2019-te posle 32 godine) dosta skrajnuta i marginalizovana u ovom filmu i predstavljena kao neka skroz sporedna licnost iako je 32 godine bila neizostavni clan grupe, takodje recimo rekao bi i da je Treach (iz cuvene grupe Naughty By Nature) koji je inace bio neko vreme i u braku sa Pepom dosta ocrnjen u ovom filmu i prikazan kao neuravnotezena licnost, nasilnik a ona kao njegova zrtva iako on tvrdi da nije bilo nikakvog fizickog nasilja i da su sve optuzbe odbacene, vec jednostavno nisu bili dobar spoj, brak nije funkcionisao, razveli su se i to je to ali dobro kontam da su uvek ti biografski filmovi malo pristrasni (recimo u Straight Outta Compton ima bas izrazenih primera toga).
Inace meni je nekako najjaci deo filma bio onaj deo cija se radnja desava 80-im i poceci grupe i bilo je bas kul i epski u filmu videti neke legende i cuvene face iz tog vremena makar bili samo na sekund ili minut prikazani kao sto su Run DMC, mladjani i mrsavi LL Cool J , Markie Dee iz Fat Boys-a koji je nazalost preminuo prosle godine, MC Hammer, cak je u filmu i Martin Lorens kao anonimni mladic koji pokusava da postane komicar i bilo je bas zanimljivo videti Salt i Pepu kako kao snimaju diss pesmu za Doug-E-Fresha za koju se nadaju da ce ih proslaviti nakon sto je bude pustio cuveni DJ i radio voditelj Mr. Magic (nazalost sada isto pokojni) u svojoj kultnoj radio emisiji Rap Attack, cak i Bigi u svojoj cuvenoj pesmi “Juicy” kaze :

It was all a dream, I used to read Word Up! magazine
Salt-n-Pepa and Heavy D up in the limousine
Hangin’ pictures on my wall
Every Saturday Rap Attack, Mr. Magic, Marley Marl

Inace ta radio emisija Mr Magica “Rap Attack” mu dodje nesto kao malo starija i radio verzija emisije Aleksandra Dzankica (iz Who Is The Best grupe) “Geto” koja je nekad davno ovde kod nas isla na nekadasnjoj TV Politici, mislim i njemu su isto razni slali svoje demo snimke, ono svi reperi u pokusaju koji su pokusavali da se probiju i pronadju neko svoje mesto pod suncem su sanjali da njihov demo Dzankic pusti u "Getu" na Politici jer ono to je znacilo maltene vec pola posla obavljeno. ;)

Tako da taj deo filma gde se radnja odvoja 80-ih mi je bas onako bio posebno kul i emotivan. ;)

Poslednja izmena:
DEATH SHIP (1980)

A mysterious ghostly freighter rams and sinks a modern day cruise ship whose survivors climb aboard the freighter and discover that it is a World War II Nazi torture vessel.

Director: Alvin Rakoff.
Writers: John Robins (screenplay)Jack Hill(story) David P. Lewis (story)
Actors: George Kennedy, Richard Crenna, Nick Mancuso.

https://odysee.com/@nemanjacabrajac:3/DEATH-SHIP:4

The Northman
https://www.imdb.com/title/tt11138512/
Krv, suze, blato. Rituali, životinjski instinkti, ponos. Umetnost. Bez mnogo kompromisa sa komercijalom.
Ovo je film koji ću pamtiti. Od mene devetka.
Vidim da su neki rivjuovi negativni ali ko ih šiša.
za taj film mogu reci zali boze mojih 2 ipo sata. film snimljen u nekom polumraku, blatistu i prljavstini, jedva razaznajem koji je koji muskarac, jer svi su isto ubuceni i svi imaju bradurine. kraj predvidiv,. ona zena dal je vestica ili nije bogtepita, odakle njmu vizije ni to nisam uhvatila vrv jer sam igrala igricu na fonu tokom pojedinih scena. ja da nisam procitala da mu je mac funkcionalan samo nocu ne bih imala pojma sto ga nije izvadio kad je trebalo.

Nightmare Alley

Krimi drama
Ocena 7

Glumci: Bradley Cooper,Cate Blanchett,Toni Collette

Stenton kojeg glumi Bredli Kuper je prevarant koji napreduje od nižeg cirkuskog radnika do uspešnog vidovnjaka koji ima sposobnost da samo sa par reči izmanipuliše bilo koga. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega a on sam postaje žrtva svojih visprenih prevara

ovaj je odlican, napet, zanimljiv. drugacija prica.

Morbius - 5/10

Pocetak filma je zapravo ok, Finalna borba koja traje pola sata je cista glupost.

Jedino sto je za pohvalu je Adria Arjona, stvarno je lepa zenica.

Firestarter - 5/10

U sustini ne donosi nista novo u odnosu na original. Tako da je to malo njanja.

Za pohvalu sporedne uloge Sydney Lemon, Gloria Reuben i Kurtwood Smith.

ja bih morbiusu dala 6, nista lose i nista spektakularno. jedino sto mislim da je malo mlaka prica za morbiusa, ali to je vrv pocetak.

za taj film mogu reci zali boze mojih 2 ipo sata. film snimljen u nekom polumraku, blatistu i prljavstini, jedva razaznajem koji je koji muskarac, jer svi su isto ubuceni i svi imaju bradurine. kraj predvidiv,. ona zena dal je vestica ili nije bogtepita, odakle njmu vizije ni to nisam uhvatila vrv jer sam igrala igricu na fonu tokom pojedinih scena. ja da nisam procitala da mu je mac funkcionalan samo nocu ne bih imala pojma sto ga nije izvadio kad je trebalo.

ovaj je odlican, napet, zanimljiv. drugacija prica.
:hahaha:

Shark Bait - 6,5/10

Zapravo dobar sharkic.

Solidno odradjen. Nije vrh zanra, ali je umetnost za The Meg i slicne raspade.

Ima i neku radnju nije bas samo shkljoc i gric.

Pijani turisti izazovu nesrecu na moru i dok driftuju i cekaju da ih neko spase ili pojede ajkula. Glavna glumica Holly Earl shvati da ju je decko prevario sa najboljom prijateljicom, a svo troje su medju prezivelima tj. potencijalni rucak za ajkulu.:kez:

Shark Bait - 6,5/10

Zapravo dobar sharkic.

Solidno odradjen. Nije vrh zanra, ali je umetnost za The Meg i slicne raspade.

Ima i neku radnju nije bas samo shkljoc i gric.

Pijani turisti izazovu nesrecu na moru i dok driftuju i cekaju da ih neko spase ili pojede ajkula. Glavna glumica Holly Earl shvati da ju je decko prevario sa najboljom prijateljicom, a svo troje su medju prezivelima tj. potencijalni rucak za ajkulu.:kez:
100% grešnica strada na kraju. :D

betmen...meni negledljiv, cim je poceo nanjusila sam da je to neki mracan film, neko socio ekonomsko politicko njesra u nekim mracnim kadrovima. nisam ga ni gledala odustala posle 10 minuta. procitah u recenzijama da je upravo takav. mrzim filmove gde je pola filma i vise u mraku.

hbg, unistili su betmena.

odgledah na povuci potegni shark bait. dosadno do zla boga....msm, spilbergova ajkula ce ostati nedostizna za sve potonje ajkule, jer tu je scena, muzika, pravi trenutak.

firestarter...pola su preskocili iz originala ili izmenili, ipak je original bolji. moze biti zanimljiv ko nije gledao prvu verziju.

sirano dobar film, zanimljiv, mada ljubavni. piter dinklidz ili kako se vec zove odlicno glumi...e hbg to sto je sirano visok metar i pola sumske jagode nema veze.

lost siti sam pocela da gledam i dosutala....i on mi nesto ubiboze dosadan.

Don't Look Up tip filma kao Idiokratija, radnja filma skroz nebitna, slojevit...Meni se svideo :)

https://www.imdb.com/title/tt11286314/

da ne ispadne da samo kudim filmove, ovaj me je odusevio (vrv cu ga gledati opet), a mene retko filmovi oduseve. valjda zbog hiperprodukcije svi pocinju da lice ko jaje jajetu.

Ovaj? Odgledala sam ga...ne sviđa mi se, dosadan, glup, ne bih ga preporučila...neka ocena 2/10 - sviđa mi se ostrvo i mesto gde je snimljeno :D

https://www.imdb.com/title/tt13320622/

da...ja sam prekinula kad onaj lik joj prica o tom necemu sto trazi. smorih se nacisto.

90 posto filmova danas je njesra. moze da snimi film svako kome se nadigne. zato su nekada stari filmovi bolji, mislim da su vise paznje posvecivali filmu. danas ko na traci.

da...ja sam prekinula kad onaj lik joj prica o tom necemu sto trazi. smorih se nacisto.

90 posto filmova danas je njesra. moze da snimi film svako kome se nadigne. zato su nekada stari filmovi bolji, mislim da su vise paznje posvecivali filmu. danas ko na traci.
a i vise je paznje posveceno vizuelnom umesto prici i smislu...

sada ne mogu da se setim kako se zove film, neki poznati od pre par godina...ide uvod 5min, pricaju kako je doslo do bitke a potom 1,5h samo na nekoj njivi, dolini sta li je se kolju

a i vise je paznje posveceno vizuelnom umesto prici i smislu...

sada ne mogu da se setim kako se zove film, neki poznati od pre par godina...ide uvod 5min, pricaju kako je doslo do bitke a potom 1,5h samo na nekoj njivi, dolini sta li je se kolju

pa kad su marvel filmovi upropasceni. pre su cak i oni radili bolje filmove. mene je logan npr. toliko potresao da sam na kraju filma plakala. ali posle sve katastrofa do katastrofe...novi mutanti da se cudom cudis koliko je lose bilo uradjeno.

ovaj poslednji spajdermen...ja ne znam sta je ono.

ali osvetnike su shebali jos u end game, kad su ubili ajron mena, pa crnu udovicu i lokija....znci lokija 9dzaeb ona serija koju su poceli, a nisu zavrsili). i jos je vrhunac svega to sto je kapetan amerika, najdosadniji lik podigao torov cekic. a cekic nema snagu, nego sluzi toru da koncentrise svoju snagu...tako rece odin u ragnaroku.

znaci meni je taj film cista 0.

Back